Dodaj do ulubionych

******** REZERWOWI NA UŚ *********

15.07.05, 17:41
Chcialabym sie dowiedziec jak to jest z listami rezerwowymi na uś...
Czy beda aktualizacje na stronce?np po zrezygnowaniu niektorych kandydatow?
ps.czy ktos rezygnuje z germanistyki??:P
Obserwuj wątek
    • Gość: vcc Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:24
      wie ktos jak to jest????
    • Gość: Alicja Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 81.219.113.* 15.07.05, 18:26
      Podciagam! CZy odwolanie pisze sie juz teraz?????
    • Gość: allli Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.devs.futuro.pl 15.07.05, 20:30
      a ma ktos wzor odwolania na us??i jak to jest z rezerwowymi niech sie wpisuja
      Ci co rezygnuja i z czego
      • cailte Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 21:24
        poczekajcie najpierw na decyzje o nieprzyjęciu, którą dostaniecie pocztą, bo
        dopiero od tego można się odwoływać...
        • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 21:41
          Sluchajcie. Ja dzwonilem dzis na UŚ (zabraklo mi punkta na historie) i
          przedstawie wam w skrucie moja rozmowe z ta pania:

- Dzięń dobry, ja jestem kandydatem na historie, niestety nie dostalem sie i
          chcialbym sie dowiedziec ile mam punktow i jakie mam szanse
          - A jak sie pan nazywa?
          - Nazywam sie ************** ;)
          - Nich no ja sprawdze.... hmmm 74 pkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Pan sie natychmiast odwoluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, zabraklo panu punkta, szanse
          sa ogromne
          - Rozumiem.... a czy nie lepiej jesli poczekam az ci z pierwszej tury
          zrezygnuja i moze wskocze na liste
          - To "se" pan bedzie czekal do "usranej smierci"(serio tak powiedziala :))
          Jak sie pan nie odwola, to nie ma pan najmniejszych szans na przyjecie.
          - Rozumiem... ale ja nie jestem z Katowic... czy moge znalesc w internecie
          jakis wzor odwolania? i najlepiej wyslac poczta?
          - No niestety nie mamy czegos takiego w internecie. Wzor odwolania znajdzie pan
          w pokoju 122 w Instytucie Historii i niestety musi sie pan pofatygowac do
          Katowic.
          - No dobrze... dziekuje, dowidzenia.

Mysle ze moja rozmowa z ta mila pania, odpowiedziala na wiele pytan, zadanych w
          tym watku. Pozdrawiam
          • Gość: Anita Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 81.219.113.* 15.07.05, 21:45
            Aha, rozumiem , ze nie musisz czekac na list o nich zeby juz oddac odwolanie???
            Odpisz prosze, mnie tez bardzo zalezy:(
            • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 21:48
              Ja zrozumialem z tego, ze jesli jestes gdzies blisko na rezerwowej, to MUSISZ
              napisac odwolanie, bo jesli tego nie zrobisz, to znaczy ze cie nie zalezy i
              chocbys byla pierwsza pod kreska, to sie nie dostaniesz, bo olalas. O to tu
              chodzi. Tak mi sie wydaje :/

Na zaden list nie trzeba czekac. Musisz wyrobic sie przed sroda (chyba) bo
              wtedy mija termin pierwszego poboru...
            • Gość: Loram Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.sa.brewet.pl 16.07.05, 01:41
              Ja rezygnuje z historii to zawsze juz jedno miejsce:) Dziwie sie, ze sie
              dostalem w ogole bez polaka rozsz.:)
              • Gość: Kaja Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.ssnet.pl 16.07.05, 23:11
                Bo liczyli podstawowy :P
    • Gość: Anita Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 81.219.113.* 15.07.05, 21:54
      Mam nadzieje, ze jest tak jak piszesz..Dziekuje bardzo za odpowiedz,
      powodzenia:) Pozdrawiam.
      • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:04
        NO PROBLEM... w koncu ktos musial powstrzymac ten "wyscig szczurow" i pomoc
        potrzebujacym :) Rowniez zycze powodzenia. Trzeba wyjsc z zalozenia, ze musi
        byc dobrze, bo jak moze nie byc dobrze, skoro musi byc dobrze :) A tak serio
        mowiac, to naprawde, bedzie dobrze :) Zlozylem na 4 uczelnie w tym na 5
        kierunkow i jeszcze nigdzie sie nie dostalem :) ale nie panikuje... w koncu za
        ktoryms razem sie uda, nie? Pozdrawiam
        • cailte Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:08
          naprawdę nie trzeba czekać? dziwne w sumie. przepraszam w takim razie jeśli
          wprowadziłam w błąd.
          • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:11
            No ja tez tak myslalem, ze trzeba czekac, ale wolalem sie upewnic i ta mila
            pani juz do "usranej smierci" :) wyprowadzila mnie z bledu.... albo wprowadzila
            w blad. Ja nie wiem, w koncu nie jestem wrozka, ale no tak mnie powiedziano i w
            poniedzialek czeka mnie wycieczka do Katowic :(
          • Gość: <<<a>>>> Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.devs.futuro.pl 15.07.05, 22:12
            tak jak to wkoncu jest nie trzeba czekac na ten list??!!
            • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:15
              List??? jaki list? Ja tam na zaden list nie czekam... ludzie rekrutacja sie
              konczy!!! Trzeba skladac odwolania, czy wy glusi jestescie, chyba wystarczajaco
              glosno krzycze, nie?
              • Gość: bartuss86 Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:22
                a wg mnie (na niektorych uczelniach tez tak jest),ze jesli ktos jest na liscie
                rezerwowych to wypelnia specjalny wniosek, ze chce czekac i jak sie zwolni
                miejsce to chce byc na to miejsce przyjety. Odwolania mozna pisac tylko i
                wylaczanie wtedy, gdy ma sie zastrzezenia do przebiegu egzaminu albo sposobu
                jego oceniania.
                • Gość: przyczułka Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:40
                  a z tego co mi wiadomo każą sie odwolywac
              • cailte Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:23
                chociaż jak tak czytam Twoją rozmowę to z niej raczej nie wynika żeby nie czekać
                na list. :) mówię Ci, odeślą Cię z powrotem, przecież taki numer by nie
                przeszedł. no ale róbcie jak chcecie. :)
                • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:27
                  Nie wiem... kazali mi przyjechac i sie odwolywac, to jade, napisze jak mi
                  poszlo... robie jak mi kazali, bo nie chce zaprzepascic takiej szansy... a jak
                  mi przysla list, to olewam to... co mi po jakims liscie :/ Pozdrawiam
    • jennis Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:35
      Dziekuje wam bardzo:) czyli jednak trzeba zadzwonic i sie dowiedziec.mam
      nadzieje ze cos z tego wyjdzie.nie wiecie czy w sobote tez mozna tam dzwonic???
      naprawde bardzo zalezy mi na tych studiach i nie chcialabym zmarnowac ostatniej
      szansy...
      • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:40
        Ja juz nic nie mowie... wasze wpisy daly mi sporo do myslenia i sam juz nie
        wiem czy ja mowie dobrze czy zle... wiec wiecej mowic nie bede... bo nie chce
        tez wprowadzac w blad. Mowie tylko to co mnie powiedziano, (ale ja gopi :)
        jestem i moze zle zrozumialem)... nie wiem. Pozdrawiam
        • jennis Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:46
          ale z Twojej relacji chyba jednoznacznie wynika ze trzeba sie odwolac jesli
          komus zalezy:)nie jestes "gopi" :D
          pozdrawiam:)
          • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:51
            No ja to tak zrozumialem... ze odwolanie to podstawa zeby robic co kolwiek
            dalej... wogole to mozna wywnioskowac po samej reakcji tej kobiety. Jak sie
            dowiedziala ze zabraklo mi 1 pkt to zaczela krzyczec na mnie (naprawde sie
            zaangazowala) ze czemu ja jeszcze sie nie odwolalem? Na samym poczatku mowila
            obojetnie, bez emocji, na zasadzie ze odebrala juz takich 1000 telefonow i nic
            ja nie wzrusza... a potem naprawde sie zaangazowala w to co mowila... to o
            wielu rzeczach swiadczy.... nie?

