Dodaj do ulubionych

domagam się tablic hist.!!!

15.05.06, 13:40
na majcy mają!? mają! na fizyce, ne chemii - też! a my, na historii - ciężko
pokrzywdzeni i skazani na własna (nie)wiedzę!
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:56
      Bidulki..a jakie tam macie zadania do policzenia ? Bo należy zauważyć , że na
      w/w przedmiotach tablice zawierają wzory :) No chyba, że na tablicahc hccesz
      tylko same daty (bez wydarzeń bo wydarzenia to tak jakby napisałi na talbicach
      z fizy wszystkie prawa) ;)
      • Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:57
        chyba masz małe pojęcie o historii
        w tablicach mogły by być np różne miary wag i długości.
        • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:00
          :) No i co jeszcze ? :)
        • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:02
          Na starej maturze "historycy" też nie mieli pomocy a np zdający matme mieli
          tablice i jakoś wszyscy żyli ..czemu na nowej ma być inaczej ? :)
          • Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:02
            bo jest nowa
            • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:05
              No tak zapomniałem, że nową zdają osoby które już nie potrafią logicznie myśleć
              i przeliczać jednostki więc należy im podać kawe na ławe ;)
    • Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:11
      nie dla tego ze nie są wymagane te jednostki. a ja nie umiem przeliczac i ejt
      mi dorbze a dla tego nie lubiłem nigdy fizyki bo nie umiałem przekształceń
      wzorów tylko uczyłem się na pamięć wszystkich i co i nico
      • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:13
        no przecież przekształcanie to jest tylko mnożenie i dzielenie na ułamkach
        zwykłych..to jest w tej chwilii już nawet w 6 kl SP albo na początku gimnazjum )
        • Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:17
          a ja do dziś tego nie umiem i nie rozumiem po co robić na literkach zamiast od
          razu podstawić dane
          • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:18
            Po to, żeby wiedzieć gdzie którą daną podstawić po przekształceniu wzoru do
            potrzeb konkretnego zadania :)
            • Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:21
              to lepije mi się było nauczyć na pamięć wszystkich możliwych kombinacji wzoru
              • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:24
                Ale po co ? A jak akurat zapomnisz którejś odmiany a pamiętasz podstawową formę
                to już leżysz ..a pamięć ludzka jest ulotna i ma ograniczoną pojemność ;)
                Przecież w tablicach na maturze też masz tylko podstawowe wersje a nie dopsowane
                pod konkretne zadania ;)
                • Gość: df Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:27
                  dltaego nie zdawaem i nie umime fizyki nie rozumiem o co chodzi w tym
                  przestawianiu literek
                  • Gość: xyz Re: domagam się tablic hist.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:34
                    o to , żeby wzór był uniwersalny i każde dane dało się pod niego podłożyć i dla
                    każdych będzie prawidłowy. To tak jak masz wzór, że mnożenie to jest a*b=c to
                    gdybyś nie zapisał na literkach tylko np 2*2=4 to skąd ktoś po tkaim zapisie
                    miałby wiedzieć jak policzyć 3*5 ? miałby tylko 2*2.. a tak wie, że musi
                    pomnożyć liczby przez siebie )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka