Gość: fosforylacja IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 16:45 coorwa nurtuje mnie to pytanie-bo sie zastanawiałem do ostatniego gwizdka i w końcu wpisałem: "a skąd mam to wiedzieć" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karola Re: fosforylacja-jaka? IP: *.azartsat.pl 13.05.05, 16:50 fosforylacja cykliczna - dobrze mowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweta0 fosforylacja substratowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: like a prayer fosforylacja substratowa-czemu? IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 16:54 wytłumacz proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: fosforylacja-jaka? IP: *.chello.pl 13.05.05, 16:57 SUBSTRATOWA !!! Ci wy się uczyliście w tych szkołach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATB jaka?odp w temacie piszcie IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 17:03 ja napisałam,że oksydacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trele Re: jaka?odp w temacie piszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:05 jaaaaaaaaa tezzzzz bo tylko ta znam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m substratowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:08 bez cienia wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: fosforylacja-jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:14 SUBSTRATOWA!!! przeciez oxydacyjna musialby byc do niej TLEN!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olimpijczyk pierwsze słysze o fosforylacji substratowej-olimpi IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 17:21 brakło mi 4 punktów do olimpiady-i jeszcze w żadnej książce się nie spotkałem z takim określeniem-miałem książki WSiP-zajebe ich za to-miałem właśnie z tym problem-bo oxy nie pasowało-a cykliczna i niecykliczna to nie ten wątek ku.. jak bede miał ponieżej 90% to poprawka w styczniu!!!! to huje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieolimpijka Re: pierwsze słysze o fosforylacji substratowej-o IP: *.qdnet.pl 13.05.05, 17:28 Nie slyszales o fosforylacji substratowej??? U mnie w klasie nikt nie brał nawet udzialu w olimpiadzie, a wszyscy slyszeli o tej fosforylacji, przeciez to podstawa !!!!! Kto was metabolizmu uczyl ??? Przeciez glikoliza to wlasnie przyjklad fosforylacji substratowej, gdzie energia pochodzi z przebudowy związku org. Radze uczyc sie biologii a nie wkuwac na pamiec to co pisza w jednej ksiazce pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia proponuje lepsze podreczniki na ta w styczniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:35 moze cos lewińskiego by sie przydalo...:) Pewnie, że substratowa...zadna inna tam nie pasowała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asjdhkjhd Re: pierwsze słysze o fosforylacji substratowej-o IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.05, 18:09 Najwyrazniej o metablozmie nie wiesz wszystkiego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olimpijczyk o metaboliźmie wiem wszystko-znam wszystkie IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 18:05 związki w oddychaniu, fotosyntezie i szczegółowo inne rzeczy- białko Ras, S- adenozylometionina, lucyferyna i wszystko o czym nie macie zielonego pojęcia- a tego nie wiedziałem-ale wstyd-dobrze,że był tylko jeden pkt za to-ale i tak go szkoda 100% nie bedzie-ku.. jak to powiem starym-chyba znów zaczne pić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olimpijczyk aha oczywiście znam metabolizm alkoholu mimo IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 18:15 tego lubie się czasami naje..-choć wiem,że to rujnuje zdrowie-wiem dokładnie jak działa 2KC i 500 innych leków a tego nie wiedziałem-zajebe się-uwłacza mi to godność-pisze w styczniu-1pkt to przecież 2%!!!!!!!!!!!! czyli 98%!!! wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olimpijczyk Re: aha oczywiście znam metabolizm alkoholu mimo IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 22:39 chodziło tu o fosforylację detoksykacyjną... kto was takich bzdur uczy... weżcie poczytajcie książkę Pawlikowskiej z zakresu medycyny... na olimpiadzie to było 2 lata temu pozdro :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAM_AMERICAN Re: fosforylacja-jaka? IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 23:19 ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monti Re: fosforylacja-jaka? IP: *.slowianin.pl 15.07.05, 23:24 yhh czlowieku skad Tys sie urwal? tylko i wylacznie substratowa Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: fosforylacja-jaka? 15.07.05, 23:26 Fosforylacja-białek przez kinazy,fotosyntetyczna cykliczna i niecykliczna,oksydacyjna i substratowa.Chodziłam do biol-chem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Re: fosforylacja-jaka? IP: *.com / *.fookygroup.com 16.07.05, 09:48 SUBSTRATOWA!!! akurat to pytanie było banalne :) Odpowiedz Link Zgłoś