Dzięki... za to ze nie jestem gopi :D
            • jennis Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:53
              a nie wiesz moze czy jutro bede mogla tam zadzwonic? bo w poniedzialek w miare
              mozliwosci chcialabym tam jechac.
              ps.badz dobrej mysli:) cos mi sie wydaje ze jednak dostaniesz sie na studia:)
              • natiee Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 22:59
                to ja też nie kumam, jestem na rezerwowej na prawo, jak się pytałam tego kolesia
                tam, on mi powiedział że nie muszę pisać odwołania, bo jestem na rezerwie z
                urzędu, czy chce czy nie, powiedział też że odwołanie mam pisać jeżeli nie
                zgadzam się z oceną,a nie jeżeli chce być wciągnięta z rezerwy??? Jednka
                muszętam zadzwonić.. bo mi się to nie podoba.
                • Gość: kiwi Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 83.238.20.* 15.07.05, 23:01
                  ej ludki a rezerwowe listy są wywieszone normalnie (bo w necie ni ma:/) i
                  wogole to listy sa wywieszone tam gdzie składałam papiery na tym oddziale??(w
                  moim przypadku sosnowiec) i wogole to czemu nie ma kurde w necie listy z
                  filologii w rybniku?:( pozdrawiam
                  • jennis Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 23:06
                    no ja tez chcialabym wiedziec.rowniez mam wydzial w sosnowcu:)i kompletnie nie
                    mam pojecia jak to jest :/
                    • Gość: rysiutaxidriver Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.ligota.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:10
                      to jak to jest wkoncu ? odwolanie pisze sie wtedy gdy nie zgadzamy sie z ocena
                      czy co ? ja jestem 10 na liscie rezerwowej brakuje mi 0,83 punkta i mam spore
                      szanse wiec to wazne, a moze jest tak jak ktos juz napisal ze jest sie na tej
                      rezerwie automatycznie ? aha napiszcie jeszcze jakie powody bedziecie miec w tym
                      odwolaniu hehe ......
                      • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 23:13
                        Jak juz wspominalem chyba z 10 razy, to nie wiem... napisalem tylko to co mi
                        powiedziano jak tam dzwonilem i jade w pon do Katowic. A w odwolaniu napisze
                        pewnie cos w stylu: "Moje zainteresowanie historia jest tak ogromne, ze takiego
                        to jeszcze nie widzieli, a pochodze z tak biednej rodziny, ze myszy z glodu
                        piszcza i nie stac mnie na studia platne :):):):)" No i chyba tyle...
                  • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 23:07
                    Jak juz mowilem nie jestem z Katowic, wiec nie wiem, a jak juz rowniez
                    wspominalem nie chce nikogo w blad wprowadzac. Ja najpierw zobaczylem w necie
                    ze mnie nie ma, a potem zadzwonilem i to wszystko co wiem. Pozdrawiam
              • sangohan Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 15.07.05, 23:00
                No muszem sie dostac... bo inaczej to juz tylko kawaleria :):)
                Sluchaj... powiem ci tak... nie wiem czy jutro to jest otwarte, ale sam fakt ze
                jade tam w poniedzialek swiadczy o tym, ze mam pewne watpliwosci ze jutro
                bedzie otwarte :/ a mieszkam kawalek od Katowic (Częstochowa) wiec wole nie
                ryzykowac :) Zadzwonic zawsze mozna sprobowac... w koncu to cie wiele nie
                kosztuje :) Pozdrawiam
                • Gość: kiwi Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 83.238.20.* 15.07.05, 23:03
                  prosze odpowiedzcie mi na to co wyzej napisałam:)
                  • Gość: Kaja Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.ssnet.pl 15.07.05, 23:36
                    z tymi lisatmi to chyba zależt od kierunku. na historii i pedagogice to np jest
                    tak, że jest oficjalna lista przyjetych i obok wisi lista nieprzyjętych (o wiele
                    dłuższa) Tam nie pisze nic, że to jest lista rezerwowa ale to jest chyba jasne,
                    ze to sa ci ktorzy sie nie dostali, ale jeszcze moga się dostac. I chyba obok
                    wisi kartka, na której pisze, że można pisac odwołania.
                  • Gość: Nelika Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:34
                    Kiwi jeśli składałaś w Sosnowcu na filologie to na stronie forum jest
                    następujace ogłoszenie:
                    "Chciałem poinformawać, że na drzwiach IFS (Żytnia 12) wiszą już listy osób
                    przyjętych, rezerwowych i tych, którzy nie zostali przyjęci."
                    Czyli są trzy listy:przyjetych,rezerwowych i nie przyjetych.Wszystko jw. na
                    Żytniej.A jeśli chodzi o odwołania to z tego co mi wiadomo jeśli chcesz być
                    przyjęty z rezerwowych to musisz napisać odwołanie.Jeśli np. jesteś pierwsza na
                    rezerwowej i pewna że Cie przyjmą ,a nie napiszesz odwołania to musztarda po
                    obiedze...przyjma np.30 osobę na liście bo ta napisala odwołanie....To troche
                    skomplikowane ,ale wynika jaksno że jeśli jesteś na rezerwowej to odwołuj
                    sieę.To tyle.Zdrawim:)
                    • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 16.07.05, 10:08
                      Hmmmm po przeczytaniu waszych postów dajecie mi nadzieje że jest jakaś
                      szansa...Ja się nie dostałam na kierunek ZiM i chyba też do nich zadzwonię i
                      spytam czy mam jakieś jeszcze szanse sie tam dostać...echhh i znowu życie w
                      stresie....
                      • Gość: do gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.devs.futuro.pl 16.07.05, 10:48
                        ja tez sie nie dostalam na ZiM jakie mialas oceny na swiadectwie??ja mialam
                        swiadectwo z paskiem.ale sadzac po tym co widze na liscie do dostaly sie moje
                        kumpele ktore mialy o wiele gorsze oceny ode mnie ale pisaly matme na
                        maturze.wkurza mnie ta niesprawiedliwosc!!!a dostalas juz zawiadomienie do
                        domu??ja sie napewno bede odwolywac i jestem ciekawa jak oni liczyli te punkty
                        bo napewno nie tak jak wczesnij o bylo napisane!!!
                        • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 16.07.05, 12:20
                          Moje oceny:
                          polski-5
                          matma-4
                          wos-5
                          ale pisałam tylko maturę z matmy i chyba dlatego się nie dostałam że z wosu nie
                          pisałam:( a Ty jakie miałaś oceny?
                          • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 16.07.05, 12:27
                            Aha zapomniałam Ci jeszcze napisać że nie dostałam narazie zawiadomienia. Ja
                            czekam jeszcze na wyniki z PCz jak się tam też nie dotane to wtedy składam
                            odwołanie na UŚ.
                            Będe walczyć do końca... :p może ktoś zrezygnuje ze studiowania na UŚ na ZiM
                            jak się dostał na AE do Katowic :)
                            • Gość: xxx Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:02
                              Ja mam takie pytanie.... czy można składać 2 odwołania??? czy tylko jedno???
                    • Gość: karalajn86 Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.darnet.pl 16.07.05, 19:38
                      a jeżeli ktoś jest na liście nie przyjętych to juz nie ma szansy sie dostac,
                      nawet jeśli odwołanie napisze??? i jeszcze takie pytanko: nie wiecie jak to jest
                      ze studiami zaocznymi na wydziale filologicznym, chodzi mi tu o rosyjski od podstaw
    • Gość: swifi Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:27
      oj... na każdej uczelni jest inaczej! Ba! na każdym wydziale jest inaczej!
      Powiem wam bo jestem troche zorientowana ;p wiec np na uniwersytecie opolskim
      wystarczyło pójść do rektoratu i podpisać oświadczenie ze dalej chcę się
      ubiegać o miejsce na danym kierunku i wtedy w wypadku jeśli ktoś rezygnuje z
      przyjętych to wskakują na jego miejsce osoby z listy rankingowej (które
      podpisały to oswiadczenie) wg kolejnośći w jakiej sie na niej znajdują.

Jesli natomiast chodzi o Uniwersytet śląski to jest różnie bo np na prawie nie
      trzeba nic podpisywac ani nie trzeba pisac odwołania tylko poprostu sie jest na
      liscie rezerwowej i juz i jeśli zwolni się miejsce to po kolei wg listy
      wskakuje sie na liste przyjętych. ale juz np na pedagogice jest zupełnie
      inaczej- tam trzeba napisac odwołanie. nie dostałes sie? jesteś na liscie
      rezerwowych? pisz odwołanie - miła pani na wydziale Pedagogiki i Psychologii
      kazała mi napisac odowłanie i umieśćić w nim informacje o tym ile mam punktów
      na którym jestem miejscu oraz ewentualnie inne informacje miące o czymś co
      mnie np predysponuje do studiowania na tym kierunku.
      o
      tyle
      sie rozpisałam ;p
      • natiee Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 17.07.05, 20:13
        Czyli jednak na prawo nie trzeba piasć odwołania... też dostałam takie info. ale
        ktoś na forum, powiedział że trzeba.. więc już nie wiem.. ale chyba zadzwonie na
        wszelki tam jutro. Czy ma ktos numer na UŚ- prawo?? bo co dzwonie na te numery
        ze stronki to nikt nie odbiera.. ;(
    • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 16.07.05, 14:06
      up :)
      • Gość: do gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:09
        ja mialam 5 z polskiego 4 z matmy i 5 z historii i zdawalam histe na maturze
        wiec wedlug tego co pisalo to ta 5 z histy miala byc razy 1,5.ale nie wiem jak
        oni to liczyli??!!ale wiem ze dostaly sie moje kumpele ktore mialy gorsze oceny
        wiec ja juz nic z tego nie wiem!!!!!!!
        • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 17.07.05, 19:02
          no to chyba mamy wielkiego pecha......:(
    • Gość: xxxx Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:23
      wie ktoś może czy na biologii i biotechnologii są juz jakieś listy rezerwowe??? Bo dzwoniłam tam i ta babka nie chciała mi nawet powiedzieć ile mi zabrakło :(
      A jak to jest u was???????
      • majaodgucia O KUTWA!!!! 18.07.05, 11:33
        Brakło mi 0,3 punkta żeby się dostać na pedagogikę!!!!!Zaraz tu szału
        dostanę.Odwoływać się czy nie?Co myślicie?
    • Gość: sdf Biotechnologia i chemia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:23
      Rezygnuję z tych kierunków.
      • Gość: ppolzi Re: Biotechnologia i chemia IP: *.proxy.astra-net.com 18.07.05, 09:35
        a ile miałes pkt ?? z chemi i biotechnologii ze rezygnujesz gdzie sie
        dostałes??
        • Gość: ja Re: Biotechnologia i chemia IP: *.unicomp.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:15
          a jaki byl prog na biotechnologii?
          • Gość: ggg Re: Biotechnologia i chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:48
            Dzwonił tam już ktoś???, bo mi powiedziano że te odwołania mozna skladać dopiero jak sie dostanie ten list.
            • Gość: ppolzi Re: Biotechnologia i chemia IP: *.proxy.astra-net.com 18.07.05, 11:28
              Ja jutro jadę dzisiaj dostałam ten list
        • Gość: sdf Re: Biotechnologia i chemia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:21
          W sumie miałem 130,75([74+72[*0,75+5*0,25). Dostałem się na medycynę dlatego rezygnuję.
          • Gość: pink Re: Biotechnologia i chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:01
            sdf, a z czego rezygnujesz??????????
          • Gość: Kornelia Re: Biotechnologia i chemia IP: 80.244.140.* 18.07.05, 19:44
            a jakie przedmioty podawałeś? bo ja tu czegos nie rozumie ja miałam tak : z
            chemii podst 87 i rozsz.55 podałam sobie geografie z której miałam celujacy
            razem mam 132,5 i nie jestem przyjęta :| jesli mógłbyś mi cos napisac to prosze
            odezwij sie podaje mój numer gg 1541271 albo email kororu@wp.pl a moze ja źle
            licze? prosze pomóż :|
            • Gość: sss Re: Biotechnologia i chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:51
              no właśnie trochę to dziwne, bo ja mam 143,25 i też się nie dostałam :/
              • Gość: Kornelia Re: Biotechnologia i chemia IP: 80.244.140.* 18.07.05, 20:02
                a czy pani przy składaniu dokumentów dodawała ci obydwa poziomy maturalne?
          • Gość: sdf Re: Biotechnologia i chemia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:23
            Przepraszam pomyliłem się. Miałem 94 z biologii podstawowej i 92 z rozszerzonej a 5 z chemii. Czyli razem miałem 106,75. Zrezygnowałem z chemii i biotechnologii.
            • Gość: anka Re: Biotechnologia i chemia IP: 80.244.140.* 19.07.05, 09:33
              kręcicie na całego to i tak ci nie wyjdzie z tego ten wynik :| posrane to
              wszystko, tylko po co dajesz innym nadzieje? jesli to nie prawda
              • Gość: sdf Re: Biotechnologia i chemia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:41
                Nikomu nie daję nadziei, nie liczyłem nigdy mojego wyniku na UŚiu i dlatego nie wiem ile dokładnie mam punktów. Z chemii i biotechnologii na prawdę ezygnuję wię tam na 100% przynajmniej po 1 miejscu się zwolni.
                • Gość: pink Re: Biotechnologia i chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:51
                  Ewelina, już jestem z powrotem w domu. Wiadomości dla Ciebie mam średnio dobre. Jesteś na 270 miejscu :/
                • Gość: pink Re: Biotechnologia i chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:53
                  ale się zbytnio nie załamuj, bo co ma powiedzieć moja koleżanka, która jest na 457 miesjcu :(
                  • Gość: hana Re: Biotechnologia i chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:01
                    a jaki próg na biotechnologii i biologii i chemii??
                • Gość: Ewelina Re: Biotechnologia i chemia IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 19.07.05, 21:56
                  Pink dzięki:) Tak czy siak spróbuje:D
    • Gość: nelkaa Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.07.05, 11:43
      a skad ja mam wiedziec czy jestem na liscie rozerwowych???
      • Gość: zyczliwy Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.realestate.net.pl 18.07.05, 13:31
        Numer na prawo (komisja rekrutacyjna) => 032 3592065
        • Gość: pink Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:37
          Ja jestem 3 na liscie rezerwowych na biologii, myślicie że zwolnią się 3 miejsca????
          • Gość: skrzynkakasika Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:14
            zwalniam miejsce na filologii germańskiej. Jezeli ktos jest zraz pod kreską-
            oddaję mu swoje miejsce:) pozdrawiam
            • Gość: :):):) do skrzynkakasika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:21
              moglabys napisac ile mialas procent z matur?? to bardzo dla mnie wazne...
              tez chcialam na germanistyke, ale niestety chyba nie wyszlo....
            • Gość: benio Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.ligota.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:08
              jak myslicie ile miejsc moze sie zwolnic na Politologii ? rozmawialem ze
              znajomym to stwierdzil on ze duzo osob dostalo sie na prawo i politologie
              jednoczesnie i zwolni sie okolo 20 miejsc .... mam nadzieje ze to prawda bo
              brakuje mi tylko 0,83 punkta.
              • Gość: Ewelina Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 18.07.05, 15:55
                a kto ma liste rezerwowych na Biologie? Bo nawet nie wiem ile mi zabrakło:/
                • Gość: pink Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:01
                  Ewelina, listy rezerwowych są na Jagiellońskiej i podobno na Bankowej.
                • Gość: jaa Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:37
                  z biologii i biotechnologii, listy sie całkowicie przesuną. wiem, bo duzo osób
                  rezygnuje, w tym ja.
    • Gość: wiera Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:04
      Nie wiecie może jaki jest nr tel. do Komisji Rekrutacyjnej na Wydział
      Informatyki i Nauki o Materiałach w Sosnowcu?????????????
      • Gość: wws Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:11
        Zadzwoń pod któryś z tych numerów 2588211, 3591956 są to telefony do rektoratu. Ja tam zadzwoniłam i podali mi właściwy numer na dany wydział.
    • Gość: skrzynkakasika Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:38
      z PP 94%, PR ustne 95%, pisemne 97% pozdrawiam wszystkich UŚowców:):):)
      powodzenia!!
      • Gość: Ewelina Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 18.07.05, 19:04
        Cholera, to jak ja mam to sprawdzić:D Przecież nie będe znowu jechała ponad 3
        h, żeby sie dowiedzieć, że jestem gdzieś na samym dole:D Nie ma ktoś może
        skserowanej tej listy z biolii?:D Mam nadzieję, że szybko przyślą ten list i
        tam będzie to pisało i odwołanie wyśle:)
    • Gość: pink do Eweliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:57
      Nie da się skserować tych list, gdyż one po prostu wiszą sobie za "szybką" :)
      Ja jurto tam bedę, więc jeżeli chcesz to mogę ci zobaczyć na którym jesteś miejscu, tylko musiałabyś podać mi swoje imię i nazwisko.
      • Gość: Gosia ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 18.07.05, 21:06
        Hmm a nie wybiera się nikt z was do Chorzowa na Wydział Zarządzania bo nie ma
        mi kto sprawdzić która jestem na liście rezerwowej(jak wogóle jestem) a
        mieszkam daleko od Chorzowa(2h30min. drogi) Plisssss pomóżcie....
        • Gość: do gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.devs.futuro.pl 18.07.05, 21:58
          w chorzowie na wydziale jest lista przyjetych 94 osoby a pozostałe tzn wszyscy
          ktorzey sie nie dostali ok 300 są rezerwowymi ale nie sa podani wedlug średniej
          tylko alfabetycznie pani z komiskji powiedziala ze jak przysla do domu decyzje
          to tam bedzie pisac jaka wyliczyli ci srednia od jakiej przyjmowali i ktora
          jestes na liscie rezerwowej.dzisaj niestety takich informacji nie podała bo są
          bardzo zajeci i nie maja czasu każdemu z osobna tlumaczyc!!!!!
          • Gość: Ewelina Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 18.07.05, 22:24
            Pink hehe byłabym bardzo wdzięczna:) Ewelina Kupczak:) Oto moje dane:D
            • Gość: pink do Eweliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:04
              Nie ma sprawy, jutro po południu ci napiszę na którym jesteś miejscu, nie martw się pewnie nie bedziesz daleko pod kreską, damy radę !! :)
          • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 19.07.05, 08:47
            Dzięki że mi to wszystko wytłumaczyłaś :):) Hmm no to teraz tylko czekam na ten
            list od nich.
            • Gość: Ewelina Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 19.07.05, 11:33
              Dzięki:) Jestem Ci bardzo wdzięczna:)
            • Gość: hana Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:03
              a jaki próg na biotechnologii i biologii i chemii??
              • Gość: smutna Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:02
                Wlasnie wrocilam uś.jestem na rezerwowej ale daleeeko:(:(:( gdzies 60.no nic
                tylko sie zalamac...nie mam juz szans, prawda?:(:(:(
                • Gość: uska Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:18
                  a czy ktoś ma wzór odwołania na pedagogikę i filozofie?
    • Gość: Ewelina Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 19.07.05, 21:27
      podbijam:)
    • Gość: jaaaaaa Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:59
      dzisiaj na wydziale powiedzieli mi ze nie trzeba pisac odwolan...no chyba ze
      sie nie zgadzam z wynikami ze np zle policzyli.a tak to sie nie pisze...no to
      juz nic nie wiem:(:(:(
      • Gość: xxx Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:53
        wszystko zależy od danego wydziału, a na jakim wydziale ty byłaś????
        • Gość: jaaaaaa Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:56
          ja bylam na germanistyce.a Ty? :)
    • majaodgucia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 20.07.05, 01:00
      Mam takie pytanie do tych co już dostali pismo z Usia.W lewym górnym rogu jest
      numer - czego numer?Bo brakło mi dosłownie 0,3 punkta do przyjęcia a przyjeli 29
      osób a ja mam na tym piśmie nr 30.Czy to znaczy że jestem zaraz 30 tą osobą po
      tych 29 przyjętych czy dopiero 30 tą nieprzyjętą?Nie byłam w Katowicach zobaczyć
      listy wiszące bo mam kawał drogi.Ktoś coś wie na ten temat?
      • Gość: xxx Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:04
        Do majaodgucia
        Ten numer czyli w twoim wypadku 30 znaczy że jesteś pierwszą osobą na liście rezerwowej, wystarczy aby tylo jedna osoba zwolniła miejsce i wskakujesz ty :)
        A kiedy dostałaś to pismo???

Do jaaaaaa
        Ja byłem na wydziale biologii i ochrony srodowiska i tam każdy musi pisać odwołanie :/
        • majaodgucia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 20.07.05, 01:12
          Kude No kurde ja to mam pecha.Zaraz pisze odwołanie.Dzięki za info - dodało mi
          skrzydeł bo podobno 10 procent przyjmują z odwołania.Pismo dostałam
          wczoraj.Pozdrawiam cieplutko.
          • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 20.07.05, 09:29
            A nie wiecie jak to jest na wydziale zarządzania? Jesli jestem na liscie
            rezerwowej to mam składać odwołanie czy nie?
        • Gość: kendo Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:43
          Watpie, zeby ten nr oznaczal twoje miejsce na liscie poniewaz moj nr ma 8
          cyfer, a tylu chetnych nie bylo raczej:)
          • Gość: xxx do jennis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:47
            Mam do Ciebie takie pytanko... na jaką literę zaczyna się twoje nazwisko??? Bo ja czekam na tego lista, a go dalej nie ma :/
            • Gość: jennis Re: do jennis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:29
              na Ś :)
    • majaodgucia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 20.07.05, 10:18
      Dzień doberek.Słuchajcie czy myślicie że w odwołaniu powinnam napisać że już
      studiuję - jako dodatkowy atut czy to ich raczej zrazi?I czy mogę wysłać
      odwołanie pocztą bo perspektywa jazdy do Katowic to dla mnie koszmar!
    • pariss Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 20.07.05, 12:32
      orientuje sie ktos jak to jest z tymi listami (zawiadomieniami) ktore
      przysylaja do domu?? czy dostaja je tylko ci, ktorzy sie dostali czy wszyscy
      kandydaci? dostaliscie juz??
      • Gość: ooo Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:10
        Dostają je wszysci ci którzy się nie dostali. Ja jeszcze tego nie dostałam. Czekam....
    • Gość: :) Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:54
      up
      • Gość: lily Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:49
        A ja mam pytanie: co musze zrobic rezygnujac ze studiow? Tzn.czy wystarczy tam
        zadzwonic i odesla mi swiadectwa czy musze po nie sama jechac? Ktos juz
        rezygnowal? Wiecie jak z tym jest?
        • kaja86 Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 21.07.05, 18:29
          ja rezygnowalam pojechałam tam i załatwilam wszystko naraz, tzn z jednych
          studiów zrezygnowalam na inne się zapisałam.
    • majaodgucia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 20.07.05, 21:59
      Kiedyś było tak że wszyscy dostawali - ci co się dostali i co nie.nie wiem jak
      teraz.Ja już dostałam.
    • iwusrzech Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 20.07.05, 22:11
      tak swoja droga to ciekawe ze niektorzy dostali listy a inni jeszcze nie ale ja
      i tak sie nie dostałam na biologie tylko ciekawi mnie na ktorej byłam pozycji
    • Gość: jennis Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:40
      przed chwila dostalam list z uczelni.Wogole cos jest pokrecone. Gdy sprawdzalam
      liste rezerwowych, brakowalo mi 6 punktow. A w liscie ze slaskiego pisze ze
      10 :/ juz nic z tego nie wiem. Na germanistyce nie trzeba skladac
      odwolan.Bynajmniej tak wytlumaczyl mi gosciu ktory siedzial w sekretariacie...
    • Gość: xxx Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:26
      A czy to posyłają listem poleconym (że trzeba podpisać odbiór)???
      Czy normalnie do skrzynki????
      • Gość: jennis Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:31
        wysylaja poleconym. Zreszta to sa nawet 2 listy. w jednej kopercie swiadectwa a
        w drugiej informacja o punktach.
        • Gość: arczi_86 Jak NA GERAMISTYCE?? IP: *.compnet.com.pl 21.07.05, 19:27
          Hejka Nie dostałem się na UŚ na filologie germańską o specjalizacji kultura i
          literatura krajów niemieckiego obszaru językowego :/ <beczy> Szkoda mi jak
          chlera przyjęli 60 osób brakło mi dość sporo :/ Juz mi do domq posłali
          świadectwa i kartkę czemu mnie nie przyjęli a jak to jest z tym odwołaniem ??
          Jeżeli chce się zapisać do WSB na studia zaoczne (PŁATNE Na co nie mam za
          bardzo kasy) bo się boję o to ze w wrześni mi powiedzą nie niestety pan sie nie
          dostał i zostane bez szkoły i armia wzywa :/ Czy mozna się odwołać i
          jednocześnie być juz zapisanym na innych studiach ?? Jakie dokumenty musze
          dowieść jesli chce się odwoływac znowu tam zawozić do Sosnowca świadectwa
          PLISSS ODPISZCIE NA CZYM TO POLEGA ?? arczi_86@gazeta.pl
        • Gość: arczi_86 Jak przeliczają ?? IP: *.compnet.com.pl 21.07.05, 19:27
          SORY TO ZNOWU JA JAK SĄ PRZELICZANE PKT NA USIU NA NIEMIECKI??:>
        • arczi_86 CO WY NA TO ?? 21.07.05, 19:50
          W Z Ó R
          ………………………………………….. Katowice, ………………
          …………………………………………...
          (imię i nazwisko)
          …………………………………………..
          …………………………………………..
          (dokładny adres do korespondencji)
          nr telefonu………………………………….
          PESEL………………………………………

Do
          Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej
          Uniwersytetu Śląskiego
          Śląskiego w Katowicach
          ul. Bankowa 12
          za pośrednictwem
          Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej

ODWOŁANIE

od decyzji Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej Wydziału…………………………………........…,
          z dnia……………… o nieprzyjęciu na
          kierunek……………………………........................w roku akademickim 2005/2006.

UZASADNIENIE

...............……………………….
          (podpis kandydata)

Załączniki (kserokopie)
          1…………………………
          2…………………………

CZYLI JAK PISZE "z dnia……………… o nieprzyjęciu na " to ZNACZY ZE TRZEBA CZEKAĆ NA
          TEN LIST PROSTE NIE :/

aLE SAM NIE JESTEM PEWIEN JA LIST DOSTAŁEM DZIŚ I MAM 14 DNI NA ODWOŁANIE A CZY
          ZA ODWOŁANIA SIĘ PŁACI?? :>

Aha ładny wzór jest na www.us.edu.pl ;]

Jeżeli brakło np. 10 pkt to warto się odwoływać a jeżeli więcej to też warto??
          • Gość: jennis Re: CO WY NA TO ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:59
            bylam przed wczoraj w sosnowcu. w sekretariacie powiedzieli mi ze zadnych
            odwolan nie przyjmuja...i ze biora pokolei z listy rezerwowych. Arczi_86 ile ci
            braklo punktow?
    • majaodgucia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* 21.07.05, 20:01
      A czemu na pedagogikę nie ma list rezerwowych tylko trzeba pisać odwołania?Co
      myślicie?
      • Gość: Gosia Re: ******** REZERWOWI NA UŚ ********* IP: 213.199.202.* 21.07.05, 21:38
        Nie wiecie ile płaci sie za odwołanie??
      • Gość: ben_wallace Rezygnuję z j.hiszpańskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.07.05, 21:43
        jw. więc ktoś kto jest na rezerwie może wskoczy za mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka