Dodaj do ulubionych

FIZJOTERAPIA

IP: *.net.pl / *.crowley.pl 06.04.04, 12:53
Czy ktos z was wybiara sie moze na fuzjoterapie na US albo UJ??? Jak tam u
was z plywaniem??? heheh wiecie moze cos na ten temat czego ja nie wiem???
Piszcie wszysto!!! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: FIZJOTERAPIA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.04.04, 14:40
      A nie lepiej byłoby Ci iść na Fizjoterapię na AWF-ie? Ja jestem właśnie na
      fizjoterapii na AWF-ie w Krakowie. Akademie Medyczne mają zupełnie inna
      specyfike, troche inaczej uczą... ale jak wolisz? Jeżeli miałabyś jakieś
      pytania, to pisz w tym wątku. Pozdrawiam.
      • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.net.pl / *.crowley.pl 19.04.04, 19:02
        Nie za bardzo chce isc na AWF bo wydaje mi sie, ale moze nie mam racji, ze na
        AWFie ucza byc moze bardziej pod katem sportowym a w szkole medycznej wlasnie
        pod tym katem (medycznym). Ale bylabym wdzieczna za jakies informacje o tym jak
        wygladaly egzaminy i czy bylo trudno :) Dzieki
        • Gość: studentka Re: FIZJOTERAPIA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.04.04, 23:09
          Właśnie to miałam na myśli pisząc, że ten sposób nauczania troche się różni od
          siebie, ale na AM też was przećwiczą - to jest pewne! Może nie aż tak bardzo
          jak na AWF-ie, ale też :) Poza tym anatomia na pierwszym roku jest wszędzie tak
          samo trudna, więc tu nie ma żadnej różnicy... Jeżeli jesteś ciekawa jak
          wyglądają egzaminy, to zapraszam na stronę:
          www.awf.krakow.pl/rekrut/fizdz.htm - przyznam, że nie należy do
          najłatwiejszych ten egzamin, ale do Katowic na AWF o wiele trudniej jest się
          dostać!
          • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.net.pl / *.crowley.pl 20.04.04, 08:09
            Oki wielkie dzieki :) Dam znac jak sie gdzies dostane hehehe
          • Gość: rybka Re: FIZJOTERAPIA IP: 212.244.182.* 04.05.04, 21:29
            Ja wybieram sie na AWF-w Krakowie na fizjioterapie. Bylam nawet na dniach
            otwartych. Szkola jest spoko. Tylko czy tam sie dostane? Pozdrawiam
    • Gość: zainteresowana Re: FIZJOTERAPIA IP: *.softpro2.pl 20.04.04, 17:31
      kto wybiera sie na fizjoterapie na AWF w katowicach?? ilu chetnych było w
      zeszłym roku?? czy testy sprawnościowe są naprawde takie trudne?? Boje sie że
      ich nie zdam:(
      • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.net.pl / *.crowley.pl 20.04.04, 18:11
        Ja na Twoim miejscu regularnie zaczelabym juz chodzic na basen i cwiczyc i
        podobnie reszte bo troche trzepia na tych egzaminach :)
      • Gość: studentka Re: FIZJOTERAPIA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.04, 11:28
        W zeszłym roku jak zdawałam (na dzienne) było ok. 7 osób na miejsce. Egzamin
        sprawnościowy jest tam naprawdę trudny. Nie należę do osób mało wysportowanych,
        a mimo iż codziłam na kurs przygotowawczy - nie dostałam się. Bardzo dużo dają
        dodatkowe punkty za klasę sportową, a właśnie do Katowic zdaje dużo takich
        osób. Poza tym widać, że tam dużą rolę odgrywają znajomości i to dało się
        wyczuć na każdym kroku :((( Życzę powodzenia!
        • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.net.pl / *.crowley.pl 21.04.04, 15:03
          O jaka klase sportowa chodzi???? bo nie bardzo wiem :) a co do tych znajmomosci
          to z tego co wiem to AWF w Katowicach jest najbardziej skorumpowana uczelnia
          chyba na Slasku :) hehehe
          • Gość: studentka Re: FIZJOTERAPIA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.04, 16:04
            No właśnie teraz bardzo się cieszę, że się tam nie dostałam - m.in. z tego
            powodu... Poza tym nie lubię Katowic ;) Jeżeli chodzi o te dodatkowe punkty, to
            są to tzw. osiągnięcia dodatkowe, ale trzeba należeć do jakiegoś poważnego
            klubu sportowego i zdobywać dobre wyniki na skalę państwową w danej dziedzinie
            sportu (wtedy taki ktoś posiada odpowiednią skalę sportową - dokładnie nie wiem
            na czym to polega).
            • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.net.pl / *.crowley.pl 21.04.04, 18:50
              Ja bede probowala na ten UJ i SLAM moze sie uda :) Jednego czego sie obawiam to
              swiadectwo hehehe bo moja srednia to tylko a moze dla nie ktorych az 4.1 ;/
              • Gość: studentka Re: FIZJOTERAPIA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.04, 22:56
                Będzie dobrze - zobaczysz :) Ważne, że wiesz czego chcesz! Jeżeli tylko była
                sobra z biologii, chemii to dasz sobie radę, w końcu na egzaminie obowiązują
                treści programowe ze szkoły średniej, a nie z wyższej :) Daj z siebie wszystko
                i będzie gut :D Świadectwo to nie wszystko... Pozdrawiam.
                • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.net.pl / *.crowley.pl 22.04.04, 15:29
                  oki ;] wielkie dzieki bede sie starala hehe :) Pozdrawiam
                  • Gość: reszka3000 Re: FIZJOTERAPIA IP: *.espol.com.pl 02.05.04, 18:50
                    czesc ja tez zdaje na uj , i mam bardzo duze obawy co do egzaminow: basen,
                    biola ale po co ten wos?? nie moge pojac i z tego jetem cieniutka a co to jest
                    SLAM??
                    • Gość: zainteresowana Re: FIZJOTERAPIA IP: *.softpro2.pl 03.05.04, 13:08
                      SLAM to Ślaska Akademia Medyczna:) jak tam czytam te wypowiedzi to chyba
                      zrezygnuje z tej fizjoterapii...:(no chyba że tylko tak straszycie:)
                      • aeris Re: FIZJOTERAPIA 04.05.04, 08:58
                        a co powiecie o fizjoterapi na awf w-wa? ciezko jest sie dostac?
                      • Gość: studentka Re: FIZJOTERAPIA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.05.04, 21:18
                        Nie rezygnuj! Trzeba próbować, a jeżeli się już zdecydowałaś na jakiś kierunek
                        to znaczy, że jest to w jakimś stopniu Twoją pasją, a pasje trzeba pielęgnować,
                        a nie rezygnować z nich!!!!! Musisz spróbować - Ja miałam swoje słabe dni, już
                        chciałam rezygnować, a widzisz... skończyłam już pierwszy rok i trzymam się
                        bardzo dobrze :) Pozdrawiam.
                        • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.trinity.net.pl / *.crowley.pl 04.05.04, 22:35
                          Trzymajmy sie wszystkie na pewno bedzie dobrze! :) ja w to wierze :) co do tego
                          Wosu to tez nie wiem po jaka cholera on!!! wryy
                          • Gość: reszka3000 Re: FIZJOTERAPIA IP: *.espol.com.pl 04.05.04, 22:45
                            troche przesadzaja i nawet nie chca udostepnic pytan z poprzednich lat, ale
                            zagadnienia sa podane na necie (ten wos- to tez historia, cala konstytucja i
                            prawa) a wiesz moze przypadkiem ile jest pytan z wosu a ile z bioli??
                            • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.trinity.net.pl / *.crowley.pl 05.05.04, 08:59
                              nie mam pojecia, ale ja tez jestem cieka z tej hirtorii i wos'u hehehe moge
                              spytac jak Ci szlo w LO????? i jak u Ciebie z plywaniem??? :)
                              • Gość: reszka3000 Re: FIZJOTERAPIA IP: *.espol.com.pl 05.05.04, 15:36
                                mozesz pytac do woli, ogolnie to oceny mam dobre: z hiry 4 (a otatnio jakis
                                dzial zaliczalam 2 lata temu), a z wosu 5 bo jako tako znam cala konstytucja i
                                to tyle, jest to w ogole niewspółmierne z moja wiedza a plywanie- za tydzien
                                zaczynam chodzic dzien w dzien na basenik ale z tym to chyba najgorzej nie jest
                                sadze ze w tych 3 minutach sie zmieszcze ale wolalabym przeplynac jak
                                najszybciej i dostac maksimum punktow. zopbaczymy a u ciebie jak z tym bylo i
                                skad w ogole jestes?? jak masz ochote to mozemy sobie pogadac na gadu gadu do
                                uslyszenia
                                • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.trinity.net.pl / *.crowley.pl 05.05.04, 22:08
                                  Masz racje chyba na GG bedzie lepiej =) 2785484 odezwij sie!
                                  • Gość: reszka3000 Re: FIZJOTERAPIA IP: *.espol.com.pl 05.05.04, 22:49
                                    ok do uslyszenia
                                    • Gość: zainteresowana Re: FIZJOTERAPIA IP: *.vitnet.pl / *.waw.cdp.pl 07.05.04, 10:48
                                      a tak wogóle to na ta fizjoterapie to łatwiej dostac sie na SLAM czy na AWF???
                                      • Gość: Kamika Re: FIZJOTERAPIA IP: *.trinity.net.pl / *.crowley.pl 07.05.04, 11:03
                                        Nie mam pojecia. Pewnie na AWF'ie bardziej zwracaja uwage na wysportowanie itp.
                                        tak jak wyzej ktos pisal klase sportowa i w ogole a na medycznej to moze biola
                                        wazniejsza, ale nie wiem, wyjdzie w praniu =)
                                        • Gość: studentka Re: FIZJOTERAPIA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.05.04, 16:08
                                          Na SLAM jest o tyle łatwiej, że ze sportu są tylko jakieś proste ćwiczenia, tor
                                          przeszkód, slalom z kozłowaniem itp. a przedniotów można się nauczyć, a jeszcze
                                          jak ktoś lubi biologię i przedmioty jej pokrewne, to nawet specjalnie uczyć sie
                                          nie musi. AWF-y jednak mają dosyć spore wymagania jeżeli chodzi o
                                          wysportowanie, siłę fizyczną itd. a tego jednak nie da się nauczyć
                                          (przynajmniej w krótkim czasie) - to się ma w genach... :) Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka