Dodaj do ulubionych

Potrzebne nam centrum handlowe?

09.08.12, 20:39
Jest kilka pomysłów zbudowania w okolicy Otwocka centrów handlowych.
Większe w Duchnowie, w Góraszce, nieco mniejsze przy Nadwiślańskiej... Ale czy jest w ogóle takie potrzebne? Mam mieszane uczucia...
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 09.08.12, 20:47
      W okolicy Otwocka nie, ale w centrum zamiast ziejącej od pięciu lat dziury w ziemi, to czemu nie.
      • rmaciek2 Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 10.08.12, 09:02
        Ja osobiście nie mogę się doczekać, aż nareszcie będzie coś w okolicy (bardzo liczę na to planowane w Góraszce). I to najlepiej nie tylko standardowe centrum (ciuchy, ciuchy, ciuchy i fastfood), ale też jakiś market typu leroy merlin, może jakiś meblowy itd...

Na pewno zaoszczędziłoby mi to sporo czasu, jakbym nie musiał przedzierać się w korkach do samego centrum Wawy po każdy zakup.
        • wawerskawawerska Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 10.08.12, 09:21
          Z tego co wiem - to przy nadwiślańskiej, na terenie po zrujnowanym hotelu Pod Dębami ma mieć m.in. taki market budowlany. W sumie to takie miejsce, że nikomu nie wadzi, daleko od domów. Góraszka też może być ok - jeśli o mnie chodzi - ze względu na kina.
          • tereferefretka Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 11.08.12, 10:44
            nikomu nie wadzi? zastanow sie nad tym co piszesz, market typu leroy merlin czy inna castorama wlasnie np.w Mińsku maz. doprowadziła do plajty kilku sklepów z branży budowlano remontowej i kilku składów budowlanych, ale co tam,centrum jest,jest gdzie pojsc w niedziele, trzeba się cieszyć :]

a najciekawsze,ze tam wcale nie jest tanio,zdarzaja sie okazje,ale czy to nie odbija sie na jakosci produktu? ale...wiadomo,kazdy robi zakupy gdzie chce.

ja jestem na nie, nie uwazam,zeby bylo nam to niezbedne, jak komus juz tak bardzo jest kino potrzebne, to ma wynalazek zwany skm,(skoro korki,paliwo drogie itd) 20 minut i jest w kinie,baa w multikinie i to w centrum stolicy.

poza tym, nie sadze,zeby w naszych warunkach,czy otwockich,czy jozefowskich,utrzymal sie multipleks...
            • ola_150 Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 17.08.12, 12:23
              oczywiście, że nikomu nie wadzi, bez przesady jedno centrum handlowe z pewnością się przyda, świat idzie do przodu i trzeba się z tym liczyć, wolę mieć centrum pod nosem niż jeździć nie rzadko zawaloną SKM z torbami zakupów, że już o jakimś sprzęcie do domu nie wspomnę
              dobrze będzie mieć coś w okolicy!
              • tereferefretka Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 17.08.12, 20:52
                nie,zebym byla jakas zagorzała przeciwniczka,ale bez przesady, naprawde Warszawa sie rozrasta, a my robimy praktycznie juz za sypialnie, jak Piaseczno, czy cos, nie uwazam,zeby supermarkety i galeria u nas byly konieczne, co innego biedronki, i rossmann co innego moloch, typu nawet targówek(mowie o samej galerii,bez obrzeżnych sklepów). sa czasy,ze wszystko kupisz w sieci, i podstawia ci pod nos, nawet za to nie placisz specjalnie, wiec nie widze sensu tarabanienia sie skm-ka ze sprzetami domowymi.

a jak ktos nie ma alternatywy na spedzenie czasu,no to rzeczywiscie centrum niezbedne jest.

z tego co slyszalam,a wiesci sa swieże w Góraszce nie będzie centrum,wiec jedni sie ucieszą,inni sie zasmucą.

btw.dziwnie postrzegasz pojscie swiata na przód,wyznacznikiem nowoczesnosci ma byc centrum handlowe?? dla mnie okolica jest promenada, mam do niej 20km walem miedzeszynskim,i nie jest to dla mnie porblem życiowy,także 20-25minut i jestem na miejscu... i wole tak, niż tu,na miejscu.

jesli miasto mialoby sie do takiego interesu dorzucac, to naprawde wstyd,(nie wiem czy mialoby, tak dywaguje tylko) niech sie wezma za park miejski, i zrobienie dzieciakom konkretnego placu zabaw,a nie tylko czegos ciagle w zamian,co nam sie wydaje szczytem mozliwosci...:/ a naprawde w tym temacie nie swiecimy przykladem,oj nieee....

• marcelina_83 Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 24.08.12, 17:10
                  a ja uważam, że centrum się przyda, trzeba też pomyśleć o młodych ludziach, którym nie chce się po całym tygodniu dojazdów do Warszawy, do pracy jeździć jeszcze w weekendy na zakupy
    • dilbi Re: Potrzebne nam centrum handlowe? 10.08.12, 19:59
      Jeśli w tym centrum będzie kino, to jestem jak najbardziej za.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka