Dodaj do ulubionych

Młoda krew

17.06.10, 17:23
Niestety powstrzymuje mnie choroba :(
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: Młoda krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 19:07
      ODDAWAJCIE, POLECAM, naprawdę niewiele potrzeba, a po oddaniu będziesz naprawdę zadowolony (co niektórzy dumni)
    • Gość: mmmm Re: Młoda krew IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 17.06.10, 20:20
      powstrzymuje mnie to, iz moja krew to moja i nikomu jej nie dam.. nie chce tez sie zadnym syfem zarazic.. nie powinno sie ratowac ludzi, swiat jest przeludniony.. ale kiedy na swiecie bylaby ta sama nie wrastajaca liczba ludzi to co innego.. i jest to mozliwe.. ale ludzie zachowuja sie jak 5letnie dzieci.. nie rozumieja zjawiska..
    • Gość: rudy_glonojad Re: Młoda krew IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.06.10, 22:17
      Gdyby nie choroba, to bardzo chetnie. A tak... za duzo lekow we krwi :-(
    • Gość: kasia Re: Młoda krew IP: 94.254.175.* 17.06.10, 22:18
      powstrzymuje mnie sesja:/ (wiadomo, trzeba być w pełni sił:P) ale zaraz po najtrudniejszych egzaminach idę! W końcu minęły te trzy miesiące od ostatniego razu;)

@mmmm - miejmy nadzieję, że gdy Tobie będzie potrzebna krew od kogoś innego, to ten ktoś się znajdzie. Mimo wszystko.
    • Gość: dominika Re: Młoda krew IP: *.251.c64.petrotel.pl 17.06.10, 22:37
      @mmmm
      Krew ida oddawać ludzie zdrowi, mniejsze prawdopodobieństwo zarażenia się w punkcie krwiodawstwa niż choćby w osiedlowym sklepie czy autobusie komunikacji miejskiej.

A krew pobierana jest jednorazowym sprzętem do sterylnego woreczka, taka sama igła jak przy zastrzyku czy pobraniu krwi.
    • Gość: Robuś Re: Młoda krew IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.06.10, 07:44
      Oddaję i krew i płytki krwi od dawna i za każdym razem po zabiegu wychodzę szarpany ambiwalentnymi uczuciami; bo i duma z zadowoleniem i jednoczesnie żal, że tak mało moge pomóc-a chaciał bym o wiele więcej.Widziałem na co i komu idzie krew i zapewniam wszystkich-potrzeba jest gigantyczna.
      Ludzie-dajcie siebie innym-choć w cząstce!!! Warto!
    • Gość: mmmm Re: Młoda krew IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 18.06.10, 20:59
      1. wiele razy slyszalem o przypadkach zarazenia sie przy podawaniu zastrzyku czy pobierania krwi.. 2. nie potrzebuje od nikogo krwi, jak wspomnialem ludzi na ziemi jest za duzo, jesli umre to umre, trudno..
      3. szpitale, lekarzy i apteki omijam z daleka.. ostatnim razem u lekarza bylem 10 lat temu.. czuje sie swietnie, nie pije, nie pale, nie jem syfu..
    • Gość: amistad Re: Młoda krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 21:21
      Mnie też [powstrzymuje choroba, nie chcą mojej krwi.

Dlaczego nie ma takiego powodu???
    • Gość: Slavo Re: Młoda krew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 12:48
      Kiedyś oddawałem krew bardzo chętnie, nauczyłem się tego w wojsku - najpierw jako sposób na dodatkowe 2 dni urlopu, potem już z czystej potrzeby serca .... dziś niestety moja własna choroba nie pozwala mi już na to i bardzo tego żałuję, szczególnie gdy często własnie latem rozpoczyna się akcja uzupełniania mojej grupy :(
    • Gość: Monnie92 Re: Młoda krew IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.10, 19:31
      pfff a ja za mało ważę -.-'
    • Gość: siuks Re: Młoda krew IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 15:36
      @mmmm podaj jeden wiarygodny, udokumentowany przykład, kiedy honorowy się czymś zaraził poprzez oddawanie krwi. zarazić to się można, jak się mieszka przy niemieckiej granicy i jeździ się za nią, by swoją krew spieniężyć. tam o badania nikt nie pyta, nic się nie zmieniło od czasów sprzed upadku Muru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka