kasia_86 04.06.05, 16:02 No wlaśnie wybiera sie tam ktos??? Bo ja chyba sie skusze, na Poznan nie bede tracic nerwow no i kasy. A jesli idziecie na UZ to przygotowujecie sie jakos do wstepnych??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jok Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: 80.51.250.* 04.06.05, 17:21 tam jest chyba poniżej 1 osoby na miejsce :) Po co ci egzaminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 17:27 jak ja nie znosze jak osoby któreb nie maja o czyms pojecia sie wypowiadają!!!! wyobraz sobie ze nie ma tam ponizej 1 os/miejsce tylko wiecej-zalezy równiez na jaki kierunek. nie ma tam egzaminów ale są rozmowy kwalifikacyjne.żałosni są ci ,którzy mysla ze dostana sie na UJ czy UAM,wszyscy sie tam pchaja ,ale uczyc sie tram beda jedynie nieliczni...żyjcie sobie złudzeniami,tyle wam zostało...a co do UZ to znam osoby które tam sie nie dostały,aczkolwiekj nie były jakimis skonczonymi tępakami. Odpowiedz Link Zgłoś
stupid_dream Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI 04.06.05, 17:42 popieram kaje! Nie gadajcie bzdur jak się nie znacie! Ja się wybieram na UZ na pedagogikę i UWAGA UWAGA w zeszłym roku było 5,5 os/miejsce a nie poniżej 1!!!! Do rozmowy kwalifikacyjnej przerabiam książkę do wosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: 80.51.250.* 04.06.05, 18:26 na SGH było 3,2... i twoim zdaniem dlatego na UZ trudniej się dostać niż na SGH? Na UW, czy UJ podobnie... Przejrzyj sobie dowolny ranking uczelni i sam(a) oceń jaki to uniwerek. A ten twój kolega potrafił czytać? Jeżeli tak to masz racje, nie był kompletnym tempakiem :) Trzeba się starać a nie myśleć że samo mgr przed nazwiskiem da ci robotę. No chyba że przy zamiataniu ulic (tam podobno tylko maturę trzeba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: *.icpnet.pl 04.06.05, 19:58 Przykro mi to stwierdzić, ale kierujesz się stereotypami.Po pierwsze żaden ranking nie jest miarodajny. Po drugie tak się składa, że pierwsze dwa lata studiowałam na UZ, póżniej przeniosłam się na UAM(który skończyłam kilka lat temu). I z perspektywy lat stwierdzam, że być może dyplom UAM to większy presiż, ale uczyć się trzeba było nieporównywalnie więcej w ZG.I wiedza wyniesiona z UZ procentowała na UAM przez kolejne lata.Oczywiście wiele zależy od nastawienia i wykładowców, na których się trafi.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:02 ja tez tam chyba bede zdawać na pedagogike!!a z czego zdawałś mature i jak ci poszło??? Odpowiedz Link Zgłoś
stupid_dream Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI 05.06.05, 14:01 matura mi średnio poszła. Nie jest źle, ale mogło być lepiej. Wyników jak na razie pewna nie jestem. Bardziej liczę na rozmowę kwalifikacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:11 rozumiem,mi tez poszła tak sobie.pytałam sie jeszcze jakie przedmioty zdawałas na maturze??? Odpowiedz Link Zgłoś
stupid_dream Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI 05.06.05, 15:17 tylko 3: polski, niemiecki i historię (wszystko rozszerzone) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:21 a orientujesz sie może jak to jest z ta rozmowa kwalifikacyjna:czy najpierw jest rozmowa-dla wszystkich którzy złożą papiery czy najpierw rozpatrywane sa oceny z matury=selekcja i potem rozmowa dla wybranych?? Odpowiedz Link Zgłoś
stupid_dream Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI 05.06.05, 16:12 Ja myślałam na początku że jest jeszcze inaczej (tak jak napisali to w informatorze UZ), że najpierw jest rozmowa a potem dogrywka z matur, ale taki system był napisany tylko w tym informatorze a na stronie www nic takiego nie zamieścili, więc zadzwoniłam na UZ. Sympatyczny pan przy telefonie powiedzial, że to jest bez różnicy co pierwsze biorą pod uwagę bo i tak wszyscy będą musieli przejść i przez rozmowę i przez selekcję maturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelkaa Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.05, 14:41 buhahaha...a ty pewnie skladasz na UJ i myslisz, ze jestes zaje... bo tam jest 5 na jedno miejsce? smieszni sa ludzie, ktorzy skladaja na najlepsze uniwersytety i traktuja tych, ktorzy studiuja na mniej slawnych, co nie znaczy, ze gorszych, z gory!!a ty jak nie masz pojecia juz o tym, to co dopiero o innych rzeczach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: 80.51.250.* 05.06.05, 15:58 Powiem ci szczerze, tak naprawdę nie jest istotne ile się uczysz, jak dużo teorii nawkuwałeś/aś się na tym "Uniwerku" Zielonogórskim. Ważne są tak naprawdę dwie rzeczy: 1) Co tak naprawdę umiesz (zastosowanie wiedzy w praktyce co w Polsce jest raczej rzadko spotykane) - do tego przygotowują cie tylko DOBRE uczelnie 2) Dyplom uczelni - tak już to jest w naszym kraju, że jeżeli szukasz dobrej pracy to potrzebujesz dobrego dyplomu (szkoły zapewniającej ci to co napisałem w ptk 1), dlatego właśnie te szkoły są tak mocno oblegane DOBRYMI rekrutami a nie takimi którzy wybierają przedmiot xxx na maturze bo go łatwiej zdać, zdają go na jakieś 50-70% na podstawie (rozszerzony przemilcze), a potem dobierają sobie kierunek studiów wedle tego przedmiotu (właśnie na uniwerkach typu zielonogórskiego, opolskiego czy rzeszowskiego) A tak przy okazji UJ też nie jest doskonały, niektóre kierunki ma naprawdę słabe... pozdrawiam myślących inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: *.icpnet.pl 05.06.05, 16:16 nie bądz śmieszny.Przy staraniu się o przyjęcie na aplikację(czy inne praktyki i staże)nikt nie będzie patrzył na twoją średnią czy dyplom.Niestety w dalszym ciągu liczą się tu tylko koneksje(coś wiem na ten temat:)).A na dyplom jakiejkolwiek olimpiady nikt na studiach nawet nie spojrzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI IP: 80.51.250.* 05.06.05, 16:20 tu akurat się z tobą zgadzam, ale to jeden z niewielu takich przypadków, a już po (jakimś szczęśliwym) uzyskaniu aplikacji to gdzie ukończyłeś prawo się liczy i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś