qanna 21.10.07, 21:06 Jutro znów nowa dostawa w Lidlu www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20071022.p.Wzka_uniwersalna Jakie macie doswiadczenia? Czy ona trzeszczy i jak się nosi? Czy jest wydajna? Podpowiedzcie, proszę! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja500 Re: Włóczka z Lidla 22.10.07, 11:44 Kupiłam kiedyś tam i zrobiłam tylko próbkę którą wyprałam i nic się z nią nie podziało. Włóczka czeka u mnie w dłuuuuugiej kolejce.Wydaje mi się taka sobie czyli przeciętna anilana.W robocie nie trzeszczała, ale lepiej robić na drutach 3,5.Tyle tylko posiadam informacji.Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasjana Re: Włóczka z Lidla 22.10.07, 12:56 Też właśnie chciałam o to zapytać. W ubiegłym roku kupiłam białą i zrobiłam sweterek dla córci z myslą o Pierwszej Komunii. Trafiła się jednak piekna pogoda, nawet pelerynka nie była potrzebna i sweterek leży jeszcze nie noszony. Z resztek zrobiłam dla siebie bluzkę z krótkimi rękawami. I dzisiaj rano założyłam. Poszłam do sklepu po zakupy, zgrzałam się w niej niemiłosiernie i w domu przebrałam sie w co innego. A teraz zastanawiam sie nad granatową, ale jeśli nie da sie w niej chodzić, to może nie warto kupować. Odpowiedz Link
kaja500 Re: Włóczka z Lidla 22.10.07, 14:40 Wydaje mi się, że to jest włóczka do robienia ciepłych swetrów (tak piszą w ulotce).To, że się w niej zgrzałaś to jest plus do noszenia swetrów z niej zrobionych (z długim rękawem oczywiście) w okresie zimowym. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Włóczka z Lidla 22.10.07, 14:58 Wydaje mi sie, ze zgrzewanie się w wyrobie z włóczki ma też drugie dno - jest taki... "nieoddychający", fuj Odpowiedz Link
kasjana Re: Włóczka z Lidla 23.10.07, 11:48 No i skusiłam się i kupiłam ta niebieską. Wczoraj zrobiłam plecy i zaczęłam przód. Tym razem robię na cieniutkich drutach, bo ja nie umiem ścisło i dopiero taką metodą wychodzi mi lepiej. Narazie wygląda ładnie, o wiele ładniej niż moje poprzednie robótki z tej włóczki. No i przynajmniej w mrozy nie zmarznę Odpowiedz Link
thistle Re: Włóczka z Lidla 05.11.07, 18:22 Mała poszła dzisiaj do szkoły w nowym golfiku z tej włóczki (też niebieskiej). Sweterek wrócił niestety ciężko zmechacony kurteczką(!) na polarowej podszewce Golf tez, chociaż zrobiony celowo na numer mniejszych drutach (całosć 3,5mm, golf 2,5mm) też stracił fason.Milusia w dotyku i wydajna jest bardzo - golf na osmiolatkę, wydłużony i z warkoczami, to tylko dwa motki - ale nie jest to trwałe tworzywo.... Odpowiedz Link