citizen017 29.03.07, 16:12 Poszukuję pilnie przepisów/rozporządzenia dotyczących wymogów powierzhniowych izby ekspedycyjnej oraz zaplecza apteki ogólnodostępnej (jaka powierzchnia każdego z pomieszczeń). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: observator Re: Powierzchnia pomieszczeń apteki ogólnodostępn IP: *.chello.pl 29.03.07, 17:49 ustawa - Dz.U.2001, Nr126, poz.1382 1. Dz.U.2002,Nr 171, poz.1395 2. Dz.U.2002,Nr 161, poz.1338 3. Dz.U.2002,Nr 161, poz.1337 To jest elementarz dla projektanta aptek. Uważaj na izbę recepturową! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaineresowany Re: Powierzchnia pomieszczeń apteki ogólnodostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 23:26 A gdzie można znaleźć informacje nt wymaganego metrażu poszczególnych pomieszczeń, ich wysokości? Podobno określona jest szerokość korytarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: Powierzchnia pomieszczeń apteki ogólnodostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:37 Wymienione wcześniej rozporządzenia nie określają metrażu poszczególnych pomieszczeń, jedynie powierzchnię podstawową. Ja nigdzie nie znalazłam takich informacji, a pytałam i człowieka od uzgodnień i 2 architektów; jeden oznajmił mi tylko tyle, że receptura jest najwiekszym pomieszczeniem na zapleczu...Ja projektuję przede wszystkim zgodnie z warunkami technicznymi; niestety bez doświadczenia, bo to mój dyplom. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Powierzchnia pomieszczeń apteki ogólnodostępn 30.04.07, 20:43 A miło byłoby czasem projektować bez bzdurnych dyrektyw.Po prostu zgodnie z logiką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: Powierzchnia pomieszczeń apteki ogólnodostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:40 Czy bzdurną dyrektywą są wg Ciebie warunki techniczne? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Powierzchnia pomieszczeń apteki ogólnodostępn 30.04.07, 22:15 Bzdurą jest określanie wielkości pomieszczeń przedsiębiorstwa.A może to się nawet nazywać warunkami technicznymi. Nie przesadzajmy z nadmiarem norm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Re: Powierzchnia pomieszczeń apteki ogólnodostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:04 Andrzej - jeszcze niedawno byłeś zagorzałym zwolennikiem biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator do citizen IP: *.chello.pl 02.05.07, 10:55 przed Tobą jeszcze trochę nauki; zacznij od nazewnictwa stosowanego w budownictwie, przede wszystkim w Polskich Normach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś