Dodaj do ulubionych

LEKARSKI WIECZOROWO

10.07.05, 23:26
wybiera sie ktos jesli sie nie dostanie na dzienne??
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:19
      ja :) hehehhe [rzez chwile pomyslalam ze to ja zalozylam ten post.. :D
      • Gość: izz Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.07.05, 19:45
        ktos sie wybiera do łodzi na wieczorowe lekarski??
        • Gość: witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:51
          ja;)) dzis zlozylam podanie, z tgo co zauwazylam w sekretariacie nie tylko ja
          jedna;)ktos sie wybiera na CMUJ??(oprocz mnie)??
          • Gość: mag Re: FARMACJA WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:54
            a jak ma sięfarmacja wieczorowo ? sorry , ze pisze tutaj ale w innych watkach
            nikt nie odpowiada.
            • Gość: ja Re: FARMACJA WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:58
              czy można zlożyc na 2 AM na wieczorowe?? mi sie wydaje, że tak, ale moze macie
              jakies inne info??Jak sądzicie czy duze bedzie zainteresowanie tymi studiami??
              Co planujecie dalej?? Placic 5 lat (6 nie) czy probowac za rok?? Czy uda sie
              studiowac i jeszcze przygotowywac do poprawy matury?? Co sądzicie?
        • Gość: łezka Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: 80.244.140.* 15.07.05, 12:53
          do kiedy mozna składać papiery? i jaki był próg na medyczny w łodzi? czy
          podanie piszecie na tym samym formularzu co na dzienne odpowiedzcie ważne mój
          gg 4107438
      • Gość: witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:45
        a ty asia dokad??ile macie wogole pkt ??
    • rzeczpospolita2 Re: LEKARSKI WIECZOROWO 15.07.05, 10:27
      Z tego co wiem to na farmację na CMUJ przyjmą 55 osób wieczorowo. Kosztuje to
      12tyś zł rocznie.
      • Gość: witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:37
        do "ja": skąd masz info, ze 6roku sie nie placi? ja skladajac papiery wczoraj
        na CMUJ na wieczorowe podpisywalam taki papierek w ktorym pisalo ze zobowiazuje
        sie do placenia "ustalonej kwoty" przez senat uczelni, teraz jest to 14tys za
        rok, przez 6lat. Pytalam sie o t odokladnie, bo gdzies slyszalam, ze 2ostatnie
        lata moga byc bezplatne, ale pd razu uslyszalam, ze placic trzeba przez 6lat;((
        nie wiem, jak to bedzie, byc na pierwszym roku i przygotowywac sie do powtorki
        z matury...??nie do zrealizowania, ale zawsze mozna probowac...
        a jak sie wybieracie na platna medycyne to gdzie?ja, jak juz wspominalam, nawet
        na innych forach,na CMUJ. a wy?>?
        • Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:28
          5 lat placi sie w wawie a ostatni rok bezlpatny, slyszlam, że jeszcze lepsze
          warunki są w lublinie, poodbno tylko 3 lata sie placi i przenoszą na bezplatne,
          ale nie jest to info potwierdxone, wiec nie wiem na pewno, w wawie lekarski 15
          tys,
          • Gość: iskierka Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:35
            LUDZIE !!!!!! jakby to wygladalo jakbyscie mieli na dyplowie ze skonczyliscie
            medycyne WIECZOROWO co??? oni musza przeniesc na dzienne- SPRYTNIE moim
            zdaniem:)kasy sie dorobia a potem i tak wyjdzie ze beda z nas lekarze po
            dziennych:) przeciez nikt by was nie zatrudnil ujakby sie dowiedzial ze
            konczyliscie ,medycyne wieczorowo no nie??? dlatego przenosza na osttani rok na
            dzienne. Z tego co wiem wszedzie ostatnie rok jest bezplatny. Ja wybieram sie na
            wieczorowe. jesli ma sie okazje czego nie skorzystac, szkoda roku i nerwow zeby
            ponowanie powtarzac ta BEZNADZIJNA mature!!!!!!1

buziaki
            • Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:41
              skoro sie wybierasz, to chyba powinnas widziec na czym polaegają studia
              wieczrowe, to są po prostu STUDIA PLATNE, co nie oznacza, ze ludzie są tam
              mniej douczeni, slyszalam nawet że ludzie z wieczorowych mają lepsze warunki
              studiowania, chodzi o traktowanie Ciebie jako studenta nie wiem jak to wygląda
              w praktyce. A niekoniecznie idą tam tumany, progi w kraju są różne i ktoś mógl
              sie nie dostac np na CMUJ, gdzie próg byl wysoki ale z powodzeniem by sie
              dostal do bialegostoku, szczecina czy bydgoszczy,
              • Gość: witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:35
                czasem mi sie wydaje ze ludzie postrzegaja tych co ida na wieczorowa medycyne
                jako "troszke gorszych" od tych ktorzy dostali sie na dzienne, faktycznie oni
                byli wyzej na liscie, ale my od nich roznimi sie tylko paroma;)punktami i
                taksao jestesmy zdolni jak oni!nie uwazam sie za taka ktora nie dalaby rady
                dostac sie na dzienne, fakt podwinela misie noga na fizyce ale kazdy moze miec
                gorszy dzien;)
                studjujemy razem z dziennymi tylko za to placimy, z tego co wiem na CMUJ placi
                sie do konca, moze uda mi sie przeniesc na dzienne, zobaczymy jak to bedzie
                piszcie gdzie skladacie na te wieczorowe?
            • Gość: morphisja Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:36
              zamierzam studiować wieczorowo farmację i wiem że w papierach nie jest później
              napisane że kończyło się studia wieczorowe, chociażby dlatego że żadne studia
              wieczorowe nie mogą odbywać się w godzinach dziennych!moja informacja jest
              potwierdzona!
              • justynaaa5 Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE 15.07.05, 12:39
                ja skladam do wawy i gdanska, a oprócz tego na zdr publiczne do wawy, po
                ostatniej porażce, troche wiara w siebie sie u mnie zachwiala, wiec nie wiem
                czy mam szanse sie dostac gdziekolwiek
                • Gość: witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:42
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=26458500&v=2&s=0
                  to jest link do innej dyskusji na ten temat;) justynkaaa nie placz bedzie
                  dobrze co nas nie zabije to nas umocni trzeba wiezyc w siebie;)edukacja miala
                  byc bezplatna..
                  zal mi trohe moich rodzicow ale moze im kidys za to oddam
                  nikt z was nie sklada na CMUJ wieczorowo??iskierka a ty gdzie??
                  • midi.max Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE 15.07.05, 13:18
                    Na wszym miejscu bym sie zastanowil..
                    ptrawda jest taka, ze skoro stac cie na wieczorowe, to stac cie tez na baaardzo
                    drogie "korki" u slabo zarabiajacych asystentow..
                    proza zycia..
                    bedziecie dawcami kapitalu..
                    • midi.max Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE 15.07.05, 13:24
                      up
                      • Gość: iskierka Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:33
                        ja do wrocka:):):) moze sie uda..... oby !! :):)

tez uwazam ze jesli ktos jest na wieczorowych nie oznacza ze jets gorszy :/
                        wrecz przeciwnie potem moze sie oakzac ze jest lepszym studentem niz Ci co
                        dostali sie na dzienne !
                        • Gość: ... Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:35
                          wkońcu ta matura to... wszyscy dobrze wiemy...
                          • witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE 15.07.05, 13:40
                            co masz na mysli "...."ta matura to co??ja zaniepokojona wyniekimem z biol
                            pojechalam do oke i rozmaiwalam z pania z biol i co ona mi pow??: twoje odp pod
                            wzgledem merytorycznym sa dobre ale klucz mowi inaczej.. musimy sie go trzymac
                            bo to nie o to chodzilo tym co go uikladali....i tak odebrali mi 7pkt czyli 14%
                            czyli 14pkt namedycyne i jaka ta matura jest no jaka??
                            • Gość: ha Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:42
                              a mi 25 mimo że równiutko jak w kluczu. Nikt nie chce gadać...
                        • Gość: midi.max przeczytaj to IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 22:47
                          "Takie jest ustalenie kierownictwa resortu zdrowia. Student, który był przyjęty
                          na studia wieczorowe - niezależnie od systemu, w jakim później studiuje - w
                          indeksie ma nadal wpis - wieczorowe. Ministerstwo Zdrowia nie zgodziło się na
                          wydanie nowych indeksów z wpisem - dzienne"

czat.gazeta.pl/czat/1,48880,635072.html
                        • Gość: midi.max przeczytaj to........... IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 22:47
                          "Takie jest ustalenie kierownictwa resortu zdrowia. Student, który był przyjęty
                          na studia wieczorowe - niezależnie od systemu, w jakim później studiuje - w
                          indeksie ma nadal wpis - wieczorowe. Ministerstwo Zdrowia nie zgodziło się na
                          wydanie nowych indeksów z wpisem - dzienne".

czat.gazeta.pl/czat/1,48880,635072.html
                    • Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:48
                      nad czym bys sie zastanowil, sugerujesz że bardzo drogie korki u asystentów
                      pomogą w dostaniu sie na studia??
                      • midi.max Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE 15.07.05, 13:52
                        nie . ale skoro cie stac na platne studia to ..stac cie tez na pensje dla
                        asystenta np
                        np
                        nie zaliczam pani..musi pani bardzie poparcowac, proponuje 5 godzin zajec z
                        moim znajomym/..150/h
                        po tych zajeciach na pewno sobie pani poradzi
                        • Gość: znowu Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:53
                          znowu jak w szkole...tego się można było spodziewać...
                        • witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE 15.07.05, 13:54
                          midi.max msz patologiczne wywody(czyt. skrajne)
                          wole isc na wiczorowe niz placic przez rok czy 2 lata za korki bo to ok (!!)
                          10000tys rocznie wiec bardzeij sie oplaca isc na platna medycyne
                          • Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:58
                            witulka, zgadzam sie z Tobą, midi.max, placenie asystentom za zaliczenie
                            poprzez branie korków u nich jest NIELEGALNE, KARANE, NIEUCZCIWE, NIE W
                            PORZĄDKU, naomiast studia wieczorowe są LEGALNE, NIKT NIE DAJE PIENIĘDZY POD
                            STOLEM
                            • midi.max Re: LEKARSKI WIECZOROWO czyli DZIENNIE 15.07.05, 14:03
                              coz.. nie twierdze ze to jest nagminne..

pamietaj ze twoj kraj to POLSKA
          • Gość: asia Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:29
            ja co prawda dostalam sie na dzienne, ale oficjalne informacje z dziekanatu
            dotyczące AM Lublin: po 3 roku przenoszą na bezpłatne, można oczywiście
            spróbować wczesniej, ale trzeba poprawić maturę
    • Gość: JA Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:22
      jak sądzicie, od ilu pkt bedą przyjmować na wieczorowych, czy progi będą dużo
      niższe od progów na dziennych??podobno rok temu w wawie różnica ta wynosila
      tyulko 5 pkt, ja mam razem z testem 177 pkt
      • Gość: fdr Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 14:25
        zloz na szczecin, tam wszytkich przyjeli w ur
    • Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:03
      up
    • Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:16
      nikt wiecej??to moze nie bedzie chętnych i wszystkich wezma, ktoś wie ile jest
      miejsc w am wawa wieczorowych??bo ja sie zapomnialam dowiedziec, a tam
      dodzwonienie sie graniczy z cudem:/
      • Gość: ana Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:22
        62. Ale ilu chętnych?
        • witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO 15.07.05, 17:51
          midi.max ty masz taki obraz naszego kraju w glowie to obawaim sie ze mozesz go
          zaczac wcielac w rzeczywistosc...
          do ja: to roznie bywa z tym progiem, nie jest z gory okreslony, zalezy od tago
          ilu ludzi zlozy podanie z jakimi pkt, w krakowie na CMUJ przyjmuja 60osob na
          wieczorowe <boję się>
          • Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:56
            to że próg nie jest określany z góry to logiczne, chcialam sie tylko dowiedziec
            jakie jest zainteresowanie tymi studiami i jacy ludzie (z jaką iloscia pkt) sio
            tam wybierają
            • witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO 15.07.05, 18:35
              no lae tego to ci nie powiem;))ci co im sie chce placic,albo ich rodzica;)
              • Gość: kasia Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:30
                do witulka: pytałas kto sie wybiera na wieczorowe na CMUJ to ja sie zastanawiam
                wkurzona jestem bo miałam 201,5 i dostałabym sie na każdy inny lekarski w
                polsce tylko nie tu:[ ale nie chce żeby rodzice tyle płacili za moje studia a
                mam też alternatywe: chemia na uj albo fizjoterapia na AWFie. co mi radzicie?
                • Gość: zdziwiony Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:37
                  Ludzie skąd wy macie tyle kasy???? 16 tysiaków na rok i to razy 6
                  Ja się dostalęm na dzienne na CM UJ na szczęście a teraz się zastanawiam skąd
                  wezmę pieniądze na strasznie drogie książki (ceny się zaczynają na 90-100 zł)????
                  Bo z mojej wakacyjnej pracy to może nie wystarczyć $$$
                  • witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO 15.07.05, 22:40
                    do kasi: ja tez mam alternatywe chem albo biol na UJ i sie zastanawiam;) hyba
                    radze ci chem zeby probowac za rok to trzeba troszke poprawic mature;)a chem
                    lepiej Ci w tym pomoze niz fizjoterapia;)
                  • Gość: PAM_AMERICAN Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 22:48
                    i koszty utrzymania...fajna sumka
                  • Gość: kasia Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:07
                    to nie jest tak że przez 6 lat płacisz tzn jest taka opcja jesli chcesz:) ale
                    możesz po roku zdawac egzamin taki jak ci co zdają 1 raz i jesli zdasz to masz
                    szanse żeby cie przenieśli na 2 rok dziennych i tylko dlatego sie nad tym
                    zastanawiam
                    • Gość: PAM_AMERICAN Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.man.busko.pl 16.07.05, 08:43
                      tak..nie ma jak sesja i przygotowania do matury..:):)

wash and go..lubie ambitnych ludzi..
                      • witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO 16.07.05, 09:08
                        fakt, to nie jest do zrealizowanie, gdyby matura byla z tego co sie uczysz na
                        studjach-jeszcze spoko, ale mature zdajesz z tego co "nie jest ci potrzebne" na
                        studjach;(no i to jest niemile;(
                  • tula18 Re: LEKARSKI WIECZOROWO 16.07.05, 11:10
                    ksizek nie trzeba kupowac:>>>> najczesciej je sie wypoooozyczaaaaa:>>>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka