Dodaj do ulubionych

nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuchy :(

16.05.06, 23:39
:((((((((((((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.pro-internet.pl 16.05.06, 23:53
      <otucha>

nie dzis, nie jutro.
      moze za rok? :)
      • konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 08:15
        ...że historii sztuki???
        Też nie zdam :D
        To co, razem pijemy rowzumiem w pt??? :P
        Czytam 6 cegłowatych książek na raz i oglądam 'domki, obraszzzki, figurkiii' az
        snia mi sie po nocach...
        Najgorsze jest ze wszyscy mysla, ze tego malo, ze to proste... <buahahaha>

TAK WIEC...WIMO POWYZSZEGO TEKSTU...PRAGNE WYRAZIC CHEC DODANIA CI OTUCHY... :p

:D :D :D :D :D :D
    • kora-19 Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 09:41
      Ło, dzięx :))) juz mi lepiej. Tego picia nie moge sie chyba doczekac
      najbardziej :D i chociaz jedna osoba robi wlasnie to co ja- tysiace obrazkow,
      domkow, francuskich nazwisk-juz mi sie wszystko po...teges!!! w zeszlym roku
      zdaly u nas tylko 2 osoby w miescie :((( a to jest moj obowiazkowy :/ whatever.
      moze jakos pojdzie... Powodzenia*
      • konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 10:44
        Tez to wzielam jako obowiazkowy (sic!)
        Mam nauczke...trza czasami sie lepiej zastanowić... :D
        Powodzenia :D :D :D
        • Gość: Szef Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.chello.pl 19.05.06, 21:01
          Witam czy ma ktos moze model odpowiedzi juz do historii sztuki nie ma co :)
          trzeba zobaczyc a co do samej matury niebyla az taka zla, rozszerzona byla
          banalna prostszego tematu dac nie mogli pozdrawiam dacie rade i prosze o linkaz
          odpowiewiedziami
    • Gość: marta Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.iscnet.pl 17.05.06, 11:53
      o historii sztuki szłyszałam że dobrze jest poprzeglądać sobie Kocha, bo w
      zeszłym roku prawie wszystkie ryciny były ściagnięte właśnie z niego.
    • Gość: kaśka Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:01
      cóż, nie mam pojecia o maturze z tego przedmiotu...
      jednak wcale nieuważam, że to łatwe, po tym wycisku, jakie dała nam nasza
      profesorka od WOKu w 1 klasie...
      podziwiam wszystkich którzy zdecydowali się zdawać z tak obszernej i
      marginalizowanej w szkole dziedziny

trzymam kciuki i przesyłam ciepłe myśli!!!
    • asiool Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 22:15
      Nie no, bez przesaaaady..Nie jest tak źle! Chyba, że ktoś sie WCALE nie uczył,
      no ale nie sądzę- coś na pewno robiłaś przez te 3 lata albo chociaż przez
      ostatni rok? Będzie dobrze! +OTUCHA :) :) :)
    • Gość: page Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:56
      kurcze.... wzielabys jakis wos na podstawe i 30% byloby na bank...
      no historia sztuki latwa nie jest, ale mysle ze 30% mozna miec... czesc bedziesz
      wiedziec , troche postrzelasz, a w tych opisowcych zawsze cos sie napisze
      ja zdaje, ale jako dodatkowy, tak dla zartu czy nie wiem po co, chodz ciesze
      sie, bo dzieki temu moglam zrobic zadania ze sztuki na zwyklej historii
      i poza tym dobrze jest sie orientowac w sztuce
      powodzenia zycze !
      • kora-19 Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 18.05.06, 13:03
        milo, ze ktos sie odezwal :) dzis to sie boje! uczyc sie uczylam, ale wszystko
        mi sie miesza :((( gdyby nie to, ze czas musialam tracic na pierdoly w szkole
        to teraz na pewno bym mniej dygotala... ale coz. na asp i tak juz nie ide bo
        teczki tez nie dokonczylam i w ogole wszystko jast bee ;((( a tymczasem
        powodzenia zycze konwalii drink i Tobie oczywiscie tez!!!
        • konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 18.05.06, 15:05
          Kora a gdzie na ASP sie wybierasz? Ile zrobilas prac? Mi jeszcze zostalo 8 do
          zrobienia...i je zrobie...zarżne sie ale zrobie :D
          Zrob tyle ile Ci sie uda i oddaj teczke.

PS: na jaki kierunek sie wybierasz?
          • kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:11
            miala byc Łodz i projektowanie mody, ale sobie daruje w tym roku. Ze rok
            sprobuje jako 2 fakultet. Lepiej sie przygotuje i jeszcze im pokaze ;P (a tak
            na marginesie to mnie tez 8 zostalo, ale te co mam to jakies takie niewypaly
            raczej) A Ty gdzie?? :)
            • Gość: jiff Re: historia sztuki ;/ IP: *.fnet.pl 18.05.06, 18:15
              podzielam wasz nastrój dziewczyny, ja już mam dość nauki historii sztuki i
              ciągłego wrażenia że nic nie umiem. A może ktoś wybiera się na ASP do
              Wrocławia?;>
              • kora-19 Re: historia sztuki ;/ 18.05.06, 18:28
                wrocek to dla mnie za wysokie progi :( chowali mnie na jakiegos plastyka, a ja
                nienawidze rysowac jak nie mam na to ochoty. co innego ciuchy- a to tylko w
                Łodzi :) A we wrocku architektura??
            • konwalia_drink Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:16
              Chwilowo do Warszawy...jezeli sie uda w tym roku to na grafike w wawie...nie mam
              kasy zeby studiowac w innym miescie...a jezeli sie w tym roku ni dostane...to
              ide do jakiejs policealnej na grafe komp. i reklame (85 za m-c), do pracy i
              zbiegaaaam na stuudia... :d
              A marzenie moje to fotografia w poznaniu...
              ...heh...ale ze nie wpajano mi sztuki od dziecinstwa...to zaleglosci mam
              straaaaszne...
              ...wiec pewnie sie nie dostane ;)

NAJWAZNIEJSZE ZE JUZ TA CHOLERNA ŚREDNIA ZA MNA
              • kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:25
                ja tez sie z tego ciesze najbardziej obojetne co sie stanie. wiesz co, mam do
                Ciebie glupie pytanko techniczne: zamierzasz wpisywac imiona i nazwiska
                autorow, czy tylko nazwiska?? bo nazwiska to jeszcze pamietam, ale imiona
                niektorych myla mi sie nielitosciwie!!!
                • konwalia_drink Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:35
                  Te które pamietam...wpisuje...jeżeli nie pamiętam...to chyba lepiej nie
                  kombinować bo wyjdą jakieś głupoty i...nie nie NIE!! :D
                  Ale to jest masaaaaakra...najgorsze sa te w ktorych jest np. 2 x o a brzmi
                  jak jedno, albo co...grrrr...

Dostaje juz pier**lca!!!!!
                  Mam nadzieje ze nie bedzie za duzo ze wspolczesnej...brrr..malo jej czasu
                  poswiecilam...

Renesans...prosze!!! JAK NAJWIECEJ RENESANSU!!!

:D
                  • kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:41
                    jak najwiecej renesansu- zgadzam sie!!! z tym stoje najlepiej. potem do tak
                    gdzies do secesji jest w miare, a dalej to nawet dadac mi sie nie chce...wiecej
                    nazwisk niz dziel i w ogole grrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:43
                      a tej polski z konca ksiazki to nic a nic...
                      • konwalia_drink żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 18:52
                        Tylko zeby nikomu sie nie pomylila rzeźba antyczna z renesansową... ;( buuu!!!

A powiedzcie...czy ktoś z Was jest po plastyku??? i mial historie sztuki w szkole???

Ja nie :(
                        • kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 18:54
                          ja tez nie :(((
                          • konwalia_drink Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:03
                            a jak sie uczylas?
                            z czego?
                            gdzie?

Ja przerobilam 'Sztuke i Czas' (niestety nie do konca :( )
                            Wertowalam jakies podreczniki z lat 60-tych
                            Chodzilam na wyklady (zbyt czesto olewałam :/ )
                            Mnuuuuuuuuuuuuuustwooo obrazów z netu :D
                            Nawet na wystawach paru bylam...
                            ale...
                            I TAK SIE BOOOJE
                            czuje sie jak bym miala alzheimera :|
                          • Gość: kaśka Re: żeby tylko sie nie pomyliło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:08
                            <1000 kilogramolitrów otuchy dla was>

trzymajcie sie dzielnie i nie porzucajcie tego, co dla was ważne w życiu!!!

pozdrawiam
                            • Gość: olik Re: żeby tylko sie nie pomyliło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:08
                              tzrynmaj sie!
                          • kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:20
                            ej... jedyne co stresuje mnie najbardziej to to, ze jak nie zdam to bedzie
                            okropny wstyd :(
                            • kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:22
                              Aga, wiesz co ci odpowiem?? uwierzysz lub nie ale "Ja przerobilam 'Sztuke i
                              Czas' (niestety nie do konca :( )
                              Wertowalam jakies podreczniki z lat 60-tych
                              Chodzilam na wyklady (zbyt czesto olewałam :/ )
                              Mnuuuuuuuuuuuuuustwooo obrazów z netu :D
                              Nawet na wystawach paru bylam...
                              ale...
                              I TAK SIE BOOOJE
                              czuje sie jak bym miala alzheimera :|" no.
                              • kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:23
                                nie zartuje- dokladnie tak samo.
                                • kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:25
                                  a rodzinka sie wypiela i nawet mnie poodpytywac nie ma czasu :(((((((((
                                  • konwalia_drink Taaaa :D 18.05.06, 19:36
                                    Taaaaaaaaa!!!
                                    Cos Ty???
                                    Hie hie :D
                                    ...no to zooobaczymy jak to bedzie :D :D :D
                                    Siedzisz jeszcze w ksiazkach czy juz dalas sobie spokoj???
                                    Ja lece jeszcze od sztuki abstrakcyjnej do końca...heh...moze jeszcze cos mi
                                    wejdzie do glowy... :|
                                    • Gość: asiool Re: Taaaa :D IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 19:44
                                      Ja też się staram, ale jakoś mi nie idzie....Wykąpię się, zrelaksuję, a potem
                                      sie zobaczy ;)
                                    • kora-19 Re: Taaaa :D 18.05.06, 21:32
                                      tez :) ogladam sobie sztuke i czas (XX wiek bo nic nie umiem). moze jeszcze
                                      przejrze pozniej jakies terminy. juz sama nie wiem za co sie brac. boje sie, ze
                                      nawet jak rozpoznam jaiegos autora, to nie bede znala tytulow. w tych
                                      wczesniejszych to mozna cos jeszcze bylo wyczytac z obrazu, a w tym z xx w. to
                                      juz za cholere nic nie wymyslisz jak nie znasz tytulu. jejku... a jak tam
                                      sytuacja u Ciebie??
                                      • f_emmefatale Re: Taaaa :D 18.05.06, 21:40
                                        Oh!
                                        To robimy to samo..to znaczy ja w między czasie przeglądam romantyzm i klasycyzm :)
                        • f_emmefatale Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 21:44
                          ja jestem po plastyku :)
                          I mialam.
                          • konwalia_drink :D 18.05.06, 22:19
                            Spacer w deszczu : był
                            Powtórka XX wieku: była
                            Stresowe podjadanie ciasteczek owsianych: było
                            Ból brzucha (w rezultacie powyższego): był
                            Stres, strach, paranoja: były
                            Spokony sen: (ah, jak za PRL-u) B R A K

Wszystkim Wam życzę powodzeniaaaaaaa!!!
                            Buziaki, trzymajcie sie i...czekam na Wasze sprawozdania
                            • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:29
                              Oj ja też ja też.
                              mnie czeka jeszcze sztuka XX wieku bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
                              • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:32
                                hie hie...widze ze Ty tez masz problem ze wspolczesnoscia :D :D :D
                                • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:36
                                  ehh..jak każdy-była na końcu,więc albo się nie przerobiło albo nie doczytało :>
                                  Poza tym nie jest zbyt piękna :)

podziwiam tych co zdają historię sztuki,a nie mieli tego przedmiotu w
                                  szkole...no chyba,że ich mama jest jego wykładowcą :)
                                  • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:39
                                    ja tez zdaje, ale mam troche inna sytuacje- zdawalam po raz pierwszy w styczniu
                                    a teraz podwyzszam wynik. ale boje sie 100 razy bardziej:/ zwlaszcza ze u mnie
                                    w szkole historie sztuki pisza 2 osoby.. dobrze ze sama nie bede tam siedziec z
                                    4-osobowa komisja ;)
                                    • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:43
                                      :)

A piszesz też rozszerzoną?

powodzenia! -jedno mogę Ci gwarantować-napiszesz lepiej niż ja :)
                                      • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:45
                                        no nie jestem taka pewna :) im wiecej notatek przegladam, tym bardziej zdaje
                                        sobie sprawe z tego jakie mam braki. mam nadzieje ze dla odmiany hs w tym roku
                                        bedzie łatwa ;)
                                    • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:44
                                      u mnie tez dwieee :D
                                      Pewnie bedziemy to pisac w jakiejs...komórce ciemnej :D
                                      • konwalia_drink ano rozszerzona teszzzzzzzz 18.05.06, 22:45
                                        No pisze obie czesci...gdybym miala wybierac...pisala bym tylko ta druuuga...heh
                                      • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:46
                                        heheh nie wiem czy chce zeby komisja sie caly zcas na mnie gapiła i sprawdzała
                                        czy nie mam sciagi gdzies pod paznokciem ;P
                                        • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:47
                                          a na ile % liczycie?
                                          • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:47
                                            a ile zalicza??? :P
                                            • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:48
                                              ej no chyba nie bedzie az tak zle? :)
                                            • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:48
                                              z podst. licze na hmmm...65% z rozszerz. hmmm...80%
                                              ..........ale to chyba zzłudne oczekiwania... :(
                                              • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:50
                                                calkiem realne :) szkoda ze nie mozecie obejrzec arkuszy ze stycznia. nie wiem
                                                czemu ich nie zamiescili.. wiecie jakie byly tematy wypracowan?
                                                • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:52
                                                  Jakie?

ja mialam probna w szkole-ukladala moja historyczka sztuki,ktora wiedziala,ze
                                                  nie robilismy calego 20 wieku no i polowe z tego nam dowalila...nie zdalam o 3
                                                  punkty :/
                                                  • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:53
                                                    auć...no ale mielisci e nauczke po probnej...
                                                    ja bede miala teraz :p
                                                    :D
                                                  • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:53
                                                    na rozszerz pamietam ze byly do analizy 'Poddanie Bredy' i 'Samosierra' a
                                                    wypracowanko na temat przedstawien wydarzen historycznych w sztuce XIX i XX w.
                                          • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:50
                                            Ja też wolałabym pisać tylko część rozszerzoną :>

Nie wiem na ile licze..mam nadzieję,że nie zawiodę Ukochanego,który uczył mnie
                                            tego przedmiotu przez całe 4 lata naszego plastyka i który będzie ją pisał jutro
                                            w tej samej sali co ja..tego boję się najbardziej. Boję się,że będzie
                                            zawiedziony jak wyjdę w połowie-on historię sztuki umie świetnie. 2 lata pod
                                            rząd miał wyróżnienia a olimpiadach,a ja niestety jestem dość kiepska.

Chciałabym mieć przynajmniej 70-80%..a najlepiej to 100% ;)
                                            • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:52
                                              oj ja tez pisze pod presja- musze miec jakies 80% z obu poziomow by dostac sie
                                              tam gdzie planuje.
                                              • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:54
                                                a gdzie? :>
                                                • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:55
                                                  na UG najlepiej na kulturoznawstwo lub historie sztuki. :)
                                                  • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:56
                                                    Heh...no wlasnie, jak nie przyjma mnie na ASP to bede probowala na Historie
                                                    Sztuki (UW, UKSW) szopaczyyyyyyymy
                                                  • mirhun Re: :D 18.05.06, 22:58
                                                    dasz rade :) a pooki co.. kopniak w tyłek i powodzenia dla wszystkich
                                                    historykow sztuki :) ide spac.. tzn sprobuje zasnac ;)
                                              • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:57
                                                Ah..nawet nie wiesz jaka presja jest u mnie-w czerwcu wygralam indeks do Szkoly
                                                Artystycznego Projektowania Ubioru w Krakowie.....jeśli obleje tą maturę to
                                                przepadnie stypendium o wartości 10 000 złotych i całe moje marzenia. Ponadto
                                                chcę studiować na Akademii Sztuk Pięknych Architekturę Wnętrz-egzaminy
                                                teoretyczne są przeliczane z egzaminu z historii sztuki,ale tylko
                                                rozszerzonego-jaśli zawalę...ehh..
                                                No to ja wracam-teraz impresjoniści,potem secesja..jeszcze przyjemnie jest,ale
                                                zaraz się cacznie :P
                                            • kora-19 Re: :D 18.05.06, 22:58
                                              ja tam chce zdac. po nogach bede calowac za 31% z podstawowego. na rozszerzonym
                                              mi nie zalezy bo i tak zamierzam podejsc jeszcze za rok :/ ej massssakra :( a
                                              co do zawiedzenia ukochanych- jak moj chlopak zobaczy moj rozszerzony angielski
                                              to mnie chyba rzuci ;P
                                              • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 23:00
                                                hie hie hie...
                                                a ja jestem wolna i sie nie przejmuje!!! :P
                                                :D :D :D

No powoodzenia, śpij dobrze :)
                                              • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 23:01
                                                No właśnie....a historia sztuki jest po raz ostatni,bo nam żydzą na tusz :D
                                                Modlę się by poprawa była możliwa..
                                              • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:03
                                                a jak Ci nie pojdzie to moze spotkamy sie na UW :)
                                                • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:05
                                                  damy rade :) jakos przeciez musi byc :)
                                                  • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 23:06
                                                    Kora...tyś z Warszawy???
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:08
                                                    nie nie, ale na uw skladam, na anglistyke w tym roku
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:08
                                                    jak zdam oczyWgipsie ;P
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:10
                                                    a tak w ogole to staram sie byc w dobrym humorze, ale nogi mi sie juz trzesa :(
                                                  • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 23:11
                                                    hie hie...
                                                    nawet nie dopuszczaj do siebie mysli ze nie zdasz!
                                                    ehhh...juz sobie wyobrazam te trzesace sie rece w przerwie miedzy czesciami <lol>
                                                    i jeszcze najprawdopodobniej bede miala w komisji...najokropniejszego
                                                    nauczyciela ktory mnie do szaluuuuuuuuuuuu doprowadza...
                                                    Myslalam ze z Wawy..to bysmy sie umowily na wieczorne picie nad Wisla :D
                                                    ...no ale...moze jak juz na tym UW bedziemy studiowaly :P
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:13
                                                    a na wooda sie nie wybierasz??
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:14
                                                    zawsze mozemy zrobic pijacki koncik przy kompie jutro wieczorem ;P z toastami
                                                    byloby ciezko ale , he he he- :D
                                                  • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 23:16
                                                    Ja sie piszę na to :D
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:18
                                                    bo moja ekipa sie sypie w tym roku... trzeba montowac nowa :D
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:19
                                                    za pare godzin matura a ja byki strzelam- chyba mi sie mozg przegrzewa. czas
                                                    lulu??
                                                  • kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:21
                                                    oki, ja lece. 3mam za Was mocno kciuxy i zycze spokojnej nocki! do jutra mam
                                                    nadzieje!!! Papatki*
                                                  • f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 23:22
                                                    Papa!
                                                    powodzenia!

musimy pokazać poziom ;)
                                                  • konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 23:45
                                                    Ehhh...no trzeba by juz isc spac...
                                                    Branockaaaaaaa!!!

Do jutra :D

P O W O D Z E N I A
                                                  • Gość: Jasmine Re: :D IP: *.echostar.pl 19.05.06, 12:01
                                                    Ja właśnie czekam aż ukażą się arkusze z tegorocznej matury z Historii Sztuki.
                                                    Bardzo jestem jej ciekawa. W ubiegłym roku nie była taka tragiczna. Ja się jakoś
                                                    nie stresowałam specjalnie ;) No... może trochę ;);)
                                                  • karla25487 Re: :D 19.05.06, 12:11
                                                    Jesli znajdziecie te arkusze gdzies bardzo prosze podajcie tu link
                                                  • Gość: Jasmine Re: :D IP: *.echostar.pl 19.05.06, 13:54
                                                    Mają być tutaj:
                                                    www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=352&Itemid=2
                                                    Ale dostępne dopiero od godziny 14.
                                                  • konwalia_drink Re: :D 19.05.06, 15:42
                                                    Oh my god!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    I jak Wam poszło????????????????????
                                                    Masaaaaaaaaaaakra z ta podstawa :/
                                                    Za to rozszerzony gites! :D
                                                    Fajne obrazy do porownania :D:D:D
                                                    I temat teszzzzzzzzzzz!!!
                                                    FAAAJNY!
                                                    :)
                                                    ........................ale ta pierwsza...buuu...byle zaliczyc :|
                                                  • Gość: madzik Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:07
                                                    straszna ta podstawa!!!!!! Mialam zdawac historie sztuki, ale w koncu zrezygnowalam. Jak mozna takie cos dawac jak w skzolach wlasciwie nie ma sztuki? Ja mialam 1h na tydzien przez pierwszy rok, przerobilismy tylko starozytnosc :P
                                                    Mam nadzieje ze wszyscy zdali:)
                                                  • konwalia_drink Ktory temat wybraliscie na rozszerzonej? 19.05.06, 16:18
                                                    Jejaaaaa...mam nadzieje ze w ogole zdam...
                                                    a jesli zdam to i tak za rok chyba jeszcze raz podejde...kicha :/

Ktory temat wybraliscie na rozszerzonej?
                                                  • Gość: kaśka Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:27
                                                    podziwiam, dziewczyny!!!
                                                    no i w ogóle wszystkich, którzy to zdawali...

uważam, że każdy po szkole średniej powinien zdać podstawke z każdego
                                                    przedmiotu...ale sztuka jest kosmnczna!!!nie dałabym rady:/

pozdrawiam!!!
    • Gość: marta czy ktoś wie jak przelicza się te punkty IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:03
      czy tutaj egzamintorzy licza jakieś cząstki punktów czy jak? bo np w takim
      zadaniu 2 - możliwych pięc odpowiedzi a pkt mozna zdobyc dwa. I właściwie
      prawie wszystkie zadania tak mają.
      • konwalia_drink Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty 19.05.06, 16:05
        i co myslisz ze sobie wyliczysz?
        Ja nie wiem...
        • Gość: marta Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:08
          nie zdawałam matury z historii sztuki i w ogóle ten etap zycia mam dawno za
          sobą, ale interesuję się sztuką i tak sobie rozwiązałam ten test, żeby zobaczyć
          czy zdałabym maturę ze szuki i na ile:)))
          tylko nie wiem, jak teraz te punkty przeliczyć:(((
          • konwalia_drink Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty 19.05.06, 16:11
            NIESTETY JA TEZ NIE WIEM :(
            • Gość: Jasmine Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty IP: *.echostar.pl 19.05.06, 16:18
              Ta matura była nieco trudniejsza niż w zeszłym roku. Tak sądzę. Ale nie była aż
              tak trudna aby jej nie zdać. Rozwiązałam z ciekowości. A jakie obrazy były na
              poziomie rozszerzonym? I jaki temat wypracowania?
              • konwalia_drink Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty 19.05.06, 16:21
                Temat pierwszy: motyw dziecka w malarstwie mlodej polski.
                Drugi: Linia i plama jako artystczne srodki wyrazu w malarstwie, na podstawie
                wybranych dziel z roznych epok opisz w jak sie nimi poslugiwali
                i w jakim celu?

Ja pisalam na 2...hehe...chyba z 3,5 A4 zapisalam :)
              • Gość: marta moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:21
                • Gość: Jasmine Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.echostar.pl 19.05.06, 16:27
                  Całkiem niezłe te tematy. Ja chyba też bym pisała na ten drugi. A jakie były
                  obrazy do analizy? Co do przeliczenia punktów, to jestem trochę zdziwiona, bo w
                  ubiegłym roku od razu podano ile punktów za co, jak je rozdzielić, itp.
                  • konwalia_drink Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 16:37
                    O nieeee!!!
                    Napisalam ze 'Niesienie krzyza' namalowanł Goya :/
                    ...a to Bosch :/
                    shit shit shit!!!

Obrazy:
                    Olga Boznańska 'Dziewczynka z Chryzantemami'
                    Wyspiański 'Macierzyństwo'
                    • Gość: ola Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.merinet.pl 19.05.06, 16:40
                      zerknijcie na klucz z zeszłego roku - będzie jakoś podobnie. Tam było jakoś tak,
                      że np. jak było kilka odpowiedzi do podania, np. w takim zadaniu jak 1., to
                      można było miec jedną rzecz źle, a i tak się miało maksymalną ilość punktów.
                      • Gość: marta Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:57
                        faktycznie, dziwny przelicznik, chyba póki co trudno jest policzyć punkty, bo
                        nie wiem ile pkt za ile par:))
                        w historii łatwiej - jedna odpowiedz - jeden punkt:)
                      • kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 17:00
                        czeeeeeeeeeeeeee dziewczyny :DDDDDDDDDDDDDDD nikt nie wie jak obliczyc :)))))
                        ja probowalam jakos tam do tego dojsc po minimalnej sile oporu to tak
                        conajmniej ze 40% bedzie. moim zdaniem nie byla baaaardzo trudna, ale zaginala
                        na szczegolach!!! na tym najwiecej stracilam!!!!!!!!!
                        • kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 17:05
                          u nas wszyscy (cale 5 osob) pisalo na temat pierwszy... i kwas jest bo mamy (w
                          wiekszosci) te same przyklady! zeby czego zlego z tego nie bylo !!!!!!!!!!!
                          konwalia, Ty wiesz co, najlepiej mi poszlo XX!!! troche jazda bo najmniej to
                          umialam!!!
                          • kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 17:11
                            a, i nie lam sie z tym goya i boschem... nie pomylilas przynajmniej palacu
                            kultury z uniwerkiem lomonosowa... to dowod na moje zacmienie 4 godz. temu :DDD
                            ale juz po wszystkim!!! :D
                      • Gość: Ola Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.is.net.pl 19.05.06, 21:38
                        Tak było? ja miałam jedno źle wtedy, ale chyba nie było tak jak mówisz. Wydawało
                        mi się, że jeden błąd przekreslał całosc.. Ale moze się mysle (to taka dygresja) :)
                        • Gość: ola Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.merinet.pl 19.05.06, 21:55
                          zależy od zadania. W tych z architektury, gdzie trzeba było podać nazwę, miasto
                          i styl, wydaje mi się, że można było mieć jeden błąd. Ale też na 100proc. pewna
                          nie jestem. Cóż, wszystko się okaże, jak opublikują klucz.
                          • kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 21:58
                            ja nie wiem. ale moze Pani Anna wie?? dlaczego oni nie licza tego co zwyczajnie
                            umiemy punkt po punkcie, tylko kombinuja jak kon pod gore, zeby jak najbardziej
                            zamotac? wie ktos?? ;P
    • f_emmefatale Boże dziewczyny tragedia! 19.05.06, 17:42
      przegięcie to co odwalili w porównaniu z rozszerzoną.
      Strzelałam prawie połowę :(

Lece sprawdzić punkty.
      • paulinina Ale już na szczęście koniec:D 19.05.06, 18:07
        Nie wiem jak dla was, ale hs to była moja ostatnia pisemna:D Podstawa
        przyznaje, była nizła...pozdrawiam i życze super wyników
        ps.zauważyłyście, że historia sztuki jest chyba najbardziej sfeminizowanym
        przedmiotem?
        • f_emmefatale Re: Ale już na szczęście koniec:D 19.05.06, 19:57
          Chyba jednak nie-moja szkoła jest na to dowodem :)

historia sztuki była ostatnim pisemnym egzaminem w Polsce :>

Liczyłam punkty i bardzop sobie zaniżając wyszło mi 39,więc zdam!
          Z części analizy w rozszerzonej mam okolo 19 punktów. Wybrałam temat 2 jednak
          zinterpretowałam go inaczej-jako płaską plamę barwną połączoną z konturem i
          podałam przykłady artystów i ich dzieł:
          Toulouse Lautrec, Wyspiański, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Gaugin i
          Cezanne....no i nie wiem czy to dobrze,bo widze,ze przykladowy tekst
          interpretuje temat jako podzial na artystow bazujacych na rysunku dla ktorych
          barwa jest tylko dodtakiem i na tych co tworza dzielo sama barwa nie baczac na
          szczegolowy rysunek.
          • Gość: marta Re: Ale już na szczęście koniec:D IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 20:04
            tat gwoli ścisłości - to nie jest ostatni egzamin pisemny w Polsce. Prze
            maturzystami jeszcze
            język rosyjski
            informatyka
            języki mniejszości narodowych
            język hiszpański
            historia muzyki
            język włoski
            wiedza o tancu
            Kultura Hiszpanii

więc pomyśl o tych biednych kolegach i koleżankach, którzy mają te męki przed
            sobą:)))))))))
            a ustne to pikuś:)
            • f_emmefatale Re: Ale już na szczęście koniec:D 19.05.06, 20:10
              o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...to mam złe informacje ;0

A więc przepraszam wsyzstkich rówieśników i tych młodszych o rok i z całego
              serca życzę powodzenia :)
      • Gość: bromba a co jak się nie zda nieobowiązkowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:48
        no nie wiem. sprawdziałam odpowiedzi i trochę jestem załamana. chociaż to nie
        był mój obowiązkowy przedmiot...
        czy ktoś wie co jest jak się nie zda przedmiotu nieopbowiązkowego? czy można
        wtedy składać papiery normalnie na studia? czy trzeba czekać i poprawiać w
        przyszłym roku...?
        jestem zła! zła! zła!
        na siebie oczywiście...
        • kora-19 Re: a co jak się nie zda nieobowiązkowego? 19.05.06, 21:52
          to chyba zalezy od wymagan uczelni. jesli Ci to nie jest potrzebne, to masz
          tylko marny wynik na swiadectwie :)
          • kora-19 Re: a co jak się nie zda nieobowiązkowego? 19.05.06, 21:52
            i nie badz zla- zlosc pieknosci szkodzi :)
    • asiula_w Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 18:38
      ja Ci dodam otuchy, wejdz tu: dojo.fi/~rancid/loituma__.swf
    • asiool Blee 19.05.06, 19:14
      Chore te pytania były ;/;/;/ Jakieś głupie daty, poza tym skąd mamy wiedzieć co
      to za święty akurat...?"Zjawę" Moureau znam i wiem jaka epoka itp, ale skąd mam
      wiedzieć, że przedstawia Salome? Tego nie ma w książce! Odwala im już...
      • kora-19 Re: Blee 19.05.06, 19:22
        az tak Ci zle poszlo?? nie przejmuj sie tak bardzo, bo szkoda nerwow. chyba, ze
        naprawde bardzo zalezalo Ci na jak najlepszym wyniku, to wtedy masz racje, ze
        sie denerwujesz. Ja spodziewalam sie gorszego, sporo literowek zrobilam itp.
        nie wiem jak to bedzie. a z tego co widze to wiekszosc zeszlorocznych zadan
        liczona byla jakos tak, ze jak sie mialo 2 i mniej uzupelnien w danym zad. to
        bylo zero. jak wiecej niz dwa, to punkty rosly, np. 3-4 uzup. to juz jeden pkt.
        sprawdzalyscie?? ciekawe czy tym razem tez tak bedzie...
        • konwalia_drink Ja nie sprawdzam 19.05.06, 19:34
          Ja nie sprawdzam...nie ce
          wole pozyc troche w cudownej nieswiadomosci...
          ehhh..musze przyznać ze utwierdzam sie w tym ze robie z siebie klauna zdajac ta
          hs...
          zadanie z architektura bylo moja porazka...albo zony... :/
          Jejaaaa... <strzał w głowe>
          • mirhun Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 19:53
            sorry ze tak nie na temat ale cos mi nie pasuje w odpowiedziech ze strony cke.
            chodzi mi o zadanie nr 9: moim zdaniem assamblaż to odp C, zagladam do słownika
            terminologicznego sztuk pięknych i tak jest dokładnie taka sama definicja jak w
            punkcie C... wiec o co tu chodzi?;p
            • Gość: mateusz_r Re: Ja nie sprawdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:02
              Ale chodzi o ogół terminu a nie tylko to określone w punkcie C użycie. Raczej
              tak powinno być - to bardziej logiczne
              • mirhun Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 20:11
                Gość portalu: mateusz_r napisał(a):

> Ale chodzi o ogół terminu a nie tylko to określone w punkcie C użycie. Raczej
                > tak powinno być - to bardziej logiczne
                niestety nie zgodzę sie z Tobą- odpowiedź C jest słowo w słowo identyczne z tym
                objaśnionym w słowniku, a odpowiedź B to definicja collage... wpierw sprawdz
                skoro nie jestes pewien ;)
                • f_emmefatale Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 20:20
                  U mnie wszysscy zaznaczyli C...bo też uważałam,że to kolaż.
                  • mirhun Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 20:22
                    mam nadzieje ze poprawia ten blad. to az jeden punkt heheh ;)
            • Gość: Jasmine Re: Ja nie sprawdzam IP: *.echostar.pl 19.05.06, 21:09
              Dokładnie tak. W tym zadaniu, w odpowiedzi jest błąd.
              • kora-19 Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 21:31
                asiool, czy jak Ci tam, daj spokoj. pani ma sporo racji. z Toba tez sie zgodze,
                ze nie bylo tak zle, ale nie unos sie tak. osobiscie uwazam, te dla maturzystow
                z oglniaka (zwlaszcza tych, ktorzy lubia sztuke) powinno byc to przystepne i
                naprawdw do zdania. nie ukrywam , ze bardzo sie balam, ale to dlatego, poniewaz
                wiem jaką studnią bez dna jest ten przedmiot. ale ostatecznie naprawde uwazam ,
                ze nie bylo zle. a dla uczniow z plastyka to powinien byc pikus :)
                • kora-19 dzis moge rzec : luzik :D 19.05.06, 21:34
                  a, i jeszcze jedno. ja zaskoczona nie bylam tymi swietymi itp. bo widzialam
                  takie rzeczy na arkuszach olimiad. nie zapominaj skarbie, ze nowa matura nie
                  sprawdza Twojej wiedzy, tylko spryt i Fuxa ;D
                  • kora-19 Re: dzis moge rzec : luzik :D 19.05.06, 21:38
                    ola, znalazlas?? jak nie to wejdz sobie na oneta, na gorze jest napisane MATURA-
                    dalej sobie poradzisz :)
          • Gość: mateusz_r Re: Ja nie sprawdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:00
            A ja sprawdziłem i jestem płci męskiej co jest w tym przypadku raczej jak widzę
            rzadkie i z podstawowej mam najpesymistyczniej rzecz biorąc 55/100 ptk. z
            zeszłoroczną zasadą oceniania. A rozszerzony to zgadzam się że był wręcz
            banalny... oczywiście widać jak to wszystko w tym kraju popieprzone jest -
            część zaawansowana łatwiejsza ...
      • f_emmefatale Re: Blee 19.05.06, 20:02
        Bo jest też drugi tytuł który brzmi jakoś tam 'Salome...'.
        Nie martw się-też źle odpowiedziałam na to pytanie.

Pytania były głupie i jestem wściekła.
        • asiool Re: Blee 19.05.06, 20:48
          F_emmefatale, dzięki, to by wiele wyjaśniało :P Ale w "sztuce i czas" Był
          tytuł "Zjawa" :P:P:P Więc i tak to my mamy rację :P Grrrr. Siię wwwwwwściekam.
          Ukochuję wszystkich!
          • f_emmefatale Re: Blee 19.05.06, 20:57
            Też się nabrałam-w sztuce i czas jest inne dzieło-bardzo podobne..na tamtym były
            widoczne tylko 2 postacie w kadrze,a tego obrazu nie da sie tak skadrować.
        • Gość: Anna Re: Blee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:50
          Dziewczyny,
          polecenia nie były aż takie głupie, jak wynika z waszych relacji :), tylko
          przystosowane do osób mających wiedzę o sztuce nieco wyższą niż przeciętna. :)
          W książce nie musi być dokładny opis "Zjawy", ale na zajęciach w liceum
          plastycznym wiele obrazów się analizuje i podaje wyraźnie, że obraz ukazuje
          Salome z głową Jana Chrzciciela. Założenie jest takie, że uczeń musi znać nie
          tylko tytuł, ale też treść dzieła. Jeżeli nauczyiel tego nie przekaże, to uczeń
          we własnym zakresie powienien zainteresować się dziełem i jego treścią.
          Podobnie rzecz się ma ze świętymi. Poznajemy ich m.in. po atrybutach. Dla osoby
          majacej pojęcie o ikonografii, polecenie ze świętymi nie jest zbyt trudne.

Problem po prostu polega na tym, że młodzi ludzie zbytnio wierzą w swoje siły i
          zbyt pochopnie decydują sie na zdawanie tego przedmiotu po niespełna roku
          samodzielnej nauki - o ile nie mają w siatce godzin zajęć z historii sztuki
          prowadzonych przez kilka lat. Jestem nauczycielką historii sztuki w liceum
          plastycznym i opinie moich uczniów były dzisiaj podzielone, ale wielu nich
          stwierdziło: łatwizna. Ogromna część poleceń pokrywała się z materiałem
          realizowanym na zajeciach. Nie wiem, jak się to przeniesie na ich wyniki, ale
          dzisiaj kamień spadł mi z serca.:)

Podziwiam Was wszystkie za odwagę i determinację. Osobiście - będąc na waszym
          miejscu - nigdy nie zdecydowałabym się zdawać matury z tego przedmiotu jako
          absolwentka ogólniaka bez historii sztuki realizowanej w programie nauczania.
          Ale jednocześnie widzę, obserwując reakcje i opinie maturzystów na tym forum od
          półtora roku, że czasami podejmowanie takiego ryzyka wiąże się z... ignorancją,
          nieświadomością, czym naprawdę jest ta dziedzina wiedzy i jak ogromne obszary
          obejmuje. Proszę nie traktować tego w kategoriach krytyki, jednak mam nadzieję,
          że w przyszłym roku mniej będzie na forum zrozpaczonych maturzystów. :) Może
          moje słowa pomogą komuś w podjęciu właściwej decyzji...

Życzę Wam wszystkiego dobrego, uzyskania minimum 30% :)

Pozdrawiam

P.S. W kluczu rzeczywiście są błędy. Np. Piękna Madonna nie jest Madonną z
          Krużlowej.
          • f_emmefatale Re: Blee 19.05.06, 21:01
            Tylko z Wrocławia :) -szkoda tylko,że oceniany jest temat a nie miasto :)

Całkowicie rozumiem to co Pani napisała-ukończyłam liceum plastyczne i również
            podzielam zdanie,że nie przystąpiłabym po ogólnieku.
            Jednak nasza nauczycielka przerabiała z nami szczegółowo każde dzieło,a nie
            wszystkie dzieła znajdujące się na podstawie były ukazane na lekcji.
          • asiool Re: Blee 19.05.06, 21:08
            :/ Sorry, ale weź się, kobieto, wypchaj. Nie jestem ignorantką, tylko uczennicą
            normalnego liceum i też mam prawo zdawać taki przedmkiot. A podstawa programowa
            zawarta jest w podręczniku "Sztuka i czas" :( A chyba nie tylko absolwenci
            plastyka mają prawo zdawać tę maturę ? :( Poza tym wcześniej były łatwiejsze, o
            to też chodzi. Bo, przygotowując się, opierwałąm swoje wyobrażenia o tej
            maturze na past papers...No, ale AŻ tak źle nie jest! Tylko wkurzają mnie takie
            zadania, które mogą rozwiązać tylko plastyczni... :)
          • Gość: Ola Re: Blee IP: *.is.net.pl 19.05.06, 21:32
            Ja zdawałam maturę z historii sztuki po liceum ogólnokształcącym- w tamtym roku.
            I powiem tak- sztuką się interesuję od bardzo dawna, przedmiotu w szkole nie
            miałam (tzn był WOK- tylko, że akurat u nas WOK to był cyrk a nie WOK). Miałam
            troszkę książek w domu i czytałam, przeglądałam albumy- dla przyjemności. Kiedy
            byłam w w klasie maturalnej pojawiła się u nas w ogólniaku profesorka- ukończyła
            historię sztuki- czyli 'historyczka sztuczna' z prawdziwego zdarzenia:)
            Zorganizowała kółko i...po raz pierwszy w moim LO eliminacje do Olimpiady
            Artystycznej- przeszłam do Krakowa, ale w Krakowie poległam na slajdach. I to
            dzięki tej kobiecie zdecydowałam się zdawać historię sztuki- upór i
            zainteresowanie to połowa sukcesu. Bardzo wazna jest motywacja i chec do tego
            żeby się uczyć. Poza tym jak się lubi tę dziedzinę -to zdanie tej matury po
            ogólniaku jest JAK NAJBARDZIEJ realne. fakt- jak już się zdecydowałam, to
            uczyłam się bardzo duzo. były i miesiace po 8, 9 godzin dziennie nad ksiazkami
            albumami... ALE ludzie !! Da się :) Już chyba niżej pisałam- dla mnie to była
            przyjemność
    • Gość: Ola Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.is.net.pl 19.05.06, 20:56
      Czesc-zdawałam w tamtym roku i chciałam przejrzeć tegoroczne zestawy..tylko
      dlaczego ich nigdzie nie ma? czy ktoś mógłby mi skopiować tutaj link? Bardzo
      proszę:) Mam nadzieję, że przyjemnie się Wam pisało:) W końcu jesli ktoś wybiera
      ten przedmiot to z pasji
      • f_emmefatale Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 20:57
        www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_his_sztuki_rozw.pdf
        www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a2_hist_sztuki_roz.pdf
        proszę :)
        • Gość: Ola Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.is.net.pl 19.05.06, 21:33
          Bardzo dziękuję :)
      • Gość: joko Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:00
        kiedy udostepniony bedzie schemat punktowania a nie przykladowe odp?? w
        poprzednich latach bylo tak, ze w zadaniach z wieksza liczba uzupelnien nawet za
        1 blad liczono max punkty, np jesli max mozna uzyskac bylo 10 a za 9-10
        poprawnych i tak byl przyznawany ... jak to jest teraz bo nie wiem jak punkty
        liczyc..buuuuuuuuuu
        • konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 21:58
          Czemuż to mi sie linki nie otwierja???
          • kora-19 Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 22:00
            MOWIE WAM: wejdzcie na ONET, na gorze jest napisane MATURA. dalej DZIS HISTORIA
            SZTUKI na zielono itd.
            • kora-19 Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 19.05.06, 22:23
              ejcio, a ten Arsenal w Gdansku to nie jest jeszcze renesans?? ;)
              • Gość: Jasmine Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) IP: *.echostar.pl 19.05.06, 23:00
                Absolutnie, nie. To manieryzm jak się patrzy. Nie łamcie się. Ja też zdawałam
                maturę z Historii Sztuki po ogólniaku i nie było tak źle :)
              • f_emmefatale Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 20.05.06, 14:10
                Rozwiązywałam testy na olimpiadę i tam poprawną odpowiedzią był renesans-tak też
                wpisałam na maturze,ale widzę,że to źle...i,że ten błąd popełniła masa osób z
                mojej szkoły..
                Ale dalej się będę upiuerać,że nie mają racji i,że to renesans :P
                • asiool Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 20.05.06, 20:16
                  Wydaje mi się , że w ostatecznym schemacie punktowania będzie
                  renesans/manieryzm. Ja na przykład sprawdzałam i w takim "Kanonie dzieł
                  sztuki", jaki dostaliśmy od profesorki tez widnieje Arsenał w sztuce
                  renesansowej, a więc coś w tym musi być :)
                  • kora-19 Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 21.05.06, 19:34
                    w SZTUCE I CZAS też przeciez :) zobaczymy :)
                    • Gość: Jasmine I jak wyniki? IP: *.kl / 80.50.214.* 11.07.06, 15:36
                      Zdawałam maturę z Historii Sztuki w ubiegłym roku. Jestem bardzo ciekawa jak ten
                      egzamin wypadł w tym roku. Piszcie wyniki ;)
                      • kora-19 Re: I jak wyniki? 16.07.06, 07:00
                        Nie wiem jak inni (tez jestem ciekawa) ale ja podstawowy na 67% i rozszerzony
                        na 74% :) full wypas jak dla mnie, zwlaszcza, ze mnie to do niczego nie
                        potrzebne :) pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka