Dodaj do ulubionych

PEWNIAKI!!!!!!!!!!!!

IP: 80.50.49.* 03.05.05, 21:17
Jak ktoś ma pewniaki tematów na mature nową 2005 to niech tu wpisze!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: mialam wizje Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.05.05, 10:42
      bedzie wesele 1 akt
      • Gość: jupi86 Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: 80.50.49.* 04.05.05, 11:26
        to glupia wizja :P
        • Gość: Pedro Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:50
          Ja w porannym ciepłym moczu wyczułem, że będzie "Dżuma" Camusa, zobaczycie mój
          mocz nie zawodzi!
          • Gość: martuchaaaa oj oj oj oj oj oj oj o jo jo o jo joj o ojjjj!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 13:04
            a ja w moim dzisiejszym stolcu wyczułam "inny swiat" no i tyle
    • Gość: hehe Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 13:21
      A co zrobicie jak dostaniecie Cierpienia Młodego Wertera albo Potop ??? :P To
      była czarna wizja - ja mam nadzieję na Dżumę, Granicę, Inny Świat albo Ludzi
      Bezdomnych... ZOBACZYMY JUTRO KTO MIAŁ RACJĘ !!! :)
      • Gość: apocalypswoman Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:56
        w snie przed kilkoma dniami mailam wizje chlopow.. i bezdomnych

nie zapominajmy o tematach gdzie beda 2 fragmenty i przedstawic ten sam problem
        np w roznych epokach... :/
        • Gość: gość Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.05.05, 15:14
          bedzie cos o żydach!
          • Gość: Anka Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:40
            Ja obstawiam Pana Tadeusza w pierwszym zadaniu a w drugim to bedzie albo
            Przedwiośnie, albo Ludzie bezdomni, albo Lalka. Moja polonistka obstawia Ludzi
            bezdomnych :D Ale moze byc też jakis wiersz Ojca świętego albo cos zawiązanego
            z Aushwitzem i II wojną światową (bo to rocznica)...
            • ratyzbona Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! 04.05.05, 15:55
              Dziś pobawiłam się w głupią polonistkę - usiadłam i zaczełam się zastanawiac
              jaki dobry wiersz można by było zniszczyc obarczając go kluczem - doszłam do
              wniosku ,że ,, Tren Fontymbrasa" byłby idealny . Spójrzcie ile pieczeni na
              jednym ogniu - nawiązanie do trenów ( wogóle do pojęcia trenu) do Hamleta i
              jescze do poezji o potekście politycznym . Oczywiście to lektura w duchu
              roższerzonej matury ale ja głeboko wieżę w dar empatii:)
    • Gość: Kutler Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:09
      Ja obstawiam Potop.
      oto moje 3 argumenty:
      • Gość: kutler Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:10
        1. jutro urodziny Sienkiewicza
        2. W tym roku 100 rocznica nobla dla Sienkiewicza
        3 nigdzie na póbnych tego nie było
        • Gość: Olkson Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: 81.6.129.* 05.05.05, 13:18
          i w dodtaku dodali potop dopiero w tym roku...
        • Gość: Oliwka Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:50
          I tu Kutler, kurcze miales racje, byl potop :(((
      • Gość: Yyyyyyy Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 19:10
        No to przyznaje - argumenty idealnie wręcz świadczą o tym, że POTOP to ostatnia
        lektura jaka powinna pojawić się na maturze... Ferdydurke jest zresztą zaraz za
        nią :)
      • wujtehacjusz Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! 05.05.05, 13:20
        Trafiony.

Był POTOP :)
    • Gość: blue dog Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:13
      a ja wam mówie ANTYGONA
      (buahahaha)
      • Gość: zet Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: opalka.siec* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:16
        qwa.. potop!!
        • Gość: hihi Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.05.05, 13:21
          Potop, Nie-Boska i Kordian;-))) Na 100%!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka