Dodaj do ulubionych

co mieliście na próbnej z polskiego

IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 01.05.05, 18:57
Skontatowałam,że droga eliminacji i dedukcji dojde do tego co będzie na
maturze z polskiego albo chociaż co nie będzie. Piszcie jakie wiersze i
utwory były u was na maturze i napiszcie z jakiego jesteście woj. czy
okręgu,tak żaby było mniej więcej wiadomo co gdzie było.
Obserwuj wątek
    • Gość: dddddddddd dolny śląsk-koło wałbrzycha,kłodzka IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 01.05.05, 18:59
      ja zaczynam
      poezja:
      Oda do młodości Mickiewicza
      Koniec wieku XIX Tetmajera

Proza:
      Lalka
      • Gość: dddddddddddddd Re: dolny śląsk-koło wałbrzycha,kłodzka IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 01.05.05, 19:06
        poezja:Porównac hasła w manifestach róznych eoopk
        Oda do młodości Mickiewicza
        Koniec wieku XIX Tetmajera

Proza:
        dlaczego przegrał,przczyny porażki
        Lalka
    • Gość: Kaja Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: *.ssnet.pl 01.05.05, 18:59
      Pocztaj sobie stronę www.zadania.pl
    • Gość: natchniuza Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:23
      Arkusze z probnych matur sa do znalezienia w internecie.
      Ja mialam tylko poziom podstawowy (OKE Jaworzno):
      - Ludzie bezdomni
      - Swietoszek
      Poezji niet ;)
      Na maturze obstawiam na poziomie podstawowym zdecydowanie proze.
      Na poziomie rozszerzonym w jednym temacie poezja, w drugim wspolczesny dramat
      albo cos zwiazanego z konwencja groteski, absurdu.
      • Gość: sss Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: 195.205.97.* 01.05.05, 20:38
        w zasadzie z tego co widziałam to wszystko prawie było ...:/ehh ludzie bezdomni
        tez? amyslałam ze nie i teraz bedzie
    • Gość: yaku_ona Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 08:13
      no to u mnie bylo tak:
      podst.
      -cos o smierci na podstawie trenu X Kochanowskiego i "Urszulki"Lesmiana
      -o roznym typie spoleczenstw na podstawie "Lalki" Prusa
      rozsz.
      -jakis durny fragment o PSACH z "Granicy"
      -dwa wiersze o koncu swiata.. jeden to "Dies irae' i nie pamietam kolejnego:/
    • Gość: .. Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: *.net.autocom.pl 02.05.05, 08:36
      dziady (wielka improwizacja) i nad niemnem (costam o janie i cecylii przy mogile)
      • Gość: heeeej Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 10:06
        w mazowieckim o lalce bylo

lalki to chyba nie bedzie bo w wielu wojew. juz bylo
        ja mysle ze moze przdwiosnie, ludzie bezdomni....
        • Gość: ja Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.05, 11:24
          bezdomni też podobno byli... Przedwiośnie może być - niedawno był film - muszą
          wziąć coś, żeby większość ludzi jednak zdała, przeczytawszy lub obejrzawszy ;-P
        • Gość: kaś Re: co mieliście na próbnej z polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 15:47
          lalka moze byc. o to sie nie boj, tematow z lalki wystarczy na 5 pokolen
          maturzystów. ludzi bezdomnych tez...
          nie ma co dedukowac, mozna byc tylko pewnym ze takich tematow jak były nie
          bedzie, a nie ze tych lektur..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka