Dodaj do ulubionych

ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE????

• Gość: egal Do dorcias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 20:35
      Abstrachując od topicu, powiem ci tylko tyle, że ja się cieszę, że jestem
      rocznikiem doświadczalnym, ponieważ coś "pierwszego" zawsze jest łatwiejsze, bo
      MEN sam jeszcze nie wie, jak naprawdę miałaby wyglądać ta Nowa Matura.
      Przykładem, że lepiej jest być 'pierwszym' może być egzamin gimnazjalny, który
      był zdecydowanie łatwiejszy (nie tylko wg mnie) od następnego...
      Także jeszcze raz mówię, ze cieszę się i liczę na to, że 'pierwsza' matura nie
      będzie zbyt trudna (na razie tylko straszą :P).
      Myślę, ze więcej osób się ze mną zgodzi w tym temacie.
      Pzdr
    • Gość: tatamta Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:51
      ja zdaję fizę na rozszerzonym, podobnie chemie angielski i biologię. polski na podstawowym. i nie uważam żeby to było niewykonalne.
      • Gość: ola Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.10.04, 23:12
        ja zdaje 4 przedmioty: historia WOS angielski i polski :)
        • Gość: Gosia Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 28.10.04, 01:38
          Ze mnie to prawdziwa rekordzistka, bo zdaję z 6 przedmiotów.
          Polski, angielski (chyba rozszerzenie), gegra, fizyka, chemia i biologia. Myślę
          o medycynie, także te trzy ostatnie właściwie z przymusu... Ale dobrze będzie!
    • Gość: salaterka Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.chello.pl 29.10.04, 19:02
      4 przedmioty:
      polski (podst.)
      angielski (podst. lub rozsz.)
      chemia (rozsz.)
      matematyka (rozsz.)

mam nadzieje ze mi wystarcza ale w ostatecznosci zawsze zostaja egzaminy
      wstepne :)
      • ratyzbona Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? 30.10.04, 11:12
        Tak was sobie czytam i się dziwię - niby wszyscy jesteście tacy ambitni a na
        przykład polski wszyscy wybieracie na poziomie podstawowym - czyzbyście ucząc
        się języków obcych zapomnieli o ojczystym? Ale mniejsza z tym - smieszy mnie
        zdanie że trzeba zdawac dużo przedmiotów by się gdziekolwiek dostać - większość
        uczelni wymaga w sumie trzech przedmiotów w czym dwa i tak są obowiązkowe ( np.
        język obcy). Oczywiście zdaje sobię sprawę ,że osoba, która wybiera się na
        prawo i medycynę poniżej sześciu przedmiotów nie zejdzie ale jesli ktoś wybiera
        się na podobne kierunki to chyba nie trzeba szarżowac z pięcioma przedmiotami.
        Ja sama zdaje cztery - Polski, Angielski, Historię i Wos - wszystkie
        rozszerzone- wcale nie jestem z siebie dumna - właściwie to nawet zastanawiam
        się po co zglosiłam maturę z WOSu( chyba z rospędu)
        • Gość: członek komisji Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.chello.pl 30.10.04, 19:39
          A najsmieszniejsze jest to, ze wiele osób zdaje z pieciu-szesciu przedmiotów, a
          czytać ze zrozumieniem nie umie. Poszczególne wydziały powiedziały, czego beda
          wymagać - i tego własnie bedą. Jak gdzieś jest potrzebna historia, język i np.
          WOS, to nawet nie pofatygują sie spojrzeć, czy ktos zdawał jeszcze biologię i
          fizykę. To w ogóle sie nie liczy - licza się tylko punkty z wybranych
          przedmiotów. Ci, co stawiają na ilość, a nie jakość - zmniejszają swoje szanse.
          A na ustnym - po pierwsze komisja i tak pewnie w papiery nie popatrzy. A jak
          popatrzy, ze kandydat na np.socjologię zdawał dodatkowo chemię i biologię, to
          najwyzej pomyślą, ze nie ma facet żadnych określonych zainteresowań i lepiej
          wybrać prawdziwego pasjonata.
          • Gość: Madalena Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: 81.210.100.* 31.10.04, 22:52
            Dochodzę do wniosku, że ci, którzy dziwią się nam , że zdajemy z 5-6
            przedmiotów nie mają pojęcia o co chodzi w nowej maturze! Skoro uczelnia życzy
            sobie chemii i biologii, a druga na ten sam kierunek chemii i matmy, to w
            ramach asekuracji zdaję chem, biol i mat. A do tego obowiązkowy polski i
            angielski, od którego przecież nie odwołania - takie są wymogi! Nie można nie
            przystąpić do matury z pol i języka, do tego wymagania uczelni - i już jest 5
            przedmiotów!
        • Gość: hioyh Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.chello.pl 01.11.04, 16:46
          A na co chcesz z tym iść?
    • antyqjon Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? 01.11.04, 12:56
      4 przedmioty:
      polski podstawowy
      angielski rozszerzony
      matma rozszerzona
      fizyka rozszerzona

i mam w planach może AGH, może PWr (Telekomunikacja, Informatyka i pokrewne
      kierunki).
    • Gość: Ya :> Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.osiedle.net.pl 04.11.04, 17:53
      polski podstawowy
      matematyka rozszerzony
      biologia rozszerzony
      chemia rozszerzony
      angielski rozszerzony
    • Gość: chomary Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:29
      Polski-podst
      Biologia,Chemia i Fizyka - rozszerzony
      Angielski-raczej rozszerzony
    • Gość: Motylek Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.244.145.211.ip.tnp.pl 09.11.04, 15:28
      Ja zdaje 4 przemioty, bo wszystkie mi są na studia: na AE w Krakowie matematyka
      i niemiecki (oba rozszerzone) a na UJ matematyka i geografia. No i do tego
      polski. Myśle, ze dam rade. Pozdrawiam
    • Gość: amora Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.chello.pl 28.11.04, 16:54
      Ja 4,polski roz
      angielski roz
      wos roz
      historia roz.
      • Gość: Alienka Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:44
        Ja zdaje 3 przedmioty:
        -Polski
        -Angielski
        -WOS
        Wszystkie na poziomie rozszerzonym.

Współczuje tym, którzy zdaja 5-6 przedmiotów. Przystepując do tylu egzaminów
        ciezko jest uzyskać ze wszystkiego przyzwoity wynik (tak min. 75%) chyba ze
        ktos jest geniuszem, lub zakuwał po kilka(naście) godzin dziennie przez cale
        liceum...
    • Gość: Kiciunia Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.chello.pl 29.11.04, 20:07
      Ja zdaje polski <jak wszyscy:P>na podstawie angielski tez na podstawie ale
      chemie, biologie i fizyke na rozszerzeniu w sumie 5 <az mi sie nie dobrze robi
      z tego wszystkiego- nio ale musze;(>
      • Gość: Kate Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.leon.com.pl 26.12.04, 11:28
        a ja zdaje polski R, angielski P , histe i wos R :)
        • Gość: ludzieeeeeeeeeeeee Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.net / 195.205.97.* 26.12.04, 23:45
          jak tak czytam wasz posty to odnosze wrażenie ze tu odpisują same kujony ,które
          mają za sobą zdane olimpiady i są zwolnieni albo macie za wysokie mniemanie
          ludzie pisaliscie próbne z tych przedmiotów co chcecie pisać i co tak dobrze
          wam poszły z tych rozszerzonych bo jakos nie chce mi sie wierzyć ja pisałam wos
          rozszerzony na próbnej i to był wielka klapa a jak ktoś jeszcze zdaje wos i
          historie rozszerzoną i jeszcze inne to powodzenia
          życze:/......................................................
        • widelka1 Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? 26.12.04, 23:47
          jak tak czytam wasze posty to odnosze wrażenie ze tu odpisują same
          kujony ,które
          mają za sobą zdane olimpiady i są zwolnieni albo macie za wysokie mniemanie o
          sobie ...
          ludzie pisaliscie próbne z tych przedmiotów co chcecie pisać ??????i co tak
          dobrze
          wam poszły z tych rozszerzonych???? bo jakos nie chce mi sie wierzyć ja pisałam
          wos
          rozszerzony na próbnej i to był wielka klapa a jak ktoś jeszcze zdaje wos i
          historie rozszerzoną i jeszcze inne to powodzenia
          życze:/......................................................
          • Gość: ktoś;-) Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.chello.pl 27.12.04, 18:42
            dzięki za życzenia;-) "ktoś zdaję" bo ktoś musi. Na studia - np. na UW na WDiNP
    • Gość: Alba_Longa KTOŚ ZDAJE ŁACINE? IP: *.udn.pl 26.12.04, 16:53
      Ja zdaje 4
      Polski (R)
      Angielski (P)
      Historia ZWOLNIONY
      J. Łaciński i k. antyczna (R)
      Nie zdawał bym łacińskiego ale że mi rok temu wypaliła historia to łacinke zdam
      sobie
    • Gość: Kaja Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.ssnet.pl 26.12.04, 18:12
      Ja zdaję 4 :polski, angielski, historie i wos. Zamierzam zdawać to wszystko na
      poziomie rozszerzonym, tylko ustny angielski zadeklarowalam na podstawowym.
      • Gość: fox Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:45
        Ja zdaje trzy:
        polski - rozszerzony
        angielski - rozszerzony
        historia - podstawowy
    • Gość: klaudia pięć IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 18:06
      ja zdaje calutkie pięć:

j. polski - podstawowy
      j. angielski - podstawowy
      biologia - rozszerzony
      chemia - rozszerzony
      fizyka - rozszerzony
    • Gość: Karolina Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:24
      polski
      niemiecki
      wos
      historia
      WSZYSTKO POZIOM ROZSZERZONY
    • Gość: JA PRZECZYTAJ ZANIM WEŹMIESZ SIĘ ZA PISANIE 4,5,6.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:22
      Czytając niekóre wypowiedzi, gdzie piszecie, że zdajecie 4, 5 ,6 przedmiotów,
      zastanawiam się, czy mam do czynienie z geniuszami, czy też może z
      anty-strategami.Na większości uczelni wymagają 3 przedmiotów, "w porywach"
      4(medyczne). Sam zdaję 3 przedmioty na poziomie rozsz. i chcę napisać je jak
      nalepiej tzn. minimum 80% na poziomie podst. i rozsz., z 3 przedmiotów.Tylko z
      takimi wynikami w/g mnie będzie się miało szansę na przyjęcie. Założmy, że
      uczelnia będzie wymagała 3 przedmiotów na rozsz np. pol, ang, wos. Zsumują mi
      punkty z matury, z każdego przedmiotu i mam duże szansę na dostanie się. A wy?
      Opanujecie cały materiał z 5 przedmiotów, każdy na przyzwoitym poziomie?
      Oj...coś mi się wydaję, że nie...Chyba, że tak jak mówię jesteście geniuszami..w
      co wątpie. "Popiszecie" 5 przedmiotów na cieniutkim poziomie i będziecie w d...a
      nie na uczelni. Tak to ja też mogę napisać. Zdałbym maturę z 3/4 przedmiotów
      licealnych...tylko mówię, że nie satysfakjonowały by mnie te wyniki...
      • Gość: cold_one Re: PRZECZYTAJ ZANIM WEŹMIESZ SIĘ ZA PISANIE 4,5, IP: *.chello.pl 21.03.05, 00:04
        chodzi o to że na tych kierunkach, gdzie potrzeba 3 przedmiotów, nie chodzi o
        język polski i język obcy(np. his + wos), lub jest tak jak na sgh - polski-
        musisz zdać, ale ci go nie liczą, liczą natomiast matmę, dwa języki i geo/his -
        czyli 5 przedmiotów, lub 6 jeśli chcesz zwiększyć szansę na dostanie się
    • Gość: ToMo Każdy wie co robi IP: *.visp.energis.pl 08.01.05, 18:54
      5 przedmiotów
      polski R
      angielski R
      chemia R
      matematyka R
      biologia R
      Po przeczytaniu postów mam wrażenie, że na nadmierną ilość przedmiotów
      zdawanych na maturze pomstują jedynie humaniści, bo są to zazwyczaj osoby
      zdający polski, angielski i historię lub WOS. To oni mają największe pretensje,
      nie wiem dlaczego, może nie mogą zrozumieć, że są osoby, które dobrze się czują
      (ogólnie rzecz biorąc) w naukach ścisłych, bo takie głównie zdają po 5,6
      przedmiotów. Ja myślę, że każdy wie co robi i nie ma sensu krytykować i tracić
      czas na pisanie postów, jeżeli kochani humaniści mogliby powtórzyć sobie w tym
      czasie np. wojny XVII wieku :) Ja np. wybieram się na psychologię albo ochronę
      środowiska i te przedmioty są mi niezbędne, żeby w ogóle stanąć do rekrutacji.
      Poza tym jestem dość wszechstronny i uważam, że mam szansę napisać dobrze z
      wszystkiego, dotychczasowe próby pisałem na 75-80%. Czy to mało?
    • Gość: Samobójca Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:42
      Ja zdaję 5:
      Język polski R
      Język angielski R (jak będę mógł bo ustny P)
      Geografia R
      i dodatkowo:
      Historia R
      Wiedz o społeczeństwie R
    • michal_777 Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? 09.01.05, 17:59
      Na stronie edu.info.pl/strona.php?310
      zamieszczony jest specjalny serwis o maturze 2005 - dla wszystkich, którzy nie
      znają jeszcze szczegółowych zasad. Warto zajrzeć.
    • Gość: blanka Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:46
      ludziska wbijcie sie na chwile do pierwszego forum rocznik 85, pomozcie
      • Gość: IKSIK POMYŁKA?????????? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.05, 18:16
        w Poznaniu aby dostac sie na prawo lub stosunki międzynarodowe trzeba zdać 5
        przedmiotów na poziomie rozszerzonym więc jest wiele samobójców a nie ludzi o
        zbyt dużych ambicjach

• Gość: karolinka Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:12
      ja zdaje polski na podst, angielski- r, francuski-r, matematyke-r, fizyke-r no
      i wos, bo tyle mi potrzeba
    • Gość: Melinda Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.kutno.mediaclub.pl 26.02.05, 18:57
      Ja zdaję 5.Nie uważam by było to samobójstwo.Przedmioty dodatkowe nie oblewają
      mi matury,a zawsze to jakieś dodatkowe pkt. J.polski - R, J.niem - R, Historia -
      R, WOS -R, geografia -R
      • Gość: Olik Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: 213.17.150.* 26.02.05, 22:48
        Ja zdawałem w 2002 r trzeba było zdawać 4 a j zdawałem 5 i samobója nie
        strzeliłem
        • Gość: Velika Re: ILE ZDAJECIE PRZEDMIOTÓW NA MATURZE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 14:12
          Ja zdaje 4 przedmioty na poziomie rozrzeszonym : polski, historie, angielski i
          WOS bo to jest wymagane na prawo we Wroclawiu i Łodzi. z Poznania
          zrezygnowalam, bo stwierdzilam ze zdawanie ejszcze matmy nie jest dobrym
          pomyslem :) Szczerze mowiac w mojej klasie polowa osob zdaje tylko 3 przedmioty,
          a nikt nie zdaje 5 :) chociaz wiem ze na medycyne potrzebne jest 5.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka