jokaer 05.08.07, 12:43 czy znacie ten akryl, jesli tak jak się spisuje , czy się nie mehaci? www.andrzej.istore.pl/sklep,2629,,,03,--zakupinpl--,pl-pln,401385,0.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: akryl Gucio ? 05.08.07, 13:25 Podoba mi się opis Chyba oznacza że włoczka ma nieprzyjemne włoski A serio- na oko to wygląda niestety na mechacący się, ale nie miałam go. Odpowiedz Link
izuss1 Re: akryl Gucio ? 06.08.07, 11:45 właśnie w piątek siłą powstrzymałam się przed jego zakupem - bo bardzo podobają mi się kolorki, ale i tak już za dużo wydałam. ale kiedyś spróbuje na bank na oko to on wygląda na podobny do sasanki aniluxu pozdrawiam - iza Odpowiedz Link
jokaer Re: akryl Gucio ? 06.08.07, 14:53 no własnie , ten zielony jak dla mnie śliczniutki; Odpowiedz Link
jokaer sorry jeszcze raz 06.08.07, 14:58 coś mi rece lataja )) bo w ogóle szukam kordonku maxi zielonego , bo nie moge znależć w sklepach realnych i trafiłam przez to na ten sklep i tą włoczke , która ma kolor super; a zamawiać jedną rzecz , troche nie ma sensu , więc dlatego sie zastanawiam nad tym akrylem, świetnie by sie nadawał na szydełko, bo jest cieniutki i wydajny przez to Odpowiedz Link
bpieniazek1 Re: sorry jeszcze raz 07.08.07, 21:24 Jak dla mnie podejrzanie niska cena. Za porównywalną w wyglądzie Mgiełkę Aniluxu trzeba zapłacić dwa razy tyle. Ja bym się trochę bała. Robić coś, co ma wygląd do pierwszego prania - szkoda. Ale może dziewczyny, które miały to w rękach w realu coś więcej ci powiedzą. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
jokaer Re:mgiełka 08.08.07, 07:22 no tak ale mgiełka ma w swoim składzie wełnę- moher 30 % a to jest sam akryl, no tani jest to fakt, zawsze uważałam, że co tanie to drogie ; nawiasem mówiąc znalazlam tez na allegro ten akryl gucio, jeszcze troszke taniej; ale w sumie to jest zbliżone w cenie do naszych anilan Odpowiedz Link
agawnuk Re: akryl Gucio ? 08.08.07, 14:26 Zmartwiły mnie Wasze wypowiedzi. Kilka dni temu kupiłam motek Gucia, gdyż zabraknie mi Alize Natural a była to jedyna włóczka w podobnym odcieniu. W kieleckim Darexie cena nie jest aż tak niska - 6,50 zł. Odpowiedz Link
jokaer Re: akryl Gucio ? 08.08.07, 14:53 na zadreczaj sie, przecież jeszcze dochodzą koszty przesyłki , 8 zł; jak sie kupuje więcej to sie ten koszt rozkłada; ja musiałam dokupić motek kordonku maxi, bo stwierdziłam , że odcień tylko realnie dobiorę i : koszt przejazdu tramwajem 5 zł , motek 15 zł razem 20 zł; napisz jaki jest ten Gucio- czy trzeszczy jak nieraz anilany czy akryle czy taki miły jest; tak mnie kusi na szydełko go kupić Odpowiedz Link
agawnuk Re: akryl Gucio ? 08.08.07, 15:32 Nie cena jest powodem mojego zmartwienia, lecz Wasze obawy co do ewentualnego mechacenia się włóczki. Sama włóczka, jak już wcześniej pisano ma bardzo ciekawą pastelową kolorystykę, cieniutka z włoskiem, miła w dotyku. Po Waszych wypowiedziach chyba wypiorę próbkę i zobaczę jak się zachowa (choć nigdy tego nie praktykowałam, to wiem, że niektóre panie tak robą) albo zaryzykuję i będę robić z Gucia - planuję z niego górną część przodu, ostatecznie w razie czego wypruję. Odpowiedz Link
mala3010 Re: akryl Gucio ? 09.08.07, 09:08 Znam ten akryl, robiłam z niego sweterek na drutach z wykonczeniami szydełkiem.Po kilku praniach w automacie nie zmienił koloru, nie zmechacił ani nie sfilcował.U mnie kosztuje on 4,50 ale ostatnio był mały wybór kolorów. Odpowiedz Link