Dodaj do ulubionych

Robienie warkoczy

07.01.05, 18:44
W watku o akcesoriach było wspomniane o pomocniczych drutach do warkoczy.
Zawsze robiłam warkocze w ten sposób, że układałam oczka na lewym drucie tak
jak powinny schodzić a nastepnie je przerabiałam. Wadą tego jest to, że
krańcowe oczka trochę sie wyciagają. Czy jak się robi z tymi drutami
pomocniczymi, to nie ma tego problemu?
Pozdrawiam
Kalina
Obserwuj wątek
    • malgoha1 Re: Robienie warkoczy 07.01.05, 19:17
      Ja je stosuję jeżeli robię warkocze z wielu oczek np.10, 12 wtedy nie musisz
      układac oczek na lewym drucie tylko przerabiasz je bezpośrednio z drutu
      pomocniczego,dzieki temu oczka skrajne nie wyciagają sie tak, poza tym robi sie
      duzo szybciej.Wygiecie tych drucików powoduje, że się nie zsuwają nawet grubsze
      oczka, bo drutki maja tylko dwa rozmiary.
      A gdzie byłaś w górach Kalino?
      Małgorzata
      • ninga Re: Robienie warkoczy 07.01.05, 20:38
        W górskim schronisku w Bieszczadach, które prowadzą znajomi mojej przyjaciółki.
        Pomagałyśmy im w przygotowywaniu jedzenia (schronisko było wypełnione po
        brzegi). Prawie cały czas siedziałysmy w kuchni i obserwowałysmy bawiacych sie
        studentów. Było miło, bo bez telewizora, magnetofonu itp. a przy gitarze.
        Podobało mi się też to, że w górach trwa prawdziwa zima i jak ktos tęskni do
        śniegu to może tam pojechać a na nizinach króluje styczniowa wiosna (nie lubię
        zimy z powodu dojazdów do pracy, a tak jak jest to może być).
        Pozdrawiam
        Kalina
    • bomasta Re: Robienie warkoczy 07.01.05, 19:44
      Witaj Kalinko ,ja takie szersze warkocze robię w pewien sposób ,rząd niżej
      przed skrzyżowaniem oczek czyli najczęsciej na lewej stronie i to wymaga pewnej
      uwagi i liczenia robię narzuty które rząd wyzej przy kzryzowaniu puszczam daje
      to luzniejsze oczko . Taki sposób stosuję robiąc z grubych włóczek .Bożena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka