Dodaj do ulubionych

SĄ WYNIKI CEW Z WOSU

25.06.05, 00:35
Wpisujcie swoje wyniki!
Obserwuj wątek
    • majja86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 25.06.05, 00:37
      78 i 84 a ty?
      • msneumann Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 25.06.05, 00:42
        niestety 70 i 80
        • majja86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 25.06.05, 00:44
          niestety?to chyba dobry wynik ???na co sie wybierasz?ja chciałam prawo ale
          histe na maturze pisałam ...a poszło ......szkoda gadac
    • Gość: qqq Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:54
      sorry, gdzie są te wyniki ?
      • Gość: m. Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:29
        Hehehe podobno takie trudne bylo i nie do napisania a tu takie wyniki...
        • Gość: majja86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.05, 12:06
          nie podobno ,bo było rzeczywiscie trudne.a sa tez wyniki po 30-40
          • Gość: xyz Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:20
            lol jakie wyniki,przeciez wszystkie wyniki sa oglaszane 27 czerwca czyli w poniedzialek,cos sciemniacie
            • Gość: ???????????? Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:27
              Coś ściemniacie, przecież wyniki są 27...........O co chodzi???????
              • Gość: hmmmm k.u.r.w.a o c.o.c.h.o.d.z.i.!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:29
                • Gość: Niunia86 Co Jest?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:33
                  Ej ja tez nic nie wiem...gdzie sprawdziliście te wyniki??Dajcie znać...Prosze!!
                  • Gość: asik Re: Co Jest?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:35
                    To są wyniki Centralnego Egzaminu Wewnętrznego, który pisali ci, co nie zdawali
                    wosu na maturze, a przedmiot ten jest im potrzebny do rekrutacji
                    • tuin84 Re: Co Jest?? 25.06.05, 12:47
                      No i wlasnie widac jak Ci nowi maturzysci czytaja ze zrzoumieniem...
          • tuin84 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 25.06.05, 13:04
            majja a skad wiesz, ze sa wyniki po 30-40%, jest jakas ogolna strona z wynikami?
            • Gość: majja86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.05, 13:06
              bo rozmawiałam z ludzmi ktorzy tyle maja
              • tuin84 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 25.06.05, 13:14
                aha :) hm, czyli sa bardzo zroznicowane, ciekawe jak poszlo maturzystom.
              • tuin84 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 25.06.05, 13:21
                a jeszcze jedno, wyniki sa na stronie rejestracji tak?
                • Gość: majja Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.05, 13:29
                  na twojej stronie startowej.
                  • Gość: A Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.stnet.pl 25.06.05, 13:32
                    ten test i nowa matura sa nie do porownania test był trudny a matura z wosu z
                    racji tego ze proban była trudna i zel poszła była banalnie łatwa i załuje ze
                    jej nie zdawałam....zero porownania
                    • Gość: aga_86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:23
                      ekhmm. nie wiem dokładnie jak wyglądał cew z wosu, bo go nie pisałam, ale z tego
                      co czytałam, to był to test z czterema odpwoeidziami, gdzie jedna była poprawna.
                      I to dopiero jest niesprawiedliwe- jak mozna porównywac takie pytania z tyym, ze
                      my ieliśmy do napisania wypracowanie.,,zero porównania- to jasne dla osób, które
                      widziały klucz odpowiedzi do wypracowania. Takze... pytania na CEW były
                      trudniejsze niz matura,ale za to nie było wypracowanka z jakimś dennym kluczem:)
                      • Gość: A Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.stnet.pl 25.06.05, 17:47
                        ale miałas szanse sie przygotowac i w pewnym stopniu to ćwiczyłas w szkole
                        tudziez samam a te nasze pytania na cew były poprostu tak głupie i z kosmosu
                        ze naprawde szkoda gadać co mnie obchodzi jacy byli papieże do 7 wstecz no
                        sorry albo jaka partia wygraław anglii w ktoryms tam roku tudziez kto to sa
                        torysi...
                        • Gość: m. Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:46
                          Ja o torysach wiedzialabym, ale wydawalo mi sie ze to podstawa...
                          Nie czytalam tych pytan jednak wydaje mi sie zrozumiale ze byly one
                          trudniejsze, bo wystarczylo zaznaczyc jedna z odpowiedzi. Mozna bylo tez
                          strzelic i mialo sie 25% szans. Natomiast nie wszystkie pytania z matury z wosu
                          byly latwe, tez trzeba bylo duzo wiedziec, bo nie tylko testowe zadania byly. A
                          na dodatek czesc podchwytliwa. Wiec mysle ze szanse wyrownane raczej sa.
                          • Gość: aga_86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:58
                            no szanse sa wyrównane z przechyleniem na stronę tych co pisali CEW:)) takie
                            jest moje zdanie. Jak juz napisałam- były same pytania testowe, i nawet jeśli
                            się nie wiedziało, to zawsze można było strzelić. Na maturze było mało pytań z
                            odpowiedziami do wyboru, no i do tego wypracowanie, którego nie da rady napisać
                            na 100( myślę o poziomie rozszerzonym)..My do matury moglismy się przygotować,
                            ale ja np. przygotowywałam sie sama, bo w szkole.. szkoda gadać, Wy też
                            mogliście się rzygotować, wystraczyło posprawdzać pytania w starych testach. Tam
                            też były czasem rzeczy z kosmosu:))
                            • Gość: Sergiusz Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.stnet.pl 25.06.05, 21:26
                              Kwestia tylko czy te testy były dostępne, a wy z kolei powiecie ze nowa
                              maturabyła całkiem nowa i tak mozna dyskutowac do usranej smeirci, kilka słow
                              niech mnie minister oswiaty i tworcy tej całej reformy pocałuja w dupe...
                            • Gość: khamill Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 22:12
                              aga..soryy....test jednego wyboru...spoko...ale jak czytalem sobie nowa maturke, to smiech mnie tylko bral(all poza wypracowaniem)...w mojej ocenie moze 20 pytan na Cewie znizalo sie do tego poziomu....szkoda gadac nawet.
                              • Gość: ja do khamila IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.05, 22:23
                                ile masz?
                                • Gość: porucznik Grubber to niesprawiedliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:00
                                  Ja się czuje trochę pokrzywdzony tym że nie mogłem pisać tych CEW-ów.
                                  Nie wiem czyło trudniejsze czy łatwiejsze niż nowa matura, ale wolałbym bym mieć
                                  możliwość spróbowania
                        • raf255 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 27.06.05, 12:14
                          Jeśli uważasz, że to są pytania "z kosmosu", to wybacz, ale nawet jeśli
                          dostaniesz się na jakieś studia, gdzie potrzebny jest wos, to będziesz
                          cierpieć... Jeżeli Cię 'to nie obchodzi' to po co było zdawać wos?
                          Dla wykładowców jest pewne 'minimum' tzw. 'wiedza naturalna' - którą powinno
                          się mieć po liceum i o to nawet nie pytają, tylko jak przypadkiem na ustnym
                          egzaminie przłapią na takiej niewiedzy, to wylatujesz z dwóją i jeszcze mogą
                          źle na wrzesień zapamiętać, a pierwszego roku się nie powtarza...
                          Żeby nie być gołosłownym - pytanie o papieży odnosi się do zagadnień związanych
                          z ideologiami politycznymi, a podbudową niektórych jest katolicka nauka
                          społeczna, w której kształtowaniu mieli bardzo duży udział papieże, poczynając
                          od Leona XIII - i trzeba nie tylko znać ich imiona, ale i wydane akty - co
                          najmniej ważniejsze encykliki - żeby rozumieć podłoże pewnych ideologii.
                          Poglądy na Kościoł i wiarę nie mają znaczenia (sam jestem ateistą a może nawert
                          antyklerykałem), ale jest to pewien istotny dorobek, który zawiera się w
                          szerokiej problematyce interdyscyplinarnego przedmiotu, jakim jest wos.
                          Pytanie o torysów sprawdza znajomość genezy partii politycznych, które, trudno
                          zaprzeczyć, wchodzą w skład wosu i bez ich znajomości trudno wykazać się
                          rozumieniem istoty różnic między partiami.
                          Pytanie o rządzącą partię polityczną w danym okresie sprawdza orientację w
                          wydarzeniach społeczno-politycznych na świecie po II wojnie światowej, a w
                          szczególności w krajach naistotniejszych jak Zjednoczone Królestwo. Nie trzeba
                          wkuwać dat rządzenia poszczególnych partii, tylko połączyć te kadencje z
                          ważnymi wydarzeniami, na które taki układ miał wpływ. Bez tego nie można
                          rozumieć, co się dzieje w bieżącej polityce...

Życzę więcej pokory wobec siebie i trudnego, wbrew pozorom przedmiotu, jakim
                          jest wos...
    • coooll Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 26.06.05, 23:01
      a ja dostalem 52 za podstawowy i 60 za rozszerzony. To dobrze czy źle bo nie
      orientuję się w wynikach innych!? :/
      • Gość: max Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:11
        To zależy na co zdajesz i jak bardzo wynik z wos-u jest ważny :> pozdr
        • coooll Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU 26.06.05, 23:18
          zdaję na stosunki międzynarodowe, więc wos jest dość istotny. A Ty ile dostałeś
          pkt?? i na jaki kierunek idziesz?
          • Gość: max Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:28
            Ja mam 74 (podst) i 80(rozsz) a idę na prawo, historia i angielski poszły mi dobrze więc po cichu liczę na sukces ;p pozdrawiam i powodzenia
      • Gość: majja86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.05, 23:20
        no własnie zalezy na co idziesz.ja mam 78 i 84 .ale maturke z historii do d...a
        chciałam na prawo...
        • Gość: m. Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:26
          Obawiam sie ze wyniki kolezanki wczesniej nie wystarcza. Nie mowie tego ze
          zlosliwosci. Poprostu z matury wiekszosc osob uzyska conajmniej 70% z podstawy.
          Chyba ze gorzej im pojdzie rozszerzony... zorientujesz sie jak ktos poda wyniki
          z matur
          • Gość: majja86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.05, 23:32
            chodzi o mnie?tez mi sie tak wydaje...ale coz
            • Gość: m. Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:37
              Nie, nie chodzilo mi jednak o kolege. Sorry za zmiane plci ;) Juz zapomnialam
              jaka ksywka. Ale jednak 50% to stanowczo za malo na stosunki.

Na prawo calkiem dobry wynik, moze nie nie odroznia sie od calkiem duzej czesci
              matur ale ja bym nadziei nie tracila, bo jest jeszcze egzamin.
              • Gość: majja86 Re: SĄ WYNIKI CEW Z WOSU IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.05, 23:40
                dzieki.ale nie wiem czy mi sie w ogole na ten egzamin jechac oplaca bo histe
                zawaliłam solidnie.egzamin (przynajmniej ten przykładowy)nie jest trudny i
                wszyscy chyba podobnie napisza.wiec przez ta histe pewnie mi
                zabraknie.identycznie bedzie pewnie na sgh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka