Dodaj do ulubionych

pytanie: jaka jest męska forma pani przedszkolanki

26.05.05, 22:25
pan przedszkolanek??? Hmm trzeba zadzwonić do prof Miodka ;)
Obserwuj wątek
    • queenfan1 Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 26.05.05, 22:27
      pan przedszkolanek
    • ka.jot Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 26.05.05, 22:37
      Arnie Schwarzynegger zapewne ;)
    • Gość: coz... przedszkolak;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:37
      • Gość: valhala Re: przedszkolak;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 23:17
        tez jestem za panem przedszkolakiem;)
    • Gość: przedszkolak Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.net.autocom.pl 26.05.05, 23:43
      pan przedszkolanka
    • Gość: Add modnie brzmiałoby... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:30
      Child Invigilator ;]

angielszczyzna jest taka współczesna... Choć może bardziej reprezentacyjnie
      byłoby: "Child Resources Manager" xD
      • Gość: m a jaki jest zenski odpowiednik przedszkolaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:00
        przedszkolaczka?
        • stupid_dream Re: a jaki jest zenski odpowiednik przedszkolaka? 29.05.05, 17:03
          przedszkoleczka :D ale super
    • Gość: Adziunia Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 07:53
      Dziś juz nie ma Pani przedszkolanki, ta nazwa wyszła z użycia :> mówi się po
      prostu pani nauczycielka. Wiem z doświadczenia :p
    • very_martini Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 27.05.05, 11:30
      Nie ma takiej formy, bo zawód był najwyraźniej od samego początku żeński. To
      samo dotyczy świetliczanki:)
      Chyba najlepszy będzie "opiekun" i kuniec.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: vito Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:38
        jestem za: opiekun do dzieci lub ewenualnie sztucznie tworząc "pan
        przedszkolan" :))) wymyślony przez kogoś wyraz "przedszkolak" jest nie właściwy
        bo oznacza dziecko w wieku przedszkolnym.

pzdr
        • Gość: kaś Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:58
          ja bym powiedziala "pan z przedszkola" albo wychowawca przedszkolny
        • Gość: do vita:) Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 16:03
          pan przedszkolak nie zostal przeze mnie wymyslony jako odpowiedznik
          przedszkolanki zgodnie z zasadami jezyka polskiego. mial to byc zart, na ktorym
          sie nie poznales? zgodnie z czym stwierdzam, ze meska forma - przedszkolak
          idealnie pasuje:)
    • Gość: :/ Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.icpnet.pl 27.05.05, 16:13
      Nauczyciel wychowania przedszkolnego :)
    • stupid_dream Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 27.05.05, 16:51
      dziękuję za wszelkie odpowiedzi! Wszystko skrzętnie notuję w moim notesie :D
    • Gość: mała_Mi Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:41
      pan Przedszkolanin? <lol>
      • Gość: zofja tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:36
        Pan małedziecioopiekunowicz
    • tajemniczy66 [...] 28.05.05, 22:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • stupid_dream Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 28.05.05, 23:05
        z przykrością stwierdzam, iż tej formy w notesie nie zanotuję ;)
    • samanta86 Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 28.05.05, 23:16
      musisz napisać do TVNStyle. tam poruszają takie problemy. Niedawnop był tam
      męski odpowiednik pani przedszkolanki. nie pamiętam jak go nazywali. Napisz
      tam. Na pewno pomogą. Pozdrawiam
      • Gość: xxxx Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.media4.pl 29.05.05, 13:57
        opiekun przedszkolaków :P heheh
        • Gość: bugi Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.aster.pl 30.05.05, 03:14
          oczywiście PAN PRZESZKOLNIK analogicznie do PANI PRZEDSZKOLANKA, CZYLI ....
          przed szkołą+ płeć :)
          • Gość: :) Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: 80.51.180.* 30.05.05, 09:23
            Przedszkolak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka