lusje 31.08.04, 14:32 Hoi, ik heb een kleine problem. Wat bedoelt in pools "STERRENMUNT" ???? Ik weet het niet,en in pools-nederlands woordenboek,kun ik ook niks vinden. bedankt! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayladegrote Re: Sterrenmunt...(???) 03.09.04, 00:00 Rozumiem, ze doslowne tłumaczenie tego jako ' gwiezdna moneta' odpada? Może kontekst by pomógł? Odpowiedz Link
lusje Re: Sterrenmunt...(???) 03.09.04, 09:07 witam. wiec chodzi tu o nazwe herbaty. mozna tlumaczyc wiec "munt" jako mieta,co na poczatku myslalam lub mennica ,co odpada:) jest to nazwa herbaty i nazwa ziola chyba jakiegos wiec dlatego pytam czy ktos zna jakies tlumaczenie mozna powiedziec z "herbapolu":) glowie sie i glowie ale sami holendrzy mowia ze to nic nie oznacza,wiec ... dzieki L. Odpowiedz Link
ayladegrote Re: Sterrenmunt...(???) 05.09.04, 00:01 No wiec www.freeonline.nl/?pid=1001 tu jest napisane ze sterrenmunt to mieszanka ziol. Odpowiedz Link
kumquat Re: Sterrenmunt...(???) 29.10.04, 14:40 Hmm, po smaku, to ja bym powiedziała, że to jest herbata miętowo-anyżkowa :-) I tyle. Odpowiedz Link
lusje Re: Sterrenmunt...(???) 11.11.04, 20:40 po smaku to herbatka jest pyszna wiem:)wlasnie zastanawialam sie co za mieszanka ziol bo est nie wiarygodnie dobra . daag L. Odpowiedz Link
jo.hanna Re: Sterrenmunt...(???) 19.11.04, 21:16 kilka uwag: poprawie jest een klein probleem lub het kleine probleem i jeszcze HET Pools i HET pools-nederlands woordenboek A i tak nie mam pojecia, co to jest sterrenmunt :-) Odpowiedz Link
lucia_van_eeden Re: Sterrenmunt...(???) 20.11.04, 00:33 Ja wiem co to jest! (Ze strony producenta Pickwick) • Pickwick Sterrenmunt Sterrenmunt vindt zijn oorsprong in Griekenland en Turkije. Het is een melange van anijs en venkel, gecombineerd met de zacht-zoete smaak van zoethout. Een vleugje pepermunt maakt het tot een verfrissende kruidenmelange. Herbata sterrenmunt zawiera anyzek, koper wloski, korzen lukrecji i miete. Odpowiedz Link
lusje Re: Sterrenmunt...(???) 20.11.04, 11:38 dokladnie jak to czytalam to az mi sie smak przypomnial:)ide zaparzyc sobie filizaneczke:) wiedzialam oczywiscie ze to est mieszanka i sadzilam ze z anyzkiem. pytanko:czy w Polsce jest juz obecna tego typu herbatka? groetjes uit A'dam! L. Odpowiedz Link
lucia_van_eeden Re: Sterrenmunt...(???) 21.11.04, 06:42 Nie mam pojecia czy jest tez w Polsce, prawdopodobnie nie, ale na szczescie jest w Amsterdamie... Ja tez tam mieszkam i mowie ci: kto mieszka w Amsterdamie, na pewno nie ma problemow herbacianych... Groetjes van Lucia. Odpowiedz Link