skrot.myslowy 30.06.11, 13:43 Znakomity wynik! Przy tak prostej maturze należało się zresztą tego spodziewać. Niestety wynik ten zaciemnia faktyczny stan rozkładu polskiego szkolnictwa i poziom wiedzy prezentowanej przez "kfiat" młodzieży polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abelit Matury nie zdał co czwarty maturzysta 30.06.11, 13:45 zdawalność 2009-78,0% 2010-81,6% 2011-75,5% Czy ktoś odpowie za zaupełną nieporównywalnośc matur z kolejnych lat. A miało byc zupełnie odwrotnie. W tamtym roku matura okreslana była jako łatwa, to w tym roku trzeba było wykończyc młodzież i efekt co 4 nie zdał.Żyjemy w nienormalnym państwie, nie dziwię się ze młodziez stąd ucieka. Do czego namawiam i swoje córki. Jedna juz w Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.icpnet.pl 30.06.11, 13:48 Dobrze, wiecej ludzi do lopaty bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.slupsk.vectranet.pl 30.06.11, 13:51 matma w tym roku to było niezłe jajo. czego oni sie spodziewali po takiej maturze? zdawalnosci 100%? parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
s.dole.melipone Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta 30.06.11, 13:52 A kto powiedział, że maturę ma zdawać 100%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 13:55 Jak ktoś chce zobaczyć jak odwołać się od wyników matury, niech zobaczy tutaj: odwolanieodmatury.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.multinet24.pl 30.06.11, 13:56 Matołów banda. W dzisiejszych czasach matura to żaden prestiż. Młodzież ma puste główki i tyle.Nie uczą się i tyle a większość i tak ściąga na te żałosne 30% a potem idzie na studia - najlepiej prywatne. A potem wszyscy się dziwią, że nie ma pracy dla magistrów. Praca jest tylko nikt nie chce zatrudniać tumanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 13:57 I BARDZO DOBRZE !!! Kiedy Mature bedzie zdawalo 50% absolwentow osiagniemy wreszcie pozadany efekt. Aktualnie szkoly srednie koncza i podchodza do matury ludzie, ktorzy jeszcze 20 lat temu mieliby problemy z ukonczeniem szkoly zawodowej, o technikum nie marzyli, a matura to bylaby totalna utopia. Ludzie zrozumcie, ze nie wszyscy musza miec mature, nie wszyscy musza isc na studia i wreszcie to, ze ktos konczy szkole srednia NIE JEST GWARANTEM ZDANIA MATURY. Oni musza pokonczyc te szkoly. Jesli zostaliby zostawiani w tych samych klasach "do usranej smierci" ,konczyliby z wyksztalceniem hmmm ... gimazjalnym ?! Choc moze z drugiej strony jest to sposob na niz demograficzny ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 13:58 Cóż, maturę mają zdać te osoby, które się uczą i na to zasługują. Cieszę się, że jeszcze poziom nie zleciał na łeb na szyję jak w niektórych zachodnich państwach. Tam matura jest na poziomie gimnazjum: dodawanie ułamków i operacje na dużych liczbach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 14:01 te laske centralna (trzymajaca raczki na biodrach) biore bez matury..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
destiny921.pl Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta 30.06.11, 14:18 Nie zdałam matury z matematyki i czeka mnie poprawka w sierpni, mam pytanie i zwracam się z prośbą o pomoc. Czy mogę normalnie przystąpić do rekrutacji na studia? Zdaje na pedagogikę i tam nie potrzebna mi jest matematyka? Czy zostanę normalnie wzięta pod uwagę, a kiedy zdam mam nadzieję w sierpniu to doniosę tylko świadectwo, że zdałam tą matematykę? proszę o pomoc i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avi @destiny921.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.11, 15:22 Nie możesz. We wrześniu (będąwtedy wyniki?) jest rekrutacja na studia zaoczne, ewentualnie na kierunki dzienne na które nie ma chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krups Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 14:19 @Lex Tylko czy ona będzie chciała takiego bez matury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociech Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: 193.200.51.* 30.06.11, 14:23 I bardzo dobrze. Osoby, które mają problemy ze zrozumieniem prostych równań w końcu przestaną być kierowane na studia. Nie, nie trzeba być matematykiem, żeby rozumieć pewne podstawowe zależności, równania i wykresy - to tylko taki test na myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.tzmo.com.pl 30.06.11, 14:28 Kiedyś trzeba było mieć 75% aby zdać, później 50%, teraz 30%. Czy za kilka at wystarczy próg 5%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.bremultibank.com.pl 30.06.11, 14:29 Jestem ponad 25 lat po maturze (i nie uczę matmy). Tegoroczną maturę rozwiązałem dla rozrywki. Nie znałem odpowiedzi na JEDNO pytanie (-1 punkt), całość mi zajęła ok. 70-80 minut. Dałem ją znajomemu gimnazjaliście (tak!) - i zdał. Wniosek: Ktoś, kto nie zdał matury w tym roku, nie powinien opuścić murów GIMNAZJUM, o liceach w ogóle nie mówmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.marsoft.net 30.06.11, 14:30 Nie zdali głównie ci, których nie było stać na korki z matmy. Tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociech Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: 193.200.51.* 30.06.11, 14:33 >nie powinien opuścić murów GIMNAZJUM, o liceach w ogóle nie mówmy Dokładnie tak. Do wszystkich, którzy nie zdali: za mało czytaliście, za mało pracowaliście, za mało uczyliście się. To wszystko. W wieku 19 lat nie jesteście w stanie zdać prostego egzaminu. Nadszedł czas na kilka godzin zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 14:35 A jak komuś zabraknie punktu do zdania to co już jest osioł, a ten który zdał na granicy to już taki mądry,zasłużył sobie. A może mu się udało "strzelić". Zastanówcie się nad tym co piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzystka2011 Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: 62.233.228.* 30.06.11, 14:38 Jakie wrzuty, nie każdy ma predyspozycje do takich przedmiotów jak matematyka, więc nie mówcie, że jest jakimś tumanem czy kimś... Dużo tu takich mądralińskich widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ello Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.net81.citysat.com.pl 30.06.11, 14:40 Trudna matma... brecht. Polski, może bardziej... Ja nie uczyłem sie na żadne z tych, na świadectwie dwóje, a pisemne matury 60%... Nie sądze, żeby było to mega trudne i to szczególnie jesli ktoś sie przygotował. Przeciez jakby 100% maturzystów miało zdać to było by to co najmniej dziwne. Zdana matura jednak powinna świadczyć o jakichś umiejętnościach. Przecież wystarczyło korzystac z tekstu, badź podanych wzorów. no i posiadać jakąs małą wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 14:41 Matura, którą zdawałem w tym roku była wyjątkowo łatwa, jestem niezadowolony z wyników ponieważ popełniłem parę prostych błędów i skończyłem z zaledwie 94% z matematyki i 98% z angielskiego. Ludzie, którzy nie zdali w tym roku są ograniczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.aliks Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta 30.06.11, 14:41 Można nie zdać takiej matury?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.xdsl.centertel.pl 30.06.11, 14:44 Wystarczyło trochę samemu popracować. Ja - matematyczny głąb - uczyłem się systematycznie na 1,5 miesiąca przed egzaminem i zdałem na 80%. To coś mówi o niskim poziomie tej matury, ale jak się komuś nie chce ani razu książki otworzyć to nic dziwnego, że nie zdał. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta 30.06.11, 14:44 dlaczego maturę należy zdawać z matematyki? Bo co? Są ludzie, którzy do matematyki się absolutnie nie nadają i nigdy nie będą mieć z nią nic wspólnego. Matura należy móc zdawać ze wszystkiego! Tak, dokładnie!!! Znam wielu ludzi na świecie, nie tylko w Polsce, którzy doszli bardzo daleko bez konieczności znajmości matematyki. A to pitolenie o elitarności.......... Dajcie sobie spokój z tymi głupotami! Chcecie powrotu do zwyczajów z czasów komuny z nadprodukcją spawaczy i frezerów??? Odpowiedz Link Zgłoś
felicjaczerwinska Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta 30.06.11, 14:47 za trudna byla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta IP: *.devs.futuro.pl 30.06.11, 14:48 Ludzie, czy wy widzieliście chociaż na oczy tą mature z matematyki? podstawowa mozna bylo rozwiązac w pamięci... jak można nie uzbierać nawet 30%? Odpowiedz Link Zgłoś