bubster 25.02.04, 15:51 świat schodzi na psy? czy idzie ku lepszemu (w związku z emancypacją) a kobietom - przynosi to korzyść czy wręcz przeciwnie? Zgłoś Obserwuj wątek
Re: emancypacja Kobiety rzadko są emancypantkami w pełni. Wolą emancypację wybiórczą - wtedy gdy to jest wygodne. Czyli - samodzielna kobieta, ale przy najmniejszych życiowych trudnosciach - bluszcz na męskim ramieniu. Zgłoś
Re: emancypacja a to nie wynika ze złego przygotowania kobiet do życia w społeczeństwie? kto uczy dziewczynki, że mają sobie radzić? Zgłoś
Re: emancypacja oj nie zgadzam sie, ja ostatnio mam wrazenie, ze własnie panowie bardziej odnoszą korzysci na hasle "emancypacja" co pozwala im czasami obarczac nas wszystkimi swymi problemami. chcac nie chcac sama sie stałam tzw. emancypantką (mam nadzieje ze dobrze napisałam), sama sobie radze z problemami i nie znam faceta na którym mozna by sie uwiesic jak bluszcz. acha to nie jest uzalanie :) Zgłoś
Re: emancypacja oczywiscie ze fajna, tylko nierealna, chyba ze ja mam takiego pecha :) ostatnimi laty miewam uczucie, ze to na mnie sie uwieszaja, wiec ich ostatnio utracam :) Zgłoś
Re: emancypacja to nie jest kwestia chyba bycia wiecznym dzieckiem, tylko takim bluszczem. ups, moze jednak fajnie byłoby powrócic do dawnych czasów, pod warunkiem ze moglabym miec swoje zdanie Zgłoś