Dodaj do ulubionych

.::: Składanie dokumentów na UMCS drogą pocztową

13.06.05, 12:09
Wiem, że jest kilka wątków o UMCSie, ale ja mam konkretne pytania :-)

Mam zamiar złożyć dokumenty (a właściwie wysłać) na socjologię. Pytania
kieruję do osób dowiadczonych, które już wysłały dokumenty, albo są
obeznane :>

-Czy do dokumentów dołączaliście jakąś teczkę?
-Ile mniej więcej idą te dokumenty (jeśli się je wyśle jako list polecony)?
Czy otrzymaliście jakieś potwierzenie, że Wasze dokumenty doszły? Poczta
czasem jest zawodna, ale nie chce mi się jechać 3h do Lublina żeby złożyć
kilka świstków papieru :>

To narazie tyle. Z góry dziękuję za odpowiedzi :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:27
      Ja teczke wyslalam. A czy doszly? Hmmm,no mam nadzieje :))
    • rodzynia Adres !!! 13.06.05, 13:45
      Dzięki za odp :)

No i najważniejsze...
      Na jaki adres wysyłałaś te dokumenty?? To się wysyła na adres konkretnego
      wydziału?
      Może poszperam na stronie i jakiś znajdę...
      • Gość: magda Re: Adres !!! IP: *.poswietne.sdi.tpnet.pl 13.06.05, 13:53
        ja wysłałam w tamtym tygodniu. składam na geografie, wiec wysłałam na adres
        wydziału dziekanatu biologii i nauk o ziemi. wszystkie te adresy na
        poszczególne wydziały sa podane na ich stronce. no i mam nadzieje ze doszło...
        pozdro!!!
        • rodzynia Re: Adres !!! 13.06.05, 15:09
          Czyli mam wysłać tutaj?
          Instytut Socjologii UMCS
          Ul. Langiewicza 6A, 20-032 Lublin
          Tel.5376428, tel./fax.5332816
          • Gość: fisz Re: Adres !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:59
            ja ku.. jechałem 7 godzin w jedną stronę. bo kolega wysłał w tamtym roku i
            okazało się żę nie doszły papiery.
    • Gość: dv Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 13.06.05, 22:12
      Ja wyslalem papiery pod koniec tamtego tygodnia, nie wiedizalem czy doszly, ale
      teraz juz wiem, ze sa na UMCS napewno, gdyz dzis dostalem telefon z Wydzialu
      Prawa i Administracji, z informacja, ze moje dokumenty sa niekompletne, a
      konkretnie nie wyslalem koperty A4 i oswiadczenia i powiedzili mi zebym owe
      dokumenty doslal. Wniosek z tego taki, ze dokumenty napewno dochodza, ja
      wyslalem je juz spakowane w teczce... Adresowalem na adres wydzialu.
      • Gość: Piotrek Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 06:26
        no ja nie był bym tego taki pewnien że dochodzą - mój znajomy wysyłał pocztą
        później poprosił kumpla który tam studiuje żeby sprawdził czy doszły i okazało
        się że nie było :(
        • rodzynia Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt 14.06.05, 11:24
          Wysłałam priorytetem (13-nastego w poniedziałek :>), więc mam nadzieję, że
          dojdą. Ja też nie wysłałam koperty A4, bo na stronie nie pisze, że trzeba...

Najwyżej zadzwonię w czwartek do instytutu socjologii czy moje dokumenty doszły.

Pozdrawiam
          • Gość: lukasz Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:03
            Nie trzeba było koperty A4 wysyłać, ale 2 zwykłe koperty. Kurcze, teraz to mnie
            nastraszyliście. Można jakoś sprawdzić, czy doszły papiery? Zadzwonić albo coś?
            • rodzynia Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt 14.06.05, 12:10
              Tu
              www.umcs.lublin.pl/index.html?m=2&o=5&akcja=art&id=105401
              jest spis wymaganych dokumentów i nie ma żadnej koperty A4

"Rekrutacja - Wymagane dokumenty
              Kandydaci ubiegający się o przyjęcie na studia składają dokumenty w teczce
              aktowej (tekturowej) bezpośrednio na Wydziałach - w terminach ustalonych przez
              władze Uniwersytetu.

Na kierunki, na które kandydaci przyjmowani są na podstawie wyników
              egzaminów „nowej” lub „starej” matury kanydaci składają:

podanie na ustalonym formularzu;
              pokwitowanie wniesionej opłaty rekrutacyjnej na którym proszę zaznaczyć wydział
              i kierunek studiów; nr. konta:
              PKO BP II O/Lublin 77 1020 3150 0000 3302 0005 0351
              wysokość opłaty ustala Rektor. W roku akademickim 2005/06 opłata wynosi 80
              zł., zaś na Wydział Artystyczny - 85 zł. Opłata nie podlega zwrotowi, nawet gdy
              kandydat nie przystąpi do postępowania kwalifikacyjnego.
              dwie koperty (formatu c-6) ze znaczkami pocztowymi na listy polecone z
              aktualnym adresem do korespondencji.
              świadectwo dojrzałości w oryginale lub odpis wydany przez szkołę średnią na
              formularzu świadectwa dojrzałości.

UWAGA!
              Świadectwa nowej matury należy donieść do złożonego kompletu dokumentów w
              terminie od 1 do 8 lipca.
              Po zakwalifikowaniu przez komisję rekrutacyjną na I rok studiów wyznaczony
              zostanie termin dokonania wpisu na studia i złożenia następnych dokumentów:

świadectwa dojrzałości w oryginale (w przypadku wcześniejszego złożenia odpisu
              wydanego przez szkołę średnią na formularzu świadectwa dojrzałości);
              4 fotografii o wymiarze 37 x 52 mm bez nakrycia głowy na jasnym tle;
              orzeczenia lekarskiego stwierdzającego brak przeciwwskazań zdrowotnych do
              podjęcia studiów na obranym kierunku. W przypadku ubiegania się o przyjęcie na
              studia, w trakcie których studenci są narażeni na działanie czynników
              szkodliwych, uciążliwych lub niebezpiecznych dla zdrowia, odpowiednie wydziały
              wydają kandydatom skierowania na specjalistyczne badania lekarskie;
              wyciągu lub kserokopii dowodu tożsamości. "

A czy można sprawdzić czy doszło, to nie wiem, ale w czwartek sróbuje
              zadzwonić, bo ja wysłałam dopiero wczoraj, więc napewno jeszcze nie doszło.
              • Gość: doświadczony Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:44
                Co z tego, że na stronie www nic nie pisze o kopercie A4?! Byłem osobiście na
                wydziale prawa i administracji i okazało się, że musi być koperta jedna koperta
                C6 i jedna A4!!!!! Z tym że na różnych wydziałach jest różnie!!!! Informacje
                pewne na 100%
                • Gość: Piotrek Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 06:22
                  oj ludzie nie umiecie czytać poprostu trzeba wejśc na stronę poszczególnych
                  wydziałów i tam jest napisane jak byk :)
                  prawo.umcs.lublin.pl/~samorzad/rekrutacja/adm_s.html
                  • Gość: marla_86 Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.czajen.pl 15.06.05, 09:03
                    jak to kur.. do 15???? przeciez na stronie pisze do 17!!!
                    www.umcs.lublin.pl/index.html?m=2&o=5&akcja=art&id=114801
                    • Gość: marla_86 Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.czajen.pl 15.06.05, 09:16
                      i tu tez jest tak napisane
                      www.prawo.umcs.lublin.pl/
                      • Gość: Piotrek Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:22
                        oj już oni sami nie wiedzą o co im wszystkim chodzi kurde no :) no co jak co ale
                        na każdej stronce powinna byc napisana data przyjmowania (dobrze że już
                        wczesniej złozyłem )
                        • Gość: marla_86 Re: .::: Składanie dokumentów na UMCS drogą poczt IP: *.czajen.pl 15.06.05, 12:37
                          no sami nie wiedza to fakt.. tylko czemu na jednej stronce az w 3 miejscach
                          jest napisana data przyjmowania dokumentow a zeby bylo smieszniej w dwoch
                          miejscach jest taka sama a w trzeciem inna;/
                          • Gość: elaaaa JA WYSŁAŁAM NA DWA DNI PRZED TERMINEM I DOSZŁO!!!! IP: 81.15.254.* 15.06.05, 13:12
                            Hej, ja wysyłałam na UMCS na anglistykę(tmin do 8 czerwca), a wysłałam poczta 6-
                            i doszłó, bo dzwoniłam i jest OK...
                            • rodzynia Doszły! :) 16.06.05, 10:22
                              Dzwoniłam dziś rano i moje dokumenty doszły, a na mój kierunek złożono 810
                              podań (jeszcze jutro można składać), fajnie...
                              • Gość: Piotrek Re: Doszły! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:26
                                Rodzynia a na co składałas ??
                                • rodzynia Re: Doszły! :) 16.06.05, 10:27
                                  Na socjologię
                                  • Gość: Piotrek Re: Doszły! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:40
                                    aha bo ja też.... 10 osób na miejsce... zawaliście...
                                    • rodzynia Re: Doszły! :) 16.06.05, 10:47
                                      10 dzisiaj, więc ogólnie pewnie koło 11, ale nie martw się... Napewno większość
                                      startuje do kilku uczelni (ja zresztą też), więc można konkurecję podzielić
                                      przez 3 (no może przez 2) :)
                                      • Gość: Piotrek Re: Doszły! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:58
                                        no ja też mam taką nadzieję...
                                      • Gość: lukasz Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:09
                                        A wie ktoś może ile chętnych na anglistykę jest?
                                        • Gość: marla_86 Re: Doszły! :) IP: *.czajen.pl 16.06.05, 16:37
                                          a moze ktos sie orientuje ile jest chetnych na psychologie na umcs??:))
                                          • Gość: lukasz Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:18
                                            W jednym wątku było, że na psychologie na UMCS jak na razie 20 osób na miejsce.
                                            Wie ktoś coś o anglistyce?????
                                            • Gość: Kinia_86 Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:23
                                              Widać jest mniej niż na tym ostatnim kierunku na liście. Tak mi się zdaje, bo
                                              brali tylko te najbardziej oblegane.
                                              • Gość: dv Re: Doszły! :) IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 16.06.05, 17:26
                                                a moze ktos przypadkiem orientuje sie ile podan wplynelo na administracje ?!
                                                • Gość: marla_86 Re: Doszły! :) IP: *.czajen.pl 17.06.05, 09:50
                                                  no ja wczoraj bylam na umcs i pani powiedziala ze na administracje jest ok 1600
                                                  podan..:/ nie mam pytan....
                                              • Gość: lukasz Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:27
                                                Też tak pomyślałem, ale nie sądzę. W zeszłym roku na anglistykę było chyba koło
                                                7 osób na miejsce i nie mogło tak spaść do 3 osób. Poza tym anglistyki są
                                                bardzo oblegane i jestem pewien, że jest więcej niż 4 osoby na miejsce. Tylko
                                                ile? Chociaż bardzo bym się ucieszył, gdyby były 3 osoby, ale to raczej
                                                niemożliwe:(
                                                • Gość: kinia_86 Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:28
                                                  No ja tez bym się cieszyła, gdyby na lingwistykę było ok 3 osoby :) Ale jeśli
                                                  brali najbardziej oblegane, więc chyba szli od góry (psychologia) po te
                                                  najmniej oblegane. Nie wiem sama....napisałam do nich (umcs) ile jest chętnych
                                                  na mój kierunek ale nie raczyli odpisac.
                                                  • Gość: lukasz Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:31
                                                    Na lingwistykę rok temu były chyba jakoś 4 osoby, więc to nawet możliwe, że
                                                    będzie mniej. Też bym składał na lingwistykę, ale na maturze nie zdawałem
                                                    drugiego języka i zdaję tylko na UW, bo tam można CEW pisać. Pewnie część
                                                    innych osób też z tego powodu odpadnie z Twojej konkurencji;)
                                                  • Gość: kinia_86 Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:37
                                                    To dlaczego nie pisały te osoby drugiego języka na maturze??? :) Ja chciałam na
                                                    UW, ale ta rozmowa mnie odstraszyła, więc zrezygnowałam. No w zeszłym roku było
                                                    5 osób na miejsce. A jakie języki Cię interesują?? Standardowo ang+niem? :)
                                                  • Gość: lukasz Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:42
                                                    Ja nie zdawałem na maturze, bo się bałem ustnego, nie umiem w drugim języku
                                                    mówić. Zdaję na ang+fr i z francuskiego mam CEW :/ I tak składam tak sobie na
                                                    ILS, bo nie daję sobie dużych szans. Chciałbym na anglistykę na UW.
                                                  • Gość: kinia_86 Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:46
                                                    Nom ja też się bałam niemca ustnego więc zdawałam ang rozsz i niem podst
                                                    (ustne). A na UW ta rozmowa w obydwu językach to dziekuję :)
                                                  • Gość: lukasz Re: Doszły! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:49
                                                    Nie wiadomo, czy się dostanę do rozmowy. Ale co tam, spróbuję. Może się uda.
                                        • Gość: Piotrek Re: Doszły! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:45
                                          na administację jest już ponad 1200 podań. wiadomośc oficjalna z maila :)
                            • Gość: anka Re: JA WYSŁAŁAM NA DWA DNI PRZED TERMINEM I DOSZŁ IP: *.bpl.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.05, 20:38
                              Sorry! Na jaki numer dzwoniłaś, bo ja się nie mogę dodzwonić!
                              • korka3 DO ANKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.06.05, 23:06
                                hej, ja składałam na anglistykę, napisałam do nich z prośba o sprawdzenie i
                                odpisali mi, ze na numer: 081 537-53-89 i to jest bezposrednio na anglistykę,
                                więc spoko :)
                                • Gość: kinia_86 Re: DO ANKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 08:16
                                  W którymś wątku jest, że na fil. ang jest ok 7 osób na miejsce....wie ktoś ile
                                  jest na lingwistykę? Bo mi coś nie chcą powiedzieć.
                              • rodzynia Re: JA WYSŁAŁAM NA DWA DNI PRZED TERMINEM I DOSZŁ 17.06.05, 11:47
                                Nie wiem czy to pytanie jest do mnie, ale ja dzwoniłam do Instytutu Socjologii:

ADRES
                                Instytut Socjologii UMCS
                                Ul. Langiewicza 6A, 20-032 Lublin
                                Tel.5376428, tel./fax.5332816
                                e-mail: instsoc@ramzes.lublin.pl
                                • Gość: Piotrek ilu kandydatów w lublinie ogółem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:53

www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=16983
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka