Dodaj do ulubionych

płatne KTG

27.07.11, 19:11
Dziś bedąc w szpitalu na izbie ginekologicznej ( batorego szpital) okazało się że badanie ktg jest płatne czy masz skierowanie czy nie!!! chyba ze masz jakies zalecenia medyczne, ale czy ciąża nie jest tym zaleceniem???Czy ktoś płacił??????????
Obserwuj wątek
    • fasolka092009 Re: płatne KTG 29.07.11, 22:17
      Ja rodziłam 2 lata temu i też płaciłam jest to wymóg NFZ-tu nie płacą tylko pacjentki oddziału
      • eva29 Re: płatne KTG 30.07.11, 17:32
        dowiadywałam sie w NFZ-cie to jest to nie prawda
      • fasolka092009 Re: płatne KTG 31.07.11, 21:29
        A do jakiego lekarza chodzisz bo ja do dr Jabłonskiego i udawało mi sie kilka razy bez zapłaty:) Może dopytaj się czemu trzeba płacić bo ja czytałym o tym w jakiejś gazecie
        • eva29 Re: płatne KTG 01.08.11, 13:32
          ja tez do niego chodze ale to nie zmienia faktu ze pobieranie opłat pomimo skierowania jest nielegalne. dzwoniłam do nfz-tu. Chyba troche przesada jest to badanie ktore nam sie nalezy. Za wszystko kaza dodatkowo płacić a składki ktore płacimy?? A jak poród u dr jabłońskiego??
          • fasolka092009 Re: płatne KTG 01.08.11, 21:12
            Nie był przy mnie bo miał wesele w Toruniu ale ja nawet nie umawiałam się z nim. Ogólnie byłam bardzo zadowolona z pielęgniarek i położnych, po porodzie tez nie narzekałam. Miesiąc temu rodziła moja przyjaciółka była w szoku jak zobaczyła oddział wyremontowany przez polsat cos pięknego, personel ten sam (rodziła 2 raz) i bez zmian.
            • eva29 Re: płatne KTG 01.08.11, 21:39
              uf no to dobrze, to bedzie moj 3 poród ale wczesniej tam nie rodziłam a ze mam bardzo złe wspomnienia wiec dlatego się martwię. A rodziłaś o czasie?
              • fasolka092009 Re: płatne KTG 01.08.11, 21:47
                Pierwszą 14 lat temu 6 dni po a teraz 2 lata temu 7 dni przed, Ale ostatnio jak gadam z rodzącymi a miałam 3 w przeciągu pół roku wszystkie były zadowolone:) a rodzisz sama?
                • eva29 Re: płatne KTG 02.08.11, 14:19
                  Pewnie sama chyba ze dotrwam do terminu lub nawet bede po i dzieci bedą w szkole i przedszkolu to maz bedzie ze mną lub złapie mnie w nocy i bedę miała z kim dzieci zostawić. Wyjdzie w praniu. A jak jesteś po terminie to jakoś pomagaja w wywołaniu ?
                  • fasolka092009 Re: płatne KTG 02.08.11, 14:23
                    Czy po czy o czasie jeśli ciężko idzie to dr masuje i podaje oksytocyne
    • iwona-filip Re: płatne KTG 13.04.12, 17:08
      Dziś pytałam jak to jest z tym ktg. Jeśli dobrze zrozumiałam to płaci się do 6 dni po terminie (aktualna cena to 30 zł). A jeśli jest się dłużej po terminie, to jest za darmo.
    • strawianka Re: płatne KTG 13.04.12, 18:33
      Trzy lata temu KTG w szpitalu kosztowało 20 zł, oczywiście za darmo masz wtedy kiedy masz omówioną położną lub lekarza z tego szpitala do porodu !!!
      Za darmo KTG robią na Armii Krajowej w poradni K , ale też tylko wtedy, gdy dany lekarz prowadzi Cię całą ciążę.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka