Gość: maturnik IP: 80.50.49.* 03.05.05, 21:17 Jak ktoś ma pewniaki tematów na mature nową 2005 to niech tu wpisze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mialam wizje Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.05.05, 10:42 bedzie wesele 1 akt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi86 Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: 80.50.49.* 04.05.05, 11:26 to glupia wizja :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:50 Ja w porannym ciepłym moczu wyczułem, że będzie "Dżuma" Camusa, zobaczycie mój mocz nie zawodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuchaaaa oj oj oj oj oj oj oj o jo jo o jo joj o ojjjj!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 13:04 a ja w moim dzisiejszym stolcu wyczułam "inny swiat" no i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 13:21 A co zrobicie jak dostaniecie Cierpienia Młodego Wertera albo Potop ??? :P To była czarna wizja - ja mam nadzieję na Dżumę, Granicę, Inny Świat albo Ludzi Bezdomnych... ZOBACZYMY JUTRO KTO MIAŁ RACJĘ !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocalypswoman Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:56 w snie przed kilkoma dniami mailam wizje chlopow.. i bezdomnych nie zapominajmy o tematach gdzie beda 2 fragmenty i przedstawic ten sam problem np w roznych epokach... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.05.05, 15:14 bedzie cos o żydach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:40 Ja obstawiam Pana Tadeusza w pierwszym zadaniu a w drugim to bedzie albo Przedwiośnie, albo Ludzie bezdomni, albo Lalka. Moja polonistka obstawia Ludzi bezdomnych :D Ale moze byc też jakis wiersz Ojca świętego albo cos zawiązanego z Aushwitzem i II wojną światową (bo to rocznica)... Odpowiedz Link Zgłoś
ratyzbona Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! 04.05.05, 15:55 Dziś pobawiłam się w głupią polonistkę - usiadłam i zaczełam się zastanawiac jaki dobry wiersz można by było zniszczyc obarczając go kluczem - doszłam do wniosku ,że ,, Tren Fontymbrasa" byłby idealny . Spójrzcie ile pieczeni na jednym ogniu - nawiązanie do trenów ( wogóle do pojęcia trenu) do Hamleta i jescze do poezji o potekście politycznym . Oczywiście to lektura w duchu roższerzonej matury ale ja głeboko wieżę w dar empatii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutler Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:09 Ja obstawiam Potop. oto moje 3 argumenty: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutler Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:10 1. jutro urodziny Sienkiewicza 2. W tym roku 100 rocznica nobla dla Sienkiewicza 3 nigdzie na póbnych tego nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olkson Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: 81.6.129.* 05.05.05, 13:18 i w dodtaku dodali potop dopiero w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:50 I tu Kutler, kurcze miales racje, byl potop :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyyyyyy Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 19:10 No to przyznaje - argumenty idealnie wręcz świadczą o tym, że POTOP to ostatnia lektura jaka powinna pojawić się na maturze... Ferdydurke jest zresztą zaraz za nią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue dog Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:13 a ja wam mówie ANTYGONA (buahahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: opalka.siec* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:16 qwa.. potop!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: PEWNIAKI!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.05.05, 13:21 Potop, Nie-Boska i Kordian;-))) Na 100%! Odpowiedz Link Zgłoś