kora-19 16.05.06, 23:39 :(((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.pro-internet.pl 16.05.06, 23:53 <otucha> nie dzis, nie jutro. moze za rok? :) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 08:15 ...że historii sztuki??? Też nie zdam :D To co, razem pijemy rowzumiem w pt??? :P Czytam 6 cegłowatych książek na raz i oglądam 'domki, obraszzzki, figurkiii' az snia mi sie po nocach... Najgorsze jest ze wszyscy mysla, ze tego malo, ze to proste... <buahahaha> TAK WIEC...WIMO POWYZSZEGO TEKSTU...PRAGNE WYRAZIC CHEC DODANIA CI OTUCHY... :p :D :D :D :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 09:41 Ło, dzięx :))) juz mi lepiej. Tego picia nie moge sie chyba doczekac najbardziej :D i chociaz jedna osoba robi wlasnie to co ja- tysiace obrazkow, domkow, francuskich nazwisk-juz mi sie wszystko po...teges!!! w zeszlym roku zdaly u nas tylko 2 osoby w miescie :((( a to jest moj obowiazkowy :/ whatever. moze jakos pojdzie... Powodzenia* Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 10:44 Tez to wzielam jako obowiazkowy (sic!) Mam nauczke...trza czasami sie lepiej zastanowić... :D Powodzenia :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.chello.pl 19.05.06, 21:01 Witam czy ma ktos moze model odpowiedzi juz do historii sztuki nie ma co :) trzeba zobaczyc a co do samej matury niebyla az taka zla, rozszerzona byla banalna prostszego tematu dac nie mogli pozdrawiam dacie rade i prosze o linkaz odpowiewiedziami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.iscnet.pl 17.05.06, 11:53 o historii sztuki szłyszałam że dobrze jest poprzeglądać sobie Kocha, bo w zeszłym roku prawie wszystkie ryciny były ściagnięte właśnie z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:01 cóż, nie mam pojecia o maturze z tego przedmiotu... jednak wcale nieuważam, że to łatwe, po tym wycisku, jakie dała nam nasza profesorka od WOKu w 1 klasie... podziwiam wszystkich którzy zdecydowali się zdawać z tak obszernej i marginalizowanej w szkole dziedziny trzymam kciuki i przesyłam ciepłe myśli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiool Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 17.05.06, 22:15 Nie no, bez przesaaaady..Nie jest tak źle! Chyba, że ktoś sie WCALE nie uczył, no ale nie sądzę- coś na pewno robiłaś przez te 3 lata albo chociaż przez ostatni rok? Będzie dobrze! +OTUCHA :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: page Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:56 kurcze.... wzielabys jakis wos na podstawe i 30% byloby na bank... no historia sztuki latwa nie jest, ale mysle ze 30% mozna miec... czesc bedziesz wiedziec , troche postrzelasz, a w tych opisowcych zawsze cos sie napisze ja zdaje, ale jako dodatkowy, tak dla zartu czy nie wiem po co, chodz ciesze sie, bo dzieki temu moglam zrobic zadania ze sztuki na zwyklej historii i poza tym dobrze jest sie orientowac w sztuce powodzenia zycze ! Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 18.05.06, 13:03 milo, ze ktos sie odezwal :) dzis to sie boje! uczyc sie uczylam, ale wszystko mi sie miesza :((( gdyby nie to, ze czas musialam tracic na pierdoly w szkole to teraz na pewno bym mniej dygotala... ale coz. na asp i tak juz nie ide bo teczki tez nie dokonczylam i w ogole wszystko jast bee ;((( a tymczasem powodzenia zycze konwalii drink i Tobie oczywiscie tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 18.05.06, 15:05 Kora a gdzie na ASP sie wybierasz? Ile zrobilas prac? Mi jeszcze zostalo 8 do zrobienia...i je zrobie...zarżne sie ale zrobie :D Zrob tyle ile Ci sie uda i oddaj teczke. PS: na jaki kierunek sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:11 miala byc Łodz i projektowanie mody, ale sobie daruje w tym roku. Ze rok sprobuje jako 2 fakultet. Lepiej sie przygotuje i jeszcze im pokaze ;P (a tak na marginesie to mnie tez 8 zostalo, ale te co mam to jakies takie niewypaly raczej) A Ty gdzie?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiff Re: historia sztuki ;/ IP: *.fnet.pl 18.05.06, 18:15 podzielam wasz nastrój dziewczyny, ja już mam dość nauki historii sztuki i ciągłego wrażenia że nic nie umiem. A może ktoś wybiera się na ASP do Wrocławia?;> Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: historia sztuki ;/ 18.05.06, 18:28 wrocek to dla mnie za wysokie progi :( chowali mnie na jakiegos plastyka, a ja nienawidze rysowac jak nie mam na to ochoty. co innego ciuchy- a to tylko w Łodzi :) A we wrocku architektura?? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:16 Chwilowo do Warszawy...jezeli sie uda w tym roku to na grafike w wawie...nie mam kasy zeby studiowac w innym miescie...a jezeli sie w tym roku ni dostane...to ide do jakiejs policealnej na grafe komp. i reklame (85 za m-c), do pracy i zbiegaaaam na stuudia... :d A marzenie moje to fotografia w poznaniu... ...heh...ale ze nie wpajano mi sztuki od dziecinstwa...to zaleglosci mam straaaaszne... ...wiec pewnie sie nie dostane ;) NAJWAZNIEJSZE ZE JUZ TA CHOLERNA ŚREDNIA ZA MNA Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:25 ja tez sie z tego ciesze najbardziej obojetne co sie stanie. wiesz co, mam do Ciebie glupie pytanko techniczne: zamierzasz wpisywac imiona i nazwiska autorow, czy tylko nazwiska?? bo nazwiska to jeszcze pamietam, ale imiona niektorych myla mi sie nielitosciwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:35 Te które pamietam...wpisuje...jeżeli nie pamiętam...to chyba lepiej nie kombinować bo wyjdą jakieś głupoty i...nie nie NIE!! :D Ale to jest masaaaaakra...najgorsze sa te w ktorych jest np. 2 x o a brzmi jak jedno, albo co...grrrr... Dostaje juz pier**lca!!!!! Mam nadzieje ze nie bedzie za duzo ze wspolczesnej...brrr..malo jej czasu poswiecilam... Renesans...prosze!!! JAK NAJWIECEJ RENESANSU!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:41 jak najwiecej renesansu- zgadzam sie!!! z tym stoje najlepiej. potem do tak gdzies do secesji jest w miare, a dalej to nawet dadac mi sie nie chce...wiecej nazwisk niz dziel i w ogole grrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: jutro historia masakry :P 18.05.06, 18:43 a tej polski z konca ksiazki to nic a nic... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 18:52 Tylko zeby nikomu sie nie pomylila rzeźba antyczna z renesansową... ;( buuu!!! A powiedzcie...czy ktoś z Was jest po plastyku??? i mial historie sztuki w szkole??? Ja nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:03 a jak sie uczylas? z czego? gdzie? Ja przerobilam 'Sztuke i Czas' (niestety nie do konca :( ) Wertowalam jakies podreczniki z lat 60-tych Chodzilam na wyklady (zbyt czesto olewałam :/ ) Mnuuuuuuuuuuuuuustwooo obrazów z netu :D Nawet na wystawach paru bylam... ale... I TAK SIE BOOOJE czuje sie jak bym miala alzheimera :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: żeby tylko sie nie pomyliło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:08 <1000 kilogramolitrów otuchy dla was> trzymajcie sie dzielnie i nie porzucajcie tego, co dla was ważne w życiu!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olik Re: żeby tylko sie nie pomyliło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:08 tzrynmaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:20 ej... jedyne co stresuje mnie najbardziej to to, ze jak nie zdam to bedzie okropny wstyd :( Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:22 Aga, wiesz co ci odpowiem?? uwierzysz lub nie ale "Ja przerobilam 'Sztuke i Czas' (niestety nie do konca :( ) Wertowalam jakies podreczniki z lat 60-tych Chodzilam na wyklady (zbyt czesto olewałam :/ ) Mnuuuuuuuuuuuuuustwooo obrazów z netu :D Nawet na wystawach paru bylam... ale... I TAK SIE BOOOJE czuje sie jak bym miala alzheimera :|" no. Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:23 nie zartuje- dokladnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 19:25 a rodzinka sie wypiela i nawet mnie poodpytywac nie ma czasu :((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Taaaa :D 18.05.06, 19:36 Taaaaaaaaa!!! Cos Ty??? Hie hie :D ...no to zooobaczymy jak to bedzie :D :D :D Siedzisz jeszcze w ksiazkach czy juz dalas sobie spokoj??? Ja lece jeszcze od sztuki abstrakcyjnej do końca...heh...moze jeszcze cos mi wejdzie do glowy... :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiool Re: Taaaa :D IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 19:44 Ja też się staram, ale jakoś mi nie idzie....Wykąpię się, zrelaksuję, a potem sie zobaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: Taaaa :D 18.05.06, 21:32 tez :) ogladam sobie sztuke i czas (XX wiek bo nic nie umiem). moze jeszcze przejrze pozniej jakies terminy. juz sama nie wiem za co sie brac. boje sie, ze nawet jak rozpoznam jaiegos autora, to nie bede znala tytulow. w tych wczesniejszych to mozna cos jeszcze bylo wyczytac z obrazu, a w tym z xx w. to juz za cholere nic nie wymyslisz jak nie znasz tytulu. jejku... a jak tam sytuacja u Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Taaaa :D 18.05.06, 21:40 Oh! To robimy to samo..to znaczy ja w między czasie przeglądam romantyzm i klasycyzm :) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: żeby tylko sie nie pomyliło... 18.05.06, 21:44 ja jestem po plastyku :) I mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink :D 18.05.06, 22:19 Spacer w deszczu : był Powtórka XX wieku: była Stresowe podjadanie ciasteczek owsianych: było Ból brzucha (w rezultacie powyższego): był Stres, strach, paranoja: były Spokony sen: (ah, jak za PRL-u) B R A K Wszystkim Wam życzę powodzeniaaaaaaa!!! Buziaki, trzymajcie sie i...czekam na Wasze sprawozdania Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:29 Oj ja też ja też. mnie czeka jeszcze sztuka XX wieku bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:32 hie hie...widze ze Ty tez masz problem ze wspolczesnoscia :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:36 ehh..jak każdy-była na końcu,więc albo się nie przerobiło albo nie doczytało :> Poza tym nie jest zbyt piękna :) podziwiam tych co zdają historię sztuki,a nie mieli tego przedmiotu w szkole...no chyba,że ich mama jest jego wykładowcą :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:39 ja tez zdaje, ale mam troche inna sytuacje- zdawalam po raz pierwszy w styczniu a teraz podwyzszam wynik. ale boje sie 100 razy bardziej:/ zwlaszcza ze u mnie w szkole historie sztuki pisza 2 osoby.. dobrze ze sama nie bede tam siedziec z 4-osobowa komisja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:43 :) A piszesz też rozszerzoną? powodzenia! -jedno mogę Ci gwarantować-napiszesz lepiej niż ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:45 no nie jestem taka pewna :) im wiecej notatek przegladam, tym bardziej zdaje sobie sprawe z tego jakie mam braki. mam nadzieje ze dla odmiany hs w tym roku bedzie łatwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:44 u mnie tez dwieee :D Pewnie bedziemy to pisac w jakiejs...komórce ciemnej :D Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink ano rozszerzona teszzzzzzzz 18.05.06, 22:45 No pisze obie czesci...gdybym miala wybierac...pisala bym tylko ta druuuga...heh Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:46 heheh nie wiem czy chce zeby komisja sie caly zcas na mnie gapiła i sprawdzała czy nie mam sciagi gdzies pod paznokciem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:48 z podst. licze na hmmm...65% z rozszerz. hmmm...80% ..........ale to chyba zzłudne oczekiwania... :( Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:50 calkiem realne :) szkoda ze nie mozecie obejrzec arkuszy ze stycznia. nie wiem czemu ich nie zamiescili.. wiecie jakie byly tematy wypracowan? Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:52 Jakie? ja mialam probna w szkole-ukladala moja historyczka sztuki,ktora wiedziala,ze nie robilismy calego 20 wieku no i polowe z tego nam dowalila...nie zdalam o 3 punkty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:53 auć...no ale mielisci e nauczke po probnej... ja bede miala teraz :p :D Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:53 na rozszerz pamietam ze byly do analizy 'Poddanie Bredy' i 'Samosierra' a wypracowanko na temat przedstawien wydarzen historycznych w sztuce XIX i XX w. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:50 Ja też wolałabym pisać tylko część rozszerzoną :> Nie wiem na ile licze..mam nadzieję,że nie zawiodę Ukochanego,który uczył mnie tego przedmiotu przez całe 4 lata naszego plastyka i który będzie ją pisał jutro w tej samej sali co ja..tego boję się najbardziej. Boję się,że będzie zawiedziony jak wyjdę w połowie-on historię sztuki umie świetnie. 2 lata pod rząd miał wyróżnienia a olimpiadach,a ja niestety jestem dość kiepska. Chciałabym mieć przynajmniej 70-80%..a najlepiej to 100% ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:52 oj ja tez pisze pod presja- musze miec jakies 80% z obu poziomow by dostac sie tam gdzie planuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:55 na UG najlepiej na kulturoznawstwo lub historie sztuki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 22:56 Heh...no wlasnie, jak nie przyjma mnie na ASP to bede probowala na Historie Sztuki (UW, UKSW) szopaczyyyyyyymy Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: :D 18.05.06, 22:58 dasz rade :) a pooki co.. kopniak w tyłek i powodzenia dla wszystkich historykow sztuki :) ide spac.. tzn sprobuje zasnac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 22:57 Ah..nawet nie wiesz jaka presja jest u mnie-w czerwcu wygralam indeks do Szkoly Artystycznego Projektowania Ubioru w Krakowie.....jeśli obleje tą maturę to przepadnie stypendium o wartości 10 000 złotych i całe moje marzenia. Ponadto chcę studiować na Akademii Sztuk Pięknych Architekturę Wnętrz-egzaminy teoretyczne są przeliczane z egzaminu z historii sztuki,ale tylko rozszerzonego-jaśli zawalę...ehh.. No to ja wracam-teraz impresjoniści,potem secesja..jeszcze przyjemnie jest,ale zaraz się cacznie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 22:58 ja tam chce zdac. po nogach bede calowac za 31% z podstawowego. na rozszerzonym mi nie zalezy bo i tak zamierzam podejsc jeszcze za rok :/ ej massssakra :( a co do zawiedzenia ukochanych- jak moj chlopak zobaczy moj rozszerzony angielski to mnie chyba rzuci ;P Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 23:00 hie hie hie... a ja jestem wolna i sie nie przejmuje!!! :P :D :D :D No powoodzenia, śpij dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: :D 18.05.06, 23:01 No właśnie....a historia sztuki jest po raz ostatni,bo nam żydzą na tusz :D Modlę się by poprawa była możliwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:03 a jak Ci nie pojdzie to moze spotkamy sie na UW :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:08 nie nie, ale na uw skladam, na anglistyke w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:10 a tak w ogole to staram sie byc w dobrym humorze, ale nogi mi sie juz trzesa :( Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 23:11 hie hie... nawet nie dopuszczaj do siebie mysli ze nie zdasz! ehhh...juz sobie wyobrazam te trzesace sie rece w przerwie miedzy czesciami <lol> i jeszcze najprawdopodobniej bede miala w komisji...najokropniejszego nauczyciela ktory mnie do szaluuuuuuuuuuuu doprowadza... Myslalam ze z Wawy..to bysmy sie umowily na wieczorne picie nad Wisla :D ...no ale...moze jak juz na tym UW bedziemy studiowaly :P Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:14 zawsze mozemy zrobic pijacki koncik przy kompie jutro wieczorem ;P z toastami byloby ciezko ale , he he he- :D Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:18 bo moja ekipa sie sypie w tym roku... trzeba montowac nowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:19 za pare godzin matura a ja byki strzelam- chyba mi sie mozg przegrzewa. czas lulu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: :D 18.05.06, 23:21 oki, ja lece. 3mam za Was mocno kciuxy i zycze spokojnej nocki! do jutra mam nadzieje!!! Papatki* Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 18.05.06, 23:45 Ehhh...no trzeba by juz isc spac... Branockaaaaaaa!!! Do jutra :D P O W O D Z E N I A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmine Re: :D IP: *.echostar.pl 19.05.06, 12:01 Ja właśnie czekam aż ukażą się arkusze z tegorocznej matury z Historii Sztuki. Bardzo jestem jej ciekawa. W ubiegłym roku nie była taka tragiczna. Ja się jakoś nie stresowałam specjalnie ;) No... może trochę ;);) Odpowiedz Link Zgłoś
karla25487 Re: :D 19.05.06, 12:11 Jesli znajdziecie te arkusze gdzies bardzo prosze podajcie tu link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmine Re: :D IP: *.echostar.pl 19.05.06, 13:54 Mają być tutaj: www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=352&Itemid=2 Ale dostępne dopiero od godziny 14. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: :D 19.05.06, 15:42 Oh my god!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jak Wam poszło???????????????????? Masaaaaaaaaaaakra z ta podstawa :/ Za to rozszerzony gites! :D Fajne obrazy do porownania :D:D:D I temat teszzzzzzzzzzz!!! FAAAJNY! :) ........................ale ta pierwsza...buuu...byle zaliczyc :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:07 straszna ta podstawa!!!!!! Mialam zdawac historie sztuki, ale w koncu zrezygnowalam. Jak mozna takie cos dawac jak w skzolach wlasciwie nie ma sztuki? Ja mialam 1h na tydzien przez pierwszy rok, przerobilismy tylko starozytnosc :P Mam nadzieje ze wszyscy zdali:) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Ktory temat wybraliscie na rozszerzonej? 19.05.06, 16:18 Jejaaaaa...mam nadzieje ze w ogole zdam... a jesli zdam to i tak za rok chyba jeszcze raz podejde...kicha :/ Ktory temat wybraliscie na rozszerzonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:27 podziwiam, dziewczyny!!! no i w ogóle wszystkich, którzy to zdawali... uważam, że każdy po szkole średniej powinien zdać podstawke z każdego przedmiotu...ale sztuka jest kosmnczna!!!nie dałabym rady:/ pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta czy ktoś wie jak przelicza się te punkty IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:03 czy tutaj egzamintorzy licza jakieś cząstki punktów czy jak? bo np w takim zadaniu 2 - możliwych pięc odpowiedzi a pkt mozna zdobyc dwa. I właściwie prawie wszystkie zadania tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty 19.05.06, 16:05 i co myslisz ze sobie wyliczysz? Ja nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:08 nie zdawałam matury z historii sztuki i w ogóle ten etap zycia mam dawno za sobą, ale interesuję się sztuką i tak sobie rozwiązałam ten test, żeby zobaczyć czy zdałabym maturę ze szuki i na ile:))) tylko nie wiem, jak teraz te punkty przeliczyć:((( Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty 19.05.06, 16:11 NIESTETY JA TEZ NIE WIEM :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmine Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty IP: *.echostar.pl 19.05.06, 16:18 Ta matura była nieco trudniejsza niż w zeszłym roku. Tak sądzę. Ale nie była aż tak trudna aby jej nie zdać. Rozwiązałam z ciekowości. A jakie obrazy były na poziomie rozszerzonym? I jaki temat wypracowania? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: czy ktoś wie jak przelicza się te punkty 19.05.06, 16:21 Temat pierwszy: motyw dziecka w malarstwie mlodej polski. Drugi: Linia i plama jako artystczne srodki wyrazu w malarstwie, na podstawie wybranych dziel z roznych epok opisz w jak sie nimi poslugiwali i w jakim celu? Ja pisalam na 2...hehe...chyba z 3,5 A4 zapisalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmine Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.echostar.pl 19.05.06, 16:27 Całkiem niezłe te tematy. Ja chyba też bym pisała na ten drugi. A jakie były obrazy do analizy? Co do przeliczenia punktów, to jestem trochę zdziwiona, bo w ubiegłym roku od razu podano ile punktów za co, jak je rozdzielić, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 16:37 O nieeee!!! Napisalam ze 'Niesienie krzyza' namalowanł Goya :/ ...a to Bosch :/ shit shit shit!!! Obrazy: Olga Boznańska 'Dziewczynka z Chryzantemami' Wyspiański 'Macierzyństwo' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.merinet.pl 19.05.06, 16:40 zerknijcie na klucz z zeszłego roku - będzie jakoś podobnie. Tam było jakoś tak, że np. jak było kilka odpowiedzi do podania, np. w takim zadaniu jak 1., to można było miec jedną rzecz źle, a i tak się miało maksymalną ilość punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 16:57 faktycznie, dziwny przelicznik, chyba póki co trudno jest policzyć punkty, bo nie wiem ile pkt za ile par:)) w historii łatwiej - jedna odpowiedz - jeden punkt:) Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 17:00 czeeeeeeeeeeeeee dziewczyny :DDDDDDDDDDDDDDD nikt nie wie jak obliczyc :))))) ja probowalam jakos tam do tego dojsc po minimalnej sile oporu to tak conajmniej ze 40% bedzie. moim zdaniem nie byla baaaardzo trudna, ale zaginala na szczegolach!!! na tym najwiecej stracilam!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 17:05 u nas wszyscy (cale 5 osob) pisalo na temat pierwszy... i kwas jest bo mamy (w wiekszosci) te same przyklady! zeby czego zlego z tego nie bylo !!!!!!!!!!! konwalia, Ty wiesz co, najlepiej mi poszlo XX!!! troche jazda bo najmniej to umialam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 17:11 a, i nie lam sie z tym goya i boschem... nie pomylilas przynajmniej palacu kultury z uniwerkiem lomonosowa... to dowod na moje zacmienie 4 godz. temu :DDD ale juz po wszystkim!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.is.net.pl 19.05.06, 21:38 Tak było? ja miałam jedno źle wtedy, ale chyba nie było tak jak mówisz. Wydawało mi się, że jeden błąd przekreslał całosc.. Ale moze się mysle (to taka dygresja) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt IP: *.merinet.pl 19.05.06, 21:55 zależy od zadania. W tych z architektury, gdzie trzeba było podać nazwę, miasto i styl, wydaje mi się, że można było mieć jeden błąd. Ale też na 100proc. pewna nie jestem. Cóż, wszystko się okaże, jak opublikują klucz. Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: moze Ty wiesz jak przeliczyć te punkty?nt 19.05.06, 21:58 ja nie wiem. ale moze Pani Anna wie?? dlaczego oni nie licza tego co zwyczajnie umiemy punkt po punkcie, tylko kombinuja jak kon pod gore, zeby jak najbardziej zamotac? wie ktos?? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Boże dziewczyny tragedia! 19.05.06, 17:42 przegięcie to co odwalili w porównaniu z rozszerzoną. Strzelałam prawie połowę :( Lece sprawdzić punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinina Ale już na szczęście koniec:D 19.05.06, 18:07 Nie wiem jak dla was, ale hs to była moja ostatnia pisemna:D Podstawa przyznaje, była nizła...pozdrawiam i życze super wyników ps.zauważyłyście, że historia sztuki jest chyba najbardziej sfeminizowanym przedmiotem? Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Ale już na szczęście koniec:D 19.05.06, 19:57 Chyba jednak nie-moja szkoła jest na to dowodem :) historia sztuki była ostatnim pisemnym egzaminem w Polsce :> Liczyłam punkty i bardzop sobie zaniżając wyszło mi 39,więc zdam! Z części analizy w rozszerzonej mam okolo 19 punktów. Wybrałam temat 2 jednak zinterpretowałam go inaczej-jako płaską plamę barwną połączoną z konturem i podałam przykłady artystów i ich dzieł: Toulouse Lautrec, Wyspiański, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Gaugin i Cezanne....no i nie wiem czy to dobrze,bo widze,ze przykladowy tekst interpretuje temat jako podzial na artystow bazujacych na rysunku dla ktorych barwa jest tylko dodtakiem i na tych co tworza dzielo sama barwa nie baczac na szczegolowy rysunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Ale już na szczęście koniec:D IP: *.iscnet.pl 19.05.06, 20:04 tat gwoli ścisłości - to nie jest ostatni egzamin pisemny w Polsce. Prze maturzystami jeszcze język rosyjski informatyka języki mniejszości narodowych język hiszpański historia muzyki język włoski wiedza o tancu Kultura Hiszpanii więc pomyśl o tych biednych kolegach i koleżankach, którzy mają te męki przed sobą:))))))))) a ustne to pikuś:) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Ale już na szczęście koniec:D 19.05.06, 20:10 o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...to mam złe informacje ;0 A więc przepraszam wsyzstkich rówieśników i tych młodszych o rok i z całego serca życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba a co jak się nie zda nieobowiązkowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:48 no nie wiem. sprawdziałam odpowiedzi i trochę jestem załamana. chociaż to nie był mój obowiązkowy przedmiot... czy ktoś wie co jest jak się nie zda przedmiotu nieopbowiązkowego? czy można wtedy składać papiery normalnie na studia? czy trzeba czekać i poprawiać w przyszłym roku...? jestem zła! zła! zła! na siebie oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: a co jak się nie zda nieobowiązkowego? 19.05.06, 21:52 to chyba zalezy od wymagan uczelni. jesli Ci to nie jest potrzebne, to masz tylko marny wynik na swiadectwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: a co jak się nie zda nieobowiązkowego? 19.05.06, 21:52 i nie badz zla- zlosc pieknosci szkodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiula_w Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 18:38 ja Ci dodam otuchy, wejdz tu: dojo.fi/~rancid/loituma__.swf Odpowiedz Link Zgłoś
asiool Blee 19.05.06, 19:14 Chore te pytania były ;/;/;/ Jakieś głupie daty, poza tym skąd mamy wiedzieć co to za święty akurat...?"Zjawę" Moureau znam i wiem jaka epoka itp, ale skąd mam wiedzieć, że przedstawia Salome? Tego nie ma w książce! Odwala im już... Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: Blee 19.05.06, 19:22 az tak Ci zle poszlo?? nie przejmuj sie tak bardzo, bo szkoda nerwow. chyba, ze naprawde bardzo zalezalo Ci na jak najlepszym wyniku, to wtedy masz racje, ze sie denerwujesz. Ja spodziewalam sie gorszego, sporo literowek zrobilam itp. nie wiem jak to bedzie. a z tego co widze to wiekszosc zeszlorocznych zadan liczona byla jakos tak, ze jak sie mialo 2 i mniej uzupelnien w danym zad. to bylo zero. jak wiecej niz dwa, to punkty rosly, np. 3-4 uzup. to juz jeden pkt. sprawdzalyscie?? ciekawe czy tym razem tez tak bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Ja nie sprawdzam 19.05.06, 19:34 Ja nie sprawdzam...nie ce wole pozyc troche w cudownej nieswiadomosci... ehhh..musze przyznać ze utwierdzam sie w tym ze robie z siebie klauna zdajac ta hs... zadanie z architektura bylo moja porazka...albo zony... :/ Jejaaaa... <strzał w głowe> Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 19:53 sorry ze tak nie na temat ale cos mi nie pasuje w odpowiedziech ze strony cke. chodzi mi o zadanie nr 9: moim zdaniem assamblaż to odp C, zagladam do słownika terminologicznego sztuk pięknych i tak jest dokładnie taka sama definicja jak w punkcie C... wiec o co tu chodzi?;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz_r Re: Ja nie sprawdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:02 Ale chodzi o ogół terminu a nie tylko to określone w punkcie C użycie. Raczej tak powinno być - to bardziej logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 20:11 Gość portalu: mateusz_r napisał(a): > Ale chodzi o ogół terminu a nie tylko to określone w punkcie C użycie. Raczej > tak powinno być - to bardziej logiczne niestety nie zgodzę sie z Tobą- odpowiedź C jest słowo w słowo identyczne z tym objaśnionym w słowniku, a odpowiedź B to definicja collage... wpierw sprawdz skoro nie jestes pewien ;) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 20:20 U mnie wszysscy zaznaczyli C...bo też uważałam,że to kolaż. Odpowiedz Link Zgłoś
