Gość: KAPUŚNIAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 15:40 hello. czy orientujecie sie może ile trzeba "dac w łape" zeby sie dostac na studia???? ja słyszałem że ok 10000 zł czy to prawda??? wiecie coś na ten tamat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klymenystra Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 21:05 a nie lepiej sie przygotowac? poza tym bez wiedzy to po pierwszym semestrze wylecisz obiboku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 21:30 jkby wszyscy ludzi zdolni i z wiedza sie dostawali... nie ma sprawiedliwości...za to jest korupcja. Jaki kraj takie szkolnictwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anais Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.wlan.pl 16.04.04, 21:19 dostanie sie na studia kosztuje oko. 75-150 zl - tyle wynosi oplata za egzamin, "intelektualisto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zowix Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 19:22 > dostanie sie na studia kosztuje oko. 75-150 zl - tyle wynosi oplata za > egzamin, Nie wprowadzaj chłopaka w błąd :) Cena maksymalna za postepowanie rekrutacyjne na uczelnie wyższe jest regulowana rozporządzeniem ministra edukacji narodowej i sportu. W zeszłym roku maksymalna kwota wynosiła 80 zł. Nie sądzę, aby w tym roku była jakaś drastyczna podwyżka (trzeba by zerknąć do źródłeł) Odpowiedz Link Zgłoś
virgin_black Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA 17.04.04, 20:34 Gość portalu: Zowix napisał(a): > > dostanie sie na studia kosztuje oko. 75-150 zl - tyle wynosi oplata za > > egzamin, > > Nie wprowadzaj chłopaka w błąd :) > Cena maksymalna za postepowanie rekrutacyjne na uczelnie wyższe jest regulowana > > rozporządzeniem ministra edukacji narodowej i sportu. > W zeszłym roku maksymalna kwota wynosiła 80 zł. Nie sądzę, aby w tym roku była > jakaś drastyczna podwyżka (trzeba by zerknąć do źródłeł) uuuu, to łódzka medycyna w zeszlym roku zrobila jakis drobny przekret :)) egzamin kosztowal jakoby wiecej niz ministerialny pulap :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble bla Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 10:47 Oczywiscie ze droga na skroty jest dwa razy dluzsza , i trzeba sie uczyc.Ale! Nie badzmy znowu tak etyczni , bo trzeba dostrzec ze od zawsze ludzie zamozni, studiowali na prestizowych kierunkach i jakos nie bylo z tym problemu by sie dostac. Wiec, z tego wynika ze mozna kupic sobie wejscie na studia, potem tytul magistra,itd itp...Robi sie prezent profesorowi i tak to trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zowix Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.NET / *.stella.net.pl 04.05.04, 12:43 To, ze tak bylo i jest to nie znaczy ze tak byc powinno. Jedno "kupione miejsce" to takze pozbawienie szansy na edukacje mniej zamoznego, o wiele bardziej zdolnego studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmit Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.icpnet.pl 18.04.04, 02:57 trzeba być naprawdę głupim żeby płacić 10000 za coś co można mieć za frico Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrosc narodu Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.chello.pl 21.04.04, 22:15 Jak chcesz stary to płać. Wiem jednak jedno, z doświadczenia z mojej klasy ze szkoły średniej - na studiach trzeba się uczyć i to porządnie. Jeżeli się nie uczysz to prędzej czy później (raczej prędzej) wypadniesz ze studiów i na to żadne pieniądze nie pomogą. Z mojej klasy były takie supermózgi szkolne, a 3/4 wypadło po pierwszym semestrze. Tak czy siak powodzenia. pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś