Dodaj do ulubionych

jak Wam poszlo na Wosie

08.05.06, 11:44
dajcie znac jak Wam poszlo?
Obserwuj wątek
    • Gość: ss Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: 80.51.54.* 08.05.06, 11:55
      dajcie dajcie!! i powiedzcie czy były grupy...
      • Gość: nie mA GRUP! Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:10
        • Gość: Natalia Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: 62.141.219.* 08.05.06, 16:11
          POszło calkiem dobrze:) Własnie sprawdzilam odpowiedzi, jak na moje oko mam
          napisane na 76% :) wiec nie jest zle tym bardziej, ze sie nie uczylam:) NIe
          bylo grup:) Rozszerzony byl trudny :( BUuuuuu
          • Gość: gdanszczanka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: 217.153.221.* 08.05.06, 16:25
            rozszerzony pełna masakara w ogle nei wiedziałam co pisać! trudne testy,
            niejasne polecanie azadnych wykresów i tabel.....zto podstawa banał
        • Gość: iza Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 19:04
          No podst zła nie była wystarczyło raz podręcznik przeczyta albo i nie, a rozsz
          beznadziejny szczegolnie tematy, pewnie pods tak na 70, 80 % napisany a
          rozszerzony chyba tylko zalezy od egzaminatora, będzie musiał się wczyta
      • Gość: pati [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:02
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Framuga Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:06
      jest ok. myslalem ze bedzie jakis kosmos ale sprawdzilo sie to co mowili
      ubiegloroczni maturzysci, ze do wosu nie trzeba sie uczyc. co to jest SDLP?
      • Gość: s Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:07
        ja napisałem, że SDPL to Socjaldemokracja Ludu Polskiego. NIe wiem czy to
        dobrze...
        • Gość: s Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:19
          to znaczy SDLP to Socjaldemokracja Ludu Polskiego. Bo SDPL to wiadomo...
          Sorry za błąd
      • Gość: Daria Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.isi.net.pl / *.crowley.pl 08.05.06, 13:08
        raczej SDPL to jest Socjaldemokracja Polska
    • Gość: tuti21123 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:29
      kiedy beda odpowiedzi w wosu?
      • Gość: xyz Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:31
        Pewnie tak jak z reszty przedmiotów czyli 14-16 ;)
    • Gość: kapa Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 08.05.06, 12:43
      masakraaaaaa
      gorzej byc dla mnei nie moglo pytania z kosmosu spodziewalem sie calkiem czego
      innego :(
      czekam do 14 i ide pic moje raczej oblanie niz zdanie:(
      • Gość: lola123 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:46
        Nie bylo prawie nic czego bym kompletnie nie potrafila.
        Fakt ze spodziewalam sie czegos inego ale zaraz trudniejszego.
      • Gość: martyna Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:47
        powaznie bylo takie trudne. a ja słyszałam ze raczej spoko. a kiedy sie
        skonczył poziom podstawowy?
        • Gość: aa Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.dolsat.pl 08.05.06, 15:47
          ja wos zdawalem jak ododatkowy i nie ucyzlem sie wogole i moge stiwerdzic z
          egdybym przysiadl troche do ksizek to bym na 80% spokojnie napsial bo byla latwa
          a sien ie ucyzlem, dla tych ktorzy sie ucyzli powinien byc to banal, bylo kilka
          trudniejszych ale na 80% mozna bylo psokojnie jka nie wiecej roz banalny tlyko
          to wypracownaie na 30 pkt troche lipne i zabiera duzo % jak sie zepsuje ale roz
          jelsi hcodzi o 1 czesc zktoreje mozna zdobyc 20 pkt to bylo naprawde latwe ,
          nie trzeba miec zadnej wiedzy tlyko czytac uwaznie teksty
          • Gość: olcia Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:56
            wg mnie był prosty, zdziwilam sie bo nie bylo zadnych wydarzen politycznych z
            2005 roku ani 2004 a myslalam ze raczej bedą...mysle ze ten kto sie nie uczył
            mógł spokojnie napisać nawet na 60% a ten kto sie uczyl to na 90 a nawet 100%
            naprawde wybierajcie WOS bo tu malo co trzeba umiec tylko czytac ze zrozumieniem
            pytania i logicznie mysleć;*rorzerzony byl trudny ale sam poziom o tym świadczy
            buźka
            • Gość: iii Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.3vnet.pl 08.05.06, 17:45
              jak mogły byc wydarzenia z 2005 roku jak oni tą mature mają już przygotowaną
              rok temu?
    • Gość: monika Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:49
      No cóż, poszło mi raczej kiepsko. Uczyłam się sumienie od dłuższego czasu, jednak jak przyszło już pisać to popełniałam błędy nawet w tych najprostszych pytaniach - i to nie tylko z WOSu. Mam jeszcze nadzieję, że nie będzie tak źle jak przeczuwam, ale nie zapowiada się na dobre wyniki... Czuje się tragicznie, można powiedzieć, że ten WOS to prawdopodobnie gwóźdź do trumny dla moich planów :( Niby nie powinnam sobie zaby wiele zarzucać, bo uczyłam się bardzo dużo i długo - ale jednak w ostatecznym rozrachunku wyniki matury to będzie moja totalna porażka :(
      Życze innym powodzenia, nie tylko z wosu!
      • Gość: Aga Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:49
        a jakie byly pytania?
        • Gość: emis Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:56
          w tym paytaniu tak nie ile mieliscie odpowiedzi nie??
          • Gość: Lola123 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:02
            Mialam mniej nie niz tak A ty ? chyba dwa nie
        • Gość: Lola123 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:56
          Pytania dotyczyly UE
          Pozycja czlowieka
          Sady
          tekaty zrodlowy
          tabele
          wykres o karalnosci i przestepstwach itp
      • Gość: monika Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:57
        eratta
        nie zaby a zbyt... heh
        • Gość: emis Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:04
          nom nie chyba były dwie
      • Gość: Madzia Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:12
        kurcze ja nie jestem z siebie zadowolona, spodziewałam sie zupelnie czegos
        innego,pytania mnie niektóre zaskoczyły i jestem rozczarowana :(
        • Gość: Joanka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:17
          Też zaznaczyłam 2 X NIE, 5 X TAK

zastanawia mnie ta SDLP..
    • Gość: aniulkab Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:17
      mnie raczej az tak kiepsko chyba nie poszlo, zbilo mnie troche pyt. o te skróty
      partii i ugrupowań politycznych :-( zobaczymy po 14
      • Gość: :> Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:20
        SDLP - Social Democratic and Labour Party - to jest irlandzka partia
        • natretna Re: jak Wam poszlo na Wosie 08.05.06, 13:23
          Zartujesz sobie prawda
          Gdyby mozna bylo przytaczac partie z calego globu to mysle ze kilak by sie
          znalazlo do tego skrotu
      • natretna Re: jak Wam poszlo na Wosie 08.05.06, 13:22
        Wlasnie ja juz nie moge sie doczekac i powiem szczerze ze jestem dobrej mysli.
        Mam 5 tak 2 nie ale to tylko czesc punktow :)
        A ile bylo ogolnie do zdobycia bonawet nie spojrzalam.
        A jak ustawiliscie na tym diagranmie czlowiek potem co ?
        • Gość: Madzia Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:29
          ja dałam człowiek rodzina, grupa, społecznosc lokalna,społeczenstwo
          • natretna Re: jak Wam poszlo na Wosie 08.05.06, 13:31
            No chyba mam tak samo jak ty
            • Gość: Madzia Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:34
              a jak rozszyfrowałas partię AWS,SDLP
              • Gość: Aga Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:38
                AWS - Akcja Wyborcza Solidarność
                SDPL - ta irnandzka partia pracy juz wczesniej podawana.
              • Gość: monikaaa Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:46
                Beznadzieja! dzięki maturze z wos-u zwątpiłam w sens nauki. Bo po co siedziałam
                i się uczyłam, skoro w ostatecznym rozrachunku były tylko trzy pytania
                sprawdzające wiedzę książkową ;( i pomyśleć, że przez głupi wos mogę nie zdać
                matury :(
                • natretna Re: jak Wam poszlo na Wosie 08.05.06, 13:51
                  Bo wos to przedmiot interdyscyplinarny i nie mozna nauczyc sie go z jednej
                  ksiazki chociaz musze przyznac ze kasiazka operonu taka ruda jest idealna.
                  Czesc informacji to historia tv i gazety
    • Gość: princess20 Re: juz po wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:39
      czesc.nie bylo takie trudno.ale moglobyc latwiejsze.duzo bylo o
      przestepczosci.a co to jest ordynacja porownawcza?pozdrawiam i czekam na wyniki
      • Gość: Madzia Re: juz po wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:40
        nie porównawcza tylko proporcjonalna. Al e ja nie wiem
        • natretna Re: juz po wosie 08.05.06, 13:44
          Z tego co sie uczylam to ta proporcjonlna to jest ta w ktorej mandaty dostaja
          wszyscy w danym okregu wedel jakiegos przelicznika a nie tylko najmocniejsza
          partia. W poslce wlasnie to sie stosuje.
          Ogranicza to skupianie wladzy tylko w jednych rekach
          Ale to ja pamietam wiec moge sie mylic
    • Gość: karolina Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.kwidzyn.mm.pl 08.05.06, 13:44
      myśle że bedzie nieźle matura z WOSu tegoroczna nie była w cale taka trudna :-)
      • Gość: Aga kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:52
        wasze pyt tak nie

t
        t
        n
        t
        n
        t
        n w chwili popelnienia czynu ;) nie ma winy bez ustawy ;)
        • natretna Re: kilka odp dla was 08.05.06, 13:56
          Tylko ostatnie mam tak a ty nie ale to i tak duzo punkto bylo za to
          • Gość: e Re: kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:08
            o co wam chodzi z SDLP?
            przeciez w arkuszu bylo AWS, SDPL, i UPR. klasyczne, latwe partie i to nasze,
            rodzime, ojczyste (nie ma sie czym chwalic) a nie zadne wyspiarskie...
            • Gość: Joanka Re: kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:22
              Bład w druku, punkt przyznany zostanie również za brak odpowiedzi.
            • Gość: jkfhsa Re: kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:56
              byla literowka
          • Gość: aniulkab Re: kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:18
            nie bylo tak zle, ja juz znam, swoj wynik <hehe>
            • Gość: jacket Re: kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:26
              hehe ta matura to jeszcze wiekszy banal niz probna!!!! Ja sie uczylam w nocy z niedzieli na poniedzialek prze 3 godzinki i wystarczylo zeby napisac na conajmniej 50 % :D .... to czego wy sie uczyliscie od dluzszego czasu , ze mowicie ze niby ta matura trudna byla...??
              • Gość: kasia Re: kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:04
                rozbrajaja takie teksty :p phi banał to jest to :P smieszni jestescie
            • Gość: Seru BANAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:05
              JA mam ok 74% i to uwazam ze i tak mało jak na to co trzeba było umieć zeby
              mapisać to dobrze pozdro
              • Gość: Lola123 Re: BANAŁ- jak sie ktos uczyl :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:13
                Sluchajcie a tam gdzie bylo trzeba wpisac te organizacje pozarzadowe to ja
                wpislam "polski czerwony krzyz i caritas " czy to tez mi uznaja ?
                Wkoncu to tez jest pozarzadowe
                • edu_2006 Poziom podstawowy matury z wos-u łatwy !!! 08.05.06, 15:28
                  Słuchajcie,naprawdę tegoroczna matura z wos-u była łatwa. Według mnie
                  wystarczyło dwa razy przeczytać podręcznik uważnie i raz Konstytucje RP i te
                  70% to można uzyskać. Zeszłoroczni maturzyści mieli o wiele trudniej, więć
                  cieszmy się z tego że nie "przyłożyli" nam pytań z kapelusza. Poprostu był
                  standard. Mówię tutaj oczywiście o poziomie podstawowym.
                • Gość: Agakta Re: BANAŁ- jak sie ktos uczyl :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:00
                  nie wiem, ale to sa przykladowe. Podstawa prosta, ale niektore teksty na rozszerzeniu i pytania do nich, naprawde mi nie podchodzily. Wydaje mi sie rozszerzony-to w moim przypadku wielki zonk. No ale zobaczymy. ja napisalam tylko : czerwony krzyż. I nie wiem czy bez "Polski" takze dziala jako poprawna odp. Pozdrawiam wszystkich maturzystow
                  • Gość: sara Re: jak wam poszło???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:58
                    jak na to ze nic sie nie uczyłam to jest nieźle jestem zadowolona z podstawowego
                    bo rozszerzony był wg mnie trudny
              • Gość: milka############# wypracowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:16
                A o czym pisaliście na ten drugi temat????
            • Gość: bas Re: kilka odp dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:35
              hmmm jak dla kogos kto sie wogole nie uczył tylko to co z lekcji i fakultetów to nie był aż tak trudny ale nie aż tak łatwy. Taki poziom powinien być utrzym,ywany przez CKE
      • Gość: upsss Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:53
        heh.....porażka życiowa. a tak mi zależało na dobrych wynikach. narazie mam 40
        bez wypracowanka liczone.:( duuuuuupa. nie dostane sie na żadne studia. a
        rozszerzenie wogóle no koment.
    • Gość: ironique Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:28
      Podstawa raczej bardzo dobrze :) nie powiem że łatwiejsza od próbnej, bo teraz
      więcej umiałam.
      Rozszerzenie momentami dziwnie sformułowane i tematy trudniejsze niż zazwyczaj
      (bardziej szczegółowe), ale jakoś wybrnęłam i po dłuższym wahaniu pisałam na
      temat nr 2 (ten o jawności życia publicznego i dobru wspólnym, etc)
      Liczę, że pan egzaminator zrozumie mój tok myślenia ;P
      • Gość: Aga a co było na rozszerzonym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:41
        jw
        • Gość: ironique Re: a co było na rozszerzonym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:45
          UE, Konstytucja, kilka dziwnych tekstów m.in. o ewolucji partii po 1989,
          przyczynach kryzysu systemu partyjnego, skutkach tegoż... Trochę namącone. Nie
          było jakiegoś wyklarowanego motywu przewodniego, tak jak np. globalizacja w
          sesji zimowej.
      • Gość: monikaaa NIe jest tak źle :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:57
        Oj, ale ze mnie panikara :) jakąś godzinę temu pisałam, że było to trudne i
        pewnie nie zdam, a tu proszę- okazało się, że będę miała około 70 %. Więc
        główki do góry i sprawdzać odpowiedzi- może okazać się, że z Wami jest
        podobnie :)
    • Gość: tassia Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:49
      maturka z wosu spoko!!!! myslalam ze bedzie trudniejsza.... nawet gdybym sie
      nic nie uczyla to i tak bym napisala :) proscizna!! jestem zadowolona :)
      • Gość: maturzysta Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:02
        z podstawowej wyliczylem sobie okolo 74% wiec tak nie najgorzej ale rozszerzona
        to dla mnie masakra:/pisalem temat nr. 1 o uni ale wiecej niz 10 punktow to za
        niego nie dostane:/ moim zdanie rozszerzona matura to byla dosc trudna...
      • Gość: senna87 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:02
        podstawowa- banalna, ale troche za mało czasu jak dla mnie, ale mozna sie było
        wyłożyc przez nieuwagę na włśnie tych banalnych rzeczach

rozszerzony- no tu to sobie cke poszalała nieco.
        Dziwnie sformułowane tamety na wypracowaniu- cięzko się było domyślec jaki
        był klucz

a z tym SDLP to wkońcu o co chodzi? Ja też pomyślałam sobie ze moze literówke
        zrobili i wpisałam ze Socjaldemkracja polska.
        • Gość: maturzytka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:09
          bo to była literówka
          hm.. jak wrażenia? średnio wiem że zdąłam to mnie uspokaja..rozszerzony to cos
          czuje pełna kompromitacja.. powariowali w tym roku tylko prawo i znowu
          patiotyzm i nacjonalizm:| i jeszcze raz chłopi i co dadza jeszcze raz? może na
          historii tramwaje?!:|
        • Gość: edytka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:10
          ja myśle że podstawowy mi poszedł niezle myśle ze 85% z tego co sprawdzaam ale
          rozszerzony nie mam pojęcia taką ściemę pisałam jak nigdy .rzeczywiście cke
          zaszalala jeżeli chodzi o rozszepzony no ale cóż ja wos zdawalam jako dodatkowy
          przedmiot w sumie duzo zadań bylo z prawa zauważyliście?
    • Gość: frejka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:08
      mam pytanko... o co chodzilo z tym prawem z duzej i malej litery ? chyba mam to
      zle.. :(
      • Gość: wypracowanie nr 2 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:17
        o czym tu pisaliście????
        • Gość: piotrek Temacik nr 2 Rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:18
          co pisaliście??????
    • Gość: rudo(L)ph ustroń Ale było... IP: *.ustronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:18
      Yyyy... matura jednym słowem byla ciekawa...
      Ale to co nam zrobili na rozszerzeniu, to po prostu kpina!
      Co to za tematy wypracowań??? W poleceniu zawarych było pięć innych pytań???
      I co wogóle chodziło?
    • Gość: Agata Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: 80.55.135.* 08.05.06, 16:21
      no podstawa okolo 70 % a rozszerzenie nie mam pojecia :/ czekam na klucz :)
      • Gość: Tom Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:23
        Z postawowgo około 85%. Rozszerzony masakra nie zrozumialem pytań do
        wypracowania:/
    • Gość: Agnieszka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:23
      Na podstawowym poszło mi dobrze, większość poytań można było zrobić bez nauki
      tego przedmiotu, więc polecam przyszłym maturzystom zdawnaie tego przedmiotu.
      Rozszerzony to poszedł mi tak sobie. Tematy wypracowań były jakieś zakręcone.
    • Gość: hanka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:23
      nie najgorzej pomijajac wypracowania to około 10 punktow straciłam. najgłupsze zadanie to były te pseudo- śmieszne obrazki. miały naśladowac mleczke z poszezonego ale nie wiem po co. prosta była wypowiedz dłuższa. żałuje ze nie pisałam poszezonego.
      • Gość: Edytka Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: 83.29.71.* 08.05.06, 16:35
        dla mnie podstawowa banał. próbna była trudniejsza zwłaszcza że ja się nic nie
        uczyłam heh
    • Gość: neo Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: 83.19.33.* 08.05.06, 16:36
      podstawa w miare przystepna czlowiekowi, ale rozszerzona to juz byla przesada :/
      i wogole jakos ten temat o UE mi sie spasowal chyba jednak :(
      • Gość: Michal Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:41
        Cholera, bylo bardzo fajnie. Powinno byc okolo 94-96%. Mam tylko watpliwosc
        przy ratyfikajcji bo napisalem ze to Prezydent a w kluczu jest Prezydent RP i
        nie wiem czy mi uznaja. Ale i tak jest cool:)
    • Gość: anka lubuskie Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:41
      mi tak se....spodziewlam sie czegos innego wiecej zdan z polityki i UE kompletnie pozmialaty mnie zdania z prawa te do tych tekstow zrodlowych...a rozsz trudny byl...pisalam prace na temat 1 ale kompletny mix w tej pracy jest;)
      • Gość: bukol87 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.and / 80.50.247.* 08.05.06, 16:50
        SDLP to byla pomyslak i zaznaczylem ja w swoim arkuszu jako blad:) przeciez taka
        partia nie istniala hehe jedynie co mogli sie pomyliic to albo SDPL Borowskiego
        czyli Socjaldemokracja Polska albo SDRp czyli partia Kwacha z 89 czyli
        Socjaldemokracja Rzeczpospolitej takie "nieme Pzpr"
      • Gość: soochar Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:27
        gdybym zrobił dobrze przedostatnie zadanie to by było zajebiście, a takto bede
        miał nieco ponad 70% z tego co w tym kluczu wyczytałem =] ale to i tak słabo =/
        a rozszerzony to jak powyżej 20% bendem miał to bedzie cud =] tragedia, te
        texty to chyba dla filozofów pisali a pytania z dupy wysrane =/ taka moja
        opinia..
    • Gość: frodo Wolalem wiecej wiedzy, abusrd z premierami:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:45
      Szczerze wolalem wiecej wiedzy niz takie z tekstow, bo ciekawe jak tez beda to oceniac, zalezy tez czasem od egzaminatora.

Ale niezly absurd. Za zadanie z premierami byl 1 pkt a za fakty opinie 8 a skala trudnosci na korzysc premierow, bo to akurat trzebabylo wiedziec :P
      • Gość: zuzka SDLP...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:53
        wiadomo ze punkcik za damke wjechał ale zmyła też była... :D
    • Gość: xxxx Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.gl.digi.pl 08.05.06, 16:45
      a co jesli zaznaczylam prawidlowa odp w kolko a nie podkreslilam ? bedemiala to
      uznane? :(
      • Gość: frodo Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:49
        Pewnie tak, zdziwilo mnie to podkreslanie, ale trzymalem sie polecenia. Mysle, ze Ci uznaja, chyba, ze trafisz na surowego egzaminatora.
      • Gość: Kajtas Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: 83.14.92.* 08.05.06, 16:56
        Ludzie krótrzy narzekają na podstawowy nie wiem gdzie oni sie uchowali. Bez uczenia możńa było spokojnie odpowiedizeć na 50 % u mnie to sie sprawdziło<lol> nie była trudna powiedziałbym że była mega lajtowa typowo na myślenie. Ale myk z tym SDLP to niezła zmyłka grunt że punkcik za to wleciał. Badźmy dobrej myśli a wszystko bedzie ok! . Pozdrawiam
    • Gość: wosowa Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:54
      gdyby było pół godziny więcej czasu, to i wyniki byłyby o nieeeeebo lepsze,
      licze na conajmniej 64%, wszystko pisałam biegiem, dwa rysunki budziły
      kontrowersje....a rozszerzony był conajmnie dziwny, w temat musialam wczytwyać
      się kilka razy, poza tym zaskoczyła mnie punktacja- za dłuższą wypowiedź- 1
      punkt????????????? spotkałam się dziś z róznymi opiniamii na temat trudności
      tego poziomu, jedni mowili, że był latwiejszy od podstawki, drudzy, ze
      trudniejszy...mnie wkurzyly pytania, np. z encyklikii JPII :|
      mam nadzieje, że trafie na "fajnego" egzaminatora/egzaminatorke i wynik pójdzie
      lekko w gore :|
    • Gość: alisia Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:57
      no wiec stwierdzam,ze na wos nie ma co sie uczyc!poszlo lepiej niz myslalam ale
      rozszerzony to juz mimo wsio towar z wyzszej polki;]jestem zadowolona!jutro
      taka prosta gegre ploszem..hehe
    • Gość: marta SDPL to Socjaldemokracja Polska IP: *.iscnet.pl 08.05.06, 16:58
      nie wiem skad wam się ta Irlandia przypałętała.
      • Gość: ooo wos napisawszy... IP: *.autocom.pl 08.05.06, 17:11
        Podstawowy - bardzo korzystny, trzeba by się chyba postarać, żeby tego nie
        zdać:) za to rozszerzony paskudny! pytania jakies takie przykre, teksty
        niespójne, a wypracowanie... jak egzaminator zobaczy, co tam powypisywałam to
        chyba padnie z wrażenia:/ u mnie wszyscy pisali oczywiście to o UE bo tak drugi
        temat był jakiś taki podejrzany
    • Gość: m.borowa SDLP ciekawe jak ocenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:02
      Niby napisalem Socjaldemokracja Polska, ale wiedzialem, ze to nie ten skrot. Ciekawe czy uznaja. W sumie to nie SDPL, wiec jak ktos nic nie wpisal tez dac mu punkta :P
      • Gość: marta SDPL czy SDLP jak w końcu? IP: *.iscnet.pl 08.05.06, 17:05
        Bo ja w arkuszu na stronie gazety widzę wyraźnie SDPL.
        • Gość: wosowa Re: SDPL czy SDLP jak w końcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:09
          podobno maja dac wszysctkim po punkcie, nawet jesli ktos nic nie wpisal :D
          • Gość: gość 12 pytanie IP: *.czuby.net 08.05.06, 17:12
            co napisaliscie w 12? i co to jest to weto ludowe z odpowiedzi? moze na gazecie
            sie pomylili...
            • Gość: marta Re: 12 pytanie IP: *.iscnet.pl 08.05.06, 17:15
              ja bym jeszcze dodała inicjatywę ustawodawczą obywateli.
              • Gość: jume Re: 12 pytanie IP: *.chello.pl 08.05.06, 17:20
                ja napisałem o inicjatywie ustawodawczej, nie ma możliwości żeby tego nie
                uznali!
              • Gość: AGA Re: 12 pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:20
                uważam ze moze też byc obywatelska inicjatywa ustawodawcza albo veto ludowe
                wszytsko jest dobre
                • Gość: marta Re: 12 pytanie IP: *.iscnet.pl 08.05.06, 17:34
                  tak sobie analizuję, że inicjatywa to nie jest chyba metoda bezpośrednia.
                  Natomiast wybory prezydenckie, parlamentarne i samorządowe (bezpośrednie) jak
                  najbardziej. No z ta inicjatywa to musze sobie przeanalizowac. Ale z drugiej
                  strony skoro veto ludowe jest tak traktowane.... Referendum to na 100%
            • kubz Re: 12 pytanie 08.05.06, 17:34
              weto ludowe przewiduje konstytucja np wloch i szwajcarii, jak sie zbierze chyba 100 tys. to moga zawetowac ustawe
        • Gość: amlam Chyba komuś się palec z klawiatury ześlizgnął :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:31
          "Zadanie 10. (3 pkt)
          Rozwiń skróty nazw partii i ugrupowań politycznych.
          AWS –…………………………………………………………………................……………...
          SDPL –…………………………………………………………………………………………..
          UPR –……………………………………………………………………………………………"

to z arkusza gazety. wiec chyba gdzieś sie rabnęli i literówka poszła w jakiejs patrii. to chyba dadzą wszystkim po punkcie :) szkoda ze w zeszłym roku takich prezentow nie było :/
          pzdr
          • Gość: ala12 12 pytanie IP: *.eia.pl 08.05.06, 19:17
            ja napisalaminicjatywaludowa i chyba dobrze jest bo w encyklopedi pisze
            tak:Inicjatywa ludowa - jeden z elementów demokracji bezpośredniej (poza tym:
            veto ludowe, skarga ludowa czy referendum)
            • Gość: :) W sumie to Wam nie dogodzi - egz na studia TAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:00
              Jesli wos bybly trudny to bylby problem, bo coz to tez oni nam wymyslili. Teraz zbyt prosty, zawsze bylby problem.

Najlepiej to zrobic egz na studia:D
    • Gość: sieniu Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:21
      widac pieknie jak nasza partia przrwodnia miesza przy maturach. arkusz
      dopstawowy mogl miec tytul "prawo" a rozszerzony "sprawiedliwosc". rozumiem ze
      umarl papiez ale matura z wosu to chyba nie jest miejsce na jego encykliki.mimo
      ze dotycza spolecznej nauki kosciola. rozszerzony caly dotyczyl
      patriotyzmu,religii,sprawiedliwosci. trzeba bylo pojechac sld bo nie mozna
      przeciez zostawic ich w spokoju. ufff ciesze sie ze juz po wosie i mam nadzieje
      ze ten rzad nie dotrwa do nastepnej matury bo wspolczuje przyszlym maturzysta. a
      tak na marginesie to z podsawowego mam 95% a z rozszerzonego jak dobrze pojdzie
      to kolo maksa:)
      • Gość: kjh Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:24
        ja mam plebiscyt i referendum. jak myślicie uznają oba??
        • Gość: aga Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.cable.wsm.wielun.pl 08.05.06, 17:27
          powinni uznac oba...
          • Gość: aga ktore pytanie najtrudniejsze?? IP: *.cable.wsm.wielun.pl 08.05.06, 17:30
            ktore pytanie uwazacie za najtrudniejsze??
            • Gość: esnorquita Re: ktore pytanie najtrudniejsze?? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:42
              przecież referendum i plebiscyt to to samo.. ;)
              • Gość: marta Re: ktore pytanie najtrudniejsze?? IP: *.iscnet.pl 08.05.06, 17:53
                no w sumie tak:)
              • Gość: rk Re: ktore pytanie najtrudniejsze?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.06, 18:56
                plebiscyt i referendum to dwa różne pojęcia prawne, choć często sposób
                głosowania i przeprowadzania jest bardzo zbliżony...
                • Gość: panda Re: ktore pytanie najtrudniejsze?? IP: *.centertel.pl 08.05.06, 21:24
                  polskie prawo nie przewiduje plebiscytu.
                  w okresie międzywojennym tak, teraz-nie.
        • Gość: marta Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.iscnet.pl 08.05.06, 17:31
          plebiscyty to były chyba przed wojną. Współcześnie nie ma w Polce plebiscytów.
          Inna sprawa, że w poleceniu nie ma nic o Polsce.
          • Gość: scarlett_kapusta Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.warlock.pl 08.05.06, 17:36
            ale było o państwach współczesnych...
            • Gość: marta Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.iscnet.pl 08.05.06, 17:38
              no i właśnie nie wiem, bo możliwe że gdzieś na świecie obowiązują plebiscyty.
      • Gość: gosciu123 Re: jak Wam poszlo na Wosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 19:15
        nie spodziewalem sie takiej latwizny. :D podst w ogole smieszny, pozostawie bez
        komentarza, rozszerzony bardzo przyjemny, nie wiem co widzieliscie w nim
        trudnego, normalne teksty publicystyczne, moze z dwa pytanie niejasno
        sformulowane. a tematy na rozszerzeniu, co bylo w nich niezrozumialego? CZY
        UNIA EUROPEJSKA zagraza naszym tradycjom i patriotyzmowi? do tego 4 teksty
        zrodlowe? no sorry jezeli dla kogos stanowilo to problem to ja nie wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka