Dodaj do ulubionych

O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE

IP: *.provider.pl / *.provider.pl 16.05.05, 16:58
pytanie troche zakrecone ale prosze o odpowiedz, zdawałem mature w 2003
roku , pisemne obydwa zaliczone, ustny polski i angielski tez, oblany tylko
przedmiot dodatkowy ustny, od tamtej pory jeszcze nie poprawialem bo nie bylo
mnie w kraju, głupota wiem... ale co ja mam teraz zrobic. w liceum do ktorego
chodzilem teraz jest tylko nowa matura i nie wiem gdzie mam sie udac. czy
bede musial pisac wszystko od nowa czy jeszcze tamte oceny sa wazne ktore
otrzymalem w 2003 roku/?? prosze pomozcie:( czy jak sa poprawki z ustnego w
sierpniu to ja tez moge zaliczac tylko ten jeden przedmiot czy czeka mnie
wszystko od poczatku?????
Obserwuj wątek
    • Gość: amniam Re: O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:02
      nie chcę Ci robić nadzei ale maturę można poprawiać przed bodajże 5 lat,p
      • Gość: plummmm Re: O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE IP: *.provider.pl / *.provider.pl 16.05.05, 17:06
        ale czy mam sie udac do mojego starego liceum czy do kuratorium?? dzieki za
        nadzieje:):):) pozdrawiam
    • Gość: iga_gdansk Re: O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:54
      tez jestem ciekawa bo mam ten sam problem,pare lat temu zdawalam
      mature,wszystkie przedmioty zdalam oprocz ustnego polskiego.Glupia bylam ze nie
      poszlam na poprawke.Teraz chcialabym to zmienic ale czy ja musze wszystko
      zaczynac od nowa?
      • Gość: JA O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE IP: *.chello.pl 22.08.05, 16:49
        Zwrócic sie musisz do kuratorium. Przy starej maturze nie masz 5 lat na
        poprawe, masz tylko jedna szanse zapewne we wrzesniu miales ustalony termin.
        Teraz jest juz za pozno i musisz jeszcze raz pisac cala mature! Ale spokojnie
        mozesz dalj zdawac stara, ja osobiscie polecam nowa jest latwiejsza do zdania,
        trudniej osiagnac wysokie wyniki ale zdac to banal:)
        Życe powodzenia
        • Gość: iga Re: O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:34
          tak myslalam ze musze zdawac cala mature.Ale czy to mozliwe ze bede zdawala
          stara mature,bo wlasnie wolalabym stara ale obawiam sie juz bede pisala nowa.
          • Gość: nilla Re: O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:27
            Możesz zdawać starą maturę - tego jestem pewna, ja też jestem absolwentką
            sprzed kilku lat, ale z kolei wolałabym nową ciekawe czy mogę? Orientujecie
            się ?
            • magilaina Re: O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE 25.08.05, 20:04
              Hej!
              Wiadomość jak najbardziej aktualna - z dnia dzisiejszego. Wiem, ze może sie
              komus przydac, bo strasznie trudna ja zdobyć. Mieszkam w Warszawie i maure
              oblałam w roku szkolnym 94/95 czyli 10 lat temu, później zajełam sie innymi
              rzeczami i zapominiałam o jej zdaniu ;) Teraz mi sie zachciało zdac więc dzis
              sie udałam w celu uzyskania informacji. Więc - ostatnia sznsa na zdawanie
              starej matury to sesja zimowa 2006, później juz tylko stara, ale mogę wqybrac
              równiez nową, z tym, że juz za poźno na sesję zimową, więc tylko na wiosenną.
              Ah! Co było dla mnie ważne : w przypadku starej matury, równiez moge zdawać
              język, którego nie uczyłam sie w szkole tylko we własnym zakresie.

Pozdrawiam

magda
              • magilaina Re: O STAREJ MATURZE --- POMÓŻCIE 25.08.05, 20:08
                ********** oczywiście poźniej juz tylko nowa matura. Ogromnie przepraszam za
                wszelkie literówki, ale bardzo sie spieszyłam. Wstyd mi jak cholera ;))))
                Buziaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka