Dodaj do ulubionych

------->EKONOMIA<--------

IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 18:37
Mam pytanko do osób, które swą przyszłość wiążą z ekonomią. Na jakie uczelnie
składacie papiery i ile punktów szacujecie z matmy i angielskiego? Proszę
napiszcie jakich wyników oczekujecie, bo nie wiem czy ze swoimi (niestety
niezbyt rewelacyjnymi) wynikami z MATMY mimo,że angielski poszedł mi w miarę
dobrze, mogę jeszcze nadal marzyć o ekonomii czy już raczej zejść na
ziemie :( Ja osobiście planowałam złożyc papiery na Uniwersytet Łódzki. A
wy?? Piszcie proszę.
Obserwuj wątek
    • phaxaq Re: ------->EKONOMIA<-------- 12.05.05, 18:47
      Ja także chciałbym studiować Ekonomię. Mam zamiar złożyć papiery na Uni Gdańsk, Uni Toruń, AE Katowice, AE Kraków, Uni Łódź. Moje wyniki to matma podst.70%, rozszerz.40%, ang. podst. 95%, rozszerz. 60% A jakie wyniki Wy macie? Niech jak najwięcej ludzi się w pisze. Będziemy mieli wtedy porównianie. Pozdrowienia dla wszystkich.
      • Gość: nighty Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.limes.com.pl 12.05.05, 18:54
        Angielski podst. 90%, rozszerzony 80%, matma podst 88%, a rozszerzona na 52%,
        ale ja na uniwerek gdański tylko:]
        • Gość: Anulka1986 Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 18:57
          No to widzę, że macie bardzo dobre wyniki. Ja więc nie będę nawet wypisywać
          swoich. Gratuluję wam i życzę powodzenia. Na pewno sie dostaniecie. A ja no
          cóż... Zawsze można poprawić w styczniu :(
          • phaxaq Re: ------->EKONOMIA<-------- 12.05.05, 19:00
            Anulka, wpisz także swój wynik. Przecież to żaden wstyd. W internecie jesteś anonimowa:-) Chcemy porównać wyniki, a jeśli wpiszą je tylko lepsi to porównanie nie będzie obiektywne. Pozdro.
        • phaxaq Re: ------->EKONOMIA<-------- 12.05.05, 18:58
          Nighty, sądzisz że się dostaniesz? Bo tak patrzę, że dużo mniej punktów nie mam od Ciebie, a chyba najbardziej do Gdańska chciałbym się dostać. Jeszcze też ma trochę do powiedzenia wynik z trzeciego przedmiotu. Zdaję gegrę w pon, ale to będzie porażka, a Ty?
          • Gość: Nighty Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.limes.com.pl 12.05.05, 19:04
            Sama nie wiem co sądzić. Mam nadzieję że się dostanę choć pewności nigdy nie
            ma. na matme wszyscy narzekają to może ci z lepszymi wynikami pojda na polibude
            i blokować ekonomii nie będą:] ja jako drugi mam historię, dziś pisałam, i
            cieszę się że przelicznik histy na eko na ug jest tylko 0,2:]
      • Gość: ergh Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:00
        5 uczelni az?! czy to nie przesada?
        jesli wszyscy tak zloza, to w pierwszym rzucie dostanie sie tlyko garstka (i to
        wszedzie ta sama) i dopiero potem z odwolan zaczna si enormalne przyjecia...
        • phaxaq Re: ------->EKONOMIA<-------- 12.05.05, 19:04
          Uważam, że nie mam super wyników i nie jestem pewien że gdzieś się dostanę, więc złożę na kilka uczelni. Chcę gdzieś studiować! Kandydaci na Ekonomię, piszcie swoje przewidywalne wyniki z matury i uczelnie na które bedziecie skladac papiery. Pozdro!
          • Gość: Anulka1986 Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 19:11
            Też myślę, że osoby którym matma bardzo dobrze poszła i są umysłami ścisłymi to
            prędzej będą chcieli się dostać na politechnike niż ekonomie. Mogę się przyznac
            ile miałam, ale naprawde mało, wiec swoje szanse na dostanie sie na Uniwersytet
            Łódzki na ekonomie są bardzo niewielkie. Angielski podstawa koło 75-80, rozsz.
            65-75, mamtma podst. koło 50, rozsz. koło 20 :(((((
            • phaxaq Re: ------->EKONOMIA<-------- 12.05.05, 19:15
              Anulka, musisz dokładnie popatrzeć sposób podliczania punktów na Uni Łódź, bo tam oni mają ten system dosyć specyficzny i dziwne wyniki wychodzą. Uważam, że Twoje szanse nie są takie marne, ja wcale nie mam więcej. Nie musisz się łamać.
          • Gość: mat Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:14
            ja wybieram sie na AE we wro. ang podst- 90, rozsz-85, mata podst 100:), rozsz
            może 60:(
            • Gość: Anulka1986 Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 19:20
              To wszystko zależy od tego jak ta matura w ogóle wypadnie, moze naprawde
              uczelnie obniżą nieco progi? Bo chyba jesli będą one wygórowane i mało
              maturzystów będzie spełniało wymagania, to przecież będą woleli zaniżyć niż
              miec pustki na pierwszym roku? Ojj sama nie wiem pocieszam się tak tylko :)
              Tylko to mi zostało. Ostatecznie składam też papiery do Piotrkowa na ekonomie,
              tam myślę, ze raczej większego problemu z przyjęciem nie będzie, ale jakos
              Piotrków niestety nie jest szczytem moich marzeń :(
            • Gość: uh Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:20
              matma 100% - moze 200, skad wiesz, ze ci jakis egzaminator nie da 98?
              • Gość: mat Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:24
                oj oj oj no oczywiste jest że może mi za coś odjąć jeśli sie uprze, równie
                dobrze moge powiedzieć że z angla z podst i rozsz dostane po 60% bo za list i
                wypracowanie da mi w sumie 2pkt
                • Gość: Anulka1986 Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 19:29
                  Ale chyba skoro mat liczy sobie 100% z matmy to znaczy, że ma wszystkie dobre
                  wyniki. Więc niby dlaczego mieliby mu odejmować punkty? Zawsze pod zadaniami są
                  komentarze, ze wszystkie zadania rozwiązane innym sposobem niz w kluczu jeśli
                  tylko są jasne i klarowne, są oceniane na max punktów, wiec uwazam, ze mat moze
                  byc spokojy... Ps. Moje gratulacje. Zyczę powodzenia. Myślę, że mozesz byc w
                  100% pewny, ze dostaniesz sie na kazda uczelnie, na ktora tylko złozysz
                  papiery, tym bardziej, ze jestes jedną z niewielu osob ktorym tak rewelacyjnie
                  poszłsa matma.
                  • Gość: mat Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:34
                    dzięki anulka, podbudowałem sie trochę, bo przez pierwszy dzien po maturze to
                    byłem załamany;/ tak jak i gros moich kolegów którzy naprawde są zajebiści z maty.
                    • Gość: Anulka1986 Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 19:39
                      Nie ma za co Mat, nie mogę pocieszyć sama siebie to pocieszam innych :) A w
                      ogole to zgadzam sie z Toba w 100% w stwierdzeniu, że osoby, które realizowały
                      matematyke w zakresie podstawowym na maturze na podst. mogli miec bardzo duze
                      trudnosci i wcale sie nie dziwie opiniom i przekonaniom, ze tyle osob nie zda,
                      a jesli zda to na minium albo bardzo mało punktów. Sama naleze do takich osob
                      mimo iż miałam matematyke na rozsz. to miałam problemy z zadaniami, co zresztą
                      widać w moich wynikach :(
                • Gość: mat Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:31
                  i w ogóle chciałem powiedziec ze matura z maty rozsz.byłaby zjadliwa gdyby dali
                  200min na nią. odnośnie podstawowej to mimo iż moge mieć te 100% to dla uczniów
                  którzy nie realizowali zakresu rozsz, taki wynik jest nieosiągalny, Ja sam
                  jestem zawiedziony tą rozszerzoną, faktycznie to przygotowywałem sie nie na samą
                  mature ale na konkursy matematyczne w których nawet sukcesy odnosiłem od 2lat I
                  tak pomyślałem sobie że matura bedzie dla mnie łatwa, ale sie nie miło
                  rozczarowałem;/
    • Gość: fat Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:46
      ae poznan
      ang podst 96-100 ang rozsz 88-94
      mat podst 92-96 mat rozsz 72-76
      ale powiedz mi w czym ci ta informacja pomoze skoro odpowie ci 10 osob a na
      ekononie przyjma 1500 ;)
      • Gość: Anulka1986 Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 19:53
        Tak wiem o tym, że odpowiedzieć mi może 10 czy 15 osób a maturzystów w całej
        Polsce który sie wybierają na ekonomie może byc jeszcze mnóstwo, ale sam fakt,
        ze te 10 czy 15 osób napisze mi swoje przzypuszczalne wyniki i jak będę
        wiedziala, ze bardzo różnią sie od moich to znaczy są wyższe, to pozegnam sie
        ze swoją ekonomią :( bo chyba wtedy nie bedzie sensu skadania papierów i
        niepotrzebnie wydawac pieniądze na opłaty rekruacyjne.
      • Gość: b Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.localdomain / *.rakoniewice.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 20:00
        Na wydział Ekonomii w Poznaniu ( na dzienne) przyjmą jedyne 400 a nie 1500 osób:(
        ja też się tam wybieram,ale nie wiem czy mi się to uda:(
        matmatyka podst -ok 88 roz 50%
        angielski podst -ok 92 roz 50%
        oczywiście jak egzaminatorzy będą łaskawi:)
        Piszcie swoje wyniki.
        • Gość: fat Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:15
          Studia dzienne:

Wydział Ekonomii - 510 miejsc (plus 60 na studiach dziennych zawodowych)
          Wydział Towaroznawstwa - 210 miejsc
          Wydział Zarządzania - 600 miejsc

Studia zaoczne zawodowe:

Wydział Ekonomii - 400 miejsc
          Wydział Zarządzania - 200 miejsc
    • Gość: kamka Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:01
      ja do wrocka probuje choc maturka tak se tzn. matma podst ok 94% ale rozsz.
      przy dobrym wietrze 30% :/ no i we wtorek niemiecki mnie czeka :)
    • Gość: gośććć Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 21:02
      wieco co strasznie dobrze wam ta matura poszla az sie zalamuje jak was czytam
      na innych forach tez sa niezle wyniki dobijajace do 100%

ehh.ale i tak sie ciesze z mich wynikow.
      ang.podst.z 90% rozsz.z 80%
      matma podst z 60% rozsz.z 60%
      • Gość: L Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.devs.futuro.pl 12.05.05, 21:36
        ja sie wybieram na UMCS ekonomia, choć spróbuje swoich sił na UW i na AE w
        Poznaniu, a nuż się uda:)
        ang podst.- ok 95%, rozsz. - ok. 80 %
        matma podst - ok. 90%, rozsz. - ok 40 %- zalamka :((((
        gera (z nią na AE) - ok. 80 % podst rozsz. - ok. 80 % (tak miałem na wszystkich
        testahc jakie robiłem tzn. okolo tego:))
        • Gość: Elka Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:39
          hmm UMCS ang podst jakieś 98%, rozsz 95%, matma podst 98% a rozsz 48/50 :((((
          Porażka
          • Gość: Elka Re: ------->EKONOMIA<-------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:40
            tzn 48/50 %
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka