Dodaj do ulubionych

Matura z języka angielskiego na żywo

• Gość: maniek Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.astral.lodz.pl 06.05.10, 12:37
      Ja pamietam tylko odp pierwsze ale z tego co widac to były pomieszane arkusze, F T F T T
    • Gość: Liza Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.elblag.vectranet.pl 06.05.10, 12:37
      a jesli ktos tego meila napisal w stylu "Dear Sir or Madam" i na koncu "Yours faithfully" to jest źle???????????
    • Gość: Maniek Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.astral.lodz.pl 06.05.10, 12:38
      wydaje mi sie ze własnie jest dobrze
    • Gość: Gość Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: 195.117.84.* 06.05.10, 12:41
      Matura z j.angielskiego była średnia. Największą trudność sprawiła mi część czytana. Myślę, że przedmioty na poziomie rozszerzonym będą nieziemsko trudne, a to ze względu na wprowadzenie nowej formy matury. Nikt teraz nie ma obowiązku zdawać przedmiotów na tym poziomie, dlatego myślę, że każdy to odczuje.
    • Gość: Maya Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.icpnet.pl 06.05.10, 12:42
      Liza - ja też tak zrobiłam i powinno byc dobrze, niby pisało się do agencji turystycznej, ale i tak to jak list oficjalny prawie!
      CzekamnaRzozsz - dzięki :* ja też tak zrobiłam, bo z tymi studiami to za łatwe to byłoby jakoś i ja też pisze rozszerzenie, powodzenia :*
    • Gość: sdddddddd Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: 83.238.16.* 06.05.10, 12:42
      @Rower: Musisz powtarzać w sierpniu. Serio.
    • Gość: Gość Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.10, 12:42
      chyba nie zdałem ;(
    • Gość: AKCE Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.ip-p14.gni.pl 06.05.10, 12:42
      Tak się zastanawiam czy nie zrobiłem dużego głupstwa :) Nie potrafię użyć ładnego języka i podania ładnie wszystkich informacji w 200 słowach... Napisałem 310 i potem jak zauważyłem ,że mam za dużo musiałem skreślać... Byłem na tyle zdenerwowany na tą sytuację ,że list zakończyłem zdaniem "All right. I must finish now because i can use only 200 words" Bye XYZ" mam nadzieję ,że nie będzie to sprawdzał gbur bez poczucia humoru :P
    • Gość: sdddddddd Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: 83.238.16.* 06.05.10, 12:43
      Z angielskiego trzeba mieć 15 punktów, żeby zdać.
    • Gość: Gość1 Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.prenet.pl 06.05.10, 12:43
      Też tak samo napisałam i wydaje mi się że jest dobrze:)
    • Gość: Piotrek Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 12:43
      A czemu nikt nie pisał jeszcze że jeden z readingów dotyczył osoby R.M.Stallmana.

Ogólnie matura była bardzo łatwa.
    • Gość: ssa Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: 194.106.192.* 06.05.10, 12:47
      jest dobrze z yours faithfully, a z pisarzem bylo,ze musial zarabiac na zycie wiec odpowiedz byla ze musial zarobic :)
    • Gość: Gość Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:47

XYZ 06.05.2010
      Office touristic " ITAKA"
      I would like travel to the london.
      Could you give to me hotel opposite church?
      I would like that my hotel has all inclusive class.
      How many cost this travel.
      Is it possible pay a little less?
      Your faithfully XYZ

XYZ 06.05.2010
      Tom Parker
      Hello Tom!
      In first word my letter i would like to asky you How are you?
      For me all absolutely good.
      I would like to tell you that I not wraiting to you because I was ill.
      Two days ago I witch my friends give show on school fun.
      Show name is: " Security animals "
      Yesterday I illed. I mused reading text per public.
      I going fast to doctor. He ordered me leight in bed.
      Today I come back to soon and wanted was on show.
      People who were there responded very expression.
      Money wiht ticket I give for organization per animals.

List troszkę nie poszedł pomyliły się słówka i ich "czasowanie" i wszyło ciut inaczej niż chciałem ale i tak jest w miare?
    • Gość: Wiślak Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:48
      Dla mnie "listening" i "reading" nie były najgorsze, gorzej było z listem :/
    • Gość: egzaminator Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: 195.117.84.* 06.05.10, 12:48
      Radzę wszystkim, abyście jednak poczekali na rozwiązania maturalne. Na maturze pojawiają się grupy. Dlatego spokojnie i bez nerwów.
    • Gość: egzaminator Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: 195.117.84.* 06.05.10, 12:48
      Radzę wszystkim, abyście jednak poczekali na rozwiązania maturalne. Na maturze pojawiają się grupy. Dlatego spokojnie i bez nerwów.
    • Gość: GOŚĆ Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:50
      Do wczesniejszego
      Oczywiście napisałem Dir Sir/Madame w mailu;)
    • Gość: mini Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:51
      Trudne? :) Przecież ta matura była BANALNA.
    • Gość: sondo Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:53
      jak można nie zmieścić się w 200 słowach;o
      4 "kropki" po 2 informacje i od razu tyle wodolejstwa? :P
    • Gość: Gość Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.10, 12:54
      Ja nie pisałem żadnego "Dear Sir or Madam", tak się maili nie piszę. No ale po tych bredniach w tekście źródłowym na Polskim można się spodziewać wszystkiego :)
    • Gość: molli Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.10, 12:57
      hej te podawane przez was odpowiedzi nic mi się nie zgadzają no mogło być pomieszane ale ja to i tak masakrycznie napisałam więc moge mieć wszystko źle
    • Gość: pawelele Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 13:00
      kiedys bede te winiki?
    • Gość: gosc Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 13:00
      Dlaczego nieby się nie pisze "Dear Sir or Madam"? W tej epoce mało kto pisze tradycyjne listy a oficjalne są na porządku dziennym więc w jaki sposób zacząć nie używając tego zwrotu? "Hey? Hi? Hello?" :P
    • Gość: kasiaa Re: Matura z języka angielskiego na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 13:02
      a ja uwazam ze byla stosunkowo trudna i czytanie nie bylo najprostrze to ostatnie mialo troche podchwytliwych pytan...i w sluchani tez latwo mozna sie bylo na cos zlapac bo dosc szybko lecieli i calkiem mocnym slownictwem..
      tzn nie byla trudna pod katem zdania czy dostania 50% ale jak mnie interesowalo cos pod 100% a zdjae sama podstawe to uwazam ze byla trudna bo penie bede miala z 80 cos..:(
      • Gość: edukacja Rodpowiedzi IP: *.stacje.agora.pl 06.05.10, 13:25
        mamy już odpowiedzi:
        www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,7848515,Matura_2010___jezyk_angielski__odpowiedzi.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka