Dodaj do ulubionych

BACÓWKA- plany, koszty???

IP: *.nd.e-wro.net.pl 09.10.03, 19:17
Moi rodzice zakupili niewielki kawałek ziemi i chcieliby na nim wybudować
domek na lato typu BACÓWKA. Taki drewniany, trójkątny. Do użytku
wakacyjnego. Czy ktoś wie gdzie można dostać plany takiego domku,
ewentualnie może wiecie kto stawia takie domki (woj. dolnośląskie) i jaki
jest koszt?
Obserwuj wątek
    • Gość: rooti Re: BACÓWKA- plany, koszty??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 01:16
      Wyjatkowo w tym przypadku nie pomoge z prostej bardzo przyczyny: "trojkatne
      bacowki" sa wyjatkowo ochydne i goraco odradzam jej budowanie. Zamiast tego
      mozna postawic bardzo rozsadny, malutki domek a'la goralski - jesli juz.
      Natomiast mieszkanie w pryzmie na ziemniaki nie jest interesujaca alternatywa.

Pozdrawiam
      • Gość: Wrocławianka Do rooti IP: *.nd.e-wro.net.pl 10.10.03, 08:41
        Nie to ładne co ładne ale to co się komu podoba, hihihi. Zresztą rodzice nie
        są zdecydowani na "bacówkę albo nic". Wydawało im się że jest to jeden z
        tańszych domków i łatwy do postawienia. Jeśli masz jakieś inne propozycje to
        chętnie posłuchamy. Kluczem jest niska cena i łatwość, szybkość budowy. :-)
    • Gość: inz. Mamon Re: BACÓWKA- plany, koszty??? IP: *.dietrich.untertrifaller.com 10.10.03, 08:37
      Moze na lato lepszy namiot? Moze jednak sie myle?

Uklony,

inz. Mamon
    • Gość: Gosia Re: BACÓWKA- plany, koszty??? IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 10.10.03, 21:45
      Obecnie jestem na tym samym etapie. Znaleźć coś sensownego jest strasznie
      trudno. W podwrocławskiej wsi, gdzie mam kawałek ziemi stoi taka bacówka, mogę
      zapytać, skąd ja sąsiedzi wytrzasnęli. Osobiście nie podoba mi się, wolałabym
      coś parterowego i bez góralskiego stylu. Znalazłam parę ofert. Sensowna wydaje
      się firma Danmar spod Gdańska, ma swoją stronę internetową. Są to dość ładne
      składane z gotowych elementów drewniane domki: od altanek ogrodowych do
      prawdziwych domów całorocznych. Kiedyś mieli przedstawicielstwo w Geancie na
      Krzywoustego, teraz je zlikwidowali, ale działają w całej Polsce i jest z nimi
      kontakt. Rodzice musieliby sie z nimi skontaktować telefonicznie i poprosić ich
      o przysłanie oferty. Niestety nie znalazłam podobnej firmy bliżej Wrocławia.
      Podobno jest w Namysłowie.
      • Gość: Interneciarz Re: BACÓWKA- plany, koszty??? IP: *.proxy.aol.com 11.10.03, 07:16
        Ten Danmar jest pod adresem:
        www.danmardomy.pl
        Osobiscie uwazam, ze te te ich cudenka to absolutne potwornosci
        architektoniczne. Ale moze cos znajdziesz.
        • Gość: Wrocławianka Re: BACÓWKA- plany, koszty??? IP: *.nd.e-wro.net.pl 11.10.03, 11:10
          Rzeczywiście nienajpiękniejsze ale za to nienajdroższe. Warte zastanowienia. A
          może ktoś kupił taki domek i może się wypowiedzieć o jakości wykonania i
          rzetelności firmy? Chyba puszczę nowy post by się coś dowiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka