Dodaj do ulubionych

ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 15:40
hello.
czy orientujecie sie może ile trzeba "dac w łape" zeby sie dostac na
studia????
ja słyszałem że ok 10000 zł czy to prawda???
wiecie coś na ten tamat?
Obserwuj wątek
    • Gość: klymenystra Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 21:05
      a nie lepiej sie przygotowac? poza tym bez wiedzy to po pierwszym semestrze
      wylecisz obiboku
      • Gość: illa Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 21:30
        jkby wszyscy ludzi zdolni i z wiedza sie dostawali... nie ma
        sprawiedliwości...za to jest korupcja. Jaki kraj takie szkolnictwo:)
    • Gość: anais Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.wlan.pl 16.04.04, 21:19
      dostanie sie na studia kosztuje oko. 75-150 zl - tyle wynosi oplata za
      egzamin, "intelektualisto".
      • Gość: Zowix Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 19:22
        > dostanie sie na studia kosztuje oko. 75-150 zl - tyle wynosi oplata za
        > egzamin,

Nie wprowadzaj chłopaka w błąd :)
        Cena maksymalna za postepowanie rekrutacyjne na uczelnie wyższe jest regulowana
        rozporządzeniem ministra edukacji narodowej i sportu.
        W zeszłym roku maksymalna kwota wynosiła 80 zł. Nie sądzę, aby w tym roku była
        jakaś drastyczna podwyżka (trzeba by zerknąć do źródłeł)
        • virgin_black Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA 17.04.04, 20:34
          Gość portalu: Zowix napisał(a):

> > dostanie sie na studia kosztuje oko. 75-150 zl - tyle wynosi oplata za
          > > egzamin,
          >
          > Nie wprowadzaj chłopaka w błąd :)
          > Cena maksymalna za postepowanie rekrutacyjne na uczelnie wyższe jest
          regulowana
          >
          > rozporządzeniem ministra edukacji narodowej i sportu.
          > W zeszłym roku maksymalna kwota wynosiła 80 zł. Nie sądzę, aby w tym roku
          była
          > jakaś drastyczna podwyżka (trzeba by zerknąć do źródłeł)

uuuu, to łódzka medycyna w zeszlym roku zrobila jakis drobny przekret :))
          egzamin kosztowal jakoby wiecej niz ministerialny pulap :))
          • Gość: ble bla Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 10:47
            Oczywiscie ze droga na skroty jest dwa razy dluzsza , i trzeba sie uczyc.Ale!
            Nie badzmy znowu tak etyczni , bo trzeba dostrzec ze od zawsze ludzie zamozni,
            studiowali na prestizowych kierunkach i jakos nie bylo z tym problemu by sie
            dostac. Wiec, z tego wynika ze mozna kupic sobie wejscie na studia, potem tytul
            magistra,itd itp...Robi sie prezent profesorowi i tak to trwa.
            • Gość: Zowix Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.NET / *.stella.net.pl 04.05.04, 12:43
              To, ze tak bylo i jest to nie znaczy ze tak byc powinno.
              Jedno "kupione miejsce" to takze pozbawienie szansy na edukacje mniej
              zamoznego, o wiele bardziej zdolnego studenta.
    • Gość: kosmit Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.icpnet.pl 18.04.04, 02:57
      trzeba być naprawdę głupim żeby płacić 10000 za coś co można mieć za frico
    • Gość: mądrosc narodu Re: ILE KOSZTUJE DOSTANIE SIE NA STUDIA IP: *.chello.pl 21.04.04, 22:15
      Jak chcesz stary to płać. Wiem jednak jedno, z doświadczenia z mojej klasy ze
      szkoły średniej - na studiach trzeba się uczyć i to porządnie. Jeżeli się nie
      uczysz to prędzej czy później (raczej prędzej) wypadniesz ze studiów i na to
      żadne pieniądze nie pomogą. Z mojej klasy były takie supermózgi szkolne, a 3/4
      wypadło po pierwszym semestrze. Tak czy siak powodzenia.
      pzodrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka