shavaa 15.05.06, 13:40 na majcy mają!? mają! na fizyce, ne chemii - też! a my, na historii - ciężko pokrzywdzeni i skazani na własna (nie)wiedzę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:56 Bidulki..a jakie tam macie zadania do policzenia ? Bo należy zauważyć , że na w/w przedmiotach tablice zawierają wzory :) No chyba, że na tablicahc hccesz tylko same daty (bez wydarzeń bo wydarzenia to tak jakby napisałi na talbicach z fizy wszystkie prawa) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:57 chyba masz małe pojęcie o historii w tablicach mogły by być np różne miary wag i długości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:00 :) No i co jeszcze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:02 Na starej maturze "historycy" też nie mieli pomocy a np zdający matme mieli tablice i jakoś wszyscy żyli ..czemu na nowej ma być inaczej ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:02 bo jest nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:05 No tak zapomniałem, że nową zdają osoby które już nie potrafią logicznie myśleć i przeliczać jednostki więc należy im podać kawe na ławe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:11 nie dla tego ze nie są wymagane te jednostki. a ja nie umiem przeliczac i ejt mi dorbze a dla tego nie lubiłem nigdy fizyki bo nie umiałem przekształceń wzorów tylko uczyłem się na pamięć wszystkich i co i nico Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:13 no przecież przekształcanie to jest tylko mnożenie i dzielenie na ułamkach zwykłych..to jest w tej chwilii już nawet w 6 kl SP albo na początku gimnazjum ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:17 a ja do dziś tego nie umiem i nie rozumiem po co robić na literkach zamiast od razu podstawić dane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:18 Po to, żeby wiedzieć gdzie którą daną podstawić po przekształceniu wzoru do potrzeb konkretnego zadania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:21 to lepije mi się było nauczyć na pamięć wszystkich możliwych kombinacji wzoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:24 Ale po co ? A jak akurat zapomnisz którejś odmiany a pamiętasz podstawową formę to już leżysz ..a pamięć ludzka jest ulotna i ma ograniczoną pojemność ;) Przecież w tablicach na maturze też masz tylko podstawowe wersje a nie dopsowane pod konkretne zadania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:27 dltaego nie zdawaem i nie umime fizyki nie rozumiem o co chodzi w tym przestawianiu literek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:34 o to , żeby wzór był uniwersalny i każde dane dało się pod niego podłożyć i dla każdych będzie prawidłowy. To tak jak masz wzór, że mnożenie to jest a*b=c to gdybyś nie zapisał na literkach tylko np 2*2=4 to skąd ktoś po tkaim zapisie miałby wiedzieć jak policzyć 3*5 ? miałby tylko 2*2.. a tak wie, że musi pomnożyć liczby przez siebie ) Odpowiedz Link Zgłoś