Dodaj do ulubionych

PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!!

11.07.05, 11:30
Słuchajcie... jak w ogóle powinno wyglądać takie podanie ?
jestem na liście rezerwowych ale BARDZO zależy mi na studiach na UKSW,
myślicie, że dzięki napisaniu takiego podania z prośbą o przyjęcie mogłoby
się coś zmienić ??
i jeżeli ktoś z Was wie na jaki adres np faxu można je wysyłać to bym bardzo
prosiła o podzielenie się...
ehhh, niezłego fermentu narobili :(
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:35
      A ktora jestes na liscie rankingowej i na jaki kierunek?
      • bonitalore Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 12:07
        500 coś niestety :/ na administracje...
        wiem, że pewnie marne szanse, no ale zawsze warto walczyć do końca...
    • 7u8 Dziewczyno 11.07.05, 12:09
      ciesz się, że jesteś na liście rezerwowej. Pisz odwołanie i to aby najszybciej.
      • ford.prefect Re: Dziewczyno 11.07.05, 12:58
        Żeby się odwołać, trzeba mieć od czego. Najpierw musicie poczekać na decyzję o nie przyjęciu. To tak na zdrowy rozum, bo może gdzieś są jakieś specyficzne regulacje.
    • Gość: aqua19 Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.68.69.74.kutno69.tnp.pl 11.07.05, 12:19
      hej! ja jestem na 193 miejscu na ochronę środowiska. przyjmowali 100 osób. Więc
      skłądam też odwołanie! moja siostra składała 2 lata temu, i pisłą je sama. nie
      ma jakiegoś konkretngo wzoru, więc musisz sama łądnie ująć w kilka zdań. chyb,
      że chcesz, to mogę Ci przesłąć na pocztę ten wzór mojej siostry??
      Martwię się, że nie mam szans, nawet z odwołania, a też mi bardzo zależy. Ale
      znajomy, który już studiuje, móił mi, że mam duże szanse, bo rezygnuje nawet po
      200-300 osób, więc Ty też próbuj!!

• 7u8 aqua 11.07.05, 12:22
        ja chętnie poproszę. zawsze się przyda :) 7u8@gazeta.pl
        • Gość: olencja Re: aqua IP: *.aster.pl 11.07.05, 13:01
          to ja też poproszę :)
          olencja86@gazeta.pl
          • Gość: refek Re: aqua IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 11.07.05, 22:32
            i ja tesh ;) bo nie wiadomo co nas czeka :/ refek@gazeta.pl
      • Gość: zimek Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:43
        Ja też poprosze ten wzór jesli mozna
        hultajek1@o2.pl
        • Gość: kassia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 11.07.05, 16:43
          jeśli można o ja również poprosze o ten wzór. Mój adres to Olha5@wp.pl
          • Gość: kinga Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.kaczory.net.pl / *.kaczory.net.pl 11.07.05, 19:11
            jak moge prosic o wzór odwołania to bardzo PROSZE!! przyda sie napewno. bede
            bardzo wdzięczna buźka....chociaz ktoś normalny i chce sie dzielić :P
            kinga18-18@o2.pl
      • sylwia-kompinska Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 13:17
        HEY JEZELI BYS MOGAL TO PRZESLIJ MI TEN WZOR PODANIA BO MI NA PEWNO SIE PTZYDA
        BO SIE NIE DOSTALAM NIESTETY.MOJ ADRES TO sylwia-kompinska@wp.pl. z gory
        dziekuje.
        • Gość: TYnka Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: 212.244.85.* 11.07.05, 23:01
          to ja też poprosze moj adres: hmartyna@wp.pl
      • Gość: greenmagda Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:00
        jeśli mozesz, to przeslij mi też. moj adres to greenmagda@wp.pl -bede bardzo
        wdzieczna, pozdr
      • Gość: madziulek123 Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:46
        jak już tak hurtowo wysyłasz to ja też poproszę:)madziulek123@tlen.pl myślę,że
        się nie zmarnuje:)pozdrawiam:)
        • Gość: karolinka-b Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.debnet.pl 11.07.05, 21:47
          ja tez poprosze karolinka-b@o2.pl
      • Gość: Asia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:38
        Ja jestem na rezerwowej na pielegniarstwo i tez bardzo mi zalezy aby po
        odwołaniu mnie przyjeli!!!Błagam mi też wyslij na maila motylek163@op.pl :) z
        góry dziękuje
      • Gość: prosze !! Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:37
        hej mogłabyś(byś)przesłac i mi odwołanie na poczte?? moj e-mail to
        ewagosia@poczta.onet.pl
      • lutea Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 13.07.05, 02:21
        ja też bym prosiła bardzo ten wzór twojej siostr
        monik2005@autograf.pl
    • Gość: filozof Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:25
      No właśnie - ja też mam (pewnie będę miał) taki problem. Jak nie dostanę się na
      tzw. pierwszą listę, ale będę pod krechą, to wtedy składam to podanie (że niby
      mam motywować dlaczego mają mnie przyjąć?) i wtedy jak ktoś się wykruszy, to
      osoby z odowłaniami wchodzą na miejcsa wolne, biorąc pod uwagę ilość punktów
      przy rektrutacji... Jako to jest? Jak będzie? Ehh mam nadzieję, że ktoś
      zrozumiał o co mi chodzi ;P
    • bw.com Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 12:26
      Jeżeli jesteś z jakiegoś niewielkiego miasa napisz, że jest tam np. duże
      bezrobocie, brak jakichkolwiek perspektyw i szans dla młodych ludzi. Napisz, że
      studia na prestiżowej uczelni zwiększają szanse na podjęcie pracy, pozwolą na
      rozwinięcie Twoich zainteresowań i pasji... Takie tam rzeczy...
      • kurczakpa Re: do Aqua 11.07.05, 12:28
        Słuchaj ile miałaś pkt na ochronę, bo ja skłądałam i sie nie dostałam i jestem
        ciekawa od ilu sie łapało nawet na liste rezerwowych
        • Gość: aqua19 Re: do Aqua IP: *.68.69.74.kutno69.tnp.pl 11.07.05, 12:37
          Miałam 15 i coś po przecinku. A Ty nie jesteś na rezerwowej?
          ile miałeś?aś
    • Gość: m. Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:40
      Jakbym byla o jakies 100 miejsc do przodu na polonistyce to pewnie bym
      zlozyla... Ale 363 miejsce nie daje zbyt wielu szans chyba :/
    • Gość: aqua19 kuczakpa, zimek IP: *.68.69.74.kutno69.tnp.pl 11.07.05, 12:54
      podaliście mi swoje adresy, więc jeszcze dzisiaj postaram się wam wysłać ten
      wzór. Pozdrawiam papa
      • kaja86 Aqua 11.07.05, 12:56
        A mogłabys mi9 tez na Sylwia2001panda@interia.pl. Czuję, ze bedzie mi to potrzebne .
        • Gość: profusion ja też poproszę: profusion@gazeta.pl ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:00
      • Gość: kurczak Re: kuczakpa, zimek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:04
        mój email paulysia@interia.pl z góry thx, ja miałam 14.989 i nie jnestem na
        liscie
        • Gość: ... Re: kuczakpa, zimek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:16
          ja tez bym byla wdzieczna alicjat2op.pl
          • Gość: m. Re: kuczakpa, zimek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:18
            A nie moze tu ktos wkleic jakiegos wzoru? niekoniecznie chodzi mi o argumenty,
            ale nie wiem jak to ma wygladac ze strony formalnej, do kogo to sie pisze itd.
          • Gość: xxxx Re: kuczakpa, zimek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:18
            Ja też bardzo proszę o ten wzór, bo czuję że na 100% będzie potrzebne :( angelx99@poczta.onet.pl
        • Gość: aqua19 Re: kuczakpa, zimek IP: *.68.69.74.kutno69.tnp.pl 11.07.05, 13:20
          a na co składałeś?? że nie jesteś na liście kurczakpa
          • Gość: kurczak Re: kuczakpa, zimek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:22
            na ochrone środowiska;) ile mialas z polaka, i pisalas rozsz czy pods?
            • Gość: Zielo Re: kuczakpa, zimek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 13:25
              Jestem ostatni. Czy ja tez moge dostac ten wzor ?

zielo007@buziaczek.pl

Z gory dzieki,
              Kamil
              • pina-colada Re: kuczakpa, zimek 11.07.05, 13:31
                Kurcze, tez bym chciala taki wzór... anita1986@op.pl
                • Gość: meya@tenbit.pl mi TEŻ WZÓR BARDZO PROSZĘ!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:35
                  meya@tenbit.pl
            • Gość: aqua19 Re: kuczakpa, zimek IP: *.68.69.74.kutno69.tnp.pl 11.07.05, 13:28
              pisałam z polaka rozszeżony. z podstawowego miałam 59 z rozszeżonego 50. po
              przeliczeniu na uksw 15.403
    • Gość: asiunia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:32
      ja dzwonilam do uksw zapytac o odwolania i jakas glupia kobita mnie wysmiala i
      powiedziala ze oni nie czytaja odwolan i szansa ze sie dostane z odwolania jest
      taka jakbym napisala podanie o darmowy samochod :| Kiedy laskawie mi udzielila
      informacji, na koniec powiedziala ze probowac sobie moge, ale i tak nic z tego
      nie bedzie. no zalamalam si epo prostu, dobila mnie totalnie. bo ja tez jestem
      na rezerwowej. jeszcze dowalila, ze nie ma czegos takiego jak lista rezerwowa,
      ze to jest zwykly ranking punktow i ze jak ktos zrezygnuje to wtedy lista sie
      przesuwa... jasne juz to widze... pewnie wciskaja jakis znajomych... stracilam
      nadzieje ;(
      • Gość: asiunia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:34
        acha i jeszcze ta niezwykle "uprzejma pani" powiedziala ze dzis lub jutro na
        necie beda wzory odwolan i druki, ale mnie sie wszytkiego odechcialo, ja jestem
        400 na liscie i powiedziala zebym sama ocenila swoje szanse, ona ocenia je na
        zerowe :| porazka...
        • Gość: Isola Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:38
          sprobuj troche zrozumiec "uprzejma pania", ona od rana bez przerwy odbiera
          telefony i musi wszystkim to samo odpowiadac, wiec ma prawo sie wkurzac :P
          czyli nie piszemy odwolan i czekamy az sie lista przesunie?:/ skoro tak to po
          co wzory odwolan na stronie <hmmm>
          • Gość: asiunia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:43
            sama tego nie rozumiem... nie wiem jak to jest. jak powiedzialam ze chce sie
            odwolac, to ona "a od czego chce sie pani odwolywac", a ja mowie ze od decyzji,
            ze jestem na rezerwowej, chce wyrazic chec studiowania, bla bla bla, no a ona
            ze to bez sensu z moim miejscem rankingowym. wiec moze odwolania sa dla tych z
            miejsc 100 - 200, oni moze maja jakas szanse... nie mam pojecia, nie mialam
            nerwow z ta kobita dyskutowac..! :/
      • Gość: aqua19 do asiuni IP: *.68.69.74.kutno69.tnp.pl 11.07.05, 13:42
        no bardzo ciekawe, to co napisałaś. a na co składałaś? CZyli cierpliwie czekamy
        na przesunięcie się listy!! Nie załamujmy się
        • Gość: asiunia Re: do asiuni IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:55
          na psychologie i filologie polska
    • Gość: max Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 11.07.05, 13:47
      A na UWM jest jakaś lista rezerwowych??
      • ford.prefect Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 16:26
        Gość portalu: max napisał(a):

> A na UWM jest jakaś lista rezerwowych??

Chciałem nieśmiało zauważyć, że:
        (lista rezerwowych) = (lista kandydatów) - (lista zakwalifikowanych)
        Po prostu. Czasem ewentualnie jest ustalony dolny limit punktów, bez przekroczenia którego nie można być przyjętym, choćby były miejsca.
        • motylek_86 Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 17:23
          no nie zawsze, mi zabrakło 2 punktów i nie ejstem nawet na liscie rezerwowych
          wiec to nie ejst do konca tak. Pozdrawiam
          • ford.prefect Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 22:14
            No tak, zdarzają się jakieś specyficzne sytuacje, ale to wszystko musi się wtedy dziać w myśl jasno określonych zasad, które na pewno są łatwo dostępne dla kandydatów.
    • Gość: odwaa Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.tvk.torun.pl 11.07.05, 13:50
      JA TEŻ BYM PROSIŁA JEŚlI JESZCZE ZNAJDZIESZ CHWILKE CZASU I CHĘCI ;]

odwaa@o2.pl
      • Gość: max Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 11.07.05, 13:54
        to ja też baaardzo proszę o wzór :(

bule@gazeta.pl
        • Gość: reset Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:58
          i ja poprosze: renia-s@go2.pl
        • Gość: asiunia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:59
          LUUUUDZIEEEE ! BABA Z KOMISJI REKRUTACYJNEJ POWIEDZIALA ZE DZIS LUB JUTRO
          PODANIE BEDZIE NA STRONIE UKSW! A WZOR ODWOLANIA TO NIC INNEGO JAK CZYSTA
          KARTKA GDZIE MUSISZ WPISAC SWOJE DANE I KILKA LINIJEK ZEBY WPISAC TRESC
          ODWOLANIA.
    • Gość: aqua19 NIE WYŚLĘ NARAZIE IP: *.68.69.85.kutno69.tnp.pl 11.07.05, 16:21
      W takim razie czekamy do jutra, aż pojawi się odwołanie na stronce! Dadzą jakiś
      wzór. Jesli nie to postaram sie wam wysłać. Pozdro!
    • Gość: gosia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.karpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:39
      A gdzie to odwołanie złożyć, na interesującym mnie wydziale?
      • Gość: ja jakich bedziecie uzywac argumentów???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 16:51
        No własnie. Bardziej ze czujecie sie pokrzywdzeni przez system przeliczania
        czy, że to wasz ymarzony kierunek, bardzo chcecie tu studiwac, nie macie kasy
        na płatne blabla bla....
    • Gość: agata Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:02
      czy ja taz moglabym poprosic o wzor tego odwolania???? bardzo mi
      zalezy:agat42@wp.pl
      • Gość: lorka Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:13
        przeciez ten wzor jest juz na stronce uksw
        • paul86 Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 17:15
          @up
          gratz, pierwsza(y) bylas(es)
        • 7u8 rzuć linkiem. bardzo proszę 11.07.05, 19:17
          bo nie znalazłam :|
      • paul86 Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 17:14
        wzor takiego podania jest juz na stronie UKSW...
        swoja droga czy trzeba pisac odwołanie, jesli ma sie nadzieje, ze zrezygnuje
        kilka osob i wtedy spokojnie czlowiek sie dostanie, czy tu chodzi o to, ze jak
        ten kto nie napisze odwolania jest skreslany z listy rezerwowych??
        • ford.prefect Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 22:12
          Jeszcze raz: odwołanie w takich sytuacjach pisze się od decyzji o nie przyjęciu na studia. Jeżeli rekrutacja się jeszcze nie skończyła, to nie ma się od czego odwoływać. No chyba, że jakiś wydział ma dziwny kaprys w tej materii, ale wtedy na pewno jest to jasno w widocznym miejscu powiedziane.
    • bonitalore Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! 11.07.05, 17:48
      ciekawe czy to można jakoś faksem wysłać, bo jak ja sobie pomyśle, że znowu mam
      tyle kilometrów robić to mi się słabo robi ://
      • Gość: astrid Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.wisla.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 22:10
        a myslicie że odwołanie da coś na akademi medycznej -jestem 91 pod kreską i
        brakło mi 6,5 punktu do dostania się (max.to 210).W ogóle czy ktos tez ma
        zamiar pisać odwołanie na AM ??
        • Gość: Asia Do ASTRID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:47
          Hej!Ja mam zamiar pisać na AM odwołanie bo własnie dzis nie dostałam sie na
          pielegniarstwo na AM Lublin :( Jestem zawiedziona bo to moje marzenie ale wciaż
          nie wiem jaki mam podać powód w tym odwołaniu tak aby był w miare skuteczny:(
          Jak sie coś dowiesz daj znac:)
    • 7u8 JESCZE NIE DOSTAŁAM MAILA 11.07.05, 22:25
      mimo że byłam wpisana prawie na poczatku...
      • dudush Re: JESCZE NIE DOSTAŁAM MAILA 11.07.05, 22:46
        ja tesh poproszę na lina_lanwak86@tlen.pl dzia z gory:)
        • Gość: ja Zalaczacie cos do odwołan? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 00:14
          Robicie jakies załaczniki?Np. dyplomy ukonczonych kursów, zaswidczenie o
          dochodach (jesli chcecie wykazac ze nie stac was na płatne)?????
          • Gość: max Re: Zalaczacie cos do odwołan? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 12.07.05, 00:16
            oo dobre pytanie - ktos coś wie?
            • Gość: ja Re: Zalaczacie cos do odwołan? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 01:52
              up to jak?? załaczacie cos czy myslicie ze na słowo uwierzą?
        • Gość: wiki PROSZĘ O WZÓR ODWOŁANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 12.07.05, 13:39
          bardzo proszę, moj mail to: emwk@wp.pl
    • Gość: Vivi Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 12.07.05, 00:24
      Ja tez bym poprosił taką kopie...w sumie wyniki mam dopiero za tydz ale
      wolałbym nie szukac jak cos na wariata wiktor.r@interia.pl z góry wielki
      edzienki!:-))
      • Gość: ja ZAŁĄCZNIKI!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 08:26
        Naprawde nikt mi nie odpowie??Czy idąc składac odwołanie (szczególnie mnie
        interesuje uksw) dołączacie zaswiadczenia o np. o kurasch,, jakies dyplomy czy
        tez zaswiadczenia dokumentujące Wasza trudną sytuację życiową czy liczycie ze
        Wam uwierzą na słowo?????
        • Gość: paula Re: ZAŁĄCZNIKI!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:41
          mysle, ze uwierza na słowo:)
          jaki jest adres uczelnianej komisji rekrutacyjnej czy ktos juz znalazła, na uwm?
          jesli tak to baaaaaaardzo prosze mi podac
          • Gość: asiunia Re: ZAŁĄCZNIKI!!!!!! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:35
            a ja mysle ze to przegiecie dogladac im tyle papierow, jak juz poznalam jak te
            panie reaguja na slowo "odwolanie" jak im przyniesiesz teczke pewlna jakis
            dymplomow bla bla bla, to Cie wywala, bo pewnie nie bedzie im sie chcialo tego
            przegladac :) poza tym odwolanie nie wymaga zalacznikow.
    • Gość: Anusia Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.zbaszynek.sdi.tpnet.pl 13.07.05, 05:46
      ja tez poproszę trufinkers@os.pl pzdr. i z góry dziękuję
      • Gość: as Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: 80.54.200.* 19.07.05, 18:51
        czy ja też mogłabym dostać taki wzór, sprawa jest niestety pilna ania11286@wp.pl
      • Gość: karola ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.nmax.pl / *.nmax.pl 19.07.05, 22:02
        prześlecie mi też wzór odwołania karola1109@interia.pl
    • Gość: smutna smutaska Re: PODANIA, ODWOŁANIA ITP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:43
      mi mozesz tez przeslac ania19-86@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka