Dodaj do ulubionych

6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 12

16.06.05, 21:39
kto się musi wtedy stawić i czy wiecie coś na temat tego całego boskiego egzaminu
Obserwuj wątek
    • Gość: arczi_86 Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.06.05, 10:18
      Widze ze się Filologia kłania :) Ja tez musze być w Sosnowcu ale na
      F.germańskiej i to 30 czerwca :]
      • Gość: karalajn86 Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.darnet.pl 17.06.05, 13:05
        pewnie że filologia, w moim przypadku rosyjska od podstaw:)
        • Gość: molk Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.crowley.pl 17.06.05, 13:10
          A zajecia sie beda odbywaly w Katowicach czy tez w S-c? Napisz cos wiecej o tym
          • Gość: arczi_86 Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.06.05, 14:54
            No w Sosnowcu bowiem tam są dane wydziały filologiczne :] KURDE JAK JA BYM
            CHCIAŁ SIE DOSTAĆ NA UŚ NA GERMANISTYKE ale kurde niestety nie mam szans :|
            <beczy> bo zamiast napisać mieli na stronie że niemiecki rozszerzony to
            napiszali:"Gwarancją dostania się na studia na filologie germ.o spec.kultura i
            literatura krajów niemieckiego obszaru językowego" będzie rozszerzony Język
            niemiecki to napisali Język Niemiecki ( I koniec)" A ja zdawałem podstawe :|
            <beczy>
            A ci co nie pisali niemca mają ustny i pisemny test predyspozycji CZY TO ZNACZY
            ŻE MOŻE TYLKO PODSTAWOWY ?? A JAK ONI ROBIĄ SWÓJ USTNY TO MOŻE NASZ TEŻ BIORĄ
            POD UWAGĘ ?? CO WY NA TO??
            • Gość: karalajn86 Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.darnet.pl 17.06.05, 15:13
              a jak daleko mniej wiecej z Katowic do Sosnowca?? mam nadzieję że kursują jakieś
              busy, bo gdyby jakimś cudem udało mi się tam dostać to przynajmniej na początku
              będzie się mieszkać w Katowicach
              • Gość: arczi_86 Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.06.05, 19:40
                Ej wiecie jaki autobus albo tramwaj jedzie z Bytomia na Sosnowiec ?? :>I ile to
                jest jazdy ja do Katowic z mojego miejsca zamieszkania mam około 2 godzin (Na
                szczęscie mam bezpośrednie połączenie busowe) Ale kurde nie wiem jak na
                Sosnowiec :|
                • Gość: Add Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:11
                  Do Sosnowca z Bytomia jedzie autobus linii 91 (z dworca w Bytomiu do centrum
                  Sosnowca jedzie około godziny). Można też z jechać liniami 820, 830 na pl.
                  Skargi w Katowicach i tam wsiąść do jednej z ponad 10 linii kursujących do Sosnowca.

Ale szczerze mówiąc - odradzałbym takie dojazdy. Najlepsze lata swojego życia
                  spędzisz w zapchanych w godzinach szczytu autobusach.
                  • Gość: skylark Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: 80.53.120.* 18.06.05, 23:19
                    Ja zdaję na to samo co ty. I mam egzamin tak samo o 14:00, tylko, że 7 lipca.
                    • Gość: karalajn86 Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.darnet.pl 18.06.05, 23:30
                      no to jak się uda to może się spotkamy w październiku. a czego się uczysz do tej
                      rozmowy??
                      • Gość: skylark Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: 80.53.120.* 19.06.05, 15:13
                        No w sumie na razie niczego. Ale muszę w końcu zacząć. Powtórzę sobie może
                        trochę historii Rosji + czasy współczesne. No i troche o większych miastach. A
                        reszta - będe improwizować.
                        • Gość: Kozia Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.05, 15:56
                          A ja 5 lipca na "sprawdzian predyspozycji z tłumaczenia"! :) Inglisz ofkors ;))
                          • Gość: Kozia Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.05, 15:58
                            Aha, no i to są moje imieninki :) :P
                          • Gość: bartek Do Kozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:26
                            ale tez masz na zytniej? bo ja mam spr z tlumaczenia na bedzinskiej. w ogole na
                            ktory program startujesz: niem czy arabski?
                            • Gość: skylark86 Do karalajn86 IP: 80.53.120.* 20.06.05, 08:42
                              A z jakigo języka zdajesz? No i napisz potem o co cię pytali.
                              No i najważniejsze - jakiego sie spodziewasz świadectwa, bo przecież właśnie
                              50% dostajemy z niego.

:)
                              • Gość: karalajn86 Re: Do karalajn86 IP: *.darnet.pl 20.06.05, 20:18
                                ja zdaję oczywiście z angielskiego. okej dam znać jak było. a wyniki z matury z
                                angla, hmmm...jak dobrze pójdzie to z podstawowego ok.90% a z rozszerzonego ok.
                                70%. a Tobie jak poszło??
                                • Gość: skylark Re: Do karalajn86 IP: 80.53.120.* 20.06.05, 21:38
                                  Ja o moich wynikach myśłę tak samo - podstawowy ok 90%, a rozszerzony 70-75%.
                                  (Po prostu nie mogę spekulować, bo nie wiem jak ocenią mi rozprawkę). Kurcze,
                                  fajnie by było, jakbyśmy sie razem dostały, zawsze z kimś znajomym raźniej. A
                                  skąd jesteś, też z Sosnowca?
                                  • Gość: karalajn86 Re: Do karalajn86 IP: *.darnet.pl 21.06.05, 08:34
                                    pewnie że zawsze lepiej jak się kogoś zna. ja jestem z okolic Rybnika, a Ty z
                                    Sosnowca??
                          • Gość: dajing Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 09:30
                            heh, no to sie spotkamy ;] ja na tlum. z niem :] a ty :>
                            • Gość: karalajn86 Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.darnet.pl 21.06.05, 10:39
                              ja na rosyjski od podstaw
                            • Gość: bartek Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:45
                              Dajing, a ty masz na egz na tlumaczeniowke na zytniej? bo ja na bedzinskiej
                              • Gość: dajing Re: 6 lipca, godz. 14.00 - Sosnowiec ul. Żytnia 1 IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:09
                                ja tez na bedzinskiej :] na wydziale nauk o ziemi czy jakos tak, nie pamietam ;]
                                5 lipca, godz. 10 ;]
                                • Gość: skylark Do karalajn86 IP: 80.53.120.* 21.06.05, 12:59
                                  Ja jestem z Sosnowca. Bądźmy dobrej myśli, a jak nam się poszczęści to razem
                                  będziemy brnąć przez rosyjską literaturę.
                                  ;)
                                  • Gość: karalajn86 Re: Do karalajn86 IP: *.darnet.pl 21.06.05, 15:14
                                    Ty masz się fajnie, bo masz blisko, a ja nie mam pojęcia gdzie to jest, ta
                                    Żytnia, w ogóle się na Sosnowcu nie znam, może mnie jakoś naprowadzisz, żeby mi
                                    było łatwiej się odnaleźć
                                    • Gość: z sc Re: Do karalajn86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 16:12
                                      to wspolczuje wam jak nie wiecie w ogole gdzie jest zytnia albo instytut na
                                      bedzinskiej. dziwi mnie rowniez, ze tak spokojnie piszecie, ze nic sie nie
                                      uczycie do wstepnych. tlumaczeniowy nie polega na przetluaczeniu 4 zdan jak to
                                      bylo na lekcjach w liceum!
                                      • Gość: karalajn86 Re: Do karalajn86 IP: *.darnet.pl 21.06.05, 16:44
                                        co poradzić jak się tam nigdy nie było, trzeba sobie jakoś radzić. ale chyba
                                        jakoś się tam da trafić. ja mam akurat rozmowę kwalifikacyjną bo idę na rosyjski
                                        od podstaw i się uczę na ten egzamin, trochę język szlifuję, trochę o Rosji
                                        czytam i trochę też wiadomosci oglądam, bo aka wiedza ogólna jest bardzo przydatna
                                        • Gość: skylark Re: Do karalajn86 IP: 80.53.120.* 21.06.05, 20:58
                                          Z centrum Sosnowca dojedziesz tam autobusem 299 (w kierunku szpitala). To jest
                                          drugi przystanek po centrum (Pogoń Orla). Potem przechodzisz przez ulicę i jak
                                          idziesz prosto, twoim oczom ukażą się budynki różnorodnych filologii. Ale nawet
                                          jakbyś miała problem, zawsze możesz się tam kogoś spytać, ludzie pewni wiedzą
                                          gdzie są te budynki.
                                          • Gość: karalajn86 Re: Do karalajn86 IP: *.darnet.pl 21.06.05, 23:06
                                            dzięki, jakoś tam trafię...
                                  • Gość: sonka Re: Do karalajn86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:32
                                    To i ja sie dorzucam do szacownego grona. Rowniez rosyjski, rowniez sosnowiec. Jedna roznica: w przeciwienstwie do Was - ja sie nie ucze... :|
                                • Gość: bartek Re:Do Dajing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:46
                                  A w ktorej auli piszesz? Bo sie zarejestrowalem na arabski i mam w auli B.
                                  • Gość: dajing Re:Do Dajing IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:29
                                    ja na niem. pisze w auli A :]
                                    • Gość: bartek Re:Do Dajing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:04
                                      kurde bo chcialem jeszcze sie zarejestrowac na niemiecki a sprawdzian jest w
                                      tym samym czasie ale w dwoch roznych salach. Dzwonilem na uś czy moge napisac
                                      jeden sprawdzian ale zeby byl brany pod uwage na obydwa programy to nawet ta
                                      babka w dziale nauczania nie wiedziala. I nie wiem co mam robic :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka