Dodaj do ulubionych

rekrutacja na UJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:04
Od dziś można sie "rekrutować" na UJ za pomoca ERK, wszystko fajnie poza tym,
że trzeba podać wyniki matur. Przykladowo na politologie i stosunki:
historia, wos, jezyk obcy, szkoda tylko, ze wyniki bede 30 czerwca a
rekrutacja trwa do 1 lipca. Nie wiem jakim cudem wszyscy chetni nagle zdaza
sie zarejestrowac i przeslac wydrukowane podanie:):) Moze wiecie cos na temat
ewentualnego ominiecia tej procedury z wpisywaniem wynikow? pozdro for all:):)
Obserwuj wątek
    • Gość: aguś Re: rekrutacja na UJ IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:16
      no ja tez tego nie wiem, a to całkiem ciekawe jest. poza tym jak oni na tym uj
      licza punkty? tzn czy maja jakis algorytm, czy sumuja podstawowy i rozsz. czy
      co? nigdzie tego nie moge znalezc, sa tylko przedmioty podane
      • Gość: olka Re: rekrutacja na UJ IP: *.microchip.net.pl 16.05.05, 23:34
        tez probowalam;/chyba trezba bedzie do niech zadzwonic
        • Gość: buba Re: rekrutacja na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:26
          jak masz rozszerzony to licza tylko rozszerzony, przynajmniej taka informacje
          przekazala mi pani z dzialu rekrytacji w dniu maturki z angileskiego o 8:15:):)
          ale szczerze mowiac ona chyba wogole nie kojarzyly co to jest nowa matura:D:D
          • Gość: michal Re: rekrutacja na UJ IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 17.05.05, 11:02
            jesli pisze na stronie z rekrutacja ze na dany kierunek biora pod uwage mature
            rozszerzona to tylko punkty z tego arkusza biora, jesli pisze ze mature z
            danego przedmiotu to sumuja podstawowa i poszerzona, a co do wynikow matury
            slyszalem ze pod koniec maja zaczna sie pojawiac na naszych prywatnych katach
            na stronie oke, znacznie wczesniej niz wyslane zostana do szkoly, tak ma byc
            przynajmniej na oke w krakowie, wyniki z ustnych juz tam sa od 2 tygodni
    • god_save_the_queen Re: rekrutacja na UJ 17.05.05, 19:19
      A bedzie mozna edytowac dane na koncie ERK?

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29526
    • Gość: miss_sauron Re: rekrutacja na UJ IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 19:54
      dane na osobistym koncie ERK można edytować, to primo

secundo - jak przeliczają punkty z danego przedmiotu jest podane na stronie każdego wydziału (no, a przynajmniej chemii, to wiem na 100%)

tertio - świadectwa mamy dostać 27-ego (podobno), więc może da radę...
      • Gość: amniam Re: rekrutacja na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:57
        to spoko......ja się właśnie dowiedziałam ze na moją psychologię stosowaną
        jesli zdawałam rozszerzony to mam podac tylko jego wynik,tylko szkoda ze
        podstawowy napisalam na ok 90% a rozszerzony masakrycznie.ch by to...
        A można się zarejestrować teraz a potwierdzenie z wydrukiem przesłać później
        czy jak to ma być???????
        • Gość: bilon Re: rekrutacja na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:18
          dzwonilem tam dzis, trzeba czekac na wyniki matur, a potem szybko przeslac
          podanie priorytetem;];]
          • another_story Re: rekrutacja na UJ 17.05.05, 20:31
            > dzwonilem tam dzis, trzeba czekac na wyniki matur, a potem szybko przeslac
            > podanie priorytetem;];]

Następna paranoja. Ja mam za słabe nerwy, żeby żyć w tym kraju. Powinnam się
            urodzić Niemką, oni wszyscy są taacy "ordnungowi" ;).
        • Gość: ewa Re: rekrutacja na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:59
          =>amniam
          skąd wiesz? bo info o rekrutacji jest mocno zagmatwane, na głównej stronie UJ
          napisali, że "na poziomie podstawowym lub rozszerzonym", a na stronce instytutu,
          nie pamiętam dokładnie, ale coś koło "uczeń decyduje która opcja jest dla niego
          korzystniejsza".
          • Gość: amniam Re: rekrutacja na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:17
            tak ale w formularzu rejestracyjnym jest napisane,że jeżeli zdawało się poziom
            rozszrzony to trzeba wpisać wynik z rozszerzonego...byłam też w sekreteriacie
            instytutu i babka nic nie wiedziała poza tym,że cytuję "będzie brane na korzyść
            kandydata" czyli nie wiem po co tam jechałam.....aha ja móie tutaj o
            psychologii stoswanej,bo na zwykłej psychologii jest poziom podstawowy albo
            rozszerzony do wpisania w formularzu rejestracyjnym.
            • Gość: ewa Re: rekrutacja na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:18
              hm właśnie wybierałam się do instytutu dowiedzieć się czegoś więcej ale widzę że
              nie ma sensu pytać. momentami mi się wydaje że ci ludzie z UJ sami jeszcze nie
              wiedzą jak rekrutacja będzie wyglądać. na dniach otwartych dowiedziałam się
              tyle, że "wszystkie informacje są na stronach internetowych". parodia.
              kupowałaś może testy z poprzednich lat? jak to wygląda? :)
              • Gość: ja Re: rekrutacja na UJ IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.05, 21:37
                czy ktos kupił moze informator z testami na prawo na uj?Jesli tos ma i moze
                odsprzedac to prosze o kontakt.moze byc ksero lub zeskanowany.alex_ja@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka