IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:11
Myslałam, że Siedlce to bezpieczne miasto. Dzis w nocy włamano sie do
czterech domów. W tym do mojego. Łazili sobie po całym domu gdzie spało 9
osób!!! Mój braciszek powiedział, że w nocy słyszał kroki i ktoś światło
zapalał. Włamali sie przez balkon. Ponieważ szyby sa antywłamaniowe to
wykręcili dziurkę pod klanką i weszli jak do siebie. Akurat u nas kompletnie
nic nie zgineło, ale u sąsiadów zabrali karte kredytowa i nabili na 18 tyś.
Nie sądziłam, że ludzie są zdolni do takiego hamstwa.
Obserwuj wątek
    • razowiec Re: Włamania 26.08.04, 11:27
      Jak to możliwe? Chodzili po domu i nikt się nie obudził?
      • izaza Re: Włamania 26.08.04, 11:37
        W ktorym miejscu w Siedlcach? Trzeba ostrzec rodzinke i znajomych!
        • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:28
          Nikt sie nie obudził. Jak jest tak duzo osób w domu, to nie patrzy się kto
          schodzi, kto wchodzi. Zwłaszcza, że zapalili światło w przedpokoju. Szczęście w
          nieszczęściu, że nikt sie nie obudził. Bo niewiadomo jakie mieli zamiary. Mogli
          nas zaciukac w domu i nikt by nie zaeragował.
          Włamania były na osiedlu Warszawskim. Proponuje wszystkim wymienic klamki na
          specjalne z zatrzaskiem, albo kluczykiem. My juz dzis zamówiliśmy. Jutro
          montujemy. Nie ma co ryzykowac, bo mógł to byc tylko rekonesans. Widac, że
          akcja była przemyślana i nie były to przypadkowe domu. Wybrane domu musiały być
          obserowane. Nie zostawili śladów, odcisków. Byli to "profesjonaliści".
          Podobno wczorajszej nocy obrobili tak samo kilka domów w Łukowie.
          • razowiec Re: Włamania 26.08.04, 15:43
            No to nie daleko ode mnie. Napędziłaś mi strachu. A jakie były drzwi wejściowe,
            w których oprychy zrobiły dziurę, drewniane?
          • izaza Re: Włamania 26.08.04, 15:52
            dzieki za ostrzezenie.
    • baaad Re: Włamania 26.08.04, 15:48
      Podobna akcja miała miejsce pare tygodni temu w bloku przy Czerwonego Krzyża i
      Rynkowej. Włamywacz wszedł na parter przez okno (po drabince z ogródka).
      Zwinął... buty i komórkę. A że nikt się nie obudził? Najwyraźniej złodzieje
      gazu używaja nie tylko w pociągach pośpiesznych...
      • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:59
        Drzwi balkonowe drewniane. Wywiercił dziurkę i podniósł klamkę. Ja nadal jest w
        szoku. Kto by pomyslał. Ale oni maja takie sposoby... Dlatego proponuje klamki
        antywłamaniowe. Policjant śmiał się z mojego ojca, że sam mu takie polecił, a
        sobie nie załozył.
        W tamtym roku była taka akcja na Al Solidarnosci w Wawie, że włamali sie do
        mieszkania i potrakowali ludzi gazem. Ludzie byli przytomni, ale nie mogli się
        ruszyc. Zabrali dokumenty, paszporty. U mnie ukradli 400zł z portfela męża.
        Czyli całe nic. Włamywacze chcieli tylko kasy. Mieli mozliwość zabrania trzech
        samochodów, bo kluczyki były na samym dole tak samo jak dowody rejestacyjne.
        Telewizor, magnetowid, wierza, nic nie zgineło, a było na wyciagnięcie ręki.
        • tramwajsiedlecki Re: Włamania 26.08.04, 16:40
          Jak się przed takim bydłem bronić?

W gazetach piszą o nowej metodzie kradzieży samochodów, na ... krótkofalówkę.
          • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 15:09
            Nie da sie przed tym bronić. Dopiero wczoraj odkrylismy, że zgineły klucze do
            domu. Nie zdziwiłabym sie gdyby kiedys chcieli to powtórzyć.
            Teraz w domu panuje jakaś psychoza. Nikt nie może spać. Wszyscy nasłuchują czy
            ktos nie chodzi po domu. Moja siostra przestraszyła się własnego cienia.
            • Gość: jaro Re: Włamania IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 28.08.04, 17:56
              Ola. A Ty nie prowadzisz z-du usługowego mątującego klamki przeciwwłamaniowe?
              • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 22:51
                Nie:-) Sadze, że wtedy juz dawno bym sie w nie zaopatrzyła. Nie ma chyba takich
                zakładów. Przynajmniej z tego co wiem. Chyba nie sądzisz że robię sobie
                reklamę??
                • Gość: jaro Re: Włamania IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 28.08.04, 23:31
                  Witam. Nie ja tylko zapytałem. W komunikatach policji nic takiego nie było. Ale
                  może w poniedziałek będzie.
          • Gość: jaro Re: Włamania IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 28.08.04, 23:55
            to w Siedlcach na osiedlach: Orlicz Dreszera, Warszawska, 1000-lecia i
            Młynarska wszystkie samochody stałyby otwarte, bo tam pracują krótkofalowcy.
    • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:35
      Uwaga, włamywacze powrócili. Nie zartuje. Co kilka dni do kilku domów.
      Tym razem w domu u człowieka włączył się alarm. Włamywacze próbowali wynieść
      telewizor plamowy. Obudził sie własciciel i chciał ich gonic, ale ostrzegli Go,
      że dostanie kulkę. Facet się wycofał.
      Włamują się do ludzi majacych własne firmy!!!
      Ostrzegajcie znajomych, bo to nie zabawa.
      • Gość: CiociaBrygida Re: Włamania IP: *.itpp.pl 29.09.04, 21:12
        Ola ja na Twoim miejscu wpasowalabym w drzwi po 3 zamki i zamontowala jakies
        zaluzje antywlamaniowe. Odnosnie zamkow, posluchaj tego, opowiesc prawdziwa:
        "Swego czasu Pan Dziadek dawal patenty do zamkow do drzwi, jezeli dziadkowi
        otwarcie zamka zajmowalo mniej czasu niz 30 sekund, to wywalal go do smieci i
        mowil ze do niczego sie nie nadaje. ale pewnego razu weszla sobie firma Gerda
        na rynek, dali dziadkowi jakis super swietny zamek Gerdy do otwarcia, dziadek
        sie glowil i glowil i zamek otwarty...
        zajelo mu to 1,5 minuty"
        teraz sobie wyobraz jak przygotowuja sie wlamywacze. Jesli dobrze zabezpieczysz
        swoje mieszkanie, to proba wlamania zajmnie im ciut ciut wiecej czasu, i moze w
        tym czsie zdazylabys powiadomic policje albo wyjac bejzbola i ich pogonic.
        Pamietaj lepiej miec wiecej zabezpieczen, niz np.jeden zamek gerdy i super
        drzwi wlamaniowe, bo zlodziej jak ma sie wlamac to i tak sie wlamie, tylko
        zalezy ile mu to czasu zajmie?
        • aga.mix Re: Włamania 30.09.04, 09:17
          Czyli co włamują się tylko do domów. A co mieszkaniami na parterze? Jak się ma
          ta sprawa?
          • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:30
            Widocznie obserwują, czy ktos mieszka na parterze. W nowszym budownictwie nie
            robi sie sypialni na dole.
            Jeśli mieli tyle odwagi, żeby wejść do domu z alarmem, żeby wynieść telewizor
            za 20 tyś to chyba nie żatrowali, że zastrzelą faceta.
            U mnie mieli odwagę wejść na poziom sypialny, a nawet wyżej na strych. Przy tym
            zapalili sobie światło. Na szczęscie, że nie zauwazyli na strychu jeszcze
            jednych schodów, bo wleźli by mi do sypialni.
            Najdziwniejszą rzeczą jest to, że własnie tej nocy śniło mi sie, że ktoś włamał
            sie do domu. Przerażona siedziałam własnie na ostatnim strychu.
    • Gość: Młynarz Re: Włamania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:08
      Myślę że nie ma lepszego sposobu na złodzieja jakim jest pies.Może nie być duży, ale powinien być czujny i hałaśliwy.Tak też twierdzi Policja,a przynajmniej policjant który prowadził dochodzenie w sprawie włamania do mojego mieszkania
      • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:58
        Mam psa, bardzo chałasliwego. W czasie włamania spał sobie w piwnicy :-) Nawet
        jednego dzwieku nie wydał. Może włamywacze zabezpieczyli się wczesniej i dali
        mu cos do jedzenia z proszkiem nasennym.
        • klemens.klemens Re: Włamania 30.09.04, 20:23
          Przecież musi być jakis sposób na tych łobuzów.
          • Gość: Ola Re: Włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:14
            Wiesz, rozmawiałam juz z mezem na ten temat. Jak sie juz włamą to nie mozesz im
            przeszkodzic, bo Cie zabija. Jesli wchodza do cudzego domu to sa przygotowani
            na wszystko. Mają swiadomość, że ktos sie bedzie bronił. Czyli sa zdolni do
            zabicia kogos. Jak Ty zabijesz, chodzby w obronie własnej to, nawet jesli Cie
            nie skarzą, zniszczy Ci to zycie.
            Tak więc co nam pozostaje?
            Dac sie okradać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka