25.04.06, 12:56
Do matur pozostało bardzo niewiele czasu. Aż strach myśleć,że do fizyki
jeszcze tylko 3 tygodnie. Jak myślicie, jak w tym roku wypadnie fizyka? W maju
2005 jeżeli ktoś miał 40-50% z fizyki, to był to naprawdę dobry, wysoki wynik.
Niektórzy prorokują,że ten średni wynik z fizyki bardzo wzrośnie, bo w grudniu
2005 oraz styczniu 2006 arkusze z fizyki były o wiele prostsze. Co o tym
myślicie? Czy naprawdę wszyscy teraz z fizyki będą mieć po 70-80%? =/ dla mnie
każdy arkusz z fizyki będzie trudny i będę się bardzo cieszyś z 50% =)
Obserwuj wątek
    • ach_ta_fiza Re: fizzzyka 25.04.06, 16:53
      z własnych obserwacji wnioskuje ze jesli chodzi o poziom fizyki to tendencja jest raczej spadkowa, arkusze naprawde były łatwiejsze ale z opinii profesorow jest wrecz przeciwnie uwazaja ze z sesji na sejse matura jest coraz trudniejsza. ja do tej poprawki w maju w ogole sie nie przyłozylam bo po zimówce mam odruch wymiotny po kontakcie ze zbiorem. Troche obawiam sie tego ze matura w maju bedzie prostsza wlasnie po to zeby dac szanse tegorocznym maturzystom na wyrównanie punktacji, bo wiekszosc poprawkowiczów wybiera do poprawy jeden gora dwa przedmioty.w przypadku gdyby byla trudniejsza progi punktowe znacznie by sie obniżyły a to równoznaczne jest z tym ze na uczelnie dostaną sie wyłacznie poprawkowicze i staromaturzysci, CKE nie moze sobie pozwolić na taki skandal...szkoda troche bo moja obecna punktacja nie daje mi pewnosci na wstep na AM. eh:/
      • aneczka.86 Re: fizzzyka 25.04.06, 16:58
        ja za kazym razem kiedy biore zbior albo podrecznik do reki to wytrzymuje z nim
        30min a pozniej zaczyna mnie paryc nie wiem jak sobie z tym poradzi. matura za
        3tyg a ja dalej w proszku. chyba nie uda mi sie juz poprawic tej matury:((((
        ach_ta_fiza ile masz punktow z fizyki?
        • ach_ta_fiza Re: fizzzyka 25.04.06, 18:28
          50pkt, mam uczucie ze wiekszosc materialu zapomnialam i do styczni abylam lepiej przygotowana mimo tego kiepskiego wyniku...a Ty tez fize poprawiasz? ile masz teraz punktów?
          • czarny_korek Re: fizzzyka 25.04.06, 20:59
            ach_ta_fiza, masz 50, to bardzo dużo moim zdaniem, nie wiem czego się obawiasz
            =) jeśli fiza ci tak dobrze poszła, to pewnie z bioli i z chemii masz około
            80-90. ja myślę,że to bezpieczny wynik. tylko postraszyłaś trochę z tym,że
            matury są łatwiejsze, żeby dać szansę rocznikowi '87. mam nadzieję,że nie okażą
            się tacy genialni jak im się wydaje..
            a na którą AM się wybierasz?
    • ach_ta_fiza Re: fizzzyka 25.04.06, 21:19
      czrny_korku nie mam az tak rewelacyjnych wyników w sumie mam jedynie 192 punkty...a Wawa mi sie marzy....strefa marzen jest bardzo odległa bo na Wawe uderzają tez moi znajomi którzy maja po 220-230 pkt i jeszcze poprawiaja mature...Ty poprawiasz tylko fize czy jeszcze cos?
    • ach_ta_fiza Re: fizzzyka 25.04.06, 21:21
      aha i jeszcze o której AM myślisz?
      • czarny_korek Re: fizzzyka 25.04.06, 22:59
        192 to duzo, ale faktycznie na wszelki wypadek moze przydac ci sie jeszcze z 10
        dodatkowych punktow =) ja zastanawiam się nad Gdańskiem.
        • czarny_korek Re: fizzzyka 25.04.06, 23:05
          aha, no i poprawiam wszystko, bo w styczniowej to poszłam tylko tak,żeby iść.
          chociaż oprócz fizy, to boję się też biologii, bo nigdy nie wiadomo czego się
          spodziewać i jak swoją odpowiedź ubrać w słowa,żeby pasowała w klucz. w zeszłym
          roku pojechałam do komisji okręgowej,żeby zoabczyć moje matury i na bioli
          odjęli mi za straszne głupoty w sumie 3 pkt=6%. M.in. za to,że napisałam,że
          bulwa ziemniaka "spełnia funkcje zapasowe", a pani w ko powiedziała,że powinnam
          napisać "spełnia funkcje zapasowe, czyli gromadzi substancje, z których
          korzysta w niesprzyjających warunkach". Powiedziałam jej wtedy,że jeżeli
          sprawdza to nauczyciel biologii, to wie o co chodzi i że to to samo. Ona wtedy
          powiedziała,że może tu zaraz sprowadzić eksperta i być może mi jednak zaliczy
          ten punkt, ale przejrzy moją pracę jeszcze raz i to w taki sposób,że mi
          zabierze innych 15 punktów! no więc wolałam już nie ryzykować, bo jeszcze by
          ktoś złośliwie sobie mój nr pesel zapamiętał =P w każdym razie oprócz wiedzy
          jest jednak potrzebne troche szczęścia ;)
          • aneczka.86 Re: fizzzyka 26.04.06, 07:53
            zaraz pewnie napiszecie ze nie mam sie co martwic i ze napewno zostane przyjeta
            i takie tam. z fizyki mam 58 a lacznie 225. nie wiem czemu wale nie czuje sie
            pewnie. wydaje mi sie fizyka w maju bedzie latwa i ze bedzie mozna z niej
            zdobyc duzo punktow, wtedy progi napewno sie podniosa i moze byc problem.nie
            chce mi sie juz uczyc ale chyba trzeba troche poczytac i isc cos
            napisac.powodzenia
            • ach_ta_fiza Re: fizzzyka 26.04.06, 18:37
              ja aneczko.86 napisze inaczej wg mnie powinnas zmienic forum na "studenci medycyny" albo założyć nowe forum typu "popawilam nową mature...i sie dostałam" ja mam przeczucie ze matura w tej sesji bedzie latwiejsza z 3 przedmiotow nie tylko z fizy...nie moge sobie przypomniec czy pytalam gdzie sie wybierasz na studia...
              • aneczka.86 Re: fizzzyka 26.04.06, 18:54
                jeszcze wczoraj na pierwszym miejscu byla lodz dzisiaj marze o poznaniu a tak w
                ogole to wybieram sie na stomatologie.jest jeszcze troche czasu wiec pewnie
                wszystko inaczej pouklada sie w mojej glowie. dzieki za dobre slowo:)zycze Ci
                sukcesow w maju.pozdrawiam
            • czarny_korek Re: fizzzyka 26.04.06, 18:54
              moim zdaniem nie masz sie co martwic, z takim wynikiem na pewno sie dostaniesz i
              spokojnie mozesz zakladac forum "poprawilam nowa mature". przeciez prog to wynik
              osoby z "najslabsza" punktacja. wiec doszlam do wniosku,ze wyniesie okolo ponad
              200, np 210. gdyby prog mial wyniesc 230-240, czyli osoby z "najslabsza"
              punktacja maja po 240, wiec te ze srednia maja po 260-270? wiec trzeba by bylo
              napisac wszytskie 3 arkusze na 85-90 punktow, a wiecie,ze to nie takie proste,
              bo na punktacje-oprocz wiedzy-sklada sie kilka czynnikow losowych =) np kto
              sprawdza prace.. poza tym , nawet jesli arkusze beda prostsze, to rocznik '87
              nie jest rocznikiem geniuszy. wszystko okaze sie juz za 2 tygodnie =)))
    • lupus86 Re: fizzzyka 29.04.06, 17:06
      17 będzie już po wszystkim! Myślę, wierzę, mam pewność:)))), że nam się uda!!!!!
      3majcie się!!!
      • kilam Re: fizzzyka 08.05.06, 14:11
        Bo grunt to odpowiednie nastawienie!! Szkoda, ze ja tak nie potrafię.
        Lupus86-może zarazisz mnie swoim optymizmem??
        • lupus86 Re: fizzzyka 08.05.06, 21:46
          więc posłuchaj Kilam:
          masz już tyle punktów, że możesz spać spokojnie (z taką punktacją nawet
          pesymista nie ma się czego obawiać) myślę,że indeks masz już
          • lupus86 Re: fizzzyka 08.05.06, 21:47
            w kieszeni, czego i sobie życzę.
    • merci4 Re: fizzzyka 17.05.06, 08:00
      dzien prawdy dla tłumokow..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka