ups123 18.01.07, 18:34 co oznacza slowo "babinas".... z tego co wiem, to jest po niderlandzku. na necie alta vista tlumaczy to na angielki jako pork -nasty czyli wredna, zlosliwa swinia albo cos w tym rodzaju. czy to sie zgadza? dzieki za pomoc! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tijgertje Re: co oznacza slowo... 18.01.07, 19:43 Nie spotkalam sie z takim slowem w Holandii. Albo jeszcze nie... Odpowiedz Link
napolnoc Re: co oznacza slowo... 18.01.07, 21:37 tez nie znam....wogole jakos malo niderlandzko brzmi, jestes pewna ze to wlasnie w tym jezyku jest slowo? mnie sie z hiszpanskim skojarzylo (???) Odpowiedz Link
ups123 Re: co oznacza slowo... 19.01.07, 11:08 troche sie pomylilam bo chodzi o bobinas nie babinas.... sprawdzilam i rzeczywiscie jest takie slowo w hiszpanskim. pewna znajoma osoba ma taki nick - troche dziwny po przetlumaczeniu ale cóż ;-)) Odpowiedz Link
mad_die Re: co oznacza slowo... 21.01.07, 21:34 nie no w holenderskim jest "bobine" czyli świeca zapłonowa :D a po hiszpańsku to też świeca jest, to bobinas ;) Odpowiedz Link
dutchman Re: co oznacza slowo... 22.01.07, 15:54 Malutka korekcja - bobine to jest cewka zaplonowa w samochodzie.... pozdrawiam dutchman Odpowiedz Link
mad_die Re: co oznacza slowo... 22.01.07, 22:34 racja, sorki za pomyłkę ;) świeca to "bougie" przecież ... Odpowiedz Link
rocker Re: co oznacza slowo... 28.01.07, 14:37 Dutchman, mała "korekcja". "ain't" jest uniwersalnym przeczeniem od "be" lub "have", więc nie stosuje się już wtedy orzeczenia per se. Zatem Twój podpis powinien być "I ain't nobody". Pozdrawiam! Odpowiedz Link
dutchman Re: co oznacza slowo... 28.01.07, 16:00 Zdaje mi sie ze masz calkowicie racje Rocker :) Odpowiedz Link