Dodaj do ulubionych

PODRĘCZNIKI DO HISTORII

13.12.04, 14:08
Jaka seria do nauki historii dla tzw. zreformowanego liceum jest Waszym
zdaniem najlepsza?
Obserwuj wątek
    • Gość: fox Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:33
      Ja uczę się z podręczników wydawnictwa OPERON i nie narzekam.

Pozdrawiam
    • Gość: Kaja Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.ssnet.pl 13.12.04, 16:58
      Ja tez mam podręczniki z OPERONU. Nie są idealne, wiele temetów jest
      opracowanych trochę zbyt skrótowo, ale też specjalnych powodów do narzekań nie
      mam.
    • Gość: kanapkazserem Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.kim.pl 13.12.04, 18:36
      A ja Operonu nie lubie , bo tak szczerze mowiac nic w nim nie ma. Ucze sie ze
      starych podrecznikow i wiele pytań i obrazków z tych ksiązek bylo na probnych
      maturach.
      • Gość: Gośćiu Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 13.12.04, 20:15
        Chcesz napisac dobrze podstawowy - OPERON
        Chcesz napisac dobrze rozszerzony - Historia Polski do 1918 r Andrzej Zielinski
        - Historia 1815 - 1939 Andrzej Garlicki
        - Historia 1939 - 2001 Andrzej Garlicki

Ksiazki typu operon sa idealne na poziom podstawowy - duzo obrazkow, mapek itp
        pie..ale gdyby zpisac daty z jednego teamtu okazaloby sie ze na
        rozszerzonym dostalbys najwyzej 2 poziom :/ POZDRO

• Gość: adamo Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.udn.pl 13.12.04, 22:34
      Na podstawowy to kazdy podręcznik może być PWN na rozszezony ja się uczę z
      takich książek:

Seria Historia Powszechna PWN - od Starożytności Wolskiego po podręcnzik Prof.
      Pajewskiego do lat 1870-1918
      Z Hisotir Polski
      Średniowiecze prof. Szczura
      Nowożytnia do wyboru może być nawet Chwalba
      Wiek XIX obowiązkowo Kieniewicz
      Współczesna : Roszkowski ale ten w 3 tomach (I 1914-1945,II 1945-1980,III 1980-
      2002) nie polecam zaś skrótowego wydania 1914-2004 Dla olimpijczykow polecam
      Pobóg-Malinowskiego hisotrię polityczną Polski w 3 tomach.
      + obowiązkowo Atlas hisotryczny świata i Polski
      + Hisotir w źródłach móże być operonu lub Nowej Ery
      • Gość: tricky Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:38
        Ja korzystam z serii Historia dla Maturzysty PWN, najnowsze wydania + atlas+
        ćwiczenia w pisaniu matury, czyli testy i teściki+ źródła+źródła+źródła!!!
        Będzie dobrze...? ;D
    • kadlubek07 Re: PODRĘCZNIKI DO HISTORII 16.12.04, 22:52
      Nowa nową, ale nowe podreczniki sa do bani...ja sie ucze z czarnej serii WSiP, jest napisana protym językiem, w miarę ciekawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka