Dodaj do ulubionych

fizyczny dylemat...

13.07.05, 20:51
mam zamiar pisac mature z fizy poleccie jakies podreczniki ktore wydawnictwo
jest najlepsze?pozdrawiam z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • ana7777 Re: fizyczny dylemat... 13.07.05, 20:59
      No więc studentka medycyny (tzn. to moje pierwsze wyniki ale ja tu raczej
      zostaję prawie na pewno(ale się cieszę)) radzi Ci tak: jakieś zwykłe
      podręczniki zatwierdzone do liceum, ale uwaga, żadne nie są dobre(tzn. dla
      mnie, na ten poziom i z tych co widziałam jak szukałam czegoś dla siebie) ale
      ja wybrałam takie wydawnictwa Żak. Ale to tylko dla sprawdzenia czy czegoś nie
      ominęłam. Repetytorium i testy persony na AM to podstawa i najlepsze na co
      trafisz, zadania Maturalnie, że zdasz(takie A4) i dobre są książki wydawnictwa
      Sikory ale nie omawiają wszystkich zagadnień. Jutro składam maturę. Jestem na
      dosyć wysokim miejscu więc możesz mi zaufać. A i dobre są takie stare książki
      wydane jak się rodziliśmy...
      • mala_czarna86 Re: fizyczny dylemat... 13.07.05, 21:16
        Wydawnictwo Żak (przynajmniej jeśli chodzi o fizykę) są najgorsze. Nie wspomnę
        o autorce... niczego nie uczy a z jej książek niewiele można się dowiedziec.
        Polecam WSiP, najlepiej stare wydania.
        • Gość: lamer Re: fizyczny dylemat... IP: *.68.80.19.ostrow80.tnp.pl 13.07.05, 21:22
          resnick halliday+wyklady feynmana+ marta skorko+ podrecznik operonu+podrecznik
          wsipu-błedy w podr. wsipu...jak przeczytasz i po kazdym dziale zrobisz 100
          zadan to masz jakies szanse ze cos napiszesz, a i tak niekoniecznie bo ten kto
          uklada mature to chyba nie fizyk(albo fizyk co sie nie zna na fizyce)
          • Gość: kiko Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:24
            To dobre, bo dokladnie z tego sie uczylem ;) I jakos sie to 56 pkt uzbieralo.
            Ale Holliday Reznik to jednak troche za ciezkie jak do matury.
            • Gość: kaś Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:50
              Moim zdaniem Holliday Reznik to świetna książka. nie raz korzystalam z niej
              przed sprawdzianami (a miałam ich średnio 5 na semestr)... ;-)

nie polecam WSiPu. same błędy
              • Gość: blanka40 Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:00
                co to za ksiazka nigdy o niej nie slyszalam?:)
                • ana7777 Re: fizyczny dylemat... 13.07.05, 22:04
                  No prawda Żak jest fatalny ale za to krótki Skorko jest super! Licealnej to bym
                  drugi raz nie kupiła tylko wypożyczyła i sprawdziła czy cały materiał
                  przerobiłam - chodzi o to że jak jest dopuszczona to przynajmniej tak dla
                  pewności, ale jak mówię trzeba szukać innych najlepiej do każdego tematu czego
                  innego i robić zadania - to podstawa
                • Gość: kiko Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:29
                  Holliday Reznik to taki akademicki podrecznik - 2 sympatyczne tomy wiedzy,
                  Holliday i Reznik to autorzy
                  • Gość: Dziobak Re: fizyczny dylemat... IP: *.68.80.27.ostrow80.tnp.pl 13.07.05, 22:45
                    Kiko.. Resnick a nie Reznik;-)
                    • Gość: Dziobak Re: fizyczny dylemat... IP: *.68.80.27.ostrow80.tnp.pl 13.07.05, 22:46
                      Kiko...Halliday a nie Holliday.
                      • Gość: kiko Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:08
                        Dawno byla ta matura, juz mi sie pozapomnialo ;)
                  • Gość: kaś Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:51
                    nie 2 tomy ale jak dobrze pamietam 5 ;-)
                    co nie zmienia faktu, ze warto. chociaz strasznie droga
                    • Gość: Dziobak Re: fizyczny dylemat... IP: *.68.80.27.ostrow80.tnp.pl 13.07.05, 22:53
                      A tu mozna sie spierac. W starym wydaniu 2 tomy. W nowym(dochodiz nowy autor
                      Walker) 5 tomow.
                      • Gość: kaś Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:57
                        mozliwe. przyznam sie ze nie wiedzialam o starym wydaniu, korzystałam jedynie z
                        nowego (takowe mieli w bibliotece w moim LO). jest świetne ;-)
                        • Gość: Dziobak Re: fizyczny dylemat... IP: *.68.80.27.ostrow80.tnp.pl 13.07.05, 22:59
                          Ja uczyłem sie ze starego i wyszlo mi na dobre, bo potem w konkursie PW
                          wygrałem 5 tomow nowego wydania i od razu mi sie spodobaly te kolorowe
                          obrazki...palce lizac.
                          • Gość: blanka40 Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:03
                            mam u was dlug wdziecznosci dziekuje :)
                          • Gość: kaś Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:05
                            te kolorowe obrazki to naprawde fajna sprawa. mi duzo pomogly zeby czasem coś
                            zrozumiec.
    • man_1840 Re: fizyczny dylemat... 13.07.05, 21:21
      Droga koleżanko Blanko... Wszystkie książki z fizyki są do d... Nadają się
      tylko na papier toaletowy. Niestety taka jest prawda :(... Ale na Twoim miejscu
      nie szukałbym dobrej książki (bo takiej napewno nie znajdziesz) tylko
      zrezygnował ze zdawania fizykii na maturze... Pozdrawiam ....
      • Gość: re.lee Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:22
        hehe - no to jej poradzilas ;) Ale zgodze sie, ze podreczniki do fizyki zalosnie
        przygotowuja do matury. Wiec chyba najlepiej zainwestowac w jakiego dobergo fizyka.
        • Gość: blanka40 Re: fizyczny dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:43
          hehe dobrych fizykow tez jak na lekarstwo ale dzieki bardzo serdeczne niesety
          zasada jest taka : jest fizyka - bedzie medycyna nie ma fizyki - zostaniesz
          pania od chemii, takze szukam szukam i jeszcze raz szukam
        • Gość: ktos zbiory zadan pana falandysza (operon) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:44
          przerobisz te 3 ksiazki na poziomach rozszerzonych i 70 procent z rozszerzenia masz na bank :D (BTW podstawa 86% ;p)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka