pishor 04.02.06, 14:12 Szukam fajnych stron na temat kościoła ewangelickiego (obrządek,wystrój,symbole).Generalnie interesuje mnie to wszystko co można wykorzystać przy projekcie wnętrz takiego właśnie kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: kościół ewangelicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:31 www.luteranie.pl/www/biblioteka/galerie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacedreamer Re: kościół ewangelicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:09 Z ewangelikami to masz przynajmniej ten plus, że mafia beretowa nie obwiesi Ci całego kościola styropianem i wstążkami :-). Generalnie z umiarem. Skieruj swoje poszukiwania do Niemiec ( może Opiniodawca coś podrzuci ) - w Polsce ewangelicy mało budują. Jeśli chodzi o polską architekturę sakralną to polecam Niemczyka: www.odkupiciela.diecezja.bielsko.pl/galeria.php Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: kościół ewangelicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 00:16 fotogalerie.pl/galeria/ikcelam6808 www.rowery.olsztyn.pl/wspolpraca/miejsca/dzwierzuty szewo.com/gallery/wegry/balaton.phtml szewo.com/gallery/item.phtml/315 www.kowalewopomorskie.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=49&page=view&catid=4&PageNo=1&key=3&hit=1 bydzia.pl/pocztowki/index.php?idk=1&strona=6 bydzia.pl/pocztowki/kartka.php?id=18 www.odyssei.com/pl/travel-tips/17202.html www.umnowemiasto.pl/modules.php?name=gnowe www.zamkipolskie.hg.pl/zamek/za06/zdjecie/przedecz02.html www.zamkipolskie.hg.pl/zamek/za06/zdjecie/przedecz01.html www.schulzbratian.republika.pl/mojemiasto/NoweMiastoLubawskie/photos/photo3.html www.golub-dobrzyn.pl/?menu=miasto&podmenu=zabytki www.lidzbarkwelski.bil-wm.pl/index.php?inf=7&idsl=14&id=13 zabrze.blog.onet.pl/1,AR3_2005-12_2005-12-01_2005-12-31,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacedreamer Re: kościół ewangelicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:08 Nie chodziło mi Mifie o to, że ewangelików jest w Polsce mało ( sam znam kilkunastu ), ale o fakt, że mało aktualnie budują - stąd niewiele jest u nas współczesnych ( nie mówiąc o nowoczesnych ) kościołach ziomków Lutra :-). Ps. Imre Makovecz: www.makovecz.hu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: kościół ewangelicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:48 Toż nie mam o to pretensji. Znalazłem i wsadziłem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
opiniodawca Re: kościół ewangelicki 06.02.06, 10:20 Elegancki kosciol z naprawde swiatobliwym nastrojem- obawiam sie jednak ze katolicki (wiadomo: Bawaria): www.nagler-architekten.de/ --> Projkete--> Kirchenzentrum München- Riem O ile sie nie myle Piotrek Zumthor tez jakies koscioly buduje- tez katolickie- www.kolumba.de/neubau/projekt.html i budowal: caad.arch.ethz.ch/teaching/wfp/ABGESCHLOSSENE/laesser/oeuvre/kapel.html opiniodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Ngelicka Re: kościół ewangelicki IP: *.dowco.com 06.02.06, 21:11 Pisior - na rany - rece i nogi mi opadly...wejdz na drut ale mi to juz Odpowiedz Link Zgłoś