Dodaj do ulubionych

Ustna. help.

14.03.06, 20:04
moze jest na forum jakas wykfalifikowana osoba ktora mogla by mi pomoc. mam problem dot. konspektu. moim tematem na maturze ustnej jest: Film o II Wojnie Swiatowej bedacy adaptacja dziela literackiego. omow na wybranych przykladach. MOj problem sprowadza sie do tego ze ja na konspekcie w "literature podmiotu" wpisalem filmy o kotrych bede mowil a w 'literaturze przedmiotu' ksiazki, bo moim zdaniem, gdy temat traktuje o filmach, ksiazki sa tylko materialami ktorymi mozna sie wsperac. jednak moja prof. od polskiego w szkole powiedziala mi ze w 'lit. podmiotu' maja byc ksiazki a filmy w "materialach pomocniczych"!! smiem podwazac jej autorytet w tym momencie ale uwazam ze jest to conajmniej glupota. poradzcie cos bo termin mija za tydzien a ja musze poprawic ewentualne bledy.
Obserwuj wątek
    • Gość: omega Re: Ustna. help. IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 14.03.06, 20:11
      zrob tak jak radzi ci twoja nauczycielka, bo to ona bedzie zasiadala w komisji. ja mature zdawalam rok temu i musze przyznac ze jakiekolwiek obawy i to cale zaangazowanie do ustnej bylo wielka glupota, w ogole to jest chyba najprostszy i najmniej stresujacy egzamin, wchodzisz do klasy, wyglaszasz co masz wyglosic, odpowiadasz na banalne pytania, i nie wiem jak bys to dobrze zrobil/a i tak dostaniesz tyle punktow ile wychodzi z twojej koncowej oceny z jezyka polskiego, wiec naprawde radze sluchac sie nauczycielki, pani napewno bedzie bardzo zadowolona, zreszta jezeli ona mowi ci bys przypisala filmy do materialow pomocniczych to robi to tylko dla twojego dobra, a nie zeby pozniej na maturze ci to wytknac, zreszta nauczyciele sa tak zmeczeni ze tylko spogladaja na twoj konspekt, watpie by go doglebnie czytali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka