stupid_dream 26.05.05, 22:25 pan przedszkolanek??? Hmm trzeba zadzwonić do prof Miodka ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
queenfan1 Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 26.05.05, 22:27 pan przedszkolanek Odpowiedz Link Zgłoś
ka.jot Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 26.05.05, 22:37 Arnie Schwarzynegger zapewne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valhala Re: przedszkolak;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 23:17 tez jestem za panem przedszkolakiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedszkolak Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.net.autocom.pl 26.05.05, 23:43 pan przedszkolanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Add modnie brzmiałoby... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:30 Child Invigilator ;] angielszczyzna jest taka współczesna... Choć może bardziej reprezentacyjnie byłoby: "Child Resources Manager" xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m a jaki jest zenski odpowiednik przedszkolaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:00 przedszkolaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
stupid_dream Re: a jaki jest zenski odpowiednik przedszkolaka? 29.05.05, 17:03 przedszkoleczka :D ale super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziunia Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 07:53 Dziś juz nie ma Pani przedszkolanki, ta nazwa wyszła z użycia :> mówi się po prostu pani nauczycielka. Wiem z doświadczenia :p Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 27.05.05, 11:30 Nie ma takiej formy, bo zawód był najwyraźniej od samego początku żeński. To samo dotyczy świetliczanki:) Chyba najlepszy będzie "opiekun" i kuniec. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:38 jestem za: opiekun do dzieci lub ewenualnie sztucznie tworząc "pan przedszkolan" :))) wymyślony przez kogoś wyraz "przedszkolak" jest nie właściwy bo oznacza dziecko w wieku przedszkolnym. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:58 ja bym powiedziala "pan z przedszkola" albo wychowawca przedszkolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do vita:) Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 16:03 pan przedszkolak nie zostal przeze mnie wymyslony jako odpowiedznik przedszkolanki zgodnie z zasadami jezyka polskiego. mial to byc zart, na ktorym sie nie poznales? zgodnie z czym stwierdzam, ze meska forma - przedszkolak idealnie pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.icpnet.pl 27.05.05, 16:13 Nauczyciel wychowania przedszkolnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
stupid_dream Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 27.05.05, 16:51 dziękuję za wszelkie odpowiedzi! Wszystko skrzętnie notuję w moim notesie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_Mi Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:41 pan Przedszkolanin? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofja tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:36 Pan małedziecioopiekunowicz Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy66 [...] 28.05.05, 22:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stupid_dream Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 28.05.05, 23:05 z przykrością stwierdzam, iż tej formy w notesie nie zanotuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
samanta86 Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko 28.05.05, 23:16 musisz napisać do TVNStyle. tam poruszają takie problemy. Niedawnop był tam męski odpowiednik pani przedszkolanki. nie pamiętam jak go nazywali. Napisz tam. Na pewno pomogą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.media4.pl 29.05.05, 13:57 opiekun przedszkolaków :P heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugi Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: *.aster.pl 30.05.05, 03:14 oczywiście PAN PRZESZKOLNIK analogicznie do PANI PRZEDSZKOLANKA, CZYLI .... przed szkołą+ płeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: pytanie: jaka jest męska forma pani przedszko IP: 80.51.180.* 30.05.05, 09:23 Przedszkolak Odpowiedz Link Zgłoś