Dodaj do ulubionych

MDK 10 PowerPack

26.07.04, 23:09
Chciałbym w końcu się dowiedzieć czy w MDK 10.0 pp jest Office już na płytach?

Wiem, że kilka osób z tego środowiska go używa. Czy ktoś może mi przegrać na
płyty, zrobić tzw. kopię. Pokryję koszt płyt i przesyłki. 100zł za coś czego
nie wiem czy będę używał to dla mnie troche za dużo. Czy to jest zgodne z
prawem? Czy można robić kopie PP ?? Ktoś się odważy i mi zrobi pirata? Precież
jest za darmo, to tylko te pakiety dodatkowe chodzi.
Obserwuj wątek
    • bokaj Re: MDK 10 PowerPack 27.07.04, 00:04
      w MDK 10 Official jest już OpenOffice - i wiele innych aplikacji, czyniących system użytecznym od razu!
      Official był na dvd w Enterze, w Linux+ - i pewnie jeszcze gdzieś.
      mam PowerPacka, ale wybacz - piracenia Linuxa akurat nie popieram, bo tutaj płacąc wyraźnie czuję, że wspieram firmę, która oddaje ludziom te zarobione pieniądze - właśnie poprzez rozwijanie kolejnych DARMOWYCH wersji (przeciwnie niz Bill G., który łupie ile wlezie i się ludziom jakoś nie odwdzięcza!).
      wszystko co jest w PowerPacku można ściągnąć z netu - a to już nie jest ściąganie dużych obrazów iso, lecz pojedynczych aplikacji - trwa to zwykle kilka minut.
      mogę ci zaproponowac inny układ: jak sobie kupisz za te 20 zł Officiala, to moge ci dosłać (za friko - koszt przesyłki) komplet płyt z Linux+Extra z mandrakiem 9.2 - tam masz rpm-y z wszystkimi dodatkowymi aplikacjami, one pasują do 10-tki. po prostu sobie wgrasz i będziesz miał to, co w PowerPacku (prawie wszystko). jesli chcesz - napisz mi na priva.
      • konrad-85 Re: MDK 10 PowerPack 27.07.04, 00:42
        A ja mam takie pytanie - skad mozna sciagnac Mandrake 10 PowerPack?
        Sciagam bo nie mam kasy na to zeby kupic. Probuje z emule, znalazlem 7 obrazow
        plyt ale to idzie strasznie tragicznie.
        Poradzcie cos.
        • eressea Re: MDK 10 PowerPack 27.07.04, 01:41
          konrad-85 napisał:

> A ja mam takie pytanie - skad mozna sciagnac Mandrake 10 PowerPack?
          > Sciagam bo nie mam kasy na to zeby kupic. Probuje z emule, znalazlem 7 obrazow
          > plyt ale to idzie strasznie tragicznie.
          > Poradzcie cos.

Official jest naprawde wystarczający, to pełnowartościowy system. Nie ściągaj
          przez żadne emule, ale z mirrorów. Mozesz także kupić na allegro, albo od autora
          strony www.vexnet.net (polecam :-)))
    • hippolin Re: MDK 10 PowerPack 27.07.04, 00:53
      PowerPack to wersja pudełkowa, ta co ma poprawione błędy.
      Tego nie ściągniesz, przynajmniej legalnie teraz.

www.linuxiso.org tam szukaj

Chyba zaczekam, odłorzę trochę kaski i kupię sobie. Narazie pomęczę to co mam.
      Czy są jakieś szanse, żeby to wszystko co dziś jest w PP mogło być w zwykłym MDK
      np. 10.x ?
      Z resztą byłem i jestem ciekawy czy piractwo kwitnie w śród Linuxiarzy.
      • bokaj Re: MDK 10 PowerPack 27.07.04, 01:22
        wersja Official tez ma poprawione błędy!
        PowerPack to wersja wzbogacona o różne aplikacje (np. stery nVidii itp.) - stąd jej komercyjny charakter (zamiast męczyć się ściąganiem kilku tysięcy aplikacji - masz je do wyboru na płycie.
      • madcio Re: MDK 10 PowerPack 02.08.04, 15:26
        > Z resztą byłem i jestem ciekawy czy piractwo kwitnie w śród Linuxiarzy.
        Pomijając system, sądzę, że rozkład statystyczny niczym się nie różni. Pirackie
        filmy, muzyka, pirackie windowsy na tym samym dysku lub osobnym kompie, no i
        spiracone gry.
    • konrad-85 Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 00:54
      Skad mozna sciagna pozostale plytki tej dystrybucji bo pierwsze trzy sciagnalem
      sobie z ftp.tpnet.pl?
      • bokaj Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 02:11
        konrad-85 napisał:

> Skad mozna sciagna pozostale plytki tej dystrybucji bo pierwsze trzy sciagnalem sobie z ftp.tpnet.pl?

zerknij tu:
        mandrake.cz/index.php?aid=8&PHPSESSID=8bbbd31c75b790b7781ebb036f8565cd
        • bokaj Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 02:15
          albo tu:
          www.mandrakelinux.pl/produkty/pobieranie.php
          • konrad-85 Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 08:31
            sprawdzilem kilka miejsc podanych przez Ciebie i niestety wszedzie sa tylko
            pierwsze trzy plytki. Czy wie ktos gdzie jest ich wiecej?
            • bokaj Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 11:11
              konrad-85 napisał:

> sprawdzilem kilka miejsc podanych przez Ciebie i niestety wszedzie sa tylko pierwsze trzy plytki. Czy wie ktos gdzie jest ich wiecej?

fakt. może zatem trzy płyty tu juz całość?
              • eressea Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 11:18
                bokaj napisał:

> fakt. może zatem trzy płyty tu juz całość?

Ja mam cztery.
                • bokaj Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 11:25
                  hej, zaciekawiony tym problemem specjalnie zadzwoniłem do kumpla, który ma kupioną onegdaj z Linux+Extra wersję MDK 10 Community (w sumie 7 płytek).
                  PŁYTY INSTALACYJNE SĄ TRZY!!!
                  (reszta to rpm-y z aplikacjami).
                  na stronie mandrake też są tylko 3 iso instalacyjne.

wygląda na to, że pdstawowa wersja MDK 10 to trzy płyty - pozostałe to dodatki.

a, nawiasem mówiąc: próbowałeś instalować te trzy płyty? komp domaga się jakiejś czwartej?
                  • bokaj Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 11:29
                    sorry, dopiero teraz uzmysłowiłem sobie, że tych chcesz ściągnąc iso PowerPacka - NIGDZIE tego nie znajdziesz za free, bo to wersja komercyjna!
                    jeśli ktoś wrzucił w sieć, to nielegalnie!
                    zrób tak: instalnij te 3 pierwsze, a reszte w postaci rpm-ów ściągnij z sieci (bo to już są tylko rpm-y z aplikacjami, np. xine, mplayer, gimp itd.)
                  • eressea Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 11:37
                    bokaj napisał:

> wygląda na to, że pdstawowa wersja MDK 10 to trzy płyty - pozostałe to dodatki.

Czwarta jest gdzieś na pewno, podawano do niej linki na rożnych forach. Ale z
                    trzech też się powinno zainstalować. Mówię oczywiscie o Official.
                    • konrad-85 Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 15:41
                      Dzieki za to ze zainteresowaliscie sie tym problemem. Sprobuje zainstalowac z
                      tych trzech ale jesli ktos by mial linka do tej czwartej to poprosze.
      • konrad-85 Re: MDK 10 PowerPack 28.07.04, 15:56
        "Darmowa dystrybucja w wersji dla komputerów klasy i586 i wyższej rozprowadzana
        jest na trzech płytach i zawiera wszystkie podstawowe, niezbędne do działania
        systemu składniki (jądro systemu w wersj 2.6.3) oraz dodatkowo kilka niezwykle
        przydatnych aplikacji, takich jak interfejsy graficzne KDE 3.2 i GNOME 2.4.2,
        narzędzia deweloperskie, narzędzia internetowe, oprogramowanie biurowe oraz
        system zarządzania bezpieczeństwem."
        zrodlo - www.idg.pl/ftp/linux_360/Mandrake.Linux.Official.10.0.CD1.html
    • hippolin jakie wymagania? 28.07.04, 14:11
      Słyszałem, że ta wersja chodzi znacznie wolniej od 9.2 ?
      • bokaj Re: jakie wymagania? 28.07.04, 16:23
        hippolin napisał:

> Słyszałem, że ta wersja chodzi znacznie wolniej od 9.2 ?

nie potwierdzam!
        u mnie to najszybszy z linuxów (w porównaniu z Auroxem 9.4, Fedorą2 i Suse 9.1 Personal)
        szybkośc 10-tki jest absolutnie porównywalna z 9.2 (używałem BlueHawka, czyli wersję ocenianą jako najlepszą - z tych darmowych!)

do Konrada:
        śmiało instalnij te trzy płyty, wygląda, że tam wiele już jest! reszta: google - "nazwa aplikacji rpm" - i stopniowo zrobisz sobie power packa.
        na początek polecam ci przeglądarke Opera 7.5 - ze strony firmowej (opera.com) ściągasz w 2 min. rpm-a i 3 klikami instalujesz tę super przeglądarke) - a potem reszta...
        • hanatol Re: jakie wymagania? 28.07.04, 16:35
          Zainteresuj sie też urpmi i penguin libaration front.

plf.zarb.org/index.php
          easyurpmi.zarb.org/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka