Dodaj do ulubionych

Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC

17.03.14, 18:21
Witam,

jestem mieszkańcem jednego z Otwockich osiedli, w ostatnim czasie zaproponowano naszej wspólnocie przyłączenie internetu i TV przez OTC otc.net.pl/. Czy ktokolwiek miał już do czynienia z ową firmą, realny transfer, adekwatność jakości usługi do ceny itp?
Wiem że na osiedlu przy Kopernika 25 wykonali już przyłącze i ciekaw jestem czy warto im pozwolić by zamontowali je również na moim osiedlu...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • merlin_88 Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 18.03.14, 21:40
      kilka tygodni temu zadałem im pytanie poprzez ich własny formularz kontaktowy m.in dot. TV. do tej pory brak odpowiedzi
      • mariano_italiano1986 Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 19.03.14, 08:19
        czyli wygląda na to że to kolejna firma "KRZAK" na otwockim rynku....
        • grzeg_sz_1 Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 19.03.14, 09:47
          oglądając ich stronę www, to bym raczej odradzał
          • rmaciek2 Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 19.03.14, 11:01
            Też bym odradzał, na ich stronie nie mogłem znaleźć informacji jakie programy wchodzą w skład pakietu - być może słabo szukałem, ale to powinno być widoczne od razu.

Poza tym porównując ofertę co najmniej 3 wiodących firm dostarczających internet i tv dostępnych w Otwocku ja bym nie ryzykował wiązać się z nową małą firmą. Przynajmniej wybierając znaną firmę mam gwarancję obsługi klienta i tego że nie upadną z dnia na dzień.
            • mariano_italiano1986 Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 19.03.14, 11:26
              też mam podobne obawy, czekam aż wypowie się ktoś u kogo OTC już działa czyli np. osiedle Kopernika 25
            • mobias Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 12.09.14, 12:52
              Jak dla mnie firma widmo. Próbowałem się z nimi skontaktowac kilkukrotnie w sprawie montażu na nowym osiedlu na warszawskiej. Niestety chyba mają kompletnie gdzieś, bo telefonów nie odbierają, na maile nie odpisują. Zainteresowała się dopiero konkurencja z firmy 24IT SERWIS. Może tam warto spróbować.
    • 0laki Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 05.05.14, 08:32
      Witam
      Czy warto?! zawsze moim zdaniem warto powiększać konkurencję na osiedlu, zawsze możesz obrazić się na jedną firmę i pójść do drugiej (bo masz gdzie :-) . ja niestety pamiętam czasy jednego operatora i zęby od zgryzania po nich bolą do dzisiaj. Mi głównie zależy na internecie i obecnie korzystam z OTC. W Otwocku obecnie trwa batalia pozyskania klienta przez VECTRE i mam nadzieję, że i oni wejdą na moje osiedle abym miał w czym wybierać szczególnie, iż to nic nie kosztuje wspólnoty choć mają przestarzałą technologie jak dlamnie. Co do jakości itp. mam doprowadzony światłowód do mieszkania, postawili ruter światłowodowy i działa. Ja gram w sieci, a żona ogląda film na tv z sieci i daje radę. Nie mam lagów i to dla mnie najważniejsze, ale wiadomo każdemu wedle potrzeb i co dla mnie ważne podłączam tyle urządzeń ile chcę bez telefonu do administratora sieci bo do niedawna tak miałem, zmieniłem telefon z wifi i musiałem dzwonić do firmy aby wklepali nowy mcadres.
    • takome Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 12.05.14, 15:00
      Witam,
      Korzystam z oferty na sam internet bez TV
      na osiedlu przy Piłsudzkiego 25 działa jak na razie znakomicie,
      obiecane 40 Mbit jest realne :-). Generalnie polecam
      • comoda Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 29.08.14, 17:54
        w niektórych miejscach w Otwocku z tego co wiem jest dostępna Netia mają teraz super ofertę www.netia.pl/3m wiem, że jest też jakaś oferta, że w ogóle można mieć net przez 9 miesięcy za 1 zł, więc chyba warto. Podobno spoko hula. Pozdrawiam!
        • mamawojtka Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 30.08.14, 01:19
          Netia to pomyłka... Natomiast OTC daje radę, obecnie jestem użytkownikiem obu, czekam na wygaśnięcie umowy z Netii, z której Internet napsuł mi sporo krwi.
          • takome Re: Otwocka Telewizja Cyfrowa OTC 08.09.14, 15:05
            Potwierdzam, OTC daje rade, zero problemów, stabilność, może nie testuje zbyt długo ale mija właśnie 5 miesiąc jak posiadam ich łącze i jestem mega zadowolony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka