IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:51
Drodzy maturzyści! Ta matura była banalnie prosta. Jeśli ktoś uważa że była
trudna, to raczej nie ma szans aby poradził sobie na studiach, gdzie jest
matematyka tj. ekonomia, fizyka, chemia, biologia, socjologia. Pozdrawiam!
Absolwent studiów wyższych
Obserwuj wątek
    • ziuta40 Re: ŁATWIZNA 09.05.05, 14:53
      za pare lat jak juz bede na studiach, tez bede mogla mowic ze matura prosta,ale
      ciekawe jakbys napisal w naszym wieku i potej pieprzonej reformie :/
      • Gość: marecki Re: ŁATWIZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:12
        Elo panie latwizna.. Pytanko..Latwa zeby zdac na 30% czy na 100%.. Zaloze sie ze
        na 100% bys nie trzasnal..Panie absolwent..:D pozdro ziom..
      • Gość: fiona do filona IP: 217.17.32.* 09.05.05, 15:19
        studencik dał głos. madry, dorzały, elokwentny....itd
        jak byłeś w ich sytuacji to przypomnij sobie, że tez stałes po gaciach. mam
        nadzieje ze biegunka nawróci jak twoje dzieci beda zdawac. a teraz do książek,
        madralo, bo sesja letnia za pasem. weź węgiel,żeby ci sie nie zdarzyło.

nie pamieta wół jak cielakiem był
    • Gość: Despe Zgadzam sie z przedmowca IP: 213.25.200.* 09.05.05, 14:54
      co innego jezeli chodzi o poziom rozszerzony:D
      • Gość: kamil [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: matex Re: Zgadzam sie z przedmowca IP: 212.244.168.* 09.05.05, 15:02
          kamilku spokojnie bylo sie nie denerwowac, ehhh i uczyc, nie testy ale zadania
        • Gość: kaziak matura, matemtayka i uczenie sie IP: *.bphpbk.pl 09.05.05, 15:09
          Ja zgadzam sie z opinią ze ta matura byla latwa, sam zdawałem starą (2002)
          zdawałem egzaminy na studia i musze powiedziec ze poziom matury spadl. Jezeli ma
          ona decydowac o dostawlnosci na studia to powinna byc w pewnym stopniu trudna.
          Nie wiem jak poziom rozszerzony, ale podstawowy rozwiazalem w 30 min. I wydaje
          mi sie ze raczej bledów nie zrobiłem. Przy okazji uczylem tegorocznego
          maturzyste i rozwiazalem w zwiazku z tym troche zadan i torche zestawow. Wg.
          mnie takich zadan jak te nalezalo sie spodziewac, nie wyroznialy sie niczym z
          poziomu jaki byl w testach, czy na maturze probnej (tez ja przy okazji
          korepetycji rozwiazalem). Pozdrawiam wszystkich maturzystow i zycze szzczescia w
          dalszej czesci.
          • Gość: nauczyciel Re: matura, matemtayka i uczenie sie IP: *.aster.pl 09.05.05, 16:32
            wybacz, ale chyba przesadzasz.Moze i rozwiazałeś w 30 min podajac odp. ale oni
            musieli wszysto opisywac, rysowac itd. Jako stary belfer, egazminator,
            obiektywnie stwierdzam ,że nie było to łatwe i bardzo czasochłonne a to
            własnie czas was ograniczał i jeszcze nerwy:( Pozdrawiam
        • Gość: xxxx Re: Zgadzam sie z przedmowca IP: 195.136.33.* 09.05.05, 15:19
          czytasz w mich myślach ten zarozumialec to kretyn to n-tej potęgi niech obliczy
          prawdopodobieństwo czy by ją zdał na 100% loś trędowaty
    • Gość: rty Re: ŁATWIZNA IP: 62.148.81.* 09.05.05, 15:03
      czloiwieku, tylko teraz na humanistyczne kierunki trzeba zdawac matme !a poza
      tym jak nie zdawales to sie nie madruj , bo wefdlug mnie na studiach jest
      latwo!!!
    • Gość: kurczak Re: ŁATWIZNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:03
      o kurcze:) Faktycznie łatwo jest się mądrzyć. Człowiek który skonczył studia
      moze powiedzieć, ze te Twoje studia były po prostu BANALNE. Ale wyobraź sobie,
      że matura jest dla nas pierwszym w życiu poważnym egzaminem i mamy prawo, żeby
      to tak przeżywać. Po za tym każdy z nas rozwiązywał tysiąc różnych testów z
      różnych wydawnictw.. i wszyscy nastawiali nas na coś prostszego.
    • Gość: lol [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:04
      • Gość: mateusz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:07
        • Gość: xxxx Re: ch..a a nie łatwizna ŁATWIZNA IP: 195.136.33.* 09.05.05, 15:24
          q... masz racje a kto to q.. wymyślił niejaki b.. Hanke to jego powini wieszać
          a nie nam dawać takie kótwa jego mać zadania na poziomie podstawowym
      • Gość: uczen Re: ŁATWIZNA IP: *.atlantic / *.claranet.co.uk 09.05.05, 15:09
        Mam 17 lat i jestem po 2 latach "zreformowanego" liceum. Jak zobaczylem ta
        mature myslalem, ze padne. Mam nadzieje, ze poziom rozszserzony byl choc troc
        he trudniejszy, bo jezeli reprezentowal taki sam poziom ( = poziom asfaltu) to
        naprawde watpie w to, czy ktos sobie poradzi na studiach...
    • Gość: gocha Re: ŁATWIZNA IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.05.05, 15:08
      a ja sie zgadzam z zalozycielem tematu... matura byla prosciutka... wystarczylo
      troszke sie pouczyc... myslalam ze bedzie duuuuuzo gorzej...
      • Gość: x to rhe z Re: ŁATWIZNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:16
        nie ma co porownywac starej matury do nowej... moze i na nowej zadania sa
        prostsze, ale radze zauwazyc, ze w starej było trzeba zrobic 3 zadania z 5 ciu
        do wyboru w ciagu 5 godzin.. a my mamy jeden zestaw 10 zadan na 2 godziny i 9
        zadan wyj***nych w kosmos w 2 i pol godziny... poziom podstawowy był ŁATWY żeby
        go zdać, ale trudny żeby mówić o DOBRYM WYNIKU.. a po rozszerzonym mnie jeszcze
        głowa boli. jakbede mial 30% z roszszerzonego to bede sie cieszyl.. najgorzej
        ze chamy dali nam prosta mature probna.. przez to wiekszosc przestala sie
        uczyc.. ja bez przygotowania mialem wtedy 86% z podstawy i 44% z rozszerzenia..
        a co do powtorzenia matury z matematyki.. to wyluzujcie.. pamietajcie ze w
        calej polsce taka chu**wa była :)
    • Gość: xxxx Re: ŁATWIZNA IP: 195.136.33.* 09.05.05, 15:16
      a że ty tak sie wyraże to cie koleś mocno pokopało jeśli była banalna to tylko
      dla ciebie bo jesteś na swtudiach .......
    • Gość: PK A co ty k***** wiesz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 15:18
      Te zadania może i nie były najtrudniejsze, ale za mało czasu na nie było.
      Musisz zrozumieć innych!!! Nie wszyscy potrafią bardzo szybko myśleć w stresie.
      Fajnie sięmówi jak sięrozwiązuje zadania siedząc spokojnie i nie martwiąc się o
      przyszłość. Nie sprawdzały umiejętność matematycznych, tylko polegały na
      wygrzebaniu z pamięci drobnych szczegółów dotyczących matmy!
      • Gość: ja Re: A co ty k***** wiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:23
        Jak nie sprawdzały umiejętności matematycznych , to co według ciebie je sprawdza
        i co to są te umiejętności matematyczne , błaznie ???????
    • Gość: nikt Re: ŁATWIZNA IP: *.toya.net.pl 09.05.05, 15:21
      chyba jakis zakompleksiony absolwent skoro takie pierdoly pisze
    • Gość: Krzyl2 Re: ŁATWIZNA IP: *.devs.futuro.pl 09.05.05, 15:35
      Eh, ludzie. Pisalem ją dziś, i wcale nie uważam że była trudna. niektóre zadania były wecz banalne, chociażby pierwsze na rozszerzeniu, to wszystko było nawet w tablicach. Podstawa - zadanie pierwsze - to najbardziej podstawowe zadanie jakie można dać na maturę, żadnych praktycznie wzorów na to nie trzeba umieć. zadanie 2 - czy ktos nie umie podstawic liczby do wzoru? albo porownac czy liczba jest mniejsza od 1/2? hmmm no nie wiem, ale ja sądzę że tu powinien być poziom maturalny a nie gimnazjalny :]
      • Gość: :( Re: ŁATWIZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:16
        No to Krzyl2 jesteś pare pkt. w plecy, tam nie trzeba było nic podstawiać...
        • Gość: Krzyl2 Re: ŁATWIZNA IP: *.devs.futuro.pl 09.05.05, 16:27
          Podstawiasz 1,2,3 do wzoru oguólnego ciągu. i wychodzi że 1 i 2 pasuje. jeszcze tylko uzasadnienie że ciąg jest rosnący (przy 'n' w mianowniku wiekszy współczynnik niż w liczniku) no i jest :)
          • Gość: :( Re: ŁATWIZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:45
            Po pierwsze chyba molejący:)
            A tak poza tym to wystarczyło zrobić nierówność!

Może geiuszem z mat nie jestem, ale uzasadnienie, że "przy n większe" nie jest
            chyba wystarczające do określenia czy rośnie czy nie...
    • Gość: maturzysta Re: ŁATWIZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:36
      No pewno, matura była bardzo prosta. Trzeba się było uczyć głomby!
    • Gość: miś Re: ŁATWIZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:40
      Wystarczyło tylko trochę więcej pomyśleć. Każde zadanie było do zrobienia
      chociaż zgadzam sie że aby zrobić wszystkie zadania w podanym czasie to trzeba
      bylo nieźle zasuwać z rozwiązywaniem.
      • Gość: abc Re: ŁATWIZNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:54
        jak ktos sie pomylil albo na którymś zaciął, potem to samo na nastepnym to nie ma wesoło, nie wiedziałem na którym zadaniu sie skupic, gdyby jeszcze w szkole robilismy wiecej zadan pod nową mature...pozatym jak sie robi program z 4 lat w dwa i poł i to jeszcze ze zmniejszona iloscia godzin z maty... przeciez w gimnazjum z maty był banał, tam sie traciło rok !!
    • Gość: szczęśliwa Do Absolwenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:52
      Drogi Absolwencie,eh... Ja powiem tak. Chociaz zrobilam wszystkie zadania z
      obydwu poziomow i nie wydaje mi sie, zebym miala jakiekolwiek bledy, to i tak
      nie uwazam, zeby ta matura byla prosta. Masz jakis problem chyba (kompleksy?),
      za to nie miales go kiedy sam pisales stara mature, tj. 3 WYBRANE zadania przez
      5 GODZIN. Na te 3 marne zadania miales wiecej czasu niz my na zadan 19...
      Tegoroczna maturzystka :)
      P.s.
      Slowa, slowa, slowa...
    • Gość: Sebektbg Re: ŁATWIZNA IP: 80.50.61.* 09.05.05, 16:05
      Ja tylko ciekaw jestem skad szanowny student o 14.41 wiedzial dokladnie jak
      wygladala matma na rozszerzeniu?tzn wogole jak moze wiedziec teraz nawet
      (przeciez arkuszy nie ma jeszcze na necie)
      • Gość: krzyl2 Re: ŁATWIZNA IP: *.devs.futuro.pl 09.05.05, 16:08
        są arkusze na necie :) podstawa od 14 rozszerzenie od kjutra o 9:00
        zobacz na www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=213&Itemid=2
      • Gość: a gó.. prawda Re: ŁATWIZNA IP: 81.15.246.* 09.05.05, 16:17
        na poczatku bylo nawet spoko. zaczelam... szlo mi... nawet niezle ale jak juz
        zrobilam te wszystkie prostsze to nie bałdzo pozniej. w sumie to troche lipnie.
        chyba raczej latwo nie bylo. podst jeszcze ok ale rozszerzona ojoj. my z belfrem
        zepierd**** ostro przez 3 lata i co??? jajco. nic nam to nie dalo. robilismy
        mnostwo zadan i okazalo sie troszke trudno na rozszerzeniu. porowanajcie ta
        mature np. z matura 2003. to byl dopiero banal.....
    • Gość: Kudłaty Re: ŁATWIZNA IP: *.ssnet.pl 09.05.05, 16:12
      Stwierdzam jednoznacznie że jesteś człowiek inteligentnym autorze, ale osioł od
      Ciebie mądrzejszy. Jeślić różnice między inteligencją a mądrością pojmujesz to
      zrób coś z tym. Kiedy dzisiejsi maturzyści uczyli by się 1,5 roku więcej czyli
      tyle ile ty, mieli 5 godzin na 3 zadania to jakie one by nie było każdy by to
      zdał. Pomyśl zanim coś napiszesz...
      • Gość: Mysia Pysia ;/ ;/ no coz.. IP: *.net / 83.16.165.* 09.05.05, 16:26
        nie wiem jak ktos kto wogole nie zdawal matury moze o niej mowic ze byla latwa..
        tymbardziej z perpektywy studenta.. to troche chore !! prawie tak jakby
        nauczyciel madrzyl sie ze wie wiecej od ucznia .. :/ trzeba zauwazyc ze dochodzi
        jeszcze stres i szybko plynacy czas,, a swoja droga wcale nie byla banalna bo
        wszystkie arkusze pokazuja znacznie latwiejsze zadania.. dziwie sie ze ktos taki
        ma czelnosc komentowac mature ..
    • Gość: OK Re: ŁATWIZNA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 09.05.05, 16:21
      Poziom podstawowy owszem. Tylko ze bez poziomu rozszerzonego nie ma dobrych
      studiow. A czy byl taki latwy to sie przekonasz jak go zobaczysz.
    • Gość: Mik Re: ŁATWIZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:24
      słuchaj no ty palancie ty pisałeś 3 zadania przez 5 godzin i mozna było sobie
      zciągac do woli nawet najwiekszy baran by tą waszą mature zdał w tym czasie to
      mozna było by te wasze zadania 6 razy zrobic albo zpisac bo co to za problem
      zpisac 3 zad. A my musialismy zrobić 19 przez 4 godziny 30 min. to sie lepiej
      zamknij.
    • Gość: gruby [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:41
    • Gość: zed moim zdaniemnie bylo tak latwo... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.05, 16:43
      a ja uwazam ze matura nie byla prosta..ja sam zdawalem juz kupe lat temu, a
      matematyki na studiach mialem cala mase...tu chce sie wytlumaczyc ze dla mnei
      byla moze i prosta, ale podobnie jak w przypadku testu gimnazjalnego - trzeba
      bylo myslec...
      a uczac i gimnazjalistow i maturzystow - nie bardzo ich sie tego w szkole
      uczy...wiec zgadzam sie z tymi ktorzy uwazaja ze nie bylolatwo-zadan duzo,czasu
      malo...stres...nasza matura choc moze i miala trudniejsze zadania to jednak
      wybieralo sie 3 z 5 i kazdy moglwybrac to co umial...no chyba ze nic nie
      umial:)a tu 10 zadan na podstawowym...nie pamietam ile na rozszerzonym...mowice
      co chcecie..nasza byla latwiejsza...ja sam sowja zrobilem w jakies 20 minut...a
      ta jednak robilem dluzej...pozdro dla maturzystow itrzymajcie sie...
    • Gość: Moade Zgadzam sie po czesci jednakze ;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:53
      Matura z matematyki byla w calosci latwa. Jeden problem wystarczylo wpasc na
      pomysl rozwiazania konkretnego zadania, co juz sprawilo klopot. Np. Pierwiatek
      trzeciego stopnia z 5 pierwiastkow z dwoch dodac 7, odjac ta wyrazenie od Np.
      Pierwiatek trzeciego stopnia z 5 pierwiastkow z dwoch odjac 7. Tak naprawde
      tresc zadan byla banalna ALE stres, uciekajacy czas, wpasc na pomysl
      rozwiazania oraz opisac. Osobiscie ledwo w ostatniej minucie skonczylem
      ostatnie zadanie. Modle sie zebym zdal :( Pozdrawiam wszystkich Nie lamcie
      sie przelamcie sie :D nawet jesli zle ktos z was rozwiazal to beda punkty nawet
      w minimalnym stopniu! chociazby za odpowiedz, za jakas idee do rozwiazania, za
      wypisanie danych itd itp. ;p
    • Gość: maturzysta Re: ŁATWIZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:13
      Spróbuj sam zrobić w 2,5 godziny 10 zadań.
    • Gość: kasia Re: ŁATWIZNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:02
      masz racje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka