Dodaj do ulubionych

fosforylacja-jaka?

IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 16:45
coorwa nurtuje mnie to pytanie-bo sie zastanawiałem do ostatniego gwizdka i w
końcu wpisałem: "a skąd mam to wiedzieć"
Obserwuj wątek
    • Gość: karola Re: fosforylacja-jaka? IP: *.azartsat.pl 13.05.05, 16:50
      fosforylacja cykliczna - dobrze mowie??
    • Gość: qweta0 fosforylacja substratowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:50
      • Gość: like a prayer fosforylacja substratowa-czemu? IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 16:54
        wytłumacz proszę
    • Gość: Zuza Re: fosforylacja-jaka? IP: *.chello.pl 13.05.05, 16:57
      SUBSTRATOWA !!! Ci wy się uczyliście w tych szkołach???
      • Gość: ATB jaka?odp w temacie piszcie IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 17:03
        ja napisałam,że oksydacyjna
        • Gość: trele Re: jaka?odp w temacie piszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:05
          jaaaaaaaaa tezzzzz bo tylko ta znam;)
    • Gość: m substratowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:08
      bez cienia wątpliwości
    • Gość: mada Re: fosforylacja-jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:14
      SUBSTRATOWA!!! przeciez oxydacyjna musialby byc do niej TLEN!!!!
    • Gość: olimpijczyk pierwsze słysze o fosforylacji substratowej-olimpi IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 17:21
      brakło mi 4 punktów do olimpiady-i jeszcze w żadnej książce się nie spotkałem z
      takim określeniem-miałem książki WSiP-zajebe ich za to-miałem właśnie z tym
      problem-bo oxy nie pasowało-a cykliczna i niecykliczna to nie ten wątek
      ku.. jak bede miał ponieżej 90% to poprawka w styczniu!!!! to huje
      • Gość: nieolimpijka Re: pierwsze słysze o fosforylacji substratowej-o IP: *.qdnet.pl 13.05.05, 17:28
        Nie slyszales o fosforylacji substratowej??? U mnie w klasie nikt nie brał
        nawet udzialu w olimpiadzie, a wszyscy slyszeli o tej fosforylacji, przeciez to
        podstawa !!!!! Kto was metabolizmu uczyl ??? Przeciez glikoliza to wlasnie
        przyjklad fosforylacji substratowej, gdzie energia pochodzi z przebudowy
        związku org. Radze uczyc sie biologii a nie wkuwac na pamiec to co pisza w
        jednej ksiazce pzdr
        • Gość: Kasia proponuje lepsze podreczniki na ta w styczniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:35
          moze cos lewińskiego by sie przydalo...:) Pewnie, że substratowa...zadna inna
          tam nie pasowała...
      • Gość: asjdhkjhd Re: pierwsze słysze o fosforylacji substratowej-o IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.05, 18:09
        Najwyrazniej o metablozmie nie wiesz wszystkiego :P
    • Gość: Olimpijczyk o metaboliźmie wiem wszystko-znam wszystkie IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 18:05
      związki w oddychaniu, fotosyntezie i szczegółowo inne rzeczy- białko Ras, S-
      adenozylometionina, lucyferyna i wszystko o czym nie macie zielonego pojęcia- a
      tego nie wiedziałem-ale wstyd-dobrze,że był tylko jeden pkt za to-ale i tak go
      szkoda 100% nie bedzie-ku.. jak to powiem starym-chyba znów zaczne pić
    • Gość: Olimpijczyk aha oczywiście znam metabolizm alkoholu mimo IP: *.pl / 80.48.247.* 13.05.05, 18:15
      tego lubie się czasami naje..-choć wiem,że to rujnuje zdrowie-wiem dokładnie
      jak działa 2KC i 500 innych leków a tego nie wiedziałem-zajebe się-uwłacza mi
      to godność-pisze w styczniu-1pkt to przecież 2%!!!!!!!!!!!! czyli 98%!!! wstyd
      • Gość: olimpijczyk Re: aha oczywiście znam metabolizm alkoholu mimo IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 22:39
        chodziło tu o fosforylację detoksykacyjną... kto was takich bzdur uczy... weżcie
        poczytajcie książkę Pawlikowskiej z zakresu medycyny... na olimpiadzie to było 2
        lata temu pozdro :]
    • Gość: PAM_AMERICAN Re: fosforylacja-jaka? IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 23:19
      ??????????
    • Gość: monti Re: fosforylacja-jaka? IP: *.slowianin.pl 15.07.05, 23:24
      yhh czlowieku skad Tys sie urwal? tylko i wylacznie substratowa
    • n_nicky Re: fosforylacja-jaka? 15.07.05, 23:26
      Fosforylacja-białek przez kinazy,fotosyntetyczna cykliczna i
      niecykliczna,oksydacyjna i substratowa.Chodziłam do biol-chem:)
    • Gość: Ewelinka Re: fosforylacja-jaka? IP: *.com / *.fookygroup.com 16.07.05, 09:48
      SUBSTRATOWA!!! akurat to pytanie było banalne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka