Dodaj do ulubionych

RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:)

03.06.05, 15:52
ja się wybieram na romańską,a Wy??Chodzi mi o stworzenie statystyki:):)Pozdrawiam...:):)Buziaczki:*:*:*:*
Obserwuj wątek
    • n_nicky Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 03.06.05, 16:13
      Ze wszystkich kierunków na jakie będę się starała dostać,najbardziej zależy mi
      na filologii norweskiej.Więc uwzględnij w statystyce fil.norweską(oraz
      niderlandzką na tę też będę próbować),ale wydaje mi się,że nie będą się cieszyły
      takim wzięciem jak angielska,germańska,japońska czy romańska:)pozdr
      • Gość: Dodunia18 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:18
        Ja chcę iśc na filologię, ale polską... Nie wiem czy o to ci dokladnie chodzi-
        chyba chcesz skupic się na filologiach innych...krajow(?)...
        • Gość: ehh Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.06.05, 16:34
          Filologia szwedzka :]]
    • nelkaa Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 03.06.05, 16:38
      angielska...
    • callisto.1986 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 03.06.05, 17:43
      witam byc moze przyszla kolezanke z roku... :) ja takze na romanska :)
      Pozdrawiam!
    • Gość: arwen555 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: 80.51.191.* 03.06.05, 18:25
      ...angielska...albo lingwistyka stosowana...
    • Gość: lukasz Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:08
      Anglistyka lub jeśli się stanie cud lingwistyka stosowana.
      • Gość: kinia_86 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:11
        Ja też na lingwistykę!!!! (na umcs)
        • Gość: lukasz Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:40
          Ja na UMCS składam tylko na anglistyke (zdawałem na maturze tylko 1 język), ale
          na UW składam na ILS.
          • Gość: kinia_86 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:52
            Wiesz Łukasz, ja miałam na UW ale po prostu się boję tego testu predyspozycji
            (na maturze musiałam przejść przez 7 egzaminów więc mam już dość :)). Więc
            składam na kierunki, co jest konkurs świadectw.
            • Gość: ..... Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 03.06.05, 19:56
              skandynawistyka
              • Gość: alinka Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: 212.244.54.* 03.06.05, 22:00
                lingwistyka romanistyka
    • Gość: Nionia Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 22:03
      ja na lingwistyke i na sfkez. oba na UW. mam nadzieje ze sie na ktorych
      dostane :)
      • Gość: iza Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 00:00
        germa
    • agniecha_k Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 04.06.05, 08:39
      japonistyka
      • Gość: ropp Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:59
        fil. szwedzka UJ :]
        • Gość: maja Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:51
          fil.hiszpanska lub indianistyka UJ
          • Gość: dooris19 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 12:25
            maju powidz prosze,gdzie chcialabyś złożyć papiery na filologie hiszpańską,bardzo prosze o info:):)pozdrawiam:):)
          • Gość: hubert Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 12:26
            arabistyka...pozdrawiam konkurentów:)
            • Gość: aa Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: 82.160.57.* 04.06.05, 14:04
              angielska
              • Gość: Arczi Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.compnet.com.pl 04.06.05, 15:07
                Germańska UŚ Pozdro dla Izy :D
                • Gość: MMM*** Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:39
                  anglistyka ewentualnie f.hiszp
                  • Gość: m Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: 85.219.136.* 06.06.05, 00:49
                    germanistyka
    • Gość: buuuka Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.globsat.com.pl 04.06.05, 17:25
      angielska ..moze czasem hiszpańska (juz niedługo się okaże)
      • Gość: peluche Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: 80.51.236.* 04.06.05, 18:16
        romanska, ludzie ktorzy wpisywali sie wczesniej, na jaki uniwerek idziecie na
        rozmaska??
        • Gość: śmieciuch Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 04.06.05, 18:31
          norweska/skandynawistyka
          • enliberte Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 04.06.05, 19:23
            angielska i orientalna spec.arabistyka
            • Gość: gigi Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.olsztyn.mm.pl 04.06.05, 19:26
              anglistyka. Pozdrowienia dla jedej czwartej maturzystów
              • Gość: misiu19 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 07:53
                a ja sie wybieram na (i tu was zaskocze) japonistyke:)...A do tych co na fil.hiszpańską...to gdzie składacie papiery??Pzdr.
                • agniecha_k do misia19 05.06.05, 14:14
                  a gdzie zdajesz na japonistyke??
                  i jak ci poszedl angielski i polski??
        • callisto.1986 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 05.06.05, 13:50
          Skladam papiery na romanistkyke UJ i UAM. Jesli sie nie dostane pojde na
          bydgoskie NKJ, mam juz tam wstep wolny :)
          A Ty dokad sie wybierasz?
          Pozdrawiam
    • agatha.p Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 05.06.05, 09:00
      włoska:)
    • Gość: loren Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:30
      germanska i lingwistyka
    • Gość: Uczeń Jak z Niemca ?? :> IP: *.compnet.com.pl 05.06.05, 13:35
      Ile lat Sie uczycnie Niemieckiego i jaki jest wasz poziom ??
      -Super Dobry
      -dobry
      -Średni
      -Poprostu sie dogadacie ??
      Bo nie wiem czy mam szanse na niemcu :P
      • Gość: asia Re: Jak z Niemca ?? :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 19:50
        DOBRY
    • Gość: Natalia Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: 195.117.123.* 05.06.05, 19:48
      Romanistyka.
    • Gość: asia Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 19:50
      filologia niemiecka
    • Gość: maturzystka 123 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.bpl.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.06.05, 20:37
      filologia rosyjska:)
    • Gość: maturzysyka 123 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.bpl.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.06.05, 20:40
      Wybieram się na filologię rosyjską na umcs:)
      • Gość: olencja Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.aster.pl 05.06.05, 21:57
        Filologia włoska na UW
        • Gość: dooris19 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 07:41
          Do callisto86:a co to jest bydgoska NKJ?Nigdy nie słyszałam...Czemu masz wstęp wolny(jakaś olimpiadka??:):))...Powiedz coś o NKJ...co tam jest,ile osob na romańską na miejsce,czy to są 5M czy może 3licencjackie...Prosze...Pozdrawiam:):)Buziaki:*:*
          • Gość: dafne Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:51
            wprawdzie niejestem callisto8, ale chetnie odpowiem. NKJO to Nauczycielskie
            Kolegium Języków Obcych (prdzez wielu nazywane "koledżem") :o) przygotowuje (jak
            sama nazwa mówi) do pracy nauczyciela. I co o tym myslisz?
          • callisto.1986 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 07.06.05, 21:06
            Do dooris19:
            NKJ to Nauczycielskie Kolegium Jezykow Obcych, w Bydgoszczy miesci sie przy ul.
            Dworcowej 80, mozna tam uczyc sie na studiach trzyletnich licencjackich z
            mozliwoscia kontynuowania magisterskich na poznanskim UAM bez egzaminu :).
            Slyszalam, ze poziom maja wcale niezly i mozna sie wiele nauczyc, wymagania sa
            dosc wysokie i trzeba duzo pracowac aby sie utrzymac, ale o to przeciez chodzi
            by moc dobrze nauczyc sie jezyka. Ne wiem niestety ile jest osob na miejsce,
            przypuszczam, ze niezbyt duzo bo jednak wiekszosc ludzi wybiera uniwersytety,
            tutaj jakby nie patrzec mozna ksztalcic sie tylko na przyszlego nauczyciela.
            Mam tam wstep wolny bo wygralam regionalny konkurs jezyka francuskiego,
            stworzony na wzor olimpiady ale ograniczony "terytorialnie", bo brali w nim
            udzial tylko ludzie z wojewodztwa kujawsko-pomorskiego. Wspolorganizatorem bylo
            wlasnie bydgoskie NKJ, dlatego jedna z nagrod za pierwsze miejsce byl wstep
            wolny :).
            O szkole tej slyszalam, jak narazie, same dobre opinie, chociaz bardziej zalezy
            mi na uniwersytecie bo niezbyt widze siebie jako nauczycielke... Bardziej
            interesuje sie literatura francuska czy tlumaczeniami - symultanicznymi lub na
            pismie. Ale - kto wie, moze od pazdziernika bede studentka NKJ, jesli nie
            dostane sie na UAM ani UJ... I nie bedzie to wieksza tragedia :).
            Jesli chcesz dowiedziec sie o NKJ wiecej podaje Ci nr telefonu do sekretariatu:
            (052) 322 16 61. Ale mam nadzieje, ze udalo mi sie rozwiac wiekszosc Twoich
            watpliwosci :)
            Pozdrawiam!!!
    • Gość: Magda Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.pl / 83.16.228.* 06.06.05, 11:43
      na filologię rosyjsko - angielską (albo angielsko - rosyjską;]), US, pozdro
      • Gość: dooris19 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:59
        Dzięki za info co do tego NKJ:)Ale widze,ze to nie dla mnie:)Pozdrawiam:)
        Buziaki:*:*
        • Gość: iga Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.chello.pl 06.06.05, 12:10
          Dooris, a Ty gdzie sie wybierasz na romanska?
          • Gość: Ryba Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.elgrom.eu.org / 83.238.94.* 07.06.05, 20:32
            No właśnie, ludzie, GDZIE IDZIECIE NA TĄ ROMAŃSKĄ? Liczyliście może mniej więcej
            punkty z matury z francuskiego?
            • Gość: Mary Filologia angielska IP: *.udn.pl 07.06.05, 20:37
              hej,
              zastanawiam sie czy ktoś sie wybiera na filol.ang. [specjaln: amerykanistyka].
              Jeśli tak to może o tym pogadamy? ;-)

moj mail:
              misery_86@o2.pl

pozdrawiam :).
              • jazz_bass Re: Filologia angielska 07.06.05, 23:19
                a w ogole gdzie maja cos takiego jak amerykanistyka? ja chcialem na UKW na
                filologie o specjalnosci lingwistyka stosowana: j ang + j rosyjski
                • Gość: dooris19 Re: Filologia angielska IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 06:14
                  Do iga:
                  Mysle o UJ też,będe tam składać papiery,ale życie pokaże,czy się dostane:):):):)Oby:)papa...Buziaki:*:*:*
                • Gość: Mary Re: Filologia angielska IP: *.udn.pl 08.06.05, 11:37
                  Maja np. na UMCSie :)
    • Gość: dzaga Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:26
      ja na filologię skandynawska na UG
      • Gość: gafka Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 08:23
        Wybieram się na indianistyke:)Pozdrowienia Wam zycze:):)
    • sharon9 Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) 09.06.05, 23:47

• Gość: jaa do gafki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:07
        a gdzie na tą indianistyke?na UJ?Bo ja ide na UJ.
        pozdrawiam:)
        • Gość: polaa Re: do gafki IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:37
          ja też na indianistyke:)A Ty jaa tylko na UJ skladasz??Pozdro:)
    • Gość: misty Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 12:35
      filologia hiszpańska
    • Gość: xxx Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.pro-internet.pl 13.06.05, 13:15
      slawistyka
      • Gość: dag Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:04
        ROMANSKA

ujot
        czestochowskie NKJO (tu mnie przyjma, bo maja cale 4 teczki :P:P)
        lodz
        i moze torun......
        piszcie, co z examem na uj - czytacie ksiazki?
        gg 1809520, mail dagmarka_p@poczta.onet.pl
        • Gość: bbb Re: RÓŻNE FILOLOGIE...TWORZE STATYSTYKE:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.05, 22:53
          Filologia romańska na UW.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka