Dodaj do ulubionych

UW??????!!!!!

15.06.05, 09:44
Czy ktos wie czy mozna teraz zaplacic na UW np za jeden kierunek a po
wynikach z matury doplacic jeszcze za jakies inne dwa??Czy trzeba od razu
placic za wszystkie na jakie sie chce,bo potem rejestracja jest juz
zakonczona?
Obserwuj wątek
    • aga.1986 Można :) 15.06.05, 09:51
      Ja tak robię.
      • Gość: re Re: Można :) IP: *.chello.pl 15.06.05, 10:43
        Pamiętajcie tylko że pieniążki "idą" ok. tygodnia!
    • Gość: tuttii-fruttii Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:54
      Dzieki:) A wiec tez tak zrobie:)
    • Gość: odwaa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 15.06.05, 11:06
      a na co składacie na UW ??? :> jesli mozna spytac ;] pozdr.
      • Gość: tuttii-fruttii Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:27
        Na romanistyke i anglistyke a poza tym myslalam moze o baltystyce lub
        historii,ale to zalezy od tego jak mi matura poszla:) A Ty na co sie wybierasz??
        • Gość: m. Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:34
          A ja na polonistyke. Ale mam pytanie - czy jak juz otrzymamy swiadectwa
          moglabym ewentualnie zmienic kierunek jak juz dokonam wczesniej wplaty?
          • Gość: khamill Re: UW??????!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 12:36
            chyba masz czas na zmiany do 3 lipca...wplata jest uzalezniona od ilosci kierunkow, nie ich rodzaju..
        • Gość: odwaa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 15.06.05, 13:45
          hehs ;) no to sie pewnie spotkamy na egz. wstepnym ;] bo ja tez na
          angListyke ;] a jak tam maturka poszŁa ? ustna i pisemna :>?
          [przygotowujesz sie z czegos do tych wstępnych???] pozdrówka ;)
          • Gość: karola Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:23
            A kiedy jest generalnie ogłoszenie listy przyjętych?? Bo rejestracja jest do 3
            lipca, a wyniki kwalifikacji??
          • Gość: tuttii-fruttii Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:34
            Tzn mi to dokladniej mowiac bardziej na romanistyce zalezy niz anglistyce,wiec
            jeszcze nie myslalam o egzaminach wstepnych na anglika;) A co do matur to
            zdawalam ustny podstawowy bo gdy sie dowiedzielismy ze nie ma za ustne punktow
            to wszyscy zmienili poziom;)Wiec mam 19 z podstawy.A pisemne chyba
            dobrze.Podstawa pewnie ok 95 moze wiecej,a rozszerzony zalezy od wypracowania.A
            jak Tobie poszlo?Zdajesz tez na inne filologie?
            • Gość: odwaa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 16.06.05, 11:51
              tzn myslalam tylko o anglistyce chociaz jakos nie wydaje mi sie żebym sie tam
              dostala :/ bo pewnie bedzie baaardzo duzo osob na jedno miejsce :/ a ja niestey
              jestem pesymistką :p
              a maturka ogoLnie chyba dobrze, z ustnej rozszerzonej mialam 20/20, no ale to
              sie do niczego nie przydaje.. [niestety] a pisemna chyba ok, chociaz wszystko
              zalezy od writingu, ktory jednak wydaje mi sie byl prosty..

na co jeszcze i gdzie bedziesz składała ??? pozdrowionka;)
              • Gość: tuttii-fruttii Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:01
                Fakt na anglistyke jest mnostwo osob,i przez to poprzeczka punktowa jest
                wysoko.Dlatego tez nie bardzo licze na to ze sie dostane,z reszta prawde mowiac
                jakos specjalnie mnie tam nie ciagnie;)Romanistyka mnie interesuje i na
                szczescie jest tam mniej chetnych zdecydowanie:) A poza tym pewnie jeszcze
                wezme ze 2 filologie na UW i polonistyke na UKSW tak na wszelki wypadek;)
                A chodzisz na jakies kursy przygotowawcze do testow predyspozycyjnych? Bo ja
                sie zapisalam ale na przygotowujace do francuza.I teraz chyba nawet pewniej sie
                czuje z tego francuskiego niz z anglika,choc ucze sie go juz od ladnych paru
                lat;)
                A Ty na co jeszcze skladasz??
                • Gość: odwaa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 16.06.05, 18:42
                  tzn. na jakies specjalne kursy przygotowawcze to nie;] ale prywatnie chodze
                  2razy w tyg. na ang. i mysLe ze tez mi to duzo pomaga ale to raczej z historii
                  kultury i literatury Wlk.Brytanii i USA bo takie niestety sa wymagania, rozmowy
                  kwalifikacyjnej na UMK w Toruniu noi w Poznaniu na filologie rosyjsko-
                  angielską.. zobaczymy jak to bedzie ale na pewno naszej rekruutacji nie
                  bedziemy mogly porownac do tej jaka jest np. na fizykę :P bo tam jest ok 0,6
                  osoby na jedno miejsce :P hehs przynajmniej 0 stresu że sie nie dostaniesz :P
                  pozdrawiam i życze powodzenia ;] [wiem to mogŁo zabrzmieć ironicznie z racji
                  tego że w pewnien sposob jestesmy konkurentkami ;p ale i tak życze
                  powodzenia ;] a nóż widelec, bedziemy studentkami tej samej filologii;] w końcu
                  trzeba myślec optymistycznie, no nie ;>

ps.a na ta romanistyke jakie sa wymagania ?
                  • Gość: tuttii-fruttii Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:21
                    Ja tez Ci zycze powodzenia:) Mam nadzieje ze obu nam sie uda dostac na nasze
                    upragnione kierunki:)
                    Na romanistyke na UW jest test predyspozycji taki sam jak na anglistyke,czyli
                    2 czesci:polska i w tym przypadku francuska.Glownie chodzi o znajomosc roznych
                    wyrazen,struktur gramatycznych,slowek.
                    Tez myslalam zeby skladac do Torunia tyle ze na romanistyke,ale niestety
                    rodzicom nie spodobal sie ten pomysl:(
                    • Gość: odwaa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 17.06.05, 18:03
                      ojj..najgorsze jak 'rodzicom sie cos nie spodoba' moim z kolei sie niezbyt
                      podoba pomysł z wa-wą, bo drogo, bo daleko od domu itp [ja jestem z torunia]
                      nom fajnie by było gdybyśmy sie obie dostały, bo przynajmniej z Toba można
                      normalnie wymienić info. na tym forum bo 90% ludzi tu to jacyś chisterycy
                      którzy czepiaja sie każdego słowa i już nawet tu da sie wyczuć ten cholerny
                      wyścig szczurów ktory czeka nas [niesttey] w lipcu... masakra ..

ale ja już chce to miec za sobą, bo prawie każdy ma juz teoretyczie wakacje bo
                      tylko na niektore kieruunki sa egz. wstepne.. :/
                      • Gość: khamill Re: UW??????!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 18:36
                        hehhh...Sorka, ze sie w dyskusje wlaczam..ale...fajnych masz starych:) Z Torunia daleko do Wawy(argumenty ekonomiczne sa w jakis sposob racjonalne)...Ja skladam do Poznania....i tu tez mam pewien konflikt na plaszczyznie odleglosci...cirka 400km:).Wiec z Twoja Wawa nie jest jeszcze tak zle. Pzdr.
                      • Gość: tuttii-fruttii Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:03
                        Ja za to jestem z okolic w-wy ale chce skladac tez do Torunia;)Powinnysmy sie
                        wymienic;)
                        Faktycznie rzadko kto nie czepia sie na tym forum jakis glupot,jedni
                        wyzywaja sie na drugich.Wlasnie slyszalam opinie ze pod tym wzgledem lepsze sa
                        uczelnie prywatne,bo tam nie ma takiego wyscigu szczurow,jest milsza
                        atmosfera.Moze cos w tym jest.Ale jednak dzienne to dzienne.Jakos przezyjemy:)
                        Teoretycznie narazie czuje sie jakby byly wakacje,bo egzminy wstepne wydaja
                        sie byc jeszcze takie odlegleeee:)Tylko ten felerny 27 zbliza sie zbyt szybko
                        jak dla mnie:( Boje sie polaka wlasciwie tylko,bo z tym nigdy nie wiadomo jak
                        Ci ocenia:(
                        • Gość: odwaa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 20.06.05, 12:08
                          no dokŁadnie ja poLskiego sie tez boje, ale to tylko i wylacznie przez swoja
                          wlasna gŁupote, bo nie chcialo mi sie czytac tych nudnych lektur, a wieczor
                          przed maturka kumpela przyniosla mi streszczenia Kordiana i Nieboskiej;p ico?
                          oczywiscie ich nie przeczytaŁam, bo sobie mysLe "a cooo tamm jak bedzie Kordian
                          albo Nieboska to wybiorę wiersz.." i sie troche przejechaŁam :P ale z "Potopem"
                          można było dużo z tekstu wymóżdżyć no ale zobaczymy ;]

no a co do prywatnych to prawdopodobnie wyścig szczurów pod wzgledem dostania
                          sie tam na pewno jest mnejszy, ale za to pozniej pod wzgledem 'kasy i tego co-
                          kto ma' jest smieszny :P no jednym slowem wszystko ma swoje plusy i minusy ;]

musimy wierzyć ze sie dostaniemy ;]]]] pozdr.
                          ps: zarejestrowalas sie już tam na stronie UW ???
                          • Gość: ddd Re: UW??????!!!!! IP: *.aster.pl 20.06.05, 18:00
                            stili -diversi ??
                          • Gość: tuttii-fruttii Re: UW??????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:35
                            No wlasnie ja pisalam Potop ale nawet go nie czytalam,a w szkole nie
                            omawialismy go;) Wiec troszku sie boje o moja prace,tym bardziej ze po probnej
                            wiem ze ocena wypracowania przez dwoch nauczycieli moze byc zupelnie rozna:/
                            Na UW sie zarejestrowalam i nawet juz zaplacilam za 3 kierunki:)Licze jednak
                            optymistycznie ze moze zdam;)Mam nadzieje ze sie nie przelicze;)
                            Macie wyniki od razu 27? Bo ja sie dowiedzialam ze podobno u nas maja byc 30:/
                            • Gość: odwaa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 21.06.05, 12:29
                              a u nas w ogoLe nic nie mowią o wynikach nawet :/
                              w ogoLe tak jakoś podejrzanie cicho wokół tej maturki ;p
                              ale może to i dobrze ... ;]ja jeszcze nie wpłacilam, chyba poczekam z tym
                              właśnie na wyniki..bo jak sie okaze ze mialam mało pkt'ów to po co kase wydawać
                              w sumie.. no nic zobaczymy ;]]]
                              • Gość: gasik Re: UW??????!!!!! IP: *.chello.pl 21.06.05, 14:26
                                Hej jesli chodzi o UW to trzeba zapłacic do 29 czerwca, a jak dostaniesz wyniki
                                27 to watpie ze sie wyrobisz, bo kasa idzie jakieś 3 dni, a oni uznaja jak jest
                                zaksiegowane.
                                • Gość: odwa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 21.06.05, 14:53
                                  aha:| dzieki za info.. kurcze to w takim razie sprytnie to wymyślili...
                                  troche kasy sobie zarobią.. hmm wiec musze w tym tyg. to załatwic :/
                                  a Ty gasik na co składasz ;>?
                                  pozdrawiam
                                  • Gość: gasik Re: UW??????!!!!! IP: *.chello.pl 21.06.05, 14:59
                                    na nauki polityczne i resocjalizacje
                                    a ty
                                    • Gość: odwa Re: UW??????!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 21.06.05, 15:27
                                      anglistyka..
                                      jeeeny ja już chce zeby było po ogłoszeniu wynikow i w koncu wakacje! ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka