douchee 23.04.05, 20:03 Nareszcie skończyłam biały sweterek Ależ jestem szczęśliwa!! Podkrój rękawów też jako tako wyszedł, aczkolwiek w tym miejscu mogłoby być lepiej... Rozprasuję na szwie i będzie oki Teraz muszę ustrzelić fotkę i dać na robótkową stronę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bomasta Re: SKOŃCZYŁAM!! 23.04.05, 20:28 Gratuluję Teraz czas na następne ,bo apetyt rosnie . Bożena Odpowiedz Link
douchee Re: SKOŃCZYŁAM!! 23.04.05, 20:49 Ojej! I to jak! Właśnie siedzę i przeglądam wzory na szydełko, których wczoraj mnóstwo ściągnęłam. Następny właśnie chciałabym zrobić na szydełku, rozpinany, ale najpierw trzeba przerobić kwestię wzoru i umiejętności jego wykonania. Zaraz zabieram się do prób KOCHAM TO! Odpowiedz Link
kaja500 Re: SKOŃCZYŁAM!! 23.04.05, 21:17 Można wiedzieć z jakiej włóczki robiłaś ten sweterek i jakie masz doświadczenia z tą włóczką oraz ile Ci jej wyszło? Czekam też z niecierpliwością na fotkę na stronie.Może ja się kiedyś też zbiorę na odwagę? Pozdrawiam Teresa Odpowiedz Link
douchee Re: SKOŃCZYŁAM!! 23.04.05, 21:24 Robiłam z Malwy. Zaopatrzyłam się w 4 motki, ale z tego czwartego poszło właściwie tyle co na wykończenie dekoltu. Sweterek jest stosunkowo mały, bo i ja za gruba nie jestem (164 cm i 50 kg wagi, więc to tak 34-36 rozmiar wychodzi). Jutro zrobię zdjęcie, ale od mewus zależy, kiedy się ono pojawi na stronce Nic innego o Malwie powiedzieć nie mogę, bo pierwszy raz z niej robiłam i nie narzekam. Mi osobiście robiło się przyjemnie i stosunkowo szybko. Na początku myślałam, że będzie trochę sznurkowata, a tu się okazało, że tam, gdzie jest np. ściągacz, to jest on bardzo elastyczny. Może ktoś miał z Malwą więcej do czynienia? Interesuje mnie jak to będzie wyglądało po praniu... Odpowiedz Link
kaja500 Re: SKOŃCZYŁAM!! 23.04.05, 21:57 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź))Na wszelki wypadek lepiej zrób zdjęcie sweterka do strony przed praniem Odpowiedz Link
douchee Re: SKOŃCZYŁAM!! 23.04.05, 22:08 No jasne Zrobię jutro razem z takim ażurowym niebieskim, który skończyłam już jakiś czas temu, ale nie chciało mi się robić fotki... Teraz nadrobię Odpowiedz Link
igawroc82 Re: SKOŃCZYŁAM!! 24.04.05, 17:29 Moja malwa po praniu (kilkakrotnym) nie zmieniła się nic a nic! Miałam beżową. Nawet się nie mechaci, ale może to dlatego że robiłam z podwójnej dość ciasno. Odpowiedz Link
douchee Re: SKOŃCZYŁAM!! 24.04.05, 17:42 To super A tu jest zdjęcie www.webplus.hostings.pl/comp/forum/viewtopic.php?p=11#11 Odpowiedz Link