mirhun Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 20:22 mam nadzieje ze poprawia ten blad. to az jeden punkt heheh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmine Re: Ja nie sprawdzam IP: *.echostar.pl 19.05.06, 21:09 Dokładnie tak. W tym zadaniu, w odpowiedzi jest błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: Ja nie sprawdzam 19.05.06, 21:31 asiool, czy jak Ci tam, daj spokoj. pani ma sporo racji. z Toba tez sie zgodze, ze nie bylo tak zle, ale nie unos sie tak. osobiscie uwazam, te dla maturzystow z oglniaka (zwlaszcza tych, ktorzy lubia sztuke) powinno byc to przystepne i naprawdw do zdania. nie ukrywam , ze bardzo sie balam, ale to dlatego, poniewaz wiem jaką studnią bez dna jest ten przedmiot. ale ostatecznie naprawde uwazam , ze nie bylo zle. a dla uczniow z plastyka to powinien byc pikus :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 dzis moge rzec : luzik :D 19.05.06, 21:34 a, i jeszcze jedno. ja zaskoczona nie bylam tymi swietymi itp. bo widzialam takie rzeczy na arkuszach olimiad. nie zapominaj skarbie, ze nowa matura nie sprawdza Twojej wiedzy, tylko spryt i Fuxa ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: dzis moge rzec : luzik :D 19.05.06, 21:38 ola, znalazlas?? jak nie to wejdz sobie na oneta, na gorze jest napisane MATURA- dalej sobie poradzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz_r Re: Ja nie sprawdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:00 A ja sprawdziłem i jestem płci męskiej co jest w tym przypadku raczej jak widzę rzadkie i z podstawowej mam najpesymistyczniej rzecz biorąc 55/100 ptk. z zeszłoroczną zasadą oceniania. A rozszerzony to zgadzam się że był wręcz banalny... oczywiście widać jak to wszystko w tym kraju popieprzone jest - część zaawansowana łatwiejsza ... Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Blee 19.05.06, 20:02 Bo jest też drugi tytuł który brzmi jakoś tam 'Salome...'. Nie martw się-też źle odpowiedziałam na to pytanie. Pytania były głupie i jestem wściekła. Odpowiedz Link Zgłoś
asiool Re: Blee 19.05.06, 20:48 F_emmefatale, dzięki, to by wiele wyjaśniało :P Ale w "sztuce i czas" Był tytuł "Zjawa" :P:P:P Więc i tak to my mamy rację :P Grrrr. Siię wwwwwwściekam. Ukochuję wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Blee 19.05.06, 20:57 Też się nabrałam-w sztuce i czas jest inne dzieło-bardzo podobne..na tamtym były widoczne tylko 2 postacie w kadrze,a tego obrazu nie da sie tak skadrować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Blee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:50 Dziewczyny, polecenia nie były aż takie głupie, jak wynika z waszych relacji :), tylko przystosowane do osób mających wiedzę o sztuce nieco wyższą niż przeciętna. :) W książce nie musi być dokładny opis "Zjawy", ale na zajęciach w liceum plastycznym wiele obrazów się analizuje i podaje wyraźnie, że obraz ukazuje Salome z głową Jana Chrzciciela. Założenie jest takie, że uczeń musi znać nie tylko tytuł, ale też treść dzieła. Jeżeli nauczyiel tego nie przekaże, to uczeń we własnym zakresie powienien zainteresować się dziełem i jego treścią. Podobnie rzecz się ma ze świętymi. Poznajemy ich m.in. po atrybutach. Dla osoby majacej pojęcie o ikonografii, polecenie ze świętymi nie jest zbyt trudne. Problem po prostu polega na tym, że młodzi ludzie zbytnio wierzą w swoje siły i zbyt pochopnie decydują sie na zdawanie tego przedmiotu po niespełna roku samodzielnej nauki - o ile nie mają w siatce godzin zajęć z historii sztuki prowadzonych przez kilka lat. Jestem nauczycielką historii sztuki w liceum plastycznym i opinie moich uczniów były dzisiaj podzielone, ale wielu nich stwierdziło: łatwizna. Ogromna część poleceń pokrywała się z materiałem realizowanym na zajeciach. Nie wiem, jak się to przeniesie na ich wyniki, ale dzisiaj kamień spadł mi z serca.:) Podziwiam Was wszystkie za odwagę i determinację. Osobiście - będąc na waszym miejscu - nigdy nie zdecydowałabym się zdawać matury z tego przedmiotu jako absolwentka ogólniaka bez historii sztuki realizowanej w programie nauczania. Ale jednocześnie widzę, obserwując reakcje i opinie maturzystów na tym forum od półtora roku, że czasami podejmowanie takiego ryzyka wiąże się z... ignorancją, nieświadomością, czym naprawdę jest ta dziedzina wiedzy i jak ogromne obszary obejmuje. Proszę nie traktować tego w kategoriach krytyki, jednak mam nadzieję, że w przyszłym roku mniej będzie na forum zrozpaczonych maturzystów. :) Może moje słowa pomogą komuś w podjęciu właściwej decyzji... Życzę Wam wszystkiego dobrego, uzyskania minimum 30% :) Pozdrawiam P.S. W kluczu rzeczywiście są błędy. Np. Piękna Madonna nie jest Madonną z Krużlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Blee 19.05.06, 21:01 Tylko z Wrocławia :) -szkoda tylko,że oceniany jest temat a nie miasto :) Całkowicie rozumiem to co Pani napisała-ukończyłam liceum plastyczne i również podzielam zdanie,że nie przystąpiłabym po ogólnieku. Jednak nasza nauczycielka przerabiała z nami szczegółowo każde dzieło,a nie wszystkie dzieła znajdujące się na podstawie były ukazane na lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
asiool Re: Blee 19.05.06, 21:08 :/ Sorry, ale weź się, kobieto, wypchaj. Nie jestem ignorantką, tylko uczennicą normalnego liceum i też mam prawo zdawać taki przedmkiot. A podstawa programowa zawarta jest w podręczniku "Sztuka i czas" :( A chyba nie tylko absolwenci plastyka mają prawo zdawać tę maturę ? :( Poza tym wcześniej były łatwiejsze, o to też chodzi. Bo, przygotowując się, opierwałąm swoje wyobrażenia o tej maturze na past papers...No, ale AŻ tak źle nie jest! Tylko wkurzają mnie takie zadania, które mogą rozwiązać tylko plastyczni... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Blee IP: *.is.net.pl 19.05.06, 21:32 Ja zdawałam maturę z historii sztuki po liceum ogólnokształcącym- w tamtym roku. I powiem tak- sztuką się interesuję od bardzo dawna, przedmiotu w szkole nie miałam (tzn był WOK- tylko, że akurat u nas WOK to był cyrk a nie WOK). Miałam troszkę książek w domu i czytałam, przeglądałam albumy- dla przyjemności. Kiedy byłam w w klasie maturalnej pojawiła się u nas w ogólniaku profesorka- ukończyła historię sztuki- czyli 'historyczka sztuczna' z prawdziwego zdarzenia:) Zorganizowała kółko i...po raz pierwszy w moim LO eliminacje do Olimpiady Artystycznej- przeszłam do Krakowa, ale w Krakowie poległam na slajdach. I to dzięki tej kobiecie zdecydowałam się zdawać historię sztuki- upór i zainteresowanie to połowa sukcesu. Bardzo wazna jest motywacja i chec do tego żeby się uczyć. Poza tym jak się lubi tę dziedzinę -to zdanie tej matury po ogólniaku jest JAK NAJBARDZIEJ realne. fakt- jak już się zdecydowałam, to uczyłam się bardzo duzo. były i miesiace po 8, 9 godzin dziennie nad ksiazkami albumami... ALE ludzie !! Da się :) Już chyba niżej pisałam- dla mnie to była przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.is.net.pl 19.05.06, 20:56 Czesc-zdawałam w tamtym roku i chciałam przejrzeć tegoroczne zestawy..tylko dlaczego ich nigdzie nie ma? czy ktoś mógłby mi skopiować tutaj link? Bardzo proszę:) Mam nadzieję, że przyjemnie się Wam pisało:) W końcu jesli ktoś wybiera ten przedmiot to z pasji Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 20:57 www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_his_sztuki_rozw.pdf www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a2_hist_sztuki_roz.pdf proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.is.net.pl 19.05.06, 21:33 Bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:00 kiedy udostepniony bedzie schemat punktowania a nie przykladowe odp?? w poprzednich latach bylo tak, ze w zadaniach z wieksza liczba uzupelnien nawet za 1 blad liczono max punkty, np jesli max mozna uzyskac bylo 10 a za 9-10 poprawnych i tak byl przyznawany ... jak to jest teraz bo nie wiem jak punkty liczyc..buuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 21:58 Czemuż to mi sie linki nie otwierja??? Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: nie zdam sztuki i nikt nie chce dodac mi otuc 19.05.06, 22:00 MOWIE WAM: wejdzcie na ONET, na gorze jest napisane MATURA. dalej DZIS HISTORIA SZTUKI na zielono itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 19.05.06, 22:23 ejcio, a ten Arsenal w Gdansku to nie jest jeszcze renesans?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmine Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) IP: *.echostar.pl 19.05.06, 23:00 Absolutnie, nie. To manieryzm jak się patrzy. Nie łamcie się. Ja też zdawałam maturę z Historii Sztuki po ogólniaku i nie było tak źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 20.05.06, 14:10 Rozwiązywałam testy na olimpiadę i tam poprawną odpowiedzią był renesans-tak też wpisałam na maturze,ale widzę,że to źle...i,że ten błąd popełniła masa osób z mojej szkoły.. Ale dalej się będę upiuerać,że nie mają racji i,że to renesans :P Odpowiedz Link Zgłoś
asiool Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 20.05.06, 20:16 Wydaje mi się , że w ostatecznym schemacie punktowania będzie renesans/manieryzm. Ja na przykład sprawdzałam i w takim "Kanonie dzieł sztuki", jaki dostaliśmy od profesorki tez widnieje Arsenał w sztuce renesansowej, a więc coś w tym musi być :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: Dzis moge rzec: luziiik !!!!!!!!! :))) 21.05.06, 19:34 w SZTUCE I CZAS też przeciez :) zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmine I jak wyniki? IP: *.kl / 80.50.214.* 11.07.06, 15:36 Zdawałam maturę z Historii Sztuki w ubiegłym roku. Jestem bardzo ciekawa jak ten egzamin wypadł w tym roku. Piszcie wyniki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kora-19 Re: I jak wyniki? 16.07.06, 07:00 Nie wiem jak inni (tez jestem ciekawa) ale ja podstawowy na 67% i rozszerzony na 74% :) full wypas jak dla mnie, zwlaszcza, ze mnie to do niczego nie potrzebne :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś