leelith 13.12.04, 14:08 Jaka seria do nauki historii dla tzw. zreformowanego liceum jest Waszym zdaniem najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fox Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:33 Ja uczę się z podręczników wydawnictwa OPERON i nie narzekam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.ssnet.pl 13.12.04, 16:58 Ja tez mam podręczniki z OPERONU. Nie są idealne, wiele temetów jest opracowanych trochę zbyt skrótowo, ale też specjalnych powodów do narzekań nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapkazserem Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.kim.pl 13.12.04, 18:36 A ja Operonu nie lubie , bo tak szczerze mowiac nic w nim nie ma. Ucze sie ze starych podrecznikow i wiele pytań i obrazków z tych ksiązek bylo na probnych maturach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośćiu Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 13.12.04, 20:15 Chcesz napisac dobrze podstawowy - OPERON Chcesz napisac dobrze rozszerzony - Historia Polski do 1918 r Andrzej Zielinski - Historia 1815 - 1939 Andrzej Garlicki - Historia 1939 - 2001 Andrzej Garlicki Ksiazki typu operon sa idealne na poziom podstawowy - duzo obrazkow, mapek itp pie..ale gdyby zpisac daty z jednego teamtu okazaloby sie ze na rozszerzonym dostalbys najwyzej 2 poziom :/ POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.udn.pl 13.12.04, 22:34 Na podstawowy to kazdy podręcznik może być PWN na rozszezony ja się uczę z takich książek: Seria Historia Powszechna PWN - od Starożytności Wolskiego po podręcnzik Prof. Pajewskiego do lat 1870-1918 Z Hisotir Polski Średniowiecze prof. Szczura Nowożytnia do wyboru może być nawet Chwalba Wiek XIX obowiązkowo Kieniewicz Współczesna : Roszkowski ale ten w 3 tomach (I 1914-1945,II 1945-1980,III 1980- 2002) nie polecam zaś skrótowego wydania 1914-2004 Dla olimpijczykow polecam Pobóg-Malinowskiego hisotrię polityczną Polski w 3 tomach. + obowiązkowo Atlas hisotryczny świata i Polski + Hisotir w źródłach móże być operonu lub Nowej Ery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tricky Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:38 Ja korzystam z serii Historia dla Maturzysty PWN, najnowsze wydania + atlas+ ćwiczenia w pisaniu matury, czyli testy i teściki+ źródła+źródła+źródła!!! Będzie dobrze...? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kadlubek07 Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII 16.12.04, 22:52 Nowa nową, ale nowe podreczniki sa do bani...ja sie ucze z czarnej serii WSiP, jest napisana protym językiem, w miarę ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś