oxy_gen_86 16.05.06, 16:28 Jakie macie wrazenie po hist.?? Wszyscy napisaliscie na 120%? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylviee Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:36 tiaa, łącznie z podstawowego i rozszerzonego może się tyle uzbiera....zdawanie historii na maturze to mój życiowy błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate8719 Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:44 Powaliło ich!!!!!!!!!!!!!!!!!Boże jak ja nie zdam tej matury to się zabiję chyba!!!!!!A poza tym dla kogo oni robią te arkusze chyba dla geniuszy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: I jak po historii geniusze?:)) 16.05.06, 16:54 Dziewczyny uszy do gory!!!:)) Zeszloroczna matura tez byla dla nas szokiem (jak widac jestem z 86'). Wdocznie CKE lubi dostarczac histo(e)rycznych wrazen;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eni Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: 83.168.106.* 16.05.06, 19:21 Ty chyba śmieszna jesteś. Czy trzeba być geniuszem, żeby np. rozpoznać pismo chińskie, kiedy na fladze umieszczony jest smok?!!!!! Wiele odpowiedzi sugeruja mapki- jeszcze z podpisami!!!!!!!Maturzyści ostatnich roczników to kompletne głąby chyba- wystarczy popatrzeć na błędy- np. rozszerzony piszą przez "ż". Wstydźcie się narzekać-po prostu się nie uczycie i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M od Tulipanków Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:50 Łatwo Ci mówić, kiedy Ciebie to nie dotyczy. Pozycja besztającego widza jest całkiem przyjemna. Natomiast gdy uczysz się konkretnej chornologii, władców itd. a dostajesz jakieś pytania o granice, których trzeba sięgać do opasłych książek, no to...A tak się nazbierało kilka punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: I jak po historii geniusze?:)) 16.05.06, 20:02 Eni chyba sie nie zrozumialysmy.... Slowo "geniusze" w moim watku jest ironiczne... CZytajas Wypowiedzi rocznika 87, nie mozna dojsc do innego wniosku. Wszyscy maja po 90-100%!! Takich perelek nie bylo nawet w zeszlym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happytree okropna i tyle IP: *.forcenet.com.pl 16.05.06, 21:13 Akurat się nie zgadzam zadanie z pisemem było jednym z nielicznych łatwych zadań, za to reszta była okropnie trudna i tyle!!Niektórych odpowiedzi na pytania nawet w podręczniku nie mozna znalezc!! A nie wszyscy fascynuja się historią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: okropna i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:16 >A nie wszyscy fascynuja się historią! No sorry,ale jak Cię historia nie interewsuje to po co ją wybierałeś ? Trzeba było wybrać matme albo fizyke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krew Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.stk-net.pl 16.05.06, 16:54 nie, ja na 126% :P Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: I jak po historii geniusze?:)) 16.05.06, 18:28 krew napisał(a): > nie, ja na 126% :P Eeee tam;P w porownaniu z innymi z rocnika 87' jestes cieniutki/a;P Niektorzy naliczyli sobie 120 z jednego poziomu;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola7374 Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:12 jejku ja nie wiem co wy widzicie w tym trudnego ja zdawałąm to jako czwarty przemiot nic sie nie uczyłam i tak z 50% mam na pewno a całe licemu miałam3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itissunny Fatalnie.. IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 16.05.06, 18:51 Ja juz nie wiem ;/ czulam ze jestem dobra z historii a dzisiaj... jestem w szoku .. niby prosty ale glupie bledy no i wypracowanie na rozszerzonym... nie spodziewalam sie takich tematow i nawet nie powtarzalam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happytree Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.forcenet.com.pl 16.05.06, 21:17 Wiele osób chce sie dostac na jakies mozliwe studia i wybacz ale te 50% raczej nie wystraczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happytree Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.forcenet.com.pl 16.05.06, 21:09 Wrażenia po prostu tragiczne,wydaje mi się ci co układali pytania z całym szacunkiem ale mocno przegięli. Nie było żadnych ważnych istotnych pytań, pominęli wszystkie ważniejsze powstania, konferencje, wydarzenia zamiast tego trzeba było wsakzac jakies powiązania rodzinne!!Wiele osób wychodziło z sali załamanych i zastanawiało się czy zdobędzie to minimum-30%. Za to poziom rozszerzony był banalny, lecz co z tego jak pewnie wielu obleje podstawe! To jakas zemsta??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:25 myślę, że spoko zdałem, ale ci geniusze z cke wybili mi historię z głowy. niech tak dalej robią, a na humanistyczne studia będą niedługo tak samo brali z łapanki, jak dzisiaj na politechniki. nie zamierzam się wymądrzać, ale może czas najwyższy, żeby pytania maturalne tworzyli ludzie osadzeni w szkolnej rzeczywistości a nie twórcy bujający w obłokach. i do tych twórców kieruję ostatnie słowa: MAM WAS SERDECZNIE DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:35 Całkowicie popieram twoje zdanie - niech oddadzą pisanie zadań maturalnych ludziom osadzonym w rzeczywistości szkolnej, a nie profesorom akademickim, którym wszystko wydaje się absolutnie podstawowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co do rozsz. Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.autocom.pl 16.05.06, 21:30 wszyscy są zadowolenii z poziomemu rozszerzonego, jak widzę:) mi się jednak wydaje, że nikt nam tam punktów lekką rączką rozdawać nie będzie... naprawdę! skoro dali korzystnie wyglądający temat to prawem kontrastu wymagania do niego będą paskudne,jakieś kruczki, haczyli i takie tam... Jasne, że mogło być gorzej, ale osobiście nie liczę na jakiś rzucający na kolana wynik:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszek Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:35 A ja mam takie pytanie? Czy do wypracowania CKE również przygotowuje swój osławiony klucz, czy ocena to tylko inwencja egzaminatora ograniczonego przez jaieś małe granice?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karfin Re: I jak po historii geniusze?:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:36 moim zdaniem to pytania sa całkiem sensowne i sa w mojej klasie osoby, ktore beda miały powyzej 90, no coz trzeba robic taki prog zeby i ci najlepsi mogli sie wykazac, i najwazniejsze w tej maturze jest myslenie i kojarzenie, coz jak widac brakuje mi tego:( ale nie mam nic do cke, oprocz hiry zdawałam jeszcze 4 przedmioty wiec mam jakies alternatywy, a z podstawy spodziewam sie tak 75:(, niektore idiotyczne bledy, ale na niektore po prostu nie wpadłam, hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
c_amala Re: I jak po historii geniusze?:)) 16.05.06, 21:50 W zeszłym roku też wszyscy mówili że rozszerzona była prostsza...i co? średnia krajowa z rozszerzonej 30%! w moim liceum ludzie mieli wiecej z podstawowej zdecydowanie...chociaż pytania były z kosmosu:P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś