Gość: :):) Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:11 W "wynikach matury" w IRK/UW, trzeba wpisywać punkty czy procenty z egzaminu ? Tam jest napisane: '0.000 pkt.' ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daryus Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 19:35 Dokładnie. Idiotyzm jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2221 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 19:49 Właśnie może ktoś wie co trzeba wpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
podolaczek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 19:54 Sorki nie wpisalem o co chodzi :) Chodzi o to ze jak teraz robic. Zarejestrowalem sie na Stosunki Miedzynarodowe, oplacilem kase, i mam wyniki matury. Dodatkowo jestem laureatem Olimpiady o UE. I teraz nie wiem kiedy mam dowiezc mature podanie itp. Wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
podolaczek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 19:55 Aha ja tam wpisalem punkty bo wyraznie pisze "pkt." tyle ze wpisalem je z miejscami po przecinku :P LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.stnet.pl 28.06.05, 20:05 trzeba na pewno wpisac to co masz na świadectwie tylko powstaje pytanie czy masz to wpisac tak jak masz na świadectwie czyli np: 94% pkt czy 94.000 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwa Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.stnet.pl 28.06.05, 20:07 tylko ze chodzi o punkty procentowe człowieku nikt jak dostanie oryginał swiadectwa twojego nie ebdzie sie bawił tak jak ty w przeliczanie tego na punkty lepiej to zmein Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.06.05, 21:25 ja razem ze świadectwem dostalam karteczke z punktami z poszczególnych części egzaminu... więc nie trzeba nic przeliczać... ( z resztą nie wymaga to skomplikowanych działń :D) Odpowiedz Link Zgłoś
czemuja Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 20:03 papiery doniesiesz jak Cie przyjma, teraz starzy maturzysci pisza CEW, a wyniki pewnie kolo 10 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2221 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 20:07 To powinny być procenty: "Wyniki egzaminów w postępowaniu kwalifikacyjnym wyrażone w procentach są przeliczane na punkty według wzoru: 1 % = 1 punkt." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sc Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 01.07.05, 10:12 Zarejestrowalem sie na Stosunki Miedzynarodowe, oplacilem kase, i mam wyniki matury. Dodatkowo jestem laureatem Olimpiady o UE. I teraz nie wiem kiedy mam dowiezc mature podanie itp. Wie ktos? hej... ktorej olimpiady jestes laureatem? ja szczecinskiej wiem tyle: musisz potwierdzic w biurze spraw studenckich swoje zaswiadczenie laureata, a zaniesc to na zurawia, czyli do instytutu stosunkow miedzynarodowych, dopiero wtedy kiedy beda juz wynkii egzaminow. bylem tam w srode i powiedzieli mi ze nie maja jeszcze nawet utworzonej komisji rekrutacyjnej i nie chca zadnych papierow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totenmesse Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 28.06.05, 20:41 Jak to możliwe, że 1% = 1 pkt skoro maksymalnie mozna było zdobyć 5o pkt na rozszerzonej (historii np.)? Beznadziejnie to podpisali! Nadal nie wiem jak trzeba wpisać te wyniki, czy trzeba przeliczyć % na Pkt? Niech ktoś mnie oświeci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 20:42 na swiadectwie masz od razu podane ptk. procentowe....i te punkty wpisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
olencja86 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 20:45 no właśnie ja też nie wiem. To chore jakieś... Jak to trzeba wpisać np. 86 czy 86.000?? I to % trzeba wpisać rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 20:46 wpisz 86....bedzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandrunia_1986 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:00 chyba procenty bo wzor jest taki np. na finanse ze 0,42MAT+0,16JEZ+0,42TEST a maxymalnie mozna zdobyc 100 pkt rekrutacyjnych...wiec te liczby mnozone przez pkt z matur a nie procenty nie dalyby 100 punktow rekrutacyjnych...mam racje???..troszke zamotałam... Odpowiedz Link Zgłoś
moniula18 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 21:10 to chyba tak ma byc ze np.90% = 90.000pkt ale jest gorsza rzecz bo ja jak wpisalam i nacisnelam zapisz to mi sie pojawil napis ZMIANA WYBRANYCH MATUR SPOWODUJE USUNIECIE PRZYPISANYCH EGZAMINOW. CZY CHCESZ KONTYNUOWAC? i co ja mam zrobic?? u was tez tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamill do was obydwu..... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 21:16 tak, procenty (punkty procentowe-wole ta nazwe:P)..system potem sam podstawia ci te dane do wzoru....Tak..wszystkim to wyskakuje...chodzi o cewy..ktore w przypadku pisania przedmiotu na maturze Cie nie dotycza! Odpowiedz Link Zgłoś
olencja86 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 21:16 pochrzanione to :/ Mogliby napisać jak prawidłowo wpisywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 21:22 wpisz po prostu procenty, ktore masz na swiadectwie....potem samemu system doda ci te zera:).....ja tak zrobilem i jest ok. Wszystko:). Na co skladasz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2221 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 28.06.05, 21:56 A mi tak odpowiedzieli z irku na pytanie co powinnam wpisywać punkty czy procenty: "Do podanych pół wpisujemy tylko liczby, które są na świadectwie - bez żadnych dodatkowych znaków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamill Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 22:05 procenty...wartosci procentow...znaki......ludzie, dajcie juz sobie z tym spokoj...wpisujcie to, zeby bylo dobrze<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasieńka Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:13 Wam też powychodziły wyniki tylu 155 punktów? Dziwne trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:45 Jak wyzej ... ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.06.05, 13:39 a zdajesz CEW czy tylko matura? Jeżeli omyłkowo zaznaczyłas CEW to Ci się skasowało i ok. Jeżeli zdawałas mature z przedmiotów objętych kwalifikacją nie możesz zdawać CEW. Zresztą chyba już się kończą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:33 Mam problem z rejestracją na UW. Założyłem jeden wątek, ale nikt nie odpowiada. Może tu mi ktoś pomoże.W edycji danych wybrałem nową maturę, wpisałem dzisiaj datę otrzymania świadectwa (2005-06-27)itp. Ale jak wezmę podgląd wyskakuje, że świadectwo uprawniające do ubiegania się na studia wydała mi moja szkoła, a nie OKE, które je wydało. Coś jest nie tak. U Was też tak jest? A miasto wydania zamiast tego,które jest na świadectwie (miasta,w którym jest OKE)jest wpisane moje miasto, w którym mam liceum. Co z tym zrobić? Bo przecież moje liceum mi świadectwa maturalnego nie wydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sówka Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:30 Tak jest wszędzie, myśle że chodzi tu o świadectwo ukończenia liceum. przecież nie wszyscy zdają nową maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sówka Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:33 irk.uw.edu.pl/pomoc.php?op=inc&file=inst_matura czyli trzeba wpisywać procenty np 50% = 50.000pkt Odpowiedz Link Zgłoś
alex_2905 Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 29.06.05, 13:42 a wiecie moze gdzie sa wyniki CEW bo ja pisalam i oni powiedzieli ze w internecie tylko na koncie tym zarejestrowanym czy gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.06.05, 13:42 mam te same watpliwości - to okno przy nowej maturze powinno być zablokowane. wysłałam maila z pytanim dziś rano - czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:11 Jak dostaniesz odp to napisz,ok? Ja wysłałem wczoraj maila,ale nie dostałem odpowiedzi:( Odpowiedz Link Zgłoś
wojcik.aga ja wiem, ja wiem 29.06.05, 14:15 moze sie powtarzam, ale w tych okienkach wpisujemy procenty, nic sie nie przelicza, to wszystko, do 10 lipca jest mozliwosc zmiany tych danych (npo. jesli sie ktos pomylil). 10 lipca te okienka zostana zablokowane .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: ja wiem, ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:17 Mi nie chodzi o wpisywanie wyników,bo to banał. Ja nie wiem, co ze szkołą, bo tam wychodzi,że ona mi wydała świadectwo dojrzałości, co nie jest prawdą, bo mi je OKE wydało. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: ja wiem, ja wiem 29.06.05, 15:31 Hmm, ale te dane nie są obowiązkowe do wpisywania. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: ja wiem, ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:51 Ale mogę sobie po prostu nie wpisać, jakie liceum skończyłem? Numer matury też nie jest obowiązkowy, ale wydaje mi się, że powinien być.Poza tym w tym podaniu, które się później będzie drukowało te nieobowiązkowe rzeczy są i nie wiem,co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: ja wiem, ja wiem 01.07.05, 00:30 Jeśli nie jest zaznaczone jako obowiązkowe, to ja to rozumiem, że nie trzeba. W podaniu jest też osobne miejsce na adres korespondencyjny, którego większość osób nie będzie podawać, bo jest toższamy z adresem zamieszkania. Natomiast muszę się zgodzić co do tego, że wypełnienie tych pól spowoduje pojawienie się w podaniu nieprawdziwych informacji. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
gwyndhu Re: ja wiem, ja wiem 01.07.05, 09:18 niby OKE wydaje dokument, ale w zasadzie to świadectwo dojrzałości dostałeś od szkoły, nie od OKE. Ja w IRK takich problemów nie miałem, wszystko poszło OK :) A kto wydał... myślę że to szczegół techniczny, kwestia niedopatrzenia systemu IRK. Bo w zasadzie liczą się wyniki, a nie to skąd mamy nasze świadectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_groszek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 29.06.05, 17:00 a jak ja mam maksa z bioli bo jestem olimpijką a na tym kierunku ta olimpiada daje maksa to co mam wpisać w rubryke biologia? bo biologie też zdawałam... Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_groszek Re: Rekrutacja UW ciag dalszy!!!!!!!!! 29.06.05, 17:47 eee już się dopatrzyłam. Wpisałam wyniki ze świadectwa i się pojawiło na dole, po maturalnymi że mam maksa z biologii :) Odpowiedz Link Zgłoś