Gość: ktos PRYMUSKA DOSTAŁA ZA SWOJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 13:46 nie liczy się czy się uczyłaś 3 miesiące czy tydzień przed ;) licczy się komisja - jeśli jest chojna to każdemu da 18 punkcioszków nawet jezeli się zatniesz 6 razy po minucie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkstartek Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.chello.pl 28.04.05, 15:02 swoją znajmością języka polskiego będziesz jeszcze miała okazję wykazać się na pisemnych =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 19-tka Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:12 hmmm...powiem tak, nie do końca ta matura jest uczciwa.Niestety, taka jest prawda, w większości prace moich kolegów były sprawdzane przez nauczycieli, czasami pisane przez korepetytora.I o zgrozo! niektórzy wiedzieli nawet jakich pytań mogą sie spodziewać!!! i jaki tu obiektywizm? ja dostałam 20 punktów ale ze świadomością , ze to od podstaw była moja praca, nikt mi nie pomagał. W tym momencie czuje satysfacje ogromną :) to mi wystarczy, tymbardziej , ze komisja była zachwycona moja pracą, dostałam gratulacje bo jestem znakomitą mówczynią, a nikt z tych ludzi -co dostali tez 20 punktów nie został tak wychwalony. Jestem z siebie dumna, nawet gdybym dostała z 17 to i tak dla mnie było by to dla mnie więcej niż 20 u kolegów ze sprawdzonymi pracami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy_wwa [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.05, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:58 podobno taki znakomity mowca, a takich brzydkich wyrazów publicznie uzywa... nie słyszales o tym, ze w poznaniu jest to karalne mandatem? w calej polsce byc powinno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez przesady Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: 195.69.80.* 29.04.05, 16:52 niezłe sformuowanie " wyedukowac sie tekstu na pamiec" - gratuluje pomysłowosci:)ktos tu cierpi na nadpobudliwosc, wrzody na żołądku - najdalej za 5 lat. Tez mam 20 punktow, napisalam sobie prace przez 1 dzien. To naprawde nie jest jakis problem...czasami lepsza okazuje sie praca ktora powstala w trakcie 1 dnia niz taka przygotowywana przez 5 meisiecy przez .... kogos innego. Wybacz i wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliad13 Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 00:55 Chciałbym przypomnieć że materiały pomocnicze nie są konieczne przy wszystkich prezentacjach.Mam rozumieć że na ich podstawie zostałaś oceniona? Albo że przez pół roku zbierałaś materiały pomocnicze a samą prezentacje zakupiłaś?(pewnie tak )Wiesz nie liczy sie ilość , tylko jakość i sposob prezentacji.Dziwie się twojej komisii że ocenili cie na 100% pewnie obciągałaś poloniście przez ostatnie pare miesięcy.Według mnie powinnaś niezdać bo na forum nie umiesz sie zaprezentować.A poza tym jesteś bardzo zazdrosna czego nie lubie "H"ci w"K"bo w"D"to"P" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy "trzeba było ryc";p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 02:03 widze ze zazdrosc Cie zżera...nie nasza wina,widac jaka jestes "ciepła"uzyskałas tyle punktow i sie ciesz,a nie komentujesz to bez sensu,trzeba było byc bardziej sprytna i wyryc sie na blache;D ha,wogole zazdrośc lepiej pomysl o tych co nie zdali a Ty mi tu wyskakujesz z takim textem.Ps:ciekawe jakie zrobisz forum jak bedzie pisemna heh"oni scagali a ja sie uczyłam";p -paranoja.pozdrawiam i zastanow sie nad Soba.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malynka Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:54 BUUUUUAAAAAAAAAHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAA ale tepa jestes dziewczynko! :-P No to troche ci nie poszlo z tymi muzeami :p trzeba by chyba ciebie tam postawic! A tak swoja droga no to masz powod do łez..ale za ta poprawna polszczyzne to chyba za duzo dostalas wiec nie placz! bo sie we łzach utopisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.05, 15:07 głupia jestes!kto Ci kazal sie tak wysilac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.05.05, 16:28 sluchaj no, biedna dziewczynko. wez przeczytaj sobie to, co napisalas, najlepiej ze slowinikiem. i nie kalecz polskiego jezyka. ciesz sie, ze mialas tyle czasu na prace, bo jak ty tak mowisz jak piszesz, to nie wiem czy mialabys 9 punktow. i lepiej nie pokazuj swego tekstu polonistce, bo moze ci zabrac te twoje tak ciezko zapracowane 20 pkt. przynajmniej nie tracilas czasu na "wydedukowanie sie" -> sie nauczylas blehehehe, jak ja nie lubie takich ludzi. zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sav Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 05.05.05, 17:23 ej dziewczyno a kto ci kazał sie tak do tego przygotowywac?masz 20 to sie ciesz ,mozesz miec satysfakcje ze na to zapracowalas ale bez jaj,przeciez nikt cie niezmuszal do tego zeby do ustnej przygotowywac sie pol roku...Ja dzien przed matura sciagnalem polowe prezentacji z neta a polowe wzialem ze sciagi ,polaczylem ,w dzien matury wkulem na pamiec,mam 18 i jestem zadowolony:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.brda.net 05.05.05, 18:03 Ja się 6 stron wykułem na pamięć i marne 19pkt dostałem Skanada! Cały tydzień ryłem! ARGH! moi kumple zaczeli się uczyc dzień wstecz i co- 20 pkt Niech to wszystko diabli wezmą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.toya.net.pl 05.05.05, 18:06 Magda, sa tacy ludzie, którzy mogą sie na pamięc nauczyć wiele ksiązek, ale i tak dostana mniej punktów niz inni, poniewaz są mało inteligentni.Kluczem do błyskotliwości jest nie tylko wiedza, ale równiez umiejetnośc przekazana tego wszystkiego etc etc. Nie załamuj sie, ucz się dalej, a może wiedza przejdzie Ci w inteligencje. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.05.05, 19:53 ja mialem temat, ktory mi bardzo odpowiadal i ktory mnie wrecz pasjonuje. nauczylem sie wiec go w dzien przed egzaminem. jedynym materialem dodatkowym mogl byc film, poniewaz temat dotyczyl wylacznie filmow. przygotowalem wiec kasete z 4 fragmentami filmow. przeczytalem "napisana mowe" 3 razy i wszysciutko zapamietalem. bylo tak, ze idealnie na 15 minut (no, bez 4 sekund) i co mialem dostac???!!! 20 pkt/............ pozdrawiam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.05, 17:09 NIESTETY, rozczaruję Cię. Żadno przeszkolenie nie zmieni faktu, że jedni egzaminatorzy będą uczciwi, a inni nie. Powiem szczerze - niektórzy nauczyciele po prostu są niewyedukowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.05.05, 17:54 pogielo cie dziewczyno najpierw sie dowiedz czy twe materialy z muzeum sa punktowane czy nie tu nie chodzi o twe wspaniale muzealne eksponaty ale o wypowiedz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.05, 19:00 W POZNANIU TEŻ!!! Nawet myslałam, żeby ciągnąc to do kuratorium, ale stwierdziłam, że odpuszczam. A sprawa działa się w ponoć najlepszym LO w Wielkopolsce... Po prostu - komedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lleyton [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sheena19 Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS 06.05.05, 23:09 chyba nie jestes normalna.. zmarnowalas mase czasu po to zeby dostac 20 pkt ktore i tak Ci nic nie dadza, do tego piszesz bezsensowne teksty na forum:/.. wiekszosci- 99,99999% ludzi prezentacja wogole nie jest potrzebna ale chca zeby ladnie wygladal wpis np 80% i nie zapominaj ze nie kazdy idzie na filologie polska:/ swoja prace napisala w 2 godziny dzien przed oddaniem planu... uczylam sie jej dzien prze dprezentacja i godzine przed, nie nauczylam sie calego tekstu, improwizowalam, dostalam 75%(zasluzone) i jestem z sibie dumna ze nie odbilo mi na tyle zeby sie wloczyc po bibliotekach i muzeach miesiacami a skoro Cie to az tak boli to sorry trudno... Twoj problem.. nie kazdy musi byc inteligentny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17-lat po maturze Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 04:32 Serdecznie gratuluję super zdanego egzaminu 20pkt. na 20 to jest to. Jesteś ambitna, zaradna, pracowita i wytrwała. To bardzo dobrze. Masz duże szanse na karierę naukową - studia, doktorat, habilitacja - może nawet profesura? Nie wiem czy przeczytasz mój list bo po takiej ilości głównie niepochlebnych odpowiedzi na Twój post pewnie już się obraziłaś na internet i do niego nie zaglądasz. Ale może i przeczytasz... chciałbym bardzo. Ja zacznę w ten sposób. Umieć zainteresować kogoś ( w Twoim przypadku - komisję egzaminacyjną ) swoim tematem i prezentacją i to na 20 pkt. to najwyższa wygrana, to sztuka przez duże S, coś na miarę teatru - Ty byłaś na scenie ze swoją rolą i rekwizytami, które fachowo ogrywałaś ( nazywa się to praca z rekwizytem - mam na myśli wszelkie pomoce, ktore zorganizowałaś) a widownia czyli egzaminatorzy obejrzała Twój zapierający dech w piersiach monodram i zgotowała Ci owację na stojąco. ( W tym miejscu gratuluję innym tegorocznym maturzystom ich wyników.)Twoja ambicja i wkład włożonej pracy a przede wszystkim wytrwałość została nagrodzona. Z pewnością czujesz dumę i zadowolenie choć może nie do końca takie jak byś chciała bo przecież te jak się wyraziłaś głąby nie podeszły tak solidnie do pracy jak Ty, nie zadały sobie tyle trudu, tylko wykuły się na pamkę i też dostały 20-ki. To spędza Twój sen z powiek i nie daje Ci spokoju. Ale wiedz, że w sztuce nie ma demokracji, są równi ale i są równiejsi. Stwórca jak rozdzielał talenty to nie zawsze po równo... Jedni dostali ponad przeciętną inteligencję, umysł ścisły, inni zostali humanistami a jeszce innych obdarzył talentem muzycznym, plastycznym, aktorskim czy też prawie żadnymi z wymienionych - ale dostali dar zjednywania sobie ludzi, niby taki matoł a jednak bardzo lubiany, wszyscy mu pomagają i kończy taka nędza szkołę - pewnie matura to szczyt jego kariery naukowej, a może i nie?... Zobacz jeden człowiek gra przez 50 lat w Totka, różne systemy i nic, a drugi przypadkowo wypełnił los i ciach- KUMULACJA. Teraz może coś z mojego ogródka, z mojej uczelni. Pytamy kiedyś jednego z wykładowców jak to jest , taki Iksiński nie ćwiczy, obija się, imprezy panienki, wódzia a potem siada nawet na kacu do fortepianu i miód sie leje w uszy - a taki np. Igrekowski ćwiczy po 8 godzin dziennie i co?- niewiele, sztuka nawet nie przez małe s? Profesor odpowiedział nam tak.." wyobraźcie sobie idzie chłopak na imprezę, wypija sobie, poznaje panienkę, nawet mu się ona nie bardzo podoba, trafiają do łóżka jeden jedyny raz i co ?- związek jest płodny, a tacy np. geje( z całym szacunkiem dla odmiennych preferencji) kochają się bardzo, różne fikołki odstawiają, chcą mieć bardzo ze soba potomstwo i nic, związek nie-płodny.... zobaczcie - Igrekowski- samiec i fortepian też samiec , z tego nigdy dziecka nie będzie"... Tak już jest , jednym wychodzi ot tak od niechcenia a inni muszą hektolitry potu przelać i uda im się niewiele, nic, a bardzo rzadko wypracują - ale nie artyzm - jedynie rzemieślnictwo. Następne porównanie. Wyobraź sobie: już wiesz, że za 9 miesięcy będziesz miała potomka, więc jako mądra matka: nie pijesz, nie palisz, zdrowo sie odżywiasz, przebywasz dużo na świeżym powietrzu, a inna, którą znasz wie, że jest w ciąży, pije jak piła, pali , nie dba o siebie i o płód, i co - na przykład rodzicie obydwie zdrowe dzieci. No Szanowna redakcjo, czy też panie doktorze, pan się temu przyjży, ja starałam sie, pracowałam nad sobą, dbałam o siebie i maleństwo no i urodziłam mojego Maksymiliana - Maksa -( imię wzięte od Twojej maksymalnej liczby punktów na maturze) - 20-to punktowego.(Jak zapewne wiesz dzieci zaraz po wyjściu z brzucha są dokładnie przez lekarzy oglądane, liczy im się głowy, ręce, nogi, ilość palców i w konsekwencji przyznaje ocenę punktową, może się myle ale chyba maksymalnie 10). I teraz wracam do "ad-remu"- Szanowna redakcjo, panie doktorze przyjżyjcie się temu, to niesprawiedliwe, ("pretensje do garbatego, że ma proste dzieci")mój Maks ma 20 pkt. i tej wywłoki też 20 pkt. No ja nie wiem, zróbcie coś z tym - unieważnijcie maturę - (cofnijcie poród), obniżcie ocenę z matury ( obetnijcie jakąś rączkę, nóżkę czy chociaż ze dwa paluszki) bo to jawna niesprawiedliwość, ja dbałam o siebie, o niego, przyniosłam nawet do szpitala nową wyprawkę, a ta ździra została przywieziona karetką prosto z imprezy, pijana, naćpana, awanturująca się, bez pidżamy, szczoteczki do zębów itp. itd.!!!....... PRZEPRASZAM, ALE WŁAŚNIE TAKIE SKOJARZENIA PRZYCHODZĄ MI DO GŁOWY PO PRZECZYTANIU TWOJEGO POSTU. Brakuje chyba tylko na koniec podpisu - UPRZEJMIE DONOSZĘ...ŻYCZLIWY ( a co będzie w Twojej przacy zawodowej za 15-20 lat jak koleżanka przed dyrektorem będzie udawała, że coś robi. Ty będziesz wzorowym pracownikiem a zarobki będą takie same ? Też będziesz pisać donosy?... "Szanowny Panie Dyrektorze, może się Pan wreszcie zainteresuje...." Jak się okazuje jesteś bardzo dobra w prezentacjach, tak jak aktor swoją grą wzbudza w widzach pewne reakcje, zachwyt, uwielbienie, oklaski...tak i ten post jest swego rodzaju prezentacją, nie przeszedł bez echa, spróbuj zliczyć odpowiedzi, a może posegreguj, w ilu Cię chwalono a w ilu NIEDOCENIONO-(NO BO PRZECIEŻ PISAŁAŚ SZCZERZE TO CO MYŚLISZ?) Przypomnij sobie jakimi epitetami Cię częstowano ( z wykropkowanymi środkami słów, żeby było mniej obelżywie), a teraz spróbuj sobie wyobrazić jakie epitety pod Twoim adresem zapewne padały z ust, już bez żadnej cenzury, w domach tych ślęczących nad komputerami osób, odpisujących na Twój "amatorski co prawda jeszcze donosik" ale nie przejmuj sie, przecież jesteś pracowita, ambitna, pewnie jeszcze się wyrobisz. Przepraszam Cię najmocniej- to przecież nie o Tobie, jeszcze raz serdecznie gratuluję oceny, a te tutaj wypociny to tylko jakieś durne skojarzenia, które mój przeżarty wódą i trawą mózg mi nasuwa. Z pewnością jesteś miłą i sympatyczną młodą panienką, ogromnie lubianą i podziwianą w swoim środowisku, która cieszy się z sukcesów swoich przyjaciół i kolegów a oni cieszą sie z Twoich ( nawet jeżeli czasem wiesz, że któremuś z nich tym razem się FARTNĘŁO. ......NIE MA WIĘKSZEGO NIESZCZĘŚCIA NIŻ BYĆ SAMOTNYM WŚRÓD LUDZI - NIELUBIANYM, ODTRĄCONYM PRZEZ SPOŁECZEŃSTWO.......... POZDRAWIAM GORĄCO - autor czarnych scenariuszy, które nie mają prawa nigdy się spełnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viccctoria Nie tylko u was te matury byly oszustwem!!! IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.05, 09:26 W Gdyni nauczyciele oceniali tak jak lubia danego ucznia!!! Nie we wszytskich szkolach bo u mnie tak nie bylo ale jak np. w 1LP w Gdyni Nauczycielka od Polskiego wpisala koledze 0 punktow poniewaz wybronil sie na koniec z 1 z polskiego!!! I powiedzcie mi w jakim celu przychodzi do szkoly obserwator jak on i tak nie ma nic do powiedzenia albo poprostu pracuje w innej szkole ale nalezy do tego samego grona pedagogicznego!!! PS. Pozdrowienia dla pani Sowińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Poziom matury z informatyki IP: *.eu.org / *.monitorek.eu.org 12.05.05, 18:15 Mam kumpla, który jest na pierwszym roku informatyki. Powiedzial mi ze takie zadania jak byly na naszej maturze on mial na pierwszym roku studiow i to byla dla niego czarna magia. Ten kumpel pracuje z gosciem ktory skonczyl informatyke i wspolnie doszli do wniosku że Centralna Komijsa Egzaminacyjna nas pojechała po całości. Jak narazie informatyka była chyba najtrudniejszym przedmiotem... Odpowiedz Link Zgłoś
peterrce Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS 07.05.05, 10:13 O jejku, nie przejmuj się, przecież ty wiesz, że umiesz lepiej. Teraz zauważyłaś, że nie ma sprawiedliwości na świecie? To Ci powiem.. nic Ci nie powiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.eu.org / *.monitorek.eu.org 12.05.05, 18:16 Qrde tak jest jak sie przeglada wiecej niz 1 forum jednoczesnie. Odpowiedzialem nie na tym co trzeba :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mot Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.mci.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:29 Nie tylko w łodzi ale w wielu innych szkołach. Dla porównania chodzę do prywatnej szkoły i jednak punkt na ustnych było naprawdę trudno zdobyć, po męczących 25 min na polskim i ok.20 min na angielskim otrzymałem po 18 pkt. Jednak moi znajomi z mało prestiżowych szkół, którzy ledwo umieli mówić po angielsku, a ich poziom słownictwa był bardzo znikomy otrzymali po 17-19 pkt. Czy to nie jest zastanawiające?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvie Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.05, 19:05 No prosze, taka inteligentna, lata po muzeach, a prostej rzeczy nie wie, ze ludzie w komisjach przeszli kurs na egzaminatora...Wielkie oklaski dla pani. Poza tym...troche wiecej pokory dziewczyno. Nie rob z siebie niewiadomo czego. To, ze latalas i bardzo sie staralas nie znaczy, ze Twoja praca musiala byc lepsza od tych osob z innego Lo. Liczy sie jakosc kochana, nie ilosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:08 ja to z ciebie wyje!!ja sie wkulem na pamiec "roznic w odbiorze pomiedzy filmem a ksiazka" czesc sciagnalem z netu, przytargalem zdjecia z filmu,zrobilem tabelke.materialey pomocnicze wisialy sobie spokojnie na stojakach do map..a ja sobie siedzialem i gadalem z pamieci..moze raz czy dwa sie zajaknalem:)korki tez sie przydaly..ale ja prace sam pisalem..polonistka tylko mi bledy sprawdzila i looos:)dostalem 90% a ty trujesz ze sie nameczylas..no i po co??na maturce trzeba robic jak najmniej i tak zeby jak najwiecej uzyskac...na ustny PL uczylem sie 3 dni przed..no i dwa dni na takim jednym wielkim kacu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ka Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:41 wez sei kopnij autorko w mozg. w 32 lo nie sa SAME GLABY. ja chodze do 4. osobiscie uwazam ze nie MATERIALY POMOCNICZE BYLY WYZNACZNIKIEM tylko wiedza. a to ze sie kos wykul, jego sprawa. naucz sie najpierw argumenty wytaczac a dopuiero pozniej wypowaidaj sie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:19 Ustna moze była na 20/20, ale z pisemną będzie gorzej, jeżeli bedzie na poziomie tego psota; bo i kompozycja i składnia i słownictwo i logika wypowiedzi zawala na całej linii. A w sprawie głównego tematu wątku - moaj polonistka sama powiedziała po kilku dniach w komisji, że doskonałe prezentacje wcale nie musiały mieć materiałó pomocniczych, że nawet te całkowicie mówione zasługiwały czasem na 100% - i na odwrót. Nie wiem co Ci przeszkadza fakt, że innym też się udało, ale przede wszystkim powinnaś zastanowić się czy przypadkiem kogoś nie obrażać - napisanie pracy i wyrycie jej na pamięć to zawsze jakiś wysiłek. I zawsze to trzeba ją było napisać tak doskonale żeby zdobyła tą maksymalną ilość punktów. Skąd mozesz wiedzieć ile pracy poswięcili Ci ludzie na zrobienie swojej prezentacji?! Jakim prawem podważasz ich wynik, twierdząc, że uzyskali go tylko dzięki przychylności komisji?! Zastanów się, bo oni mogliby to samo powiedzieć o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:24 Buahaha ale autorka tego posta jest wredna. Masz 20 i juz nikt nie moze? Ja dostalam 16 punktow, uwazam ze umialam na wiecej i to jest moim zdaniem niesprawiedliwosc, ze osoby ktore umialy mniej dostaly lepsze oceny. A to ze Ty jestes zazdrosna ze ktos dostal 20 punktow mimo ze Ty tez dostalas to swiadczy tylko o Twojej glupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schola86 Re: MATURY USTNE W WIELU SZKOŁACH (Łodzi)TO OSZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:58 U mnie w szkole naprawde byly przekrety! Nauczyciele oceniali wedlug tego czy kogos lubia czy nie. prawda tez jest, ze wyzej oceniali osoby, ktore mialy materialy pomocnicze. moja kumpela przeplakala w sali 10 minut i prawie nic nie powiedziala, kiedy chciala wyjsc nuczycielka ja zawolala i kazala chociaz pokazac te materialy. i praktycznie tylko za to zyskala 14 punktow bo na pytania komisji tez nie odpowiedziala. Wiec to jest sprawiedliwe?! Ja mialam 10 punktow choc wydaje mi sie ,ze mowilam z sensem i na temat, odpowiedzialam tez na pytania, ale nie mialam plakatow ani kaset. jednak komisja moglaby zwrocic uwage na to, ze nie do kazdego tematu pasuja takie materialy. A to, ze ktos inny dostal 20 punktow wcale mi nie przeszkadza bo jednak w jakis sposob musial na te punkty zasluzyc! Odpowiedz Link Zgłoś