Dodaj do ulubionych

:-) jak tam postępy z WOSEM?

08.12.05, 18:04
i jak się uczycie? Powtarzacie materiał działami?
Ja póki co próbuje się uczyć się na testach. Pokserowałam ich mnóstwo, w
razie problemów z jakimś pytaniem sprawdzam odpowiedź w jakimś źródle i
staram się ją zapamiętać.
A Wy jak orgaznizujecie sobie naukę?
Obserwuj wątek
    • queer.y Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? 08.12.05, 20:18
      a ja dzis na fakultecie rozwiazywalam razem z nauczycielka test i zdalam sobie
      sprawe z tego ile jeszcze nie umiem...a myslalam, ze idzie mi niezle i bedzie
      dobrze. teraz wiem ze sie chyba pomylilam :( gdyby tak wygladala matura (tfu,
      tfu!) to bylo by cienko :(
    • Gość: frodo Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:33
      Ja juz caly material powtorzylem. Czytalem kilka razy kilka roznych
      podrecznikow. Bez historii po 45 roku. Testy tez robie, dobry sposob na nauke :)

Zdaje wos na probnej, wiec powtorzylem tak dokladniej spoleczenstwo, polityke,
      konstytucje, ONZ, NATO + kilka innych org. Zobaczymy jak pojdzie na probnej.

Co dziennie prasa i wiadomosci.

Boje sie zadania ostatniego, zalezy co wymysla, jakby nie patrzyl do zdobycia ok
      10 pkt.

Staram sie uczyc dziennie 1-2 h w zaleznosci od czasu. Jest tak, ze nic nie zrobie:/

Do maja to jeszcze sie podszkolimy:D

Waszym zdaniem uzyskanie 30% jest latwym wyczynem?
      • Gość: bzz Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 09.12.05, 00:10
        zeby nie miec 30% na wosie trzeba byc totalnym matolem..w tym roku pisalem i byl
        mega banalny 62% i 59% z palcem w dupie:P
        • Gość: ? Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 07:49
          A uczyles sie cos? Jak byl banalny to czemu nie miales wiecej:P A w tym roku tez
          bedzie banal:D?
          • Gość: simon.robins Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 17:57
            najpierw mala uwaga..ludzie..mamy GRUDZIEN!!....pomijam juz, ze wiekszosc osob z mojej klasy matura z wosu zaczela sie interesowac na tydz. przed, po maturze z histy..i jakos im poszlo. Wyniki kolegi wyzej rzeczywisice porazajace nie sa...lecz intepretowac je mozna dopiero po odpowiedzeniu sobie: gdzie chcecie isc. powodzenia.
            • Gość: :P Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 21:42
              Rzeczywiscie tak latwo sie go nauczyc?

A z matmy tez bys sie jszcze nie uczyc:P?
              • Gość: simon.robins Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:40
                wiesz...przystepujac do matury z wos-u zakladam, ze masz jakakolwiek wiedze o swiecie, interesujesz sie czymkolwiek, co sie dzialo przez ostatnie pare lat i dzieje, to raz. Nie polecam jako metody jedynej slusznej uczenie sie na to 3 dni przed:), bo wykonalnosc tej metody jest zalezna od stanu wyjsciowego, powtarzasz czy uczysz sie od "0". A "latwosc" polega na tym, ze stosunkowo jest go mniej niz historii chociazby...chodzi mi tu głownie o zakres potrzebny do zal. matury. Pozostaje jeszcze problem, gdzie mierzysz. Bo jednak warto sie do tego troche przylozyc, gdyz chociazby jesli idziesz na prawo, latwo mozesz nastukas sobie malym kosztem troche punktow. A matematyka. To jest troche inna sprawa. Bo tu liczy sie jednak praktyka. Sporo zalezy po prostu od Twoich indywidualnych predyspozycji, lecz jesli nie jestes z tego przedmiotu geniuszem, sporo brakow mozesz nadrobic po prostu praktyka, wycwiczeniem pewnych schematow. Matmy sie ucz. Tego nigdy nie za wiele.
                • Gość: :P Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 09:17
                  Polityka sie interesuje. Pojecie mam :)
                • Gość: matek Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 09:21
                  A Ty co zdawales na maturze? Ile procent?
                  • simon.robins Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? 11.12.05, 12:33
                    ja z wymienionych zdawalem wspomniana matme...wynik stosnkowo sredni..wiec...uczcie sie na moich bledach:D Wos-u na maturze nie zdawalem...potem zalowalem, bo przyszlo mi go zdawac na egzaminie centralnym..a tam poziom byl delikatnie mowiac wyzszy...poza tym hista i jezyki. Wynik: wspomniana matma 80/48. wos na cew: 58//72. Wyniki moze nie sa zle badz tez tragiczne...ale mogl byc lepiej.
                    • Gość: matek Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 16:01
                      No wiesz, matme calkiem niezle. Jaki profl klasy w szkole sredniej? Chodziles na
                      jakies korki, kursy z matmy? Od kiedy zaczales powtarzac do matury z matmy? Z
                      jakich zbiorow korzystales?

Jak myslisz, jesli przez 3 lata matmy sie uczylem na biezaca i powtorki zaczne
                      od ferii do wystarczy? Jesli bede korzystal z podr. szkolnego i wyd CKA Zadania
                      maturalne 1001 zadan z rozwiazaniami to wystarczy? Zdaje wos i matme. Bardziej
                      skupilem sie na wosie do probnej, bo we wczesniejszych latach nie mialem wosu.
                      Jestem na prof. mat. Matmy sie lekko obawiam, po tegorocznych wynikach.

ps. z ciekawosci co i gdzie studiujesz?
                      • Gość: simon.robins Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 21:05
                        Czy niezle...mowie tylko, ze mozna lepiej. Profil mialem ogolny, I dwa lata mialem 3h matmy w tygodniu....w IIIklasie chodzilem na fakultety z tejze, dodatkowo czasem na korki. A kiedy zaczalem powtarzac...hmm...niby cos robilem ostatni miesiac szkoly..wczesniej nadrabialem material.lecz po zakonczeniu roku skupilem sie na maturach ustnych...co zaowocowalo tym, ze bezposrednio przed matura wzialem sie 2 dni przed:)....z jakich zbiorow...gl. do mojego podrecznika wyd. pazdro. przyzwoita rzecz. Jesli do ferii przerobisz caly material, a potem skupisz sie dosc intensywnie na powtorkach, to powinno byc ok. MAtmy sie nie boj, co najwyzej zwracaj uwage na dokladny zapis, wypisywanie wzorow, danych, etc(ja sporo rzeczy mam nawyk robic w pamieci, co patrzac przez pryzmat nowej matury nie jest dobre). A studiuje.....Zarzadzanie UW. Wos byl mi potrzebny na prawo, na ktore sie ostatecznie nie dostalem. A ty gdzie chcesz z tym zestawem isc?
                        • Gość: matek Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 07:48
                          Ekonomia :)Czyli 2 zbiosry z caloscia materialu wystarcza?
                          • Gość: simon.robins Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:47
                            Lublin jak sadze....A zbiory..powinny...a jesli nie, to wtedy sprobujes z nastepnym. Polecam wydawnictwa pazdro do matury.
                            • Gość: matek Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 18:47
                              No wlasnie te zbiorki wydawnictwa pazdro mamy w szkole w programie:D
                        • Gość: :) Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 07:50
                          A Wy ludzie jak uczyliscie sie do matury, to rozumieliscie wszystko z matmy?
                          Bylo cos czego nie kapowaliscie i zostawiliscie w spokoju idac dalej?
                          Jak radzicie: ile dziennie na matme? Ile zad przerobic, bo malo czasu w tyg zeby
                          sie skupic zabardzo nad matma :/
    • vanilla5 Re: :-) jak tam postępy z WOSEM? 12.12.05, 17:40
      Witam:) Wosu uczę się na kursach, tzn. chodzę na kursy, a douczam się w domu.
      A jakie testy maturalne polecacie??? Są może udostępnione w Interencie??? I
      które są najlepsze?:]:]:]
      Oprócz tego polski, angielski non-stop i biologia... Ciężkie jest życie
      MATURZYSTY,nie????
      Pozdrawiam gorąco i miłego odliczania do.......... STUDNIÓWKIIII :DD
    • maniaccus mam troszkę materiałów do wosu... 12.12.05, 19:33
      Macie tu moje gg 5014704
      Mam troszkę materiałów i jeśli byłby ktoś zainteresowany mogę pomóc..:)
      Acha!
      Usługa nieodpłatna i bezinteresowna:)
      • Gość: Karola Re: mam troszkę materiałów do wosu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:01
        Jesli masz materiały to ja bym była BARDZO zainteresowana :)
        karolina2@poczta.onet.pl
        • maniaccus Re: mam troszkę materiałów do wosu... 13.12.05, 20:54
          daj jakieś namiary...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka