Dodaj do ulubionych

Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!!

28.06.05, 19:05
Obserwuj wątek
    • Gość: :):) Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:11
      W "wynikach matury" w IRK/UW, trzeba wpisywać punkty czy procenty z egzaminu ?
      Tam jest napisane: '0.000 pkt.' ...
      • Gość: daryus Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 19:35
        Dokładnie. Idiotyzm jakiś.
      • gosia2221 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 19:49
        Właśnie może ktoś wie co trzeba wpisać?
    • podolaczek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 19:54
      Sorki nie wpisalem o co chodzi :) Chodzi o to ze jak teraz robic.
      Zarejestrowalem sie na Stosunki Miedzynarodowe, oplacilem kase, i mam wyniki
      matury. Dodatkowo jestem laureatem Olimpiady o UE. I teraz nie wiem kiedy mam
      dowiezc mature podanie itp. Wie ktos?
      • podolaczek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 19:55
        Aha ja tam wpisalem punkty bo wyraznie pisze "pkt." tyle ze wpisalem je z
        miejscami po przecinku :P LOL
        • Gość: A Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.stnet.pl 28.06.05, 20:05
          trzeba na pewno wpisac to co masz na świadectwie tylko powstaje pytanie czy
          masz to wpisac tak jak masz na świadectwie czyli np: 94% pkt czy 94.000 pkt
        • Gość: Życzliwa Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.stnet.pl 28.06.05, 20:07
          tylko ze chodzi o punkty procentowe człowieku nikt jak dostanie oryginał
          swiadectwa twojego nie ebdzie sie bawił tak jak ty w przeliczanie tego na
          punkty lepiej to zmein
          • Gość: ewa Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.06.05, 21:25
            ja razem ze świadectwem dostalam karteczke z punktami z poszczególnych części
            egzaminu... więc nie trzeba nic przeliczać... ( z resztą nie wymaga to
            skomplikowanych działń :D)
      • czemuja Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 20:03
        papiery doniesiesz jak Cie przyjma, teraz starzy maturzysci pisza CEW, a wyniki
        pewnie kolo 10 lipca
        • gosia2221 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 20:07
          To powinny być procenty:
          "Wyniki egzaminów w postępowaniu kwalifikacyjnym wyrażone w procentach są
          przeliczane na punkty według wzoru: 1 % = 1 punkt."
      • Gość: sc Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 01.07.05, 10:12
        Zarejestrowalem sie na Stosunki Miedzynarodowe, oplacilem kase, i mam wyniki
        matury. Dodatkowo jestem laureatem Olimpiady o UE. I teraz nie wiem kiedy mam
        dowiezc mature podanie itp. Wie ktos?

hej... ktorej olimpiady jestes laureatem? ja szczecinskiej

wiem tyle: musisz potwierdzic w biurze spraw studenckich swoje zaswiadczenie
        laureata, a zaniesc to na zurawia, czyli do instytutu stosunkow
        miedzynarodowych, dopiero wtedy kiedy beda juz wynkii egzaminow. bylem tam w
        srode i powiedzieli mi ze nie maja jeszcze nawet utworzonej komisji
        rekrutacyjnej i nie chca zadnych papierow...
    • Gość: totenmesse Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 28.06.05, 20:41
      Jak to możliwe, że 1% = 1 pkt skoro maksymalnie mozna było zdobyć 5o pkt na
      rozszerzonej (historii np.)? Beznadziejnie to podpisali! Nadal nie wiem jak
      trzeba wpisać te wyniki, czy trzeba przeliczyć % na Pkt? Niech ktoś mnie
      oświeci!
      • Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 20:42
        na swiadectwie masz od razu podane ptk. procentowe....i te punkty wpisujesz
        • olencja86 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 20:45
          no właśnie ja też nie wiem. To chore jakieś... Jak to trzeba wpisać np. 86 czy
          86.000?? I to % trzeba wpisać rozumiem?
          • Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 20:46
            wpisz 86....bedzie dobrze...
            • Gość: sandrunia_1986 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:00
              chyba procenty bo wzor jest taki np. na finanse ze 0,42MAT+0,16JEZ+0,42TEST a
              maxymalnie mozna zdobyc 100 pkt rekrutacyjnych...wiec te liczby mnozone przez
              pkt z matur a nie procenty nie dalyby 100 punktow rekrutacyjnych...mam
              racje???..troszke zamotałam...
              • moniula18 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 21:10
                to chyba tak ma byc ze np.90% = 90.000pkt
                ale jest gorsza rzecz bo ja jak wpisalam i nacisnelam zapisz to mi sie pojawil
                napis ZMIANA WYBRANYCH MATUR SPOWODUJE USUNIECIE PRZYPISANYCH EGZAMINOW. CZY
                CHCESZ KONTYNUOWAC?
                i co ja mam zrobic?? u was tez tak jest
                • Gość: khamill do was obydwu..... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 21:16
                  tak, procenty (punkty procentowe-wole ta nazwe:P)..system potem sam podstawia ci te dane do wzoru....Tak..wszystkim to wyskakuje...chodzi o cewy..ktore w przypadku pisania przedmiotu na maturze Cie nie dotycza!
                • olencja86 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 21:16
                  pochrzanione to :/ Mogliby napisać jak prawidłowo wpisywać
                  • Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 21:22
                    wpisz po prostu procenty, ktore masz na swiadectwie....potem samemu system doda ci te zera:).....ja tak zrobilem i jest ok. Wszystko:). Na co skladasz?:)
                    • gosia2221 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 21:56
                      A mi tak odpowiedzieli z irku na pytanie co powinnam wpisywać punkty czy
                      procenty:
                      "Do podanych pół wpisujemy tylko liczby, które są na świadectwie - bez
                      żadnych dodatkowych znaków"

• Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 22:05
                        procenty...wartosci procentow...znaki......ludzie, dajcie juz sobie z tym spokoj...wpisujcie to, zeby bylo dobrze<lol>
                      • Gość: kasieńka Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:13
                        Wam też powychodziły wyniki tylu 155 punktów? Dziwne trochę.
                • Gość: o Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:45
                  Jak wyzej ... ??????????
                • Gość: gosia Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.06.05, 13:39
                  a zdajesz CEW czy tylko matura? Jeżeli omyłkowo zaznaczyłas CEW to Ci się
                  skasowało i ok. Jeżeli zdawałas mature z przedmiotów objętych kwalifikacją nie
                  możesz zdawać CEW. Zresztą chyba już się kończą!!
    • Gość: lukasz Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:33
      Mam problem z rejestracją na UW. Założyłem jeden wątek, ale nikt nie odpowiada.
      Może tu mi ktoś pomoże.W edycji danych wybrałem nową maturę, wpisałem dzisiaj
      datę otrzymania świadectwa (2005-06-27)itp. Ale jak wezmę podgląd wyskakuje, że
      świadectwo uprawniające do ubiegania się na studia wydała mi moja szkoła, a nie
      OKE, które je wydało. Coś jest nie tak. U Was też tak jest? A miasto wydania
      zamiast tego,które jest na świadectwie (miasta,w którym jest OKE)jest wpisane
      moje miasto, w którym mam liceum. Co z tym zrobić? Bo przecież moje liceum mi
      świadectwa maturalnego nie wydało.
      • Gość: Sówka Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:30
        Tak jest wszędzie, myśle że chodzi tu o świadectwo ukończenia liceum. przecież
        nie wszyscy zdają nową maturę.
        • Gość: Sówka Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:33
          irk.uw.edu.pl/pomoc.php?op=inc&file=inst_matura
          czyli trzeba wpisywać procenty np 50% = 50.000pkt
          • alex_2905 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 29.06.05, 13:42
            a wiecie moze gdzie sa wyniki CEW bo ja pisalam i oni powiedzieli ze w internecie tylko na koncie tym zarejestrowanym czy gdzie???
        • Gość: gosia Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.06.05, 13:42
          mam te same watpliwości - to okno przy nowej maturze powinno być zablokowane.
          wysłałam maila z pytanim dziś rano - czekam na odpowiedz
          • Gość: lukasz Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:11
            Jak dostaniesz odp to napisz,ok? Ja wysłałem wczoraj maila,ale nie dostałem
            odpowiedzi:(
            • wojcik.aga ja wiem, ja wiem 29.06.05, 14:15
              moze sie powtarzam, ale w tych okienkach wpisujemy procenty, nic sie nie
              przelicza, to wszystko, do 10 lipca jest mozliwosc zmiany tych danych (npo.
              jesli sie ktos pomylil). 10 lipca te okienka zostana zablokowane ....
              • Gość: lukasz Re: ja wiem, ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:17
                Mi nie chodzi o wpisywanie wyników,bo to banał. Ja nie wiem, co ze szkołą, bo
                tam wychodzi,że ona mi wydała świadectwo dojrzałości, co nie jest prawdą, bo mi
                je OKE wydało.
                • gdabski Re: ja wiem, ja wiem 29.06.05, 15:31
                  Hmm, ale te dane nie są obowiązkowe do wpisywania.

/Gdabski
                  • Gość: lukasz Re: ja wiem, ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:51
                    Ale mogę sobie po prostu nie wpisać, jakie liceum skończyłem? Numer matury też
                    nie jest obowiązkowy, ale wydaje mi się, że powinien być.Poza tym w tym
                    podaniu, które się później będzie drukowało te nieobowiązkowe rzeczy są i nie
                    wiem,co robić.
                    • gdabski Re: ja wiem, ja wiem 01.07.05, 00:30
                      Jeśli nie jest zaznaczone jako obowiązkowe, to ja to rozumiem, że nie trzeba. W
                      podaniu jest też osobne miejsce na adres korespondencyjny, którego większość
                      osób nie będzie podawać, bo jest toższamy z adresem zamieszkania. Natomiast
                      muszę się zgodzić co do tego, że wypełnienie tych pól spowoduje pojawienie się w
                      podaniu nieprawdziwych informacji.

/Gdabski
                • gwyndhu Re: ja wiem, ja wiem 01.07.05, 09:18
                  niby OKE wydaje dokument, ale w zasadzie to świadectwo dojrzałości dostałeś od
                  szkoły, nie od OKE. Ja w IRK takich problemów nie miałem, wszystko poszło OK :)

A kto wydał... myślę że to szczegół techniczny, kwestia niedopatrzenia systemu
                  IRK. Bo w zasadzie liczą się wyniki, a nie to skąd mamy nasze świadectwa.
    • zielony_groszek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 29.06.05, 17:00
      a jak ja mam maksa z bioli bo jestem olimpijką a na tym kierunku ta olimpiada daje maksa to co mam wpisać w rubryke biologia? bo biologie też zdawałam...
    • zielony_groszek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 29.06.05, 17:47
      eee już się dopatrzyłam. Wpisałam wyniki ze świadectwa i się pojawiło na dole, po maturalnymi że mam maksa z biologii :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka