Dodaj do ulubionych

Orange internet w Otwocku

15.11.09, 19:09
Witam.

Przymierzam się do zakupu internetu mobilnego. Narazie mój wybór padł na
Orange. Jeśli ktoś z Was tego używa, proszę o opinie. Jak to działa w
okolicach centrum Otwocka? Czy łączy się po 3G? Często są jakieś problemy?
Jak ktoś używa iPlusa lub BlueConnect też proszę o opinie. Może jeszcze
zmienię zdanie ;)
Obserwuj wątek
    • truskava Re: Orange internet w Otwocku 10.12.09, 08:56
      Witam,
      Stacjonuje na jednym z osiedli przy ul.Kraszewskiego (w pobliżu Straży Pożarnej.)
      Z orangem doświadczenia żadnego nie mam, ale przez ponad 2 lata korzystałem z
      blueconnecta.
      Działało to dość przyzwoicie, praktycznie za każdym razem w standardzie HSDPA,
      chociaż było to na granicy sygnału - trzeba było przebywać w pokoju z oknem
      wychodzącym na centrum Otwocka, w innych pomieszczeniach raczej tylko GPRS/EDGE.
      Oczywiście na zewnątrz budynku łapałem HSDPA beż problemu. Często wspomagałem
      się dodatkową zewnętrzną anteną, ale w sumie do nawiązania połączenia nie było
      to niezbędne - bardziej chodziło mi o oddalenie od siebie źródła sygnału; przy
      okazji trochę podnosił się jego poziom.
      Przez te dwa lata zdarzyło się kilka awarii (ok. 5-8), zdecydowana większość w
      drugim roku użytkowania. Typowa przerwa w dostępie do netu to małe kilka godzin,
      chociaż raz zdarzyło się kilkanaście godzin, a innym razem ok. 1 godziny.

Obecnie od 2 miesięcy użytkuje iPlusa. Jak dotąd bez żadnej obsuwy, poziom
      sygnału zdecydowanie wyższy niż w erze, HSDPA trybi w całym mieszkaniu - również
      w klopie. Ogólnie różnica w komforcie pracy jest bardzo wyraźna na korzyść iPlusa.
      Natomiast w centrum Otwocka, gdzie sygnał blueconnecta będzie pewnie silniejszy
      niż u mnie, może okazać się że różnica będzie niewielka - ale to tylko moje
      gdybanie.
      • rmaciek2 Re: Orange internet w Otwocku 12.12.09, 10:12
        Dzięki za pomoc. Widzę, że jako jedyna na tym forum używasz mobilny net ;)

Miałem okazję testować przez jeden dzień BlueConnecta i nie jestem zadowolony.
        Ledwo chodził. Strona z dużą ilośćią grafiki (np. tvn24) ładowała się tyle, że
        zdążyłem zrobić sobie kawę i prawie ją wypić ;) Może jakbym wyszedł na balkon,
        byłoby lepiej, no ale ja potrzebuję używać netu w całym mieszkaniu.

A może ktoś używa Orange i coś napisze? Z telefonu łączy mi się dość dobrze,
        więc jakoś najbardziej by mi pasował ;)
        • aganiok13 Re: Orange internet w Otwocku 12.12.09, 11:43
          ja mieszkam w Śródborowie i tu sytuacja wygląda tak, że iPlus i plus
          działają jak złoto i w każdym pomieszczeniu, a mąż korzystający z
          Orange ma bezprzewodowy dostęp typu 'business nowhere' ;)
          • rmaciek2 Re: Orange internet w Otwocku 13.12.09, 10:58
            Jakoś nie przepadam za Plusem (sam nie wiem dlaczego), ale chyba będę musiał się
            nim zainteresować ;)
            A jak jest z limitami? Duże są? Na ile to starcza? Tzn. jak często i dużo można
            korzystać w typowych rzeczach (www, gg, poczta), żeby się zmieścić?
            • aganiok13 Re: Orange internet w Otwocku 15.12.09, 14:06
              Kurcze, trudne pytanie dla kogoś, kto korzysta z służbowego modemu i
              taryfy bez limitu ...może wypowie się jakiś użytkownik prywatny :)
              • michalin.pl iPlus w Michalinie 23.12.09, 09:28
                aganiok13 napisała:

> Kurcze, trudne pytanie dla kogoś, kto korzysta z służbowego modemu i
                > taryfy bez limitu ...może wypowie się jakiś użytkownik prywatny :)

Używam iPLUS'a od trzech tygodni.
                Działa bezawaryjnie. Prędkość na poziomie Neostrady 2GB.

--
                michalin.pl
                www.michalin.pl/fo/
    • robert_modrak Re: Orange internet w Otwocku 22.12.09, 23:13
      siemka
      ja używam mobila. 3GB i śmiga bez problemu. mieszkam na sportowej. Nie było
      jeszcze sytuacji aby się w jakiś sposób zawiesił lub zgubił sygnał.

pozdro

R.
    • netia_sa Re: Orange internet w Otwocku 23.09.14, 13:44
      Witamy, zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą promocyjną dla nowych klientów Mocny Start, która jest już dostępna w Otwocku. W zależności od rodzaju umowy płacą Państwo jedynie złotówkę za abonament na internet przez pierwsze 3 lub 9 miesięcy.
      netia.pl/3m
      netia.pl/9m
      Pozdrawiamy,
      zespół Netia
      • mobias Re: Orange internet w Otwocku 25.09.14, 12:03
        Nie ma to jak reklama internetu kablowego w wątku o bezprzewodowym. Gratuluję Państwu profesjonalizmu :D
        • truskava Re: Orange internet w Otwocku 25.09.14, 12:37
          I to w wątku sprzed 5-ciu lat.
          Nie mniej jednak szacun za wpis "z otwartą przyłbicą", bez podszywania się za niby zadowolonych klientów itp.
          W epoce wszechobecnego spamu warte odnotowